Την περασμένη εβδομάδα, η σιωνιστική Χααρέτζ ανέφερε ότι 130 έφεδροι υπέγραψαν μια διαδικτυακή ψηφοφορία-κάλεσμα στην οποίο διακηρύσσουν την πρόθεσή τους να αρνηθούν να υπηρετήσουν, αν η κυβέρνηση δεν επιδιώξει να συνάψει συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων στη Λωρίδα της Γάζας.
Προχτές, σε νέο δημοσίευμά της η εφημερίδα ανέφερε ότι ο σιωναζιστικός στρατός αναστέλλει την εφεδρεία όσων υπέγραψαν. «Οι ανακλήσεις άρχισαν πριν από λίγες μέρες με τηλεφωνικές κλήσεις σε όλους τους εφέδρους που υπέγραψαν τη δήλωση», γράφει η Χααρέτζ, σημειώνοντας ότι πέντε από αυτούς που υπέγραψαν βρίσκονται σε ενεργή υπηρεσία, συμπεριλαμβανόμενου ενός που υπηρετεί στη Γάζα.
Ενας από αυτούς που υπέγραψαν είπε στους συναδέλφους του πως αρνήθηκε πως υπέγραψε τη δήλωση όταν του τον ρώτησαν οι ανώτεροί του στο στρατό. Ενας άλλος είπε ότι έλαβε «απειλητική» κλήση, ενώ ένας τρίτος είπε ότι δέχτηκε μια «μακρά επίπληξη» από το διοικητή της ταξιαρχίας του, που του είπε ότι ο στρατός εξετάζει αν θα μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί.
«Θέλω να σε πληροφορήσω ότι ο στρατός θεωρεί το καθήκον της στρατιωτικής εφεδρείας πολύ σοβαρό, την ώρα που εσύ εμπλέκεσαι σε ψηφοφορίες [petitions] του ενός ή του άλλου είδους… Θα έχουμε μπελάδες καλώντας τον καθένα που υπέγραψε αυτή την ψηφοφορία στο μέλλον», είπε ένας διοικητής στον Μαξ Κρες, έναν από τους 64 εφέδρους που υπέγραψαν την ψηφοφορία με το πλήρες όνομά τους. Ο Κρες απάντησε στον διοικητή ότι «θα έχει μπελάδες αν παραμείνει στους εφέδρους, εξαιτίας μιας βαθιάς κρίσης εμπιστοσύνης».
Η Χααρέτζ έγραψε για τη διαδικτυακή ψηφοφορία στις 9 Οκτώβρη. Η ψηφοφορία σημείωνε ότι η συνέχιση του πολέμου βάζει σε κίνδυνο τους αιχμάλωτους και καθυστερεί κάθε δυνατότητα απελευθέρωσής τους, ενώ τόνιζε πως πολλοί περισσότεροι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς παρά έχουν διασωθεί με στρατιωτικές επιχειρήσεις.
«Εμείς, που υπηρετούμε και έχουμε υπηρετήσει με αφοσίωση και ρισκάροντας τις ζωές μας, τώρα ανακοινώνουμε πως αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει άμεσα πορεία και δεν εργαστεί στην κατεύθυνση μιας συμφωνίας που θα φέρει τους ομήρους πίσω στην πατρίδα, δε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε. Για κάποιους από εμάς η κόκκινη γραμμή έχει παραβιαστεί», ανέφερε η ψηφοφορία.
Εκτός από αυτά που έζησαν στη Γάζα, οι σιωναζιστές στρατιώτες βλέπουν τις βαριές απώλειες που έχουν οι ειδικές δυνάμεις (π.χ. η διαβόητη Μονάδα Εγκόζ) καθώς προσπαθούν να διεισδύσουν στον νότιο Λίβανο και αναλογίζονται με τρόμο τι θα πάθουν αυτοί, έτσι και τους ρίξουν σ’ έναν χερσαίο πόλεμο στον Λίβανο. Ερχονται και κάποιες ειδήσεις που μεταδίδουν τα σιωνιστικά μίντια (π.χ. το Κανάλι 13), ότι η Χεζμπολά «σχεδιάζει να απαγάγει στρατιώτες», και ο τρόμος γίνεται συνεχής εφιάλτης.
Μπορεί οι 130 υπογραφές να μην φαίνονται πολλές, όμως σκεφτείτε ότι αυτές έρχονται εν καιρώ πολέμου και σίγουρα αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο τμήμα του σιωναζιστικού στρατού, ιδιαίτερα των εφέδρων που αποτελούν και τη μεγάλη μάζα αυτού του στρατού. Και βέβαια, το επιτυχημένο αεροπορικό χτύπημα της Χεζμπολά στην τραπεζαρία του κέντρου νεοσυλλέκτων της διαβόητης Ταξιαρχίας Γκολάνι, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, πρέπει να εκτίναξε το αίσθημα τρόμου σε ένα μεγάλο κομμάτι των εφέδρων (η διαδικτυακή ψηφοφορία είχε γίνει πριν από το χτύπημα στην τραπεζαρία της Γκολάνι).
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η σιωνιστική κοινωνία είναι μια πλήρως στρατιωτικοποιημένη κοινωνία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων που έχει δώσει η σιωνιστική οντότητα, που εκφράζεται μαζικά στους δρόμους αμφισβήτηση της κυβερνητικής διαχείρισης του πολέμου. Αναφερόμαστε στις μαζικές διαδηλώσεις που απαιτούσαν από τον Νετανιάχου να πάει σε κατάπαυση του πυρός.
Αυτό το κλίμα έχει περάσει και στους εφέδρους. Γι’ αυτό και οι μυστικές υπηρεσίες του στρατού έσπευσαν να βρουν πόσοι υπέγραψαν και να μεθοδεύσουν την αποπομπή όσων υπηρετούν και τη μη στράτευση όσων βρίσκονται σε εφεδρεία, ώστε να μην «μολύνουν» με το «δηλητήριο της ηττοπάθειας» και τους υπόλοιπους. Δεν τολμούν, όμως, να στήσουν στρατοδικεία, όπως θα έκανε κάθε στρατός που βρίσκεται σε πόλεμο και αντιμετωπίζει τέτοιου είδους φαινόμενα στις γραμμές του.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ The Cradle