Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Και Ρόδρι ο Κούλης
  • Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας
  • Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια
  • Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 21 Ιούλη
  • Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο Σινουάρ έγινε ήδη θρύλος
Διεθνή

Ο Σινουάρ έγινε ήδη θρύλος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Οκτ 2024, 21:11

Η Χαμάς θα ξαναχτιστεί με πρόσωπο όχι λιγότερο ικανό από τον Σινουάρ.

Γκάι Αβιάντ, σιωνιστής ερευνητής, ειδικός σε θέματα Χαμάς

Υπάρχουν τώρα ενάμισι εκατομμύριο Σινουάρ στη Γάζα. Η στρατηγική πρέπει τώρα να αλλάξει από τις επιδρομές στον έλεγχο. Οτιδήποτε λιγότερο απ’ αυτό εξαπατά τον λαό.

Αμίτ Λεβί, ακραίος σιωνιστής βουλευτής

Νυν και πρώην [αμερικανοί] αξιωματικοί πληροφοριών λένε ότι η Χαμάς έχει ακόμα χιλιάδες μαχητές στο έδαφος και θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της.

NBC News, ΗΠΑ

Οι σκηνές που είδαμε δεν είναι αυτές που βλέπουν η Χαμάς, η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ ή η Χεζμπολά. Αυτοί βλέπουν έναν άνδρα που πολέμησε μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός του, ακόμα και όταν είχε τραυματιστεί. Ο Σινουάρ έχει ήδη γίνει θρύλος, μια μορφή μεγαλύτερη από το ίδιο το πρόσωπο, και η δολοφονία του δε θα το αλλάξει αυτό για τις γενιές που έρχονται.

Ισραηλινό Κρατικό Ραδιόφωνο

«Πέθανε φορώντας ένα στρατιωτικό γιλέκο, πολεμώντας με ένα τoουφέκι και χειροβομβίδες. Και όταν τραυματίστηκε και αιμορραγούσε, πολέμησε με ένα ξύλο. Ετσι πεθαίνει ένας ήρωας», δήλωσε στη Γάζα ο Αμπελ Ρατζάμπ, ηλικίας 60 ετών, που έχει δύο παιδιά.

«Είδα το βίντεο 30 φορές από χθες το βράδυ, δεν υπάρχει κανένας καλύτερος τρόπος να πεθάνει κανείς», είπε από την πλευρά του ο Αλί, ένας 30χρονος οδηγός ταξί στη Γάζα. «Το βίντεο αυτό θα αποτελέσει μια καθημερινή υποχρέωση για τους γιους μου να το βλέπουν και για τους εγγονούς μου στο μέλλον», πρόσθεσε αναφερόμενος στα δύο παιδιά του.

«Είπαν ότι κρυβόταν μέσα στα τούνελ. Λένε πως κρατούσε Ισραηλινούς κρατουμένους δίπλα του για να σώσει τη ζωή του. Χθες είδαμε ότι κυνήγαγε Ισραηλινούς στρατιώτες στη Ράφα, όπου οι κατοχικές δυνάμεις επιχειρούν από τον Μάιο», δήλωσε η Ράσα, μια εκτοπισμένη 42χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών. «Με αυτόν τον τρόπο πεθαίνουν οι ηγέτες, με ένα τουφέκι στο χέρι. Στηρίζω τον Σινουάρ ως ηγέτη και σήμερα είμαι περήφανη για εκείνον ως μάρτυρα», συμπλήρωσε.

Σημερινό δελτίο του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μια παλαιότερη συνέντευξή του στο Αλ-Τζαζίρα, ο Γιάχια Αλ-Σινουάρ είχε δηλώσει:

Σχετικά με το θέμα της απειλής δολοφονίας εναντίον μου και εναντίον του αδελφού μου, διοικητή Αμπού Χάλεντ Αλ-Ντέιφ, εγώ λέω ότι είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να μου δώσει ο εχθρός και η Κατοχή. Να με δολοφονήσουν και να γίνω μάρτυρας. Θα προτιμούσα να πέθαινα από ένα αεροπλάνο F-16 ή από μια επίθεση με πύραυλο, παρά από εγκεφαλικό επεισόδιο, έμφραγμα, τροχαίο ατύχημα ή οποιαδήποτε άλλη από τις φυσιολογικές αιτίες από τις οποίες πεθαίνουν οι άνθρωποι. Ξέρετε ότι μετά τα 60 ή λίγο μετά τα 60, ένα άτομο πλησιάζει στο φυσικό θάνατο και στο τέλος της ζωής του. Καλύτερα να σκοτωθείς ως μάρτυρας παρά να πεθάνεις στο κρεβάτι σου.

Στο θέμα αυτό ο Σινουάρ επανερχόταν συχνά. Σε μια άλλη συνέντευξή του στο Αλ-Τζαζίρα έλεγε:

Οταν τα παιδιά μας δεν φοβούνται τις απειλές του εχθρού, πώς να φοβηθούν οι ηγέτες μας; Φοβόμαστε να πεθάνουμε στο κρεβάτι μας, αλλά δεν φοβόμαστε να σκοτωθούμε για την πατρίδα, την πίστη και τα ιερά μας.

Είναι γνωστό και το περιστατικό με τη συνέντευξη Τύπου που έδινε στο γραφείο του στη Γάζα, στην οποία κατέληξε λέγοντας:

Μετά το τέλος αυτής της συνέντευξης, θα διανύσω μεγάλο μέρος της επιστροφής μου με τα πόδια και ο εχθρός έχει όλο τον χρόνο για να ολοκληρώσει την αποστολή. Η συνάντησή μας μπορεί να τελειώσει σε δέκα λεπτά και θα χρειαστώ άλλα δέκα λεπτά για να φύγω από την αίθουσα. Ο εχθρός με βλέπει, καθώς μιλάω απευθείας και η Ταξιαρχία ακούει τώρα. Θα χρειαστώ επίσης άλλα δέκα λεπτά για να ετοιμαστώ πριν φύγω από εδώ. Θα μου πάρει περίπου είκοσι λεπτά ή μισή ώρα περπατώντας, μιλάμε δηλαδή για πενήντα ή εξήντα λεπτά, τρεις χιλιάδες εξακόσια δευτερόλεπτα. Εχουν την δυνατότητα να πάρουν την απόφαση, να ετοιμάσουν το αεροπλάνο με τα πυρομαχικά και να το βγάλουν. Δε θα κουνήσω ούτε βλέφαρο.

Βγήκε και περπάτησε στους δρόμους της Πόλης της Γάζας. Θέλησε μ’ αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα θάρρους στον παλαιστινιακό λαό. Περπατούσε εύχαρις και χαιρετούσε τον κόσμο που τον έβλεπε με έκπληξη να περπατά στη μέση του δρόμου. Ηθελε να δείξει και πως η Χαμάς έχει άρρηκτους δεσμούς με τον παλαιστινιακό λαό.

Οι σιωναζιστές έκαναν το μοιραίο λάθος. Πρώτα οι στρατιωτικοί που πήραν μέρος στη σύγκρουση με τον Σινουάρ και αμέσως έβγαλαν φωτογραφίες και τις διένειμαν στα σιωνιστικά Μέσα και μετά ο στρατός που μέσα στην αλαζονεία του διένειμε το βίντεο από το drone που έστειλαν μέσα στο σπίτι, χωρίς να ξέρουν πως εκεί βρισκόταν βαριά τραυματισμένος ο Σινουάρ.

Τι έδειξε το βίντεο; Εναν άντρα βαριά τραυματισμένο, καθισμένο σε μια πολυθρόνα, που όταν βλέπει το drone σηκώνει με τη λίγη δύναμη που του απομένει ένα ξύλο και του το πετάει. Αυτή την εικόνα είδαν στις κάμερες και επειδή φοβήθηκαν ότι αυτός ο τραυματισμένος μαχητής ενδεχομένως να κρατάει στα χέρια του ένα κουμπί ενεργοποίησης εκρηκτικών, πρώτα το drone τον πυροβόλησε στο κεφάλι και μετά διέλυσαν το σπίτι βομβαρδίζοντάς το με το τηλεβόλο ενός τανκ.

Raw footage of Yahya Sinwar’s last moments: pic.twitter.com/GJGDlu7bie

— LTC Nadav Shoshani (@LTC_Shoshani) October 17, 2024

Τι είδαν οι Παλαιστίνιοι και όλη η ανθρωπότητα; Εναν αποσκελετεμένο άνδρα (δείγμα του ότι τόσο καιρό τώρα μοιραζόταν την ίδια πείνα με τον παλαιστινιακό λαό), με στρατιωτική στολή και πλήρη εξάρτυση, να πολεμά «ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς του», όπως έχει γράψει ο ποιητής. Ο Σινουάρ δεν ήταν «ποζεράς». Δεν ήταν δημαγωγός και λαοπλάνος. Είχε το θάνατο που ευχόταν, τον πιο τιμημένο θάνατο για έναν Παλαιστίνιο. Απέδειξε έτσι πως όσα έλεγε τα εννοούσε και τα τήρησε μέχρι κεραίας. Λίγο προτού κλείσει τα 62 του χρόνια, έπεσε ηρωικά με το ντουφέκι στο χέρι. Δεν παρακάλεσε, δεν παζάρεψε, δεν γονάτισε. Εφυγε με το κεφάλι ψηλά, όπως πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή.

Ο Γιάχια Σινουάρ, παιδί προσφυγικής οικογένειας που εκδιώχτηκε κατά τη Νάκμπα του 1948 από το Αλ-Μαζντάλ Ασκαλάν (σημερινό σιωνιστικό Ασκελόν), γεννήθηκε στις 29 Οκτώβρη του 1962 στον Προσφυγικό Καταυλισμό της Χαν Γιούνις. Τελείωσε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο στη Χαν Γιούνις και στη συνέχεια σπούδασε Αραβική Φιλολογία στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας, προλαβαίνοντας να πάρει το πτυχίο του.

Λέμε προλαβαίνοντας, γιατί από φοιτητής ακόμα άρχισε να συμμετέχει σε αντιστασιακούς κύκλους και να αναπτύσσει αγωνιστική δράση, που του στοίχισε μια πρώτη φυλάκιση το 1982. Οταν το 1987 ιδρύθηκε η Χαμάς, ήταν ένα από τα νεαρότερα μέλη της. Το 1989, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τετράκις ισόβια, κατηγορούμενος για το θάνατο δύο σιωνιστών στρατιωτών και δύο παλαιστίνιων δωσίλογων.

Εμεινε στη φυλακή 23 χρόνια. Εκεί αναδείχτηκε σε ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος των παλαιστίνιων κρατούμενων, χάρη στη μόρφωση, την ενωτική διάθεση, αλλά και την απλότητά του. Λένε πως συχνά μαγείρευε και έφτιαχνε κουνάφα (παραδοσιακό παλαιστινιακό γλυκό με καταΐφι, τυρί και σιρόπι) για τους συγκρατούμενούς του, ενώ ήταν αυτός που επέμεινε και αποφασίστηκε τελικά να υπάρχει κοινή διαχείριση των τροφίμων που έστελναν οι συγγενείς στους κρατούμενους.

Στη διάρκεια της κράτησής του σπούδασε εβραϊκή φιλολογία, μέσω μαθημάτων online. Επίσης, έγραψε ένα μυθιστόρημα στα αραβικά. Στη φυλακή έλαμψαν οι οργανωτικές του ικανότητες και η εφευρετικότητά του, καθώς κατάφερε να μπάσει κινητά τηλέφωνα και όταν αυτά πιάνονταν, να έχει επικοινωνία με τους «έξω» μέσω σημειωμάτων που μετέφεραν γυναίκες κρατούμενων.

Απελευθερώθηκε το 2011, μαζί με άλλους 1.026 παλαιστίνιους κρατούμενους (ανάμεσά τους και καταδικασμένοι σε ισόβια, όπως αυτός), σε ανταλλαγή με τον σιωνιστή στρατιώτη Σαλίτ που είχε πιάσει αιχμάλωτο η Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Επιστρέφοντας στη Γάζα, ο Σινουάρ έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, παίρνοντας στον τομέα ευθύνης του την υπηρεσία πληροφοριών που κυνηγούσε τους δωσίλογους κρυφούς συνεργάτες των σιωνιστών. Κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να καθαρίσει τη Λωρίδα απ’ αυτή τη βρομιά, όπως αποδείχτηκε και από τον πλήρη αιφνιδιασμό των σιωνιστών στις 7 Οκτώβρη του 2023, όταν εξαπολύθηκε η επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα.

Το 2017, όταν ο Ισμαΐλ Χανίγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς και βγήκε κρυφά από τη Γάζα, ο Σινουάρ εκλέχτηκε επικεφαλής του Γραφείου Γάζας της Χαμάς, θέση στην οποία επανεκλέχτηκε το 2021. Ως πολιτικό στέλεχος επέδειξε ιδιαίτερη ικανότητα στην αποκατάσταση σχέσεων με τις πολιτικές οργανώσεις που παραμένουν πιστές στην Αντίσταση. Πριν από μερικούς μήνες, μετά τη δόλια δολοφονία του Ισμαΐλ Χανίγια στην Τεχεράνη, εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς.

Ηταν παντρεμένος με την Σαμάρ Μουχάμαντ Αμπού Ζαμάρ και είχε τρία παιδιά. Από το όνομα του μεγαλύτερου παιδιού του, Ιμπραχίμ, πήρε το τιμητικό για τους Παλαιστίνιους προσωνύμιο Αμπού Ιμπραχίμ και έτσι τον προσφωνούσαν τα πολιτικά στελέχη όλων των οργανώσεων και οι μαχητές της Αντίστασης.

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΝΟΥΑΡ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιάχια (Αμπού Ιμπραχίμ) Αλ-Σινουάρ: Αθάνατος!
Επόμενο άρθρο 48ωρη απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων

Σχετικά Αρθρα

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

Διεθνή 21 Ιούλ 2026, 10:24

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 17:53

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:54

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

Διεθνή 20 Ιούλ 2026, 11:18

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

Διεθνή 19 Ιούλ 2026, 09:55

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

Διεθνή 18 Ιούλ 2026, 20:46
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

Βέλγιο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1831).

Βολιβία: Ημέρα μαρτύρων.

1957: Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται κομαντάντε του επαναστατικού στρατού της Κούβας.

1965: Δολοφονείται από την αστυνομία ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας στη διάρκεια διαδήλωσης.

1972: Δεκατρείς νεκροί και 130 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ (IRA).

1973: Δημοψήφισμα χούντας (78,4% ναι, 21,6% όχι) για το πολιτειακό.

1997: Τρία στελέχη της ETA καταδικάζονται σε 109 χρόνια κάθειρξη για συνωμοσία δολοφονίας του βασιλιά Χουάν Κάρλος (Ισπανία).

2002: Συλλαμβάνεται ο Θωμάς Σερίφης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo