Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ρεσάλτο στο Madleen: Μια ακόμα πειρατική ενέργεια των σιωναζιστών
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
  • Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία
  • Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»
  • Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νέα τείχη αποτροπής για τους πρόσφυγες στη Βρετανία-Φρούριο
Διεθνή

Νέα τείχη αποτροπής για τους πρόσφυγες στη Βρετανία-Φρούριο

Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Μαρ 2023, 09:54

Η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο με την ανάσχεση της ροής των προσφύγων στο επίκεντρο βρίσκει εφαρμογή και στη μετά-Brexit Bρετανία, όπου συσπειρώνονται δυνάμεις για την εφαρμογή του σχεδίου «Stop the boats».

O πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δηλώνει ότι όσοι έρχονται παράτυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιτρέπεται να μείνουν στη χώρα, σύμφωνα με τις νέες ισχύουσες διατάξεις. Ο Σούνακ έχει καταστήσει την αποτροπή προσφύγων που φτάνουν στη Βρετανία με μικρά σκάφη μέσω της Μάγχης μία από τις πέντε βασικές προτεραιότητές της πολιτικής του ατζέντας. «Μην κάνετε το λάθος και έρθετε εδώ παράνομα, γιατί δεν θα μπορείτε να μείνετε», δηλώνει ο ίδιος στη φυλλάδα Mail, ενόψει της νέας νομοθεσίας, η οποία αποτελούσε δέσμευση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν ανέφερε ότι ο μόνος δρόμος για τη Βρετανία θα ήταν μια «ασφαλής και νόμιμη οδός».

Ενας ακόμα λόγος για τον οποίο ο Σουνάκ θέλει να βάλει φρένο στις αφίξεις των αιτούντων άσυλο είναι ότι πέρυσι 46.000 πρόσφυγες έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη μέσω της Μάγχης, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο νέος νόμος αναμένεται να καταστήσει απαράδεκτα τα αιτήματα ασύλου από όσους ταξιδεύουν στη Βρετανία με μικρά σκάφη, με πρόβλεψη ακόμα να τους απαγορεύσει να επιστρέψουν μετά την απέλασή τους. 

Πέρυσι, ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε συνάψει συμφωνία με τη Ρουάντα να απελάσει εκεί (σε απόσταση δηλαδή 6.400 χιλιόμετρων – 4.000 μιλίων!) δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους είχαν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν, τη Συρία ή άλλες χώρες που υφίστανται πόλεμο και συρράξεις. Η πολιτική αυτή αντιμετώπισε νομική μάχη. 

Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση απέλασης στη Ρουάντα είχε μπλοκαριστεί τότε με διαταγή της τελευταίας στιγμής, που εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη συνέχεια, όμως, και συγκεκριμένα τον περασμένο Δεκέμβρη, ο νόμος κρίθηκε συνταγματικός από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να προσπαθούν να ασκήσουν έφεση κατά αυτής της απόφασης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι αιτούντες άσυλο έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα και να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.

Νομικοί εμπειρογνώμονες από την Αγγλία και όλη την Ευρώπη υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο θα αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια στα βρετανικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν εγκριθεί, καθώς δεν είναι συμβατό με το διεθνές δίκαιο και συγκεκριμένα με το προσφυγικό δίκαιο, σύμφωνα με τη σύμβαση του ΟΗΕ του 1951, στην οποία το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης υπογράψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνάντηση κορυφής στο Παρίσι, που διεξήχθη στις αρχές του μήνα, ο Ρίσι Σούνακ και ο Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψαν συμφωνία για να σταματήσουν τη διακαναλική μετανάστευση, με το Λονδίνο να λέει ότι θα δώσει στη Γαλλία 576 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια ως υποστήριξη για να σταματάει τις βάρκες.

Ο Σούνακ υποστηρίζει ότι η αποτροπή των σκαφών έχει λαϊκό έρεισμα στους Βρετανούς. Ομως, τόσο τα Ηνωμένα Εθνη όσο και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν χαρακτηρίσει το σχέδιο νόμου παράνομο, εξαιτίας του τρόπου μεταχείρισης των κατατρεγμένων από τον πόλεμο και τις διώξεις. Ακόμη και η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν, έχει αναγνωρίσει ότι το σχέδιο «μπορεί να μην είναι συμβατό με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Εχουμε συνηθίσει, όμως, και στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της ΕΕ, νόμοι-εκτρώματα να κρίνονται εν τέλει συνταγματικοί, με τα ανώτατα δικαστήρια (βλ. ΣτΕ να δρουν σαν τσιράκια της εξουσίας, επικυρώνοντας αντιδραστικές διατάξεις σε βάρος του λαού, των εργαζομένων και των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού…

Τι προβλέπει ο νόμος-έκτρωμα για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Στο νόμο προβλέπεται ότι όποιος πρόσφυγας φθάνει στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου παράνομα, έχοντας περάσει από μια «ασφαλή» χώρα, θα κινείται εναντίον του η διαδικασία απέλασης. Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, περισσότερες από 20 χώρες θεωρούνται «ασφαλείς» για την απέλαση των προσφύγων. Ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει την εξουσία να κρατά και να απομακρύνει όσους φτάνουν με σκάφη, είτε στη χώρα καταγωγής τους είτε σε μια ασφαλή τρίτη χώρα, όπως η Ρουάντα!

Η Ρουάντα είναι μια από τις μικρότερες χώρες στον κόσμο, έχει ίδια έκταση με τη Βόρεια Μακεδονία αλλά εξαπλάσιο πληθυσμό. Παρότι παρουσιάζεται προς τα έξω τα τελευταία χρόνια μια εικόνα για την οικονομία «ένταξης στο μονοπάτι της αυξητικής τάσης», περισσότεροι από τους μισούς (από τους κατ’ εκτίμηση 13 εκατομμύρια) κατοίκους της ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτό και μόνο το γεγονός αποτελεί απόδειξη, εκτός των άλλων, ότι η Ρουάντα είναι ακατάλληλη για να φιλοξενήσει τις νέες αφίξεις-απαγωγές των προσφύγων και ότι ενδεχόμενες μετακινήσεις ροών αιτούντων άσυλο από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στον εκτοπισμό πολιτών της Ρουάντα στην ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια της Νοτιοανατολικής Αφρικής.

Ο νόμος θα επιτρέπει επίσης στις αρχές να θέτουν πρόσφυγες υπό κράτηση χωρίς εγγυήσεις ή δικαστικό έλεγχο για έως και 28 ημέρες. Μόνο ανήλικοι και όσοι ενήλικες κρίνονται ιατρικά ότι δεν δύνανται να πετάξουν ή όσοι διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο σοβαρής δίωξης και μη αναστρέψιμης βλάβης στη χώρα καταγωγής τους θα εξαιρούνται. Ακόμη όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πρόσφυγες θα μπορούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το μέγιστο 45 ημέρες προτού τελεσιδικήσει η προσφυγή τους σε δεύτερο βαθμό. Οι αρχές θα δύνανται μετά να τους απελάσουν.

Θυμίζουμε τέλος την πρόσφατη υπόθεση με το tweet του Λίνεκερ, ο οποίος έχει κάνει κριτική προς τη βρετανική πολιτική για το μεταναστευτικό ουκ ολίγες φορές, συγκρίνοντας την τελευταία φορά την απάνθρωπη αυτή πολιτική απελάσεων και έκθεσης σε κίνδυνο με την πολιτική των ναζί, με τη διαμάχη του με το BBC να έχει εν τέλει αίσιο τέλος, μετά το κύμα συμπαράστασης, με δικαίωση του ίδιου κaι επιστροφή στην εκπομπή του.

Εκτύπωση 🖨
ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 31 Μάρτη

Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

Επόμενο άρθρο Φτηνιάρης προβοκάτορας

Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

Σχετικά Αρθρα

Ρεσάλτο στο Madleen: Μια ακόμα πειρατική ενέργεια των σιωναζιστών

Διεθνή 9 Ιούν 2025, 20:00

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες

Και αρκετοί τραυματίες

Διεθνή 6 Ιούν 2025, 18:37

Η ένοπλη Αντίσταση στη Γάζα στηρίζει τον διπλωματικό πόλεμο που γίνεται στη Ντόχα

Διεθνή 6 Ιούν 2025, 12:19

Σουτζαΐα: Θέρισαν σιωναζιστές βομβαρδίζοντάς τους με drone

Διεθνή 3 Ιούν 2025, 22:07

Νέα σφαγή με 62 νεκρούς σε αμερικανο-ισραηλινό «κέντρο διανομής βοήθειας»

Διεθνή 3 Ιούν 2025, 21:04

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση τη… δουλειά της

Διεθνή 2 Ιούν 2025, 20:23
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ρεσάλτο στο Madleen: Μια ακόμα πειρατική ενέργεια των σιωναζιστών

9 Ιούν 2025, 20:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2025, 00:01
Αγροτικά

Αναζωπύρωση των κρουσμάτων ευλογιάς στην ελληνική κτηνοτροφία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα εντεταλμένα όργανά της «πνίγουν» την αλήθεια

8 Ιούν 2025, 21:13
Πολιτισμός

Η Παλαιστίνη και ο αλληλέγγυος οπορτουνισμός στη μουσική «βιομηχανία»

8 Ιούν 2025, 19:03
Αγροτικά

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτός από τη συγκάλυψη των δύο σκανδάλων για τα βοσκοτόπια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φρόντισε και για την ποινική ασυλία των απατεώνων

8 Ιούν 2025, 06:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2025, 00:01
Εργατικά

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

7 Ιούν 2025, 09:37
Πολιτική

Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί

7 Ιούν 2025, 08:48
Πολιτική

Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια

7 Ιούν 2025, 05:58
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες

Και αρκετοί τραυματίες

6 Ιούν 2025, 18:37
Διεθνή

Η ένοπλη Αντίσταση στη Γάζα στηρίζει τον διπλωματικό πόλεμο που γίνεται στη Ντόχα

6 Ιούν 2025, 12:19
Κόντρες

Οι όμορφες σχέσεις όμορφα καίγονται

6 Ιούν 2025, 09:36
Οικονομία

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

6 Ιούν 2025, 06:30
Εργατικά

Δημοτική αρχή Ηλιόπουλης: «Σκάσε και σκάβε»…

6 Ιούν 2025, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2025, 00:01
Uncategorized

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

5 Ιούν 2025, 08:43
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές απαίτησαν τη διακοπή της συνεργασίας με το Ισραήλ

5 Ιούν 2025, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο Στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Εφετείο 17Ν

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • ΕΛΑ

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • Επικοινωνία

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • Όροι χρήσης

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • Ποιοι είμαστε

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • Επικοινωνία

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

  • Όροι χρήσης

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

    Επιχείρηση «Σταματήστε τις βάρκες», στείλτε τους στη Ρουάντα…

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo