«Φέρε πίσω τα λεφτά, ρε»! Αυτό φωνάζει ο Νετανιάχου στον μέχρι πρότινος υπουργό του Μπένι Γκαντζ. Ποια λεφτά; Αυτά που δόθηκαν για το ταξίδι του Γκαντζ στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Μάρτη, ήτοι 7.000 ισραηλινά σέκελ (18.800 δολάρια).
Οπως έγραψε προχτές ο σιωνιστικός Τύπος, το Γραφείο του Νετανιάχου έστειλε στον Γκαντζ επιστολή ζητώντας του να επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο 70.000 σέκελ, διότι το ταξίδι του στις ΗΠΑ ήταν ιδιωτικό και όχι κυβερνητικό.
Το Γραφείο του Γκαντζ, ηγέτη της Συμμαχίας Εθνικής Ενότητας και πρώην μέλους του Πολεμικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Νετανιάχου, απάντησε: «Προτείνω στον πρωθυπουργό και στους βοηθούς του να εργαστούν για να επιστρέψουν οι απαχθέντες και να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βορρά στα σπίτια τους, τουλάχιστον με την ίδια αφοσίωση και εμμονή με την οποία καταδιώκουν εμένα για να επιστρέψω το κόστος του ταξιδιού».
Το Γραφείο του Νετανιάχου ανταπάντησε: «Ο πρώην υπουργός Γκαντζ δεν έλαβε άδεια για το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον, όπως απαιτείται. Πληροφορούμε τον Γκαντζ και το Γραφείο του πως εφόσον το ταξίδι του ήταν ιδιωτικό, το Γραφείο Πρωθυπουργού δε θα εγκρίνει το κόστος και ο Γκαντζ πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα του ταξιδιού στο κρατικό ταμείο».
Το Γραφείο του Γκαντζ επανήλθε δηλώνοντας ότι το ταξίδι «ήταν μέρος ενός επαγγελματικού πολιτικού ταξιδιού ύψιστης σπουδαιότητας, που έγινε ενόσω ο Γκαντζ ήταν υπουργός στο Πολεμικό Συμβούλιο. Συνάντησε την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών και μέλη του Κογκρέσου, καθώς και τον βρετανό πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» (πηγαίνοντας για την Ουάσινγκτον έκανε ενδιάμεση στάση στο Λονδίνο). «Ολα αυτά έγιναν για να διασφαλίσουν ότι τα πολύ ευαίσθητα συμφέροντα ασφάλειας του Ισραήλ ήταν εγγυημένα».
Και καλά, θυμήθηκαν τα έξοδα του ταξιδιού του Γκαντζ πέντε μήνες μετά και ενώ ο Γκαντζ έχει πλέον αποχωρήσει από την κυβέρνηση; Ως «πράξη εκδίκησης» χαρακτήρισε την κίνηση του Νετανιάχου το σιωνιστικό Κανάλι 12.
Είναι γεγονός ότι ο Νετανιάχου είχε εξοργιστεί με το ταξίδι του Γκαντζ σε Ουάσινγκτον και Λονδίνο. Ο ίδιος προσπαθούσε να λάβει μια πρόσκληση από τον Μπάιντεν που δεν ερχόταν ως τότε (από το 2022 που ξαναεκλέχτηκε πρωθυπουργός) και οι Αμερικάνοι φώναξαν τον Γκαντζ και τον τρατάρισαν η Καμάλα, ο Μπλίνκεν και ο Οστιν. Ο Γκαντζ ήταν αντιπολίτευση, μπήκε στην κυβέρνηση την επαύριο της 7ης Οκτώβρη και για χάρη του (όπως και του βασικού κομματικού εταίρου του, του Εϊζενκοτ) σχηματίστηκε το Πολεμικό Συμβούλιο, που υποκαθιστούσε την κυβέρνηση στο χειρισμό του πολέμου.
Με το που αποχώρησαν Γκαντζ και Εϊζενκοτ από την κυβέρνηση διαλύθηκε και το Πολεμικό Συμβούλιο. Ο Νετανιάχου εγείρει τώρα το ζήτημα των 70.000 σέκελ που κόστισε το ταξίδι του Γκαντζ, σε μια προσπάθεια να κοντύνει αυτόν που προβάλλει ως ο βασικός πολιτικός του αντίπαλος. Ο Νετανιάχου ξέρει πως ο Γκαντζ και ο Εϊζενκοτ θα σκαρφαλώσουν στα κεραμίδια και θα ζητούν «συμφωνία τώρα», βλέπει και τον Γκάλαντ, τον υπουργό Πολέμου με τον οποίο ανήκουν στο ίδιο κόμμα, να χαρακτηρίζει ανοησίες τα περί ολοκληρωτικής νίκης, και επιστρατεύει κάθε μέσο άμυνας που διαθέτει.
Γενικά, η πολιτική κρίση αγκαλιάζει όλους τους πόλους της σιωνιστικής οντότητας που στήριξαν το γενοκτονικό πόλεμο στη Γάζα αλλά «σκόνταψαν» στη γενναιότητα του παλαιστινιακού λαού και στην αποτελεσματικότητα της Αντίστασής του.