Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
  • Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Kρίση και πολιτική κινητικότητα στη σιωνιστική οντότητα
Διεθνή

Kρίση και πολιτική κινητικότητα στη σιωνιστική οντότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Φεβ 2024, 21:17

Οι γιγαντοαφίσες, σε θέσεις πληρωμένης διαφήμισης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Τελ Αβίβ, γράφουν: «Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός. Εσύ είσαι ο ένοχος». Υπογραφή δεν έχουν και δεν έχει κανένα νόημα να ψάξουμε εμείς αν την αρνητική για τον Νετανιάχου διαφήμιση πλήρωσαν οι οικογένειες των αιχμάλωτων, η αξιωματική αντιπολίτευση του Γιαΐρ Λαπίντ ή και οι δύο. Eίναι δηλωτικό της κρίσης που διαπερνά τη σιωνιστική οντότητα σε όλα τα επίπεδα.

Θα συμφωνήσετε ότι δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, σε χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο να υβρίζεται μ’ αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός. Και μην μας πει κανείς για… δημοκρατικό πολιτικό σύστημα που ανέχεται την πιο σκληρή αντιπολίτευση ακόμα και σε συνθήκες πολέμου. Αν ο σιωναζιστικός στρατός νικούσε στα μέτωπα της Γάζας και βρισκόταν κοντά στην επίτευξη των στόχων που τέθηκαν από την πολιτική ηγεσία, όλοι οι σιωνιστές θα είχαν λουφάξει και θα σέρνονταν πίσω από τον Νετανιάχου.

Ομως, ουδείς από τους στόχους που τέθηκαν δεν έχει επιτευχθεί, ούτε βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης: ούτε τη Χαμάς (την Αντίσταση εν γένει) εξάλειψαν, ούτε τους αιχμάλωτους απελευθέρωσαν, ούτε τις μεταπολεμικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας είναι σε θέση να επηρεάσουν. Αντίθετα, η βαρβαρότητα που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν απομόνωσε διεθνώς τη σιωνιστική οντότητα και την έφερε ακόμα και υπό κατηγορία γενοκτονίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστήριου του ΟΗΕ, στο οποίο κυριαρχεί -φυσικά- η πολιτική σκοπιμότητα.

Επομένως, φαινόμενα σαν το παραπάνω, αποδεικνύουν απλούστατα την πολιτική αδυναμία στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου ψάχνει πλέον τρόπο να τερματίσει τον πόλεμο «αξιοπρεπώς». Οι υψηλοί προστάτες του, αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, υπαγόρευσαν το «πλαίσιο συμφωνίας του Παρισιού», σε τρόπο που να δίνει στη σιωνιστική οντότητα και προσωπικά στον Νετανιάχου τη δυνατότητα μιας «αξιοπρεπούς» εξόδου από τον πόλεμο. Αν…

Αν η Παλαιστινιακή Αντίσταση αποδεχόταν αυτό το πλαίσιο και προσανατολιζόταν σε κάποιες μικροβελτιώσεις. Ομως, η Παλαιστινιακή Αντίσταση, που θέλει φυσικά τον τερματισμό του πολέμου, όμως με τρόπο που θα εξασφαλίζονται τα βασικά συμφέροντα του παλαιστινακού λαού, αντανακλώντας τους συσχετισμούς του πεδίου και όχι τη θέληση των σιωνιστών και των ιμπεριαλιστών προστατών τους, δεν έδειξε επισπεύδουσα, αφήνοντας στους σιωνιστές αυτό το… προνόμιο. Ετσι, η εικόνα που σχηματίζει κανείς αυτές τις ημέρες της αναμονής είναι αυτή της σιωναζιστικής κυβέρνησης που επιζητεί διακαώς μια συμφωνία, με τις οργανώσεις της Αντίστασης να πραγματοποιούν με ηρεμία τις διαβουλεύσεις τους και να διακηρύσσουν δημόσια μια ενιαία εθνική γραμμή, που συγκροτείται από μια σειρά όρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Καμιά ανακωχή χωρίς τερματισμό της επιθετικότητας και απόσυρση των σιωναζιστών από τη Γάζα

Χαμάς και Παλαιστινιακή Τζιχάντ: Ξεκάθαρο κοινό μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις

Χαμάς – Λαϊκό Μέτωπο: Στην ίδια γραμμή οι οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Εχουμε δηλαδή, από την μια την εικόνα κάποιων που βιάζονται και από την άλλη την εικόνα κάποιων που δεν βιάζονται. Ποιος θα διαφωνήσει ότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις βιάζεται εκείνος που χάνει και δεν περιμένει να κερδίσει τίποτα στα πολεμικά πεδία;

Φυσικά, ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ τίμημα από το γενοκτονικό πόλεμο των σιωναζιστών. Ομως ο παλαιστινιακός λαός έχει πλήρη συνείδηση της κατάστασης. Οπως κάθε λαός που επαναστατεί και διεκδικεί τη λευτεριά του, ήξερε και ξέρει ότι θα είναι βαρύ το τίμημα. Δεν είναι διατεθειμένος να πουλήσει φτηνά τους ποταμούς του αίματος και τα ερείπια της κατεστραμμένης Γάζας, για να βρίσκεται αύριο σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτήν που βρισκόταν πριν από το ορόσημο της 7ης Οκτώβρη του 2023, όταν εξαπολύθηκε ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση και η σφαγή των αμάχων

Η ηθικοπολιτική ενότητα της Αντίστασης με τον παλαιστινιακό λαό δεν έχει διαρραγεί. Δεν υπάρχουν καν σημάδια κλυδωνισμού. Το γεγονός αυτό είναι ύψιστης σημασίας. Είναι αυτό που επιτρέπει στην Αντίσταση να κρατάει στάση αρχών στις διαπραγματεύσεις και να ζητά το μέγιστο για τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού, βάσει των συσχετισμών του πεδίου.

Αυτή η φάση της διαπραγμάτευσης είναι για ανθρώπους με γερά νεύρα και για πολιτικές ηγεσίες που δεν «χρωστάνε» σε κανέναν, πλην του λαού που τις στηρίζει. Οταν οι πολιτικές ηγεσίες ξεχνούν αυτόν τον κανόνα, τα αποτελέσματα είναι δραματικά, όπως συνέβη με την ηγεσία της ΕΑΜικής Αντίστασης στα τέλη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν διαβρωμένη από την αγγλική πολιτική και τους πράκτορές της, οδηγήθηκε -χωρίς να έχει καμιά υποχρέωση- στις προδοτικές συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας.

Οι αμερικανοί επικυρίαρχοι έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα για την κατά το δυνατόν διευθέτηση της εσωτερικής πολιτικής κρίσης στη σιωνιστική οντότητα, βάζοντας τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ να προσφέρει αμνηστεία στον Νετανιάχου και στήριξή του, αν προχωρήσει στον τερματισμό του πολέμου και σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων με όποιο κόστος. Ο Λαπίντ το είπε αυτό δημόσια και την περασμένη Πέμπτη συναντήθηκε με τον Νετανιάχου, συζήτησαν και ανακοίνωσαν ότι θα έχουν συνάντηση κάθε Πέμπτη!

«Αν ο Νετανιάχου χρειάζεται ένα δίχτυ προστασίας από εμένα σε οποιονδήποτε τομέα, είτε είμαι στην κυβέρνηση είτε εκτός αυτής, ας με ενημερώσει. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιστροφή των απαχθέντων», δήλωσε ο Λαπίντ μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Νετανιάχου, δηλώνοντας πρόθυμος ακόμα και στην κυβέρνηση να μπει, ακολουθώντας το παράδειγμα των πρώην συμμάχων του, Γκαντζ και Αϊζενκοτ (και οι δύο πρώην αρχηγοί του στρατού και τώρα πολιτικοί). Το κρατικό ραδιόφωνο της οντότητας μετέδωσε πως ο Λαπίντ είπε στον Νετανιάχου ότι συμφωνεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αν φύγουν ο Σμότριτς και ο Μπεν Γκβιρ.

Το σχέδιο διαχείρισης της πολιτικής κρίσης, που είναι προφανές ότι το έχουν επεξεργαστεί οι Αμερικανοί σε συνεργασία με πολιτικά στελέχη και στελέχη του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών της σιωνιστικής οντότητας, δείχνει στην κατεύθυνση σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης, και πάλι υπό τον Νετανιάχου, από την οποία θα εκδιωχτούν οι «ακροδεξιοί» Μπεν Γκβιρ και Σμότριτς και θα αντικατασταθούν από τον «κεντρώο» Λαπίντ.

Ηδη, δεξιές εφημερίδες, όπως η Yedioth Ahronoth, φιλοξένησαν επιθετικές δηλώσεις του Λαπίντ ενάντια στον Μπεν Γκβιρ: Βαδίζουμε προς τον πιο τεταμένο μήνα του Ραμαζανιού. Αν αφεθεί ο Μπεν Γκβιρ να διαχειριστεί τα πράγματα στο Αλ-Ακσα και την Ιερουσαλήμ στο Ραμαζάνι, θα έχουμε έκρηξη στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ. Ο Μπεν Γκβιρ είναι ένας επικίνδυνος κλόουν που ανάβει φωτιές. Καλώ τον Νετανιάχου να του αφαιρέσει τις εξουσίες.

Ο Μπεν Γκβιρ κάλεσε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δεν κατήγγειλε τον Λαπίντ αλλά… τους Αμερικανούς (κάτι ξέρει αυτός): Υπάρχει πρόβλημα στις συναλλαγές του μίνι υπουργικού συμβουλίου με την αμερικανική διοίκηση. Οι περισσότεροι Ισραηλινοί ανησυχούν για τους περιορισμούς που μας επιβάλλει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Στη συνέχεια έδωσε κατευθύνσεις για τη Γάζα: Ανησυχούμε για τη μεταφορά βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, γιατί τελικά θα φτάσει στη Χαμάς. Ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να εισαχθεί με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

Στο τέλος επιτέθηκε στον Νετανιάχου, λέγοντας πως πρόσωπο κοντά στον Νετανιάχου πήγε στους υπουργούς του Λικούντ και μίλησε επιθετικά ενάντιά του (του Μπεν Γκβιρ). Ο Νετανιάχου βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα μονοπάτι που έχει αποδειχτεί λάθος και στο μονοπάτι της εβραϊκής εξουσίας, είπε. Και κατέληξε: Ελπίζω να επιλέξει τον δρόμο της εβραϊκής εξουσίας και όχι τον δρόμο του Λαπίντ και του Γκαντζ.

Στον Μπεν Γκβιρ ανέλαβε να απαντήσει ο Γκάλαντ: «Δεν είναι μέρος της ηγεσίας που παίρνει τις αποφάσεις» (εννοούσε το πολεμικό συμβούλιο). Ο Μπεν Γκβιρ ανταπάντησε: «Θα συνεχίσετε να βυθίζεστε στην ιδέα (σ.σ. μιας συμφωνίας ανταλλαγής) και θα συνεχίσω να σας προειδοποιώ γι’ αυτό». Σίγουρα, αυτή η… ωραία ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί.

Οσο ακόμα η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή (ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση στους διαμεσολαβητές η Χαμάς, ως εκπρόσωπος όλων των οργανώσεων της Αντίστασης), ο Νετανιάχου πρέπει να το παίζει σκληρός και αδιάλλακτος. Εβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει ότι η συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων δεν θα επιτευχθεί με την πληρωμή άλλου τιμήματος (εδώ γέλασαν και οι πέτρες στο λεγόμενο «τείχος των δακρύων»: ανταλλαγή κρατούμενων σε αναλογία 1:10, όπως έγινε κατά την επταήμερη ανθρωπιστική εκεχειρία!!!).

Ο ίδιος ο Νετανιάχου δήλωσε για εκατομμυριοστή φορά: Η απόλυτη νίκη επί της Χαμάς είναι απαραίτητη γιατί εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ και προκαλεί σοβαρό πλήγμα στον άξονα του κακού. Δεν θα τερματίσουμε τον πόλεμο χωρίς να πετύχουμε συνολική νίκη που θα αποκαταστήσει την ασφάλεια στο νότο και στο βορρά.

Μετά, κάλεσε για «μασάζ» την κοινοβουλευτική ομάδα του Λικούντ (κυβερνών κόμμα) και επανέλαβε τα ίδια: Δεν θα συμφωνήσουμε με τις απαιτήσεις της Χαμάς. Οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής πρέπει να είναι παρόμοια με την προηγούμενη συμφωνία. Δεν θα τελειώσουμε τον πόλεμο πριν εξαλείψουμε τους ηγέτες της Χαμάς και αυτό θα πάρει αρκετούς μήνες, όχι χρόνια. 

Αυτά γίνονται στο πλαίσιο της ανοιχτής διαπραγμάτευσης και όχι επειδή ο Νετανιάχου φοβάται κάποιους «ακραίους» βουλευτές του. Αν η σιωνιστική οντότητα μπορούσε να συνεχίσει επ’ αόριστο τον πόλεμο, ο Νετανιάχου δε θα άρχιζε τα νταραβέρια με τον Λαπίντ, αλλά θα συνέχιζε με τον Μπεν Γκβιρ και τον Σμότριτς. Είπαμε, όμως: τέτοιου τύπου διαπραγματεύσεις είναι για ανθρώπους με γερά νεύρα.

ΥΓ1. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας ανακοίνωσε πως ο καγκελάριος Σολτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νετανιάχου, τόνισε την ανάγκη να βελτιωθεί η πρόσβαση σε βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας. Ο Σολτς είπε στον Νετανιάχου ότι η ίδρυση δύο κρατών είναι η μόνη μόνιμη λύση, κατέληξε ο εκπρόσωπος. Ακόμα και ο πιο πιστός σύμμαχος των σιωναζιστών στην Ευρώπη αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει αυτές τις πλευρές, ασκώντας δημόσια πίεση στον Νετανιάχου ή, μάλλον, προσφέροντάς του άλλοθι για την επικείμενη κωλοτούμπα.

ΥΓ2. Αναφερόμενος στις χτεσινές δηλώσεις Γκάλαντ, το στέλεχος της ηγεσίας της Χαμάς, Χοσάμ Μπαντράν, είπε σε συνέντευξή του στο Al-Jazeera: Αυτά που λέει ο Γκάλαντ για την ηγεσία της Χαμάς στερούνται αντικειμενικής βάσης. Είναι για εσωτερική κατανάλωση. Προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό. Η Αντίσταση εξακολουθεί να επιχειρεί σε όλες τις περιοχές της Γάζας και είναι σε θέση να εκτοξεύει τους πυραύλους της. Η Αντίσταση στη Γάζα ματαίωσε το σχέδιο για τη βίαιη μεταφορά του πληθυσμού της Λωρίδας.

YΓ3. Σιωνιστές να δέρνουν σιωνιστές; Το είδαμε κι αυτό. Μέλη της σιωναζιστικής Στρατονομίας παίζουν ξύλο με στρατιώτες στο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ. Οι σιωναζιστές στρατιώτες προσπαθούσαν να εμποδίσουν την είσοδο βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και χρειάστηκε να παρέμβει η Στρατονομία. Μιλάμε για κάποιες σταγόνες βοήθειας που η σιωναζιστική κυβέρνηση επιτρέπει να μπουν στη Γάζα, για να δείξει πως δεν διαπράττει γενοκτονία και να δώσει προπαγανδιστικά επιχειρήματα στον Μπάιντεν. Ομως, οι εντελώς λυσσασμένοι ναζί, οπαδοί του Μπεν Γκβιρ και του Σμότριτς, δεν το θέλουν ούτε αυτό. Και είναι τέτοια η επιρροή τους σε τμήμα του στρατού, που στρατευμένοι οπαδοί τους δε διστάζουν να παρακούσουν εντολές σε συνθήκες πολέμου! Τίποτα δεν πρόκειται να τους κάνει η ηγεσία του στρατού (το πολύ καμιά επίπληξη), όμως και αυτές οι εικόνες είναι ενδεικτικές της κρίσης του σιωνιστικού μορφώματος.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΙδιωτικά ΑΕΙ: Ο Μητσοτάκης τα έχει βρει «σκούρα»
Επόμενο άρθρο Απάντηση της Αντίστασης στη συμφωνία-πλαίσιο του Παρισιού: στη συμφωνημένη εθνική γραμμή

Σχετικά Αρθρα

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

Διεθνή 5 Ιούλ 2026, 10:48

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 14:04

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 10:14

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 09:26

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 08:39

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

Διεθνή 3 Ιούλ 2026, 12:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo