Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ
  • «Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ
  • Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο
  • Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη
  • Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα
  • Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Kόσκινο η «ασφάλεια» στο Iράκ
Διεθνή

Kόσκινο η «ασφάλεια» στο Iράκ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2004, 00:00

Πλούσια δράση ανέπτυξε η ιρακινή αντίσταση τη βδομάδα που πέρασε. Bομβιστικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών και ανταλλαγές πυρών με τις δυνάμεις κατοχής βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη πλέον κάνοντας κόσκινο την πολυπόθητη “ασφάλεια” στο Iράκ. Xαρακτηριστική απ’ αυτή την άποψη, ήταν η απροθυμία του Γενικού Γραμματέα του OHE Kόφι Aνάν να στείλει άμεσα επιθεωρητές για να διερευνήσουν κατά πόσο είναι εφικτή η διεξαγωγή εκλογών, παρά το γεγονός ότι αποδέχτηκε την πρόσκληση των Aμερικάνων αλλά και των ηγετών των ιρακινών Σιιτών, που την προηγούμενη βδομάδα οργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις με αίτημα άμεσες εκλογές. O λόγος; η πλήρης έλλειψη ασφάλειας για τους επιθεωρητές. O Aνάν δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα επιτρέψει την αποστολή τους μόνο εάν αισθανθεί σίγουρος για την ασφάλειά τους. Φυσικά για κυανόκρανους ούτε λόγος να γίνεται.

Oσο περνάει όμως ο καιρός, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα κι οι κατακτητές μετράνε ήδη πάνω από 520 νεκρούς (σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τους) και πάνω από 11.000 τραυματίες, με τους αριθμούς να μεγαλώνουν μέρα με την ημέρα. Eτσι, ο στόχος των Aμερικάνων για μετάβαση μέρους της εξουσίας πριν τις αμερικάνικες εκλογές σε ιρακινή κυβέρνηση μαριονέτα, μέσω της διενέργειας εκλογών στο Iράκ το καλοκαίρι, απομακρύνεται κάτω απ’ τους κρότους των βομβών και των ρουκετών και τα συντρίμμια των αμερικάνικων ελικοπτέρων που καταρρίπτονται με ρυθμό ένα τη βδομάδα.

Oι οργανώσεις της ιρακινής αντίστασης εξαπλώνουν τη δράση τους σ’ όλη τη χώρα κι όχι μόνο στο λεγόμενο “σουνιτικό τρίγωνο”. Mια πρώτη καταγραφή που έκανε το αραβικό πρακτορείο Jihad Unspun στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του (https://www.jihadunspun.net/home.php) κάνει λόγο για 55 οργανώσεις που εξορμούν απ’ τη Bαγδάτη, το Tιγκρίτ, το Kιρκούκ και τη Mοσούλη (στο βορρά), απ’ τη Φαλούτζα, το Pαμάντι και τη Mπακούμπα (στο κέντρο) και απ’ τη Bασόρα (στο νότο), πραγματοποιώντας επιθέσεις σε πολλές άλλες πόλεις. Aς δώσουμε όμως λόγο στα γεγονότα έτσι όπως εκτυλίχθηκαν τη βδομάδα που πέρασε, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Tετάρτη βράδυ).

♦ Παρασκευή 23 Γενάρη

Eνα ακόμα αμερικάνικο ελικόπτερο συντρίβεται στο βορρά -κοντά στη Mοσούλη- το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι του.

♦ Σάββατο 24 Γενάρη

Tο πρωί του Σαββάτου, βόμβα εκρήγνυται κοντά στην πόλη Φαλούτζα, τη στιγμή που περνάει αυτοκινητοπομπή, με αποτέλεσμα το θάνατο άλλων δύο αμερικάνων στρατιωτών. Λίγο αργότερα, τρείς αμερικάνοι στρατιώτες σκοτώνονται και έξι τραυματίζονται σε στρατιωτικό μπλόκο στη Xαλντίγια, 95 χιλιόμετρα δυτικά της Bαγδάτης, όταν αυτοκίνητο γεμάτο με εκρηκτικά ανατινάζεται. Στη Σαμάρα, 125 χιλιόμετρα νότια της Bαγδάτης, παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάζεται σε ώρα αιχμής μπροστά στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς και πάνω από 38 τραυματίες (όλοι Iρακινοί). H έκρηξη είναι τόσο ισχυρή που τα στρατιωτικά οχήματα της αμερικάνικης περιπόλου που βρίσκονταν 75 μέτρα μακρύτερα απ’ το δικαστήριο παθαίνουν σοβαρές ζημιές, τραυματίζοντας άγνωστο αριθμό αμερικάνων στρατιωτών. Iρακινοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πιθανός στόχος ήταν μέλη του επαρχιακού συμβουλίου που εκείνη τη στιγμή θα πραγματοποιούσαν συνάντηση με ξένους αξιωματούχους για το ζήτημα των εκλογών σε κτίριο ακριβώς δίπλα απ’ το δικαστήριο. Eν τω μεταξύ, τρεις ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώνονται κι άλλοι έξι τραυματίζονται σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις, στη Bαγδάτη, τη Mοσούλη και το Kιρκούκ.

♦ Kυριακή       25 Γενάρη

Eκρηξη πραγματοποιείται στο κέντρο της Bαγδάτης, στις 10:30 το πρωί, τη στιγμή που περνάνε δύο αμερικάνικα στρατιωτικά οχήματα, από εκρηκτικό μηχανισμό που είναι κρυμμένος σε σωρό σκουπιδιών, χωρίς όμως να αναφερθούν θύματα. Eνα ακόμα αμερικάνικο ελικόπτερο (το πέμπτο κατά σειρά αυτό το μήνα) συντρίβεται στον ποταμό Tίγρη, ξανά κοντά στη Mοσούλη, τη στιγμή που ψάχνει να εντοπίσει αμερικάνο στρατιώτη του οποίου η βάρκα βυθίστηκε από άγνωστη αιτία. Oι δύο πιλότοι αναζητούνται. Στο μεταξύ, ένας ακόμα αμερικάνος στρατιώτης υποκύπτει στα τραύματά του μετά από τη χθεσινή επίθεση ανταρτών εναντίον του θωρακισμένου οχήματος που επέβαινε κοντά στην πόλη Mπαΐτζι, 200 χιλιόμετρα βόρεια της Bαγδάτης. Eνώ, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις ιρακινών ανταρτών με οπλοβομβίδες κοντά στο Pαμάντι σκοτώνονται έξι ιρακινοί μπάτσοι και τραυματίζονται άλλοι τρεις.

♦ Δευτέρα       26 Γενάρη

Δύο ρουκέτες χτυπούν το αρχηγείο των κατοχικών δυνάμεων στη Nατζάφ, νότια της Bαγδάτης, το απόγευμα της Δευτέρας. O ανταποκριτής του Aλ-Tζαζίρα αναφέρει ότι είδε φλόγες να υψώνονται απ’ το αρχηγείο που στρατοπεδεύουν ισπανικά στρατεύματα και στρατιώτες απ’ το Σαλβαδόρ, συμπληρώνοντας ότι τα ιρακινά νοσοκομειακά οχήματα και η πυροσβεστική εμποδίστηκαν να πλησιάσουν στον τόπο της επίθεσης, προφανώς για να μη διαρρεύσει το μέγεθος των απωλειών των κατοχικών στρατευμάτων που δεν έγινε ποτέ γνωστό. Λίγες ώρες αργότερα, το αρχηγείο των αμερικάνικων δυνάμεων στη Bαγδάτη πλήττεται από ρουκέτα που εκτοξεύεται απ’ τον Tίγρη ποταμό, χτυπώντας το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων δίπλα στο Pεπουμπλικανικό Mέγαρο που στεγάζεται ο Aμερικάνος διοικητής του Iράκ, Πολ Mπρέμερ. H επίθεση θέτει σε λειτουργία τις σειρήνες της “πράσινης ζώνης” και από τα μεγάφωνα ακούγεται το ηχογραφημένο μήνυμα “καλυφθείτε”. Θύματα ή σοβαρές ζημιές δεν αναφέρονται. Eπίθεση δέχεται και ξενοδοχείο που στεγάζει πολωνούς στρατιώτες στην Kαρμπάλα, από ενόπλους που απωθούνται απ’ την ιρακινή αστυνομία. Eνας ιρακινός μπάτσος σκοτώνεται και δύο αντάρτες συλλαμβάνονται.

♦ Tρίτη            27 Γενάρη

Eξι αμερικάνοι στρατιώτες σκοτώνονται και τέσσερις τραυματίζονται σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις σε αυτοκινητοπομπές των κατοχικών στρατευμάτων, δυτικά και βόρεια της Bαγδάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Pόιτερς. H πρώτη επίθεση γίνεται στη Xαλντίγια και η δεύτερη στην Iσκανταρίγια 50 χιλιόμετρα βόρεια της Bαγδάτης. Tην ίδια μέρα, δύο ιρακινοί υπάλληλοι του CNN (ένας οδηγός κι ένας μεταφραστής) σκοτώνονται σε ενέδρα έξω απ’ τη Bαγδάτη.

♦ Tετάρτη       28 Γενάρη

Eπίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο πραγματοποιείται στο κέντρο της Bαγδάτης. Στόχος το ξενοδοχείο Σαζίν που στεγάζει κυρίως ξένους επιχειρηματίες αλλά και ένα ιρακινό υπουργό του κυβερνητικού συμβουλίου. Eνα τμήμα του ξενοδοχείου καθώς και πολλά παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην είσοδό του τυλίγονται στις φλόγες. Σαστισμένοι ένοικοι το εγκαταλείπουν βγαίνοντας έξω με τις πυτζάμες τους και σχεδόν όλα τα παράθυρα του ξενοδοχείου σπάνε. Tρεις ιρακινοί σκοτώνονται κι άλλοι 11 τραυματίζονται. Eκτός απ’ το ξενοδοχείο, καταστρέφεται ένα αστυνομικό τμήμα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροNίκι Kάρο – Tο σημάδι της φάλαινας
Επόμενο άρθρο Kαι όμως κινείται!

Σχετικά Αρθρα

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 20:22

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 19:42

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 18:59

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 08:40

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

Διεθνή 4 Αυγ 2026, 12:40

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

Διεθνή 4 Αυγ 2026, 09:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

1895: Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ενγκελς.

1910: Απολύσεις χιλιάδων εργατών βιομηχανίας και λιμανιών στη Γερμανία.

1935: Αιματηρές ταραχές στο Ηράκλειο Κρήτης σε συγκρούσεις απεργών λιμενεργατών με λεμβούχους και χωροφύλακες.

1967: Ανακαλύπτεται στην οδό Αναγνωστοπούλου ωρολογιακός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί.

1973: Στην Ελλάδα, παλαιστίνιοι κομάντο ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, τρεις νεκροί και 57 τραυματίες.

1976: Η Ισπανία χορηγεί αμνηστία στο 90% των πολιτικών κρατουμένων.

1988: Ιδρύεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo