Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη
  • Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)
  • Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια
  • Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο λιβανέζικος λαός πανηγυρίζει για μια μεγάλη νίκη
Διεθνή

Ο λιβανέζικος λαός πανηγυρίζει για μια μεγάλη νίκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Νοέ 2024, 14:50

Το ερώτημα που απασχολεί κάθε υποστηριχτή της Παλαιστινιακής Υπόθεσης από χτες το βράδυ, όταν ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, είναι αν αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Γενικά μιλώντας, ένα μέτωπο λιγότερο για τους σιωναζιστές, είναι διευκολυντικό γι’ αυτούς.

Τα πράγματα, όμως, είναι πολυπαραγοντικά. Εχουν να κάνουν με τις αντοχές της Χεζμπολά στον Λίβανο (όχι τόσο τις στρατιωτικές αλλά τις πολιτικές και κοινωνικές αντοχές), με τον πραγματισμό που διακρίνει τις αστικο-εθνικο-απελευθερωτικές δυνάμεις, με την αντανάκλαση που θα έχει η (δεδομένη) ήττα στο στρατό, τους πολίτες και το πολιτικό προσωπικό της σιωνιστικής οντότητας και με τις αποφάσεις που θα πάρουν οι ιμπεριαλιστικές ηγεσίες, πρωτίστως οι ΗΠΑ, για τη συνέχιση του γενοκτονικού πολέμου των σιωναζιστών στη Λωρίδα της Γάζας.

Τη συμφωνία δεν την έχουμε δει ακόμα, ούτε έχουμε δει δηλώσεις στελεχών της Χεζμπολά ή της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Το βέβαιο είναι πως τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει στην κατάσταση στον νότιο Λίβανο και την παρουσία της Χεζμπολά και των ένοπλων δυνάμεών της εκεί. Οπως δεν άλλαξε και μετά το 2006 και την περιβόητη απόφαση 1701 του Συμβούλιου Ασφάλειας του ΟΗΕ.

Ο Αμος Χοχστάιν, ο ειδικός απεσταλμένος του Μπάιντεν, που ανέλαβε να διαπραγματευτεί τη συμφωνία, όταν φάνηκε ότι οι σιωναζιστές βαδίζουν για πλήρη συντριβή, ξεκαθάρισε στο Αλ-Τζαζίρα ότι δεν πρόκειται να αναπτυχθούν αμερικανικές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, αλλά οι Αμερικανοί θα προσφέρουν υποστήριξη στον… λιβανέζικο στρατό («ξέχασε» να πει ότι διακριτικά του λιβανέζικου στρατού θα φορούν οι μαχητές της Χεζμπολά). Πρόσθεσε πως ο μηχανισμός παρακολούθησης της κατάπαυσης του πυρός απλά θα πιστοποιεί τις παραβιάσεις και θα τις παρουσιάζει! Μέρος, δε, αυτού του μηχανισμού θα είναι και η UNIFIL, η οποία θα παρακολουθήσει την εφαρμογή της απόσυρσης του σιωνιστικού στρατού και της ανάπτυξης του λιβανέζικου. Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε πως ο λιβανέζικος στρατός βρισκόταν στα σύνορα και πριν την 1η Οκτώβρη και πως όταν εκδηλώθηκε η χερσαία εισβολή δεν έριξε ούτε ντουφεκιά, αλλά αποσύρθηκε για να αφήσει τους μαχητές της Λιβανέζικης Αντίστασης να αντιμετωπίσουν τους εισβολείς; Πού είναι το καινούργιο, λοιπόν;

Και τα δύο μέρη (Ισραήλ και Λίβανος) έχουν το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, σύμφωνα με τη συμφωνία και το διεθνές δίκαιο, είπε ο Χοχστάιν. Γι’ αυτό σκούζουν οι σιωναζιστές. Βλέπουν πως ο αφοπλισμός της Χεζμπολά, που έθεσαν ως στόχο όταν ξεκίνησαν την επίθεση στον Λίβανο, πήγε περίπατο. Ούτε οι μαχητές ούτε τα βαριά όπλα θα αποσυρθούν βόρεια από τον ποταμό Λιτάνι. Την ανεξαρτησία του Λιβάνου δε θα διασφαλίζουν οι «κουραμπιέδες» του λιβανέζικου στρτατού, αλλά οι μαχητές της Χεζμπολά. Οπως ακριβώς γινόταν και μέχρι τώρα.

Ο Χοχστάιν δεν παρέλειψε να σημειώσει πως για την επίτευξη της συμφωνίας εργάστηκε και ο Μακρόν και πως η Γαλλία θα συμμετέχει στο μηχανισμό παρακολούθησης. Αλλο ένα χαστούκι στον Νετανιάχου που δήλωνε ότι δε θέλει τον Μακρόν γιατί η Γαλλία είναι… εχθρική προς το Ισραήλ!

Γράψαμε χτες πως, προτού ακόμα ο Νετανιάχου ανακοινώσει την αποδοχή της ταπεινωτικής για το κράτος δολοφόνο συμφωνίας, οι ηγέτες των εποίκων του βορρά είχαν σκαρφαλώσει στα κεραμίδια, φώναζαν για «παράδοση στη Χεζμπολά» και δήλωναν πως οι έποικοι δε θα επιστρέψουν στους εποικισμούς του βορρά.

Ο Νετανιάχου ήταν κανονική «κηδεία» όταν βγήκε να ανακοινώσει τη συμφωνία. Τόσο «κηδεία» που δε δίστασε να επαναλάβει το τερατώδες ψέμα: Καταστρέψαμε την υποδομή που απειλούσε το βόρειο Ιασραήλ! Κανονίσαμε να στείλουμε τη Χεζμπολά δεκαετίες πίσω! Την ίδια ώρα, οι σιωνιστικοί εποικισμοί του βορρά φλέγονταν από το τελευταίο (πριν από την κατάπαυση του πυρός) μπαράζ πυραύλων της Χεζμπολά!

Ο πόλεμος δε θα τελειώσει μέχρις ότου επιτευχθούν οι στόχοι του και οι κάτοικοι του βορρά επιστρέψουν στα σπίτια τους, είπε ο Νετανιάχου, προκαλώντας αγανάκτηση στους εποίκους του βορρά και γέλια σε όλο τον κόσμο. Και μετά πέταξε τη… ρουκέτα: Υπάρχουν λόγοι που υπογράψαμε κατάπαυση του πυρός τώρα. Πρέπει να εστιάσουμε στην ιρανική απειλή, να ξεκουράσουμε τους στρατιώτες και να ανανεώσουμε το οπλοστάσιό μας! Για ν’ αντιμετωπίσει το Ιράν, έκλεισε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χεζμπολά, την οποία θεωρεί οργανέτο του Ιράν! Ηταν τόση η σύγχυσή του, που δεν μπόρεσε να βρει ένα πιο πειστικό επιχείρημα.

Φυσικά, δεν παρέλειψε τις γνωστές σιωνιστικές μαγκιές: Η διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός εξαρτάται από το τι θα συμβεί στον Λίβανο. Εχουμε πλήρη ελευθερία δράσης. Αν η Χεζμπολά εξοπλιστεί (σ.σ. γιατί, άοπλη είναι τώρα;), θα επιτεθούμε. Αν εγκαταστήσει υποδομές κοντά στα σύνορα (σ.σ. γιατί να πάει στα σύνορα, έχει τις ήδη υπάρχουσες υποδομές της), θα επιτεθούμε. (…) Ο Μπασάρ Αλ-Ασαντ να προσέχει και να μην παίζει με τη φωτιά, γιατί θα υποστεί σκληρή τιμωρία. (…) Εμείς θα αλλάξουμε το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής! (σ.σ. αυτά τα έχουν πει οι αμερικανοί πρόεδροι, και ο Ομπάμα, και ο Τραμπ, και ο Μπάιντεν).

Την ώρα που έλεγε αυτά τα… «κουλά» ο Νετανιάχου, τα μίντια είχαν ήδη κάνει το πρώτο γκάλοπ. Και παρουσίασαν ένα αποτέλεσμα χαστούκι στη σιωναζιστική κυβέρνηση: Μόνο 26% των Ισραηλινών θεωρεί ότι η χώρα τους νίκησε στον Λίβανο, ενώ το 61% θεωρεί ότι δεν νίκησε και 13% δεν είναι σίγουροι τι έγινε!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τα σχόλια των σιωνιστικών μίντια, που θύμιζαν ποιοι ήταν οι διακηρυγμένοι στόχοι της εισβολής στον Λίβανο και πως ούτε ένας απ’ αυτούς δεν επιτεύχθηκε. Δεν ήταν λίγοι οι αναλυτές που έλεγαν πως η τωρινή ήττα είναι χειρότερη απ’ αυτήν στον πόλεμο του 2006.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ έσπευσε να «γράψει» on camera δήλωση και να τη διανείμει.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση σύρθηκε σε μια συμφωνία με τη Χεζμπολά, την ώρα που οι κωμοπόλεις στον βορρά είναι κατεστραμμένες, οι ζωές των ανθρώπων κομματιάστηκαν και ο στρατός είναι εξαντλημένος. Υπό τον Νετανιάχου είδαμε τη μέγιστη καταστροφή στην ιστορία μας. Καμιά συμφωνία με τη Χεζμπολά δεν μπορεί να σβήσει την ευθύνη του.

Σε αντίθεση με τους σιωνιστές που κλαίνε και βρίζουν και ακόμα δεν έχουν κάνει καμιά κίνηση επιστροφής προς τους εποικισμούς του βορρά, οι Λιβανέζοι πανηγυρίζουν για τη νίκη. Προτού ακόμα τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, ένα τεράστιο κονβόι αυτοκινήτων άρχισε να κινείται προς τον νότιο Λίβνανο, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι επιβάτες τους έφεραν σημαίες της Χεζμπολά και της Αμάλ (τιμώντας τον Ναμπίχ Μπέρι που έκανε τη διαπραγμάτευση με τον Χοχστάιν), πορτρέτα του Νασράλα και του Σαφιεντίν και σχημάτιζαν το σήμα της νίκης όταν έβλεπαν δημοσιογραφικό φακό. Ο εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού είχε δηλώσει πως δεν επιτρέπεται η επιστροφή των κατοίκων στο νότιο Λίβανο, αλλά οι Λιβανέζοι τον «έγραψαν κανονικά». Δεν είναι λίγες οι φορές που σιωνιστές στρατιώτες προσπάθησαν να τους σταματήσουν, χωρίς όμως να τολμήσουν ν’ ανοίξουν πυρ εναντίον τους.

Οσοι μίλησαν σε τηλεοπτικά δίκτυα έλεγαν πάνω-κάτω τα ίδια: Δεν μας ενδιαφέρει αν δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, εμείς γυρίζουμε στα σπίτια μας. Είμαστε νικητές.

Οι πρώτοι που έφτασαν στη συνοριακή Αΐτα Αλ-Σάαμπ, πεδίο σκληρών μαχών ανάμεσα στους σιωναζιστές εισβολείς και τους λιβανέζους μαχητές, φρόντισαν να αποκαθηλώσουν τη σιωναζιστική σημαία από την κορυφή της δεξαμενής νερού και να την πετάξουν ντροπιασμένη στο χώμα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/down_israeli_flag.mp4

«Ολα τα λεφτά» ήταν αυτός ο μεσήλικας Λιβανέζος που άναψε το ναργιλέ και κάθησε να τον απολαύσει στο υπό κατάρρευση μπαλκόνι του διαμερίσματός του στη Ντάχια (νότια προάστια της Βηρυττού), ανταποδίδοντας το χαιρετισμό της νίκης στους συμπατριώτες του που περνούσαν με τα αυτοκίνητα με κατεύθυνση τον νότο.

Το τελευταίο 24ωρο πριν την αποδοχή της συμφωνίας από την κυβέρνηση Νετανιάχου, η Χεζμπολά φρόντισε να «φιλοδωρήσει» τους σιωναζιστές με 26 επιχειρήσεις! Βομβαρδίστηκαν εποικισμοί (Κιριάτ Σμόνα, Μανάρα, Αβιβίμ και Κατζρίν) και βάσεις (η Σράγκα, έδρα διοίκησης της Ταξιαρχίας Γκολάνι) στο βορρά της σιωνιστικής οντότητας, ενώ μέσα στον Λίβανο, πέρα από τους βομβαρδισμούς σιωναζιστικών στρατευμάτων στα περίχωρα της Αλ-Χιάμ και της Σουμέρα, ξεχωρίζει μια μεγάλη ενέδρα στην Ιμπλ Αλ-Σάκι, κατά την οποία οι μαχητές ανατίναξαν μια στρατιωτική μπουλντόζα και τους γύρω στρατιώτες, πυροδοτώντας δύο ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν θάψει στο έδαφος, και όταν προσέγγισε ένα τανκ Merkava για να βοηθήσει τους τραυματίες, το ανατίναξαν με έναν κατευθυνόμενο πύραυλο.

Επίσης, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων Χάιμπαρ, βομβαρδίστηκαν με ποιοτικούς πυραύλους στρατιωτικές βάσεις στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, σε βάθος 120 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου. Δείτε το χάρτη με το σύνολο των χτεσινών επιχειρήσεων, που ήταν ταυτόχρονα και ένα ακόμα ισχυρό μήνυμα στη σιωναζιστική κυβέρνηση και στους πολίτες της οντότητας.

Στον μεγαλύτερο εποικισμό του βορρά, το Κιριάτ Σμόνα, ένας πύραυλος χτύπησε τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων και η πυρκαγιά έκαιγε μέχρι τη νύχτα, προκαλώντας εφιάλτες στους εποίκους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/11/fire_KiryatSmona_missile_26-11-24.mp4

ΥΓ. Η Αίθουσα Επιχειρήσεων της Χεζμπολά ανακοίνωσε ότι ένας από τους ευαίσθητους στρατιωτικούς στόχους στους οποίους επιτέθηκε στις 18 Νοέμβρη ήταν η κατοικία του αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχου Τόμερ Μπαρ. Η επίθεση έγινε με σμήνος προηγμένων επιθετικών drone και ο στόχος χτυπήθηκε με ακρίνεια. Το περιστατικό παρέμεινε κρυφό, καθώς υποβλήθηκε σε αυστηρή στρατιωτική λογοκρισία από τις σιωναζιστικές στρατιωτικές αρχές.

Εκτύπωση 🖨
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝαν Γκολντίν: Ακούς Γερμανία;
Επόμενο άρθρο Tο ΥΠΑΙΘΑ οργανώνει εκστρατεία εκφοβισμού για την απεργία-αποχή

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 21:55

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 11:13

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 10:21

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

Διεθνή 29 Ιούλ 2025, 09:20

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 20:18

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

Διεθνή 28 Ιούλ 2025, 19:38
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo