Τουλάχιστον 19 νεκροί, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, και άγνωστος αριθμός τραυματιών είναι το αποτέλεσμα αεροπορικού βομβαρδισμού από τους σιωναζιστές, που έπληξε σήμερα το πρωί κλινική της UNRWA (Yπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες), που χρησιμοποιούνταν ως κατάλυμα αστέγων, στον Καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
Οι νεκροί δεν ήταν αναγνωρίσιμοι. Πλήθος Παλαιστίνιων προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν συγγενείς τους από τα ρούχα που φορούσαν. Πάνω σε αρκετές σορούς έγραψαν μόνο το χρώμα της μπλούζας που φορούσε ο/η νεκρός/ή.
O σιωναζιστικός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε μαχητές της Χαμάς «στο εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου, που χρησιμοποιούνταν για το συντονισμό τρομοκρατικής δραστηριότητας»! Το Γαλλικό Πρακτορείο που υπέβαλε σχετική ερώτηση στο σιωναζιστικό στρατό, πήρε την επιβεβαίωση ότι στο κτίριο μια κλινική του ΟΗΕ. Επομένως, οι σιωναζιστές ήξεραν καλά τι βομβάρδιζαν, δεν έκαναν λάθος.
Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Αμυνας της Γάζας, Μαχμούντ Μπασάλ, δήλωσε πως υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες από τον βομβαρδισμό, που «στόχευσε ένα κτίριο της UNRWA που στέγαζε μια ιατρική κλινική».
Ακόμα και η πουλημένη Παλαιστινιακή Αρχή αναγκάστηκε να αντιδράσει. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ραμάλα κατήγγειλε «τη σφαγή στην κλινική της UNRWA στη Τζαμπάλια» και ζήτησε «σοβαρή διεθνή πίεση για να σταματήσει η διευρυνόμενη ισραηλινή επιθετικότητα.
Η UNRWA ανέφερε σε δήλωσή της ότι ο βομβαρδισμός χτύπησε «δύο δωμάτια στον πρώτο όροφο μιας κατεστραμμένης κλινικής της UNRWA», που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο για 150 εκτοπισμένες οικογένειες. «Πολλές εκτοπισμένες οικογένειες δεν έχουν εγκαταλείψει το μέρος, γιατί απλά δεν μπορούν να πάνε πουθενά αλλού», σημειώνει η ανακοίνωση. Προσθέτει ότι το προσωπικό της UNRWA «διαχειριζόταν το καταφύγιο όταν χτυπήθηκε σήμερα» στις 10 το πρωί και τόνισε ότι η υπηρεσία είχε δώσει τις συντεταγμένες του κτιρίου στο [σιωναζιστικό] στρατό.
Κατά την πάγια τακτική του, ο σιωναζιστικός στρατός επανήλθε με τον ψεύτικο ισχυρισμό ότι «το συγκρότημα χρησιμοποιούταν από το Τάγμα της Τζαμπάλια της Χαμάς για να σχεδιάσει τρομοκρατικές επιθέσεις» και κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση ότι «εκμεταλλεύεται τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα»!
Το Τάγμα της Τζαμπάλια των Αλ-Κασάμ, βέβαια, δεν είχε ανάγκη ένα κτίριο του ΟΗΕ, το οποίο διηύθυναν υπάλληλοι της UNRWA (άρα οι μαχητές θα ρισκάριζαν να καρφωθούν). Εχει τις εγκαταστάσεις του, καλά προφυλαγμένες στις υπόγειες δομές που διαθέτει η Παλαιστινιακή Αντίσταση. Αυτό το τάγμα των Αλ-Κασάμ έδωσε με επιτυχία δύο μεγάλες μάχες στη διάρκεια του 15μηνου πολέμου. Η τελευταία μάχη κράτησε σχεδόν τέσσερις μήνες. Ο Καταυλισμός της Τζαμπάλια ισοπεδώθηκε, αλλά οι σιωναζιστές έφυγαν και πάλι ηττημένοι, με μεγάλες απώλειες. Από την κλινική της UNRWA διηύθυνε τις μάχες και σχεδίαζε τις συνεχείς καταδρομικές επιθέσεις η διοίκηση του τάγματος;
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σιωναζιστές χτυπούν εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, με το πρόσχημα ότι χτυπούν «κέντρα διοίκησης της Χαμάς». Θυμίζουμε ότι στις 11 του περασμένου Σεπτέμβρη χτύπησαν το σχολείο Αλ-Ζάουνι της UNRWA, που χρησιμοποιούταν ως καταφύγιο εκτοπισμένων. Οταν αποκαλύφθηκε ότι ανάμεσα στους 18 νεκρούς οι έξι ήταν υπάλληλοι της UNRWA, οι πρόστυχοι ισχυρισμοί των μακελάρηδων διασκορπίστηκαν. Μόνο που δεν είχαν καμία συνέπεια από τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα». Κι αυτό είναι που τους αποθρασύνει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πήγαν να σώσουν τραυματίες και οι σιωναζιστές τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ!
Ο απολογισμός των νεκρών, από τις 18 Μάρτη που οι σιωναζιστές έσπασαν την εκεχειρία, οι ταυτοποιημένοι νεκροί έφτασαν τους 1.042, όπως ανακοίνωσε το διεθνώς αξιόπιστο υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Από την αρχή του πολέμου γενοκτονίας, έχουν δολοφονηθεί 50.399 Παλαιστίνιοι, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγινε τη νύχτα της 18ης Μάρτη, όταν η σιωναζιστική αεροπορία εξαπέλυσε 80 βομβαρδισμούς. Σύμφωνα με όσα έγραψαν στις 29 Μάρτη σιωνιστικά μίντια, σκοτώθηκαν 300 γυναίκες και παιδιά και ονοματίστηκαν μόνο εφτά στελέχη της Χαμάς που δολοφονήθηκαν!
Οταν έγινε αυτή η «ιστορική επίθεση», όμως, που δολοφόνησε 436 Παλαιστίνιους, τα σιωνιστικά μίντια πανηγύριζαν.
Η Maariv έγραφε: Περισσότεροι από 300 τρομοκράτες εξαλείφθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά… χάρη στην εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στη Σιν Μπετ και την πολεμική αεροπορία. Ηταν μια από τις σπουδαιότερες προκαταρκτικές επιχειρήσεις στην ιστορία των πολέμων. Χτες τη νύχτα, περίπου 300 τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ δέχτηκαν μια επίσκεψη έκπληξη από βόμβες της αεροπορίας που προσγειώθηκαν στα κεφάλια τους. Η εξόρμηση ήταν τέλεια».
Το αντιπολιτευόμενο τον Νετανιάχου Κανάλι 12 μετέδιδε: «Η Χαμάς πιάστηκε στον ύπνο, 400 μαχητές σκοτώθηκαν».
Η σιωνιστική Haaretz, όμως, κάθησε και μέτρησε τις επίσημες ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού και βρήκε ν’ αναφέρονται σ’ αυτές τα ονόματα μόνο εφτά μελών της Χαμάς που σκοτώθηκαν σ’ αυτές τις αεροπορικές επιθέσεις. Αυτά τα στελέχη, μάλιστα, ήταν πολιτικά στελέχη που εμφανίζονταν δημόσια μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και διαχειρίζονται κρατικές υποθέσεις. Δεν ήταν στρατιωτικά στελέχη των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έδωσε πλήρη αναφορά: 436 νεκροί, μεταξύ των οποίων 183 παιδιά, 94 γυναίκες και 34 ηλικιωμένοι άνω των 65. Πού πήγαν οι «300 τρομοκράτες»;
Πέρα από τους 436 νεκρούς, υπήρξαν εκατοντάδες τραυματίες. Τα νοσοκομεία δεν μπορούσαν να τους περιθάλψουν. Ο Δρ. Μοχάμεντ Μουσταφά, γιατρός επειγόντων περιστατικών από την Αυστραλία, που εργάζεται ως εθελοντής στο Νοσοκομείο των Βαπτιστών (της Καθολικής Εκκλησίας) στην Πόλη της Γάζας, περιέγραψε ως εξής αυτά που είδε και βίωσε εκείνη τη νύχτα:
Εχουμε δουλέψει όλη τη νύχτα. Οι βομβαρδισμοί δεν έχουν σταματήσει στιγμή… Εχουμε ξεμείνει από όλα τα παυσίπονα… Επτά κορίτσια υποβάλλονται σε ακρωτηριασμό ποδιών, χωρίς αναισθησία… Ηταν κυρίως γυναίκες και παιδιά, καμένοι από την κορυφή ως τα νύχια, με ακρωτηριασμένα άκρα, χωρίς κεφάλια. [Ενας άνδρας] πέθανε καθ’ οδόν για την αξονική τομογραφία… [Τα] τρία κορίτσια που βρίσκονται στο κρεβάτι είναι οι κόρες του. Τώρα είναι ορφανές. Η μητέρα τους δεν έφτασε καν στο νοσοκομείο. Σκοτώθηκε μαζί με την άλλη τους αδερφή… Ημουν εδώ τον Ιούνη, τίποτα δεν είχε αυτή την ένταση… Οι κραυγές ακούγονται παντού… Η μυρωδιά της καμένης σάρκας είναι ακόμα στη μύτη μου.
Μερικές από τις ισραηλινές βόμβες στόχευσαν καταυλισμούς εκτοπισμένων. «Ο κόσμος κοιμόταν και βομβάρδισαν τις σκηνές πάνω από τα κεφάλια τους· υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες, οι περισσότεροι παιδιά», είπε ένας κάτοικος του καταυλισμού σκηνών στη Χαν Γιούνις σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκείνη τη νύχτα.
Μεταξύ των νεκρών ήταν η Μπισάν αλ-Χίντι, που σκοτώθηκε μαζί με τον αδελφό της, Αϊμάν, στην επίθεση στη Χαν Γιούνις. «Η όμορφη, ευγενική Μπισάν ήταν αγαπητή σε όλους», είπε η μητέρα της στο επικήδειο μήνυμά της. «Τι λαμπερό που ήταν το πρόσωπό της. Μου λείπει τόσο πολύ, τα λακάκια της, τα μεγάλα της μάτια, σαν μάτια ελαφιού. Τα μαλλιά της με άρωμα κεχριμπαριού. Αγαπημένη μου, σε παρακαλώ, έλα σε μένα σε ένα όνειρο. Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ μόνο και μόνο για να σε ονειρευτώ».
Τουλάχιστον 17 μέλη της οικογένειας Τζαργκούν σκοτώθηκαν όταν οι σιωναζιστικές δυνάμεις βομβάρδισαν το σπίτι τους στη Ράφα. Ο Ραμαζάν Αμπού Λούλι δήλωσε στην Haaretz ότι η αδερφή του σκοτώθηκε σε επίθεση μαζί με τον σύζυγό της και τις τρεις κόρες τους. «Δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο σπίτι», ανέφερε ο Αμπού Λούλι. «Τέσσερα αδέρφια σκοτώθηκαν μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους. Σκοτώθηκαν επίσης ο παππούς και η γιαγιά. Ολα τα αδέλφια αυτής της οικογένειας είχαν χάσει τα σπίτια τους στον πόλεμο, οπότε μετακόμισαν στο σπίτι των γονιών τους. Τώρα οι βόμβες έφτασαν και σε αυτούς».