Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 24 Γενάρη
  • Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα
  • Ξεσκονόπανο made in Nederlands
  • On the rocks
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μια πολύχρονη σκυταλοδρομία ηρωικών πράξεων
Διεθνή

Μια πολύχρονη σκυταλοδρομία ηρωικών πράξεων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Δεκ 2024, 13:17
Πεδίο μάχης ο αυτοκινητόδρομος έξω από τον παράνομο σιωνιστικό εποικισμό Αριελ, μετά την καταδρομική επιχείρηση του Σάμερ Χουσεΐν.

«Mην αφήσετε το αίμα τους ή το αίμα οποιουδήποτε μάρτυρα αυτής της πατρίδας να μην σημαίνει τίποτα. Μην αφήσετε τα δάκρυα της μητέρας μου να πάνε χαμένα. Κάθε πρόσωπο που είναι σε θέση να αντισταθεί – με πέτρες, με ένα όπλο, με την εκπαίδευση, με όπλα- πρέπει να αντισταθεί. Είμαι γιατρός, θέλω να θεραπεύω ανθρώπους και σήμερα έθαψα τα αδέλφια μου. Ο καθένας μας αντιστέκεται με το δικό του τρόπο. Αλλά κρατήστε την αντίσταση ζωντανή, κρατήστε τον αγώνα ζωντανό. Μην σταματήσετε για κανένα λόγο, μέχρις ότου αυτή η γη απελευθερωθεί».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/12/Rua_Rimawi.mp4

H νέα γυναίκα που μιλάει στις κάμερες ονομάζεται Ρούα Ριμάουϊ και είναι γιατρός. Μόλις έχει θάψει τα δύο αδέλφια της, τον Θάφερ και τον Ζαουάντ Αλ-Ριμάουϊ. Ο 22χρονος Ζαουάντ μόλις είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Μπιρζάιτ, με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Ο 19χρονος Ζαουάντ σπούδαζε μηχανικός στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Η οικογένεια κατοικεί στο χωριό Μπέιτ Ρίμα, βορειοδυτικά της Ραμάλα. Τη νύχτα της 28ης προς την 29η Νοέμβρη του 2022, ο σιωναζιστικός στρατός έκανε νυχτερινή επιδρομή στο γειτονικό χωριό Καφρ Εΐν για να συλλάβει αντιστασιακούς. Η είδηση κυκλοφόρησε αμέσως και όλοι οι νέοι της Μπέιτ Ρίμα έτρεξαν να συνδράμουν την αντίσταση στο γειτονικό χωριό. Εστησαν οδοφράγματα και άρχισαν το συνήθη πετροπόλεμο ενάντια στις σιωναζιστικές δυνάμεις, που είναι πολύτιμος καθώς δίνει στους αντιστασιακούς δυνατότητες διαφυγής.

Οι σιωναζιστές δεν περιορίστηκαν στα χημικά. Αρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό. Ο Θάφερ δέχτηκε μια σφαίρα και έπεσε. Ο Ζαουάντ έτρεξε πάνω από το ακίνητο σώμα του αδελφού του. Τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο στήθος. Μόνο του, την ώρα που προσπαθούσε να συνεφέρει τον τραυματισμένο αδελφό του. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Σαλφίτ. Ο Ζαουάντ πέθανε εκεί. Εβαλαν τον Θάφερ σε ένα αυτοκίνητο για να τον μεταφέρουν στη Ραμάλα, μπας και σωθεί. Οδηγούσαν από αγροτικούς δρόμους για να μην περάσουν από τα σιωνιστικά τσεκπόιντ. Στο νοσοκομείο της Ραμάλα οι γιατροί προσπάθησαν να συνεφέρουν τον Θάφερ αλλά ήταν αδύνατο. Είχε ξεψυχίσει στη διαδρομή.

Η Ρούα έγραψε ένα άρθρο για το Αλ-Τζαζίρα (δημοσιεύτηκε στις 18 Φλεβάρη του 2023, 50 μέρες μετά τη δολοφονία των αδελφών της), στο οποίο μεταξύ των άλλων έγραφε:

«Για τα ξένα μίντια αυτό ήταν ένα ακόμα επεισόδιο “συγκρούσεων” στη Δυτική Οχθη, με τα θύματα να είναι ανώνυμοι, απρόσωποι Παλαιστίνιοι. Αλλά αυτές οι συγκρούσεις είναι στην πραγματικότητα ασύμετρες αντιπαραθέσεις, στις οποίες νέοι και παιδιά, με πέτρες και σφεντόνες, αντιμετωπίζουν έναν από τους πιο δυνατούς στρατούς του κόσμου. Πολλοί, όπως τ’ αδέρφια μου, πληρώνουν με τις ζωές τους.

Κάποιοι από το εξωτερικό ρωτούν γιατί οι Παλαιστίνιοι πετούν πέτρες όταν ξέρουν ότι μπορεί μνα δολοφονηθούν γι’ αυτό. Το σωστό ερώτημα είναι: Τι άλλο θα έκανες αν ήσουν θαμμένος κάτω από μια βάρβαρη κατοχή και υπέφερες τη βία της για όλη σου τη ζωή;»

Την Παρασκευή, ένας 46χρονος Παλαιστίνιος από την ίδια περιοχή (30 χιλιόμετρα απέχουν τα δύο χωριά), ο Σάμερ Μοχάμεντ Αχμαντ Χουσεΐν, από το χωριό Εΐνάμπους, μέλος των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ-Κασάμ, πήρε το τουφέκι του και επιτέθηκε σε λεωφορείο γεμάτο με στρατιώτες και εποίκους του παράνομου εποικισμού Αριελ, ενός από τους μεγαλύτερους παράνομους εποικισμούς που έχουν «φυτέψει» στη Δυτική Οχθη. Τραυμάτισε εννιά (τρεις σε κρίσιμη κατάσταση), προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των σιωνιστών.

Αργότερα την ίδια μέρα, οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ-Κασάμ ανέλαβαν την ευθύνη για την επιχείρηση του Σάμερ Χουσεΐν:

Στο όνομα του θεού, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ ανακοινώνουν την ανάληψη της ευθύνης για την επιχείρηση πυρών κοντά στον εποικισμό Αριελ, που έχει εγκατασταθεί στα εδάφη του Κυβερνείου του Σαλφίτ στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Οχθη, κατά την οποία ένας από τους ηρωικούς μαχητές μας αιφνιδίασε έναν αριθμό σιωνιστών στρατιωτών και εποίκων μέσα σε ένα λεωφορείο, τραυματίζοντας 9, 3 απ’ αυτούς κρίσιμα, σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή 29-11-2024.

Ανακοινώνοντας το μαρτύριο (σ.σ. θάνατο) του ηρωικού μαχητή τους, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ τονίζουν πως όλες οι αποφάσεις που γράφονται με μελάνι από την εξτρεμιστική σιωνιστική κυβέρνηση και στοχεύουν τη Δυτική Οχθη, θα πληρωθούν με το αίμα που θα τρέξει από τα πτώματα των στρατιωτών και των εποίκων σε όλα τα Κυβερνεία της Δυτικής Οχθης, θεού θέλοντος.

Ο μαχητής Αλ-Κασάμ, Σάμερ Χουσεΐν, έκανε το καθήκον του, στο πλαίσιο που πριν από δύο χρόνια περιέγραφε η αδελφή των δυο εν ψυχρώ δολοφονημένων νεαρών Παλαιστίνιων. Ηξερε πως οι ελπίδες του να διαφύγει ζωντανός απ’ αυτή την επιχείρηση ήταν μηδαμινές. Δεν τον ενδιέφερε η ζωή του. Εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στον εχθρό. Και τα κατάφερε. Οπως τα κατάφεραν και άλλοι πριν απ’ αυτόν, όπως οι δύο Παλαιστίνιοι από τη Χεβρώνα, που έφτασαν άοπλοι στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, πήραν το τουφέκι από έναν στρατιώτη που μαχαίρωσαν και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας 8 και τραυματίζοντας 14 σιωνιστές.

Πολλοί θα μιλήσουν για «ατομική τρομοκρατία». Λάθος μεγάλο (αν δεν είναι αστική κουτοπονηριά). Αυτή είναι μια σκυταλοδρομία που διεξάγεται εδώ και δεκαετίες και είναι ενταγμένη στον ένοπλο απελευθερωτικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης δεν ζητούν από κάθε μαχητή τους να γίνει κομάντο αυτοκτονίας. Οταν όμως κάποιοι μαχητές φτάνουν σ’ αυτό το επίπεδο, οι οργανώσεις όχι μόνο δεν τους εμποδίζουν αλλά τους διευκολύνουν στην οργάνωση του σχεδίου και στην εκτέλεση της επιχείρησης. Αυτή είναι μια παράδοση που τηρείται από όλες τις οργανώσεις, ισλαμικές και κοσμικές.

ΥΓ. Την ώρα που ο Σάμερ Χουσεΐν πραγματοποιούσε την ηρωική επιχείρησή του, στην Κόντρα βλέπαμε το ντοκιμαντέρ «Τα παιδιά της Αρνα». Ενα τμήμα του ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε έναν νεαρό από τον Προσφυγικό Καταυλισμό της Τζενίν, που μαζί με ένα συμμαχητή του (και οι δύο μέλη των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς) επιτέθηκαν με τα όπλα τους σε σιωνιστές μέσα στο Ισραήλ και στο τέλος έπεσαν νεκροί από σιωνιστικά πυρά. Ενας από τους στενούς φίλους του στον Καταυλισμό περιγράφει την πορεία συνειδητοποίησης αυτού του μαχητή αυτοκτονίας.

Σε μια επιδρομή τους, οι σιωνιστές βομβάρδισαν ένα σχολείο. Οταν οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, ο Ασράφ (αν θυμόμαστε καλά το όνομα) ήταν ο μόνος που μπήκε μέσα. Εκεί βρήκε ένα κοριτσάκι να αιμορραγεί. Το άρπαξε και άρχισε να τρέχει προς το νοσοκομείο. Το κοριτσάκι πέθανε στην αγκαλιά του. Από τότε, λέει ο φίλος του, ήταν άλλος άνθρωπος. Αυτός που ήταν ο πιο καλαμπουρτζής της παρέας έπαψε να γελάει. Και καταλήγει ο φίλος του: Από τότε που γεννηθήκαμε πεθαίνουμε κάθε μέρα. Ο Ασράφ διάλεξε τον τρόπο που ήθελε να πεθάνει! Σχεδόν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα θεατρικά δρώμενα της Αρνα σκοτώθηκαν σε μάχες με τους σιωνιστές. Ο Ασράφ στην καταδρομική επιχείρηση αυτοκτονίας μέσα στο Ισραήλ, οι υπόλοιποι σε μάχες με τους σιωνιστές που επέδραμαν στον Καταυλισμό (όπως κάνουν μέχρι σήμερα).

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα και πραγματικά πρόσωπα, δεν είναι μυθοπλασία. Και αναφέρεται στην περίοδο της δεύτερη Ιντιφάντα (Ιντιφάντα του Αλ-Ακσα). Δηλαδή, αρχές της δεκαετίας του 2000. Ο «μηχανισμός» που οδήγησε τα βήματα του εκ των πρωταγωνιστών του ντοκιμαντέρ κάπου το 2002-3, είναι ο ίδιος που οδήγησε τα βήματα του Σάμερ Χουσεΐν και τόσων άλλων πριν απ’ αυτόν το 2023-24. Είμαστε σίγουροι ότι η γιατρός Ριμάουϊ αισθάνθηκε περήφανη για τον κοντοχωριανό της, καθώς το αίμα των αδελφών της δεν πήγε χαμένο.

Εκτύπωση 🖨
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιωνιστής αιχμάλωτος παρακαλεί τον Τραμπ να τον σώσει
Επόμενο άρθρο Γάζα: Ο επιτυχημένος πόλεμος φθοράς κατά των σιωναζιστών γαλβανίζει τη διαπραγματευτική στάση της Αντίστασης

Σχετικά Αρθρα

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

Διεθνή 23 Ιαν 2026, 20:25

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

Διεθνή 23 Ιαν 2026, 11:25

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 19:10

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 11:32

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 20:44

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 13:51
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
Διεθνή

Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί (και) στην Ισπανία

Σε γραμμή κουκουλώματος του εγκλήματος στο Αδαμούθ η κυβέρνηση Σάντσεθ

23 Ιαν 2026, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Γενάρη

23 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

1924: Η Πετρούπολη μετονομάζεται σε Λένινγκραντ.

1960: Εξεγείρεται η Αλγερία κατά της γαλλικής διακυβέρνησης.

1977: Επιστολή-βόμβα της Εθνικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Πανελλήνων στην εφημερίδα “Αυγή“.

1983: Φυλακίζονται 32 μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών (Ιταλία).

1991: Βόμβες στα γραφεία του γάλλου στρατιωτικού ακολούθου και σε τρία υποκαταστήματα ξένων τραπεζών (17Ν).

1992: Ιδρύεται (Βρυξέλες) η οργάνωση Δικηγόροι Χωρίς Σύνορα.

1994: Εκτελείται ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Μιχάλης Βρανόπουλος και τραυματίζεται ο οδηγός του (17Ν).

1995: Βόμβα (ΕΛΑ) στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo