Oι σακούλες δεν περιέχουν σκουπίδια. Περιέχουν ανθρώπινα μέλη συλλεγμένα από το θέατρο της σφαγής στο σχολείο Αλ-Ταμπίν στην πόλη της Γάζας. Τα πληρώματα της Πολιτικής Αμυνας περισυνέλεξαν ό,τι βρήκαν διαμελισμένο και καμένο στο σχολείο και έκαναν ένα μακάβριο ζύγισμα. Κάθε περίπου 70 κιλά αντιστοιχούν σε έναν/μία μάρτυρα. Ανθρωποι που επί δέκα μήνες εκτοπίστηκαν αναρίθμητες φορές τώρα είναι μη αναγνωρίσιμα κομμάτια συγκεντρωμένα σε πλαστικές σακούλες.
Μετά τις σφαγές στο Αλ-Μαουάσι, στο Αλ-Μααμαντάνι, στην Αλ-Νουσεϊράτ, στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί (Μπαπτίστ), στα Ιατρικά Συγκροτήματα Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και Αλ-Νάσερ στη Χαν Γιούνις, σε σχολεία που στέγαζαν εκτοπισμένους σε όλη τη Λωρίδα, όπου οι βάρβαροι σιωναζιστές εισβολείς δολοφόνησαν ανήμπορους ασθενείς, μωρά σε θερμοκοιτίδες, παιδιά, ηλικιωμένους, γυναίκες και άοπλους άνδρες, η σφαγή στο σχολείο Αλ-Ταμπίν ήρθε για να θυμίσει στους Παλαιστίνιους για μια ακόμα φορά ότι αυτός ο εχθρός ποτέ δε θα καταλάβει τίποτ’ άλλο εκτός από τη φωτιά του ένοπλου αγώνα.
O εκπρόσωπος της Πολιτικής Αμυνας, Μαχμούντ Μπασάλ, δήλωσε χτες το πρωί: «Αυτό που πραγματικά τσακίζει τις καρδιές μας είναι ότι το μαρτύριο των ανθρώπων στη Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε απλούς αριθμούς. Μνημονεύονται σαν να μην υπήρξαν»!
«Οι άνθρωποί μας είναι περισσότερα από αριθμοί. Κάθε μάρτυρας είχε ένα όνειρο, μια φωνή, μια ζωή. Εχουν αγαπημένους και φίλους. Ο καθένας και η καθεμιά είναι μια υπόθεση για εκδίκηση». Αυτά διακήρυξαν νέοι Παλαιστίνιοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα ονόματα πολλών από τους 93 καταγεγραμμένους νεκρούς της φρικτής σφαγής στο σχολείο Αλ-Ταμπίν στην πόλη της Γάζας.
Οι προκλητικοί σιωναζιστές, για να δικαιολογήσουν τη σφαγή, ισχυρίστηκαν και πάλι ότι βομβάρδισαν στελέχη των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ και Αλ-Κουντς, που δήθεν συνεδρίαζαν στο σχολείο. Λες και οι αντιστασιακές οργανώσεις δεν έχουν τούνελ για να κάνουν τις συσκέψεις τους, αλλά στέλνουν τους διοικητές τους να συνεδριάζουν σε δημόσιους χώρους, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων εκτοπισμένων. Κι ύστερα να συμμετέχουν στη βραδινή προσευχή μαζί με τους εκτοπισμένους του πρόχειρου καταυλισμού, για να τους πετύχουν συγκεντρωμένους οι πύραυλοι των σιωνιστικών πολεμικών αεροσκαφών.
Οι Παλαιστίνιοι ξέρουν ποια είναι η αλήθεια. Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα, όμως, καταπίνει αμάσητα τα προκλητικά ψέματα των σιωναζιστών, ότι δήθεν βομβαρδίζουν αντάρτες. Οχι επειδή τα πιστεύει, αλλά επειδή είναι συνένοχός τους.
Ιδού ονόματα και σύντομες βιογραφικές πληροφορίες για δεκάδες νεκρούς στο σχολείο Αλ-Ταμπίν, που συγκέντρωσαν οι @jalestinian2:
- Ο καθηγητής πανεπιστημίου Μοχάμεντ Ραμαντάν Αλ-Γάφι, η σύζυγός του Ασμαα, οι γιοι του Χατάμπ, Οσάμα και Ελίας και οι κόρες του Ισρά, Σοντός και Ρίμας. Μια ολόκληρη οικογένεια οχτώ μελών!
- Ο Δρ Γιούσεφ Σεχαντάν Αλ-Καχλούτ, καθηγητής της Αραβικής στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας.
- Ο σεΐχ Μοχάμεντ Χασάν Αμπού Σαντά, διευθυντής του Αουκάφ (σ.τ.μ. δωρεές που δίνονται στα θρησκευτικά ιδρύματα) στη Γάζα, κάτοχος δύο μάστερ, μηχανικού και ισλαμικών σπουδών.
- Ο καθηγητής Μοατάζ Ραζάμπ, κάτοχος μάστερ στις διεθνείς σπουδές από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο. Είναι αδερφός του ήρωα μάρτυρα Μοαμάν Ραζάμπ, ενός από τους μαχητές της Επιχείρησης Διατρητικό Βέλος των Αλ-Κασάμ το 2004.
- Ο Αχμεντ Μάχερ Σαράφ, που είχε απομονωθεί από την οικογένειά του στη νότια Λωρίδα. Ο πατέρας του πέθανε πριν από δύο εβδομάδες.
- Ο Μοχάμεντ Ζακί Αμπού Χάια, ένας λαμπρός μηχανικός.
- Ο Μπαράμ Ζιάντ Αλ-Ζάμπαρι, νεαρός που παρά τα τραύματά του συμμετείχε σε δραστηριότητες παροχής βοήθειας στους εκτοπισμένους σε νοσοκομεία και σχολεία.
- Ο Μοντασέρ Νασρ Ντάχερ, πολιτικός μηχανικός, και η αδελφή του Νίμα.
- Ο Μουράντ Σαμαλάχ, ένας ευσεβής άνθρωπος γνωστός για πολλές πράξεις καλοσύνης.
- Ο Αχμαντ Αλ-Ζάμπαρα, που ακολούθησε τον μάρτυρα πατέρα του και τ’ αδέλφια του Μοχάμαντ, Χάνι και Μαδάτ.
- Ο Ομπάιντα Χάμαντ Μαντούχ, του οποίου η σύζυγος Σαΐμα, τα παιδιά Ομάρ, Αχμαντ και Γιούσουφ, οι γονείς και ο αδερφός του δολοφονήθηκαν πριν από έξι μήνες.
- Τα αδέρφια Μοχάμαντ και Μοαμέν Ζαμπρ Χαμπίμπ.
- Ο Γιούσεφ Σουάιντι, φοιτητής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αλ-Αζάρ.
- Ο Αμζάντ Αλ-Ιεμένι, που σπούδαζε στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο και εργαζόταν ως τροχονόμος. Ο αδελφός του Αϊμάν είχε μαρτυρήσει προηγουμένως.
- Ο Ζιάντ Γιασίν Ντίλο, ιδιοκτήτης κουρείου, που την επομένη της δολοφονίας του θα αρραβωνιαζόταν.
- Ο Δρ Ασράφ Αλ-Γάφρι, ιμάμης και ιεροκήρυκας, κάτοχος διδακτορικού στις ισλαμικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Ιμάμ Αλ-Ουζάι της Βηρυτού.
- Ο καθηγητής Μοχάμαντ Χαμίντ Αλ-Τάιρ, πατέρας των μαρτύρων Μοσάμπ και Μουντασέρ, εξέχουσα φυσιογνωμία της κοινωνίας στην Πόλη της Γάζας, με συμμετοχή σε δημόσιες υποθέσεις που αφορούν τον αθλητισμό.
- Ο σεΐχ Αμπντουλκαντέρ Αλ-Μπασιούνι, ο γιος του Νιντάλ και ο γαμπρός του Σόβι.
- Ο Μαζντί Μοχάμαντ Αλ-Τατάρ, αθλητής με αναπηρία, που έχασε το πόδι του σε ηλικία 10 ετών. Παρά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, έμεινε κοινωνικά ενεργός και ίδρυσε σχολή για εξάσκηση στην κολύμβηση, καταφέρνοντας να γίνει ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην περιοχή.
- Ο σεΐχ Μπιλάλ Κασίμ, απόφοιτος του Ισλαμικού Κολεγίου Ντάουα.
- Ο Γιούσεφ Αλ-Σομπάκι.
- Ο Αμπντουλκαρίμ Ρουσντί Χαμάντ, κάτοχος μάστερ στις σπουδές του Κορανίου.
- Ο Μοχάμεντ Ζαμπρ Χαράρα.
- Ο Αμπντουλάχ Σαμίρ Αλ-Αρίρ.
- Ο Μπιλάλ Αμπού Ασρ.
- Η Αμάλ Σαΐντ Αλ-Ζάμπαρι, αδελφή του μάρτυρα ηγέτη Αχμαντ Αλ-Ζάμπαρι (σ.τ.μ. υπαρχηγός των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, που δολοφονήθηκε με πύραυλο το 2012).
- Ο Αμπντουλαζίζ Αλ-Καφάρνα, αντιδήμαρχος της Μπέιτ Χανούν.
- Ο Ανουάρ Σαάντ Αλ-Ζαΐμ, που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στους ανθρώπους με προβλήματα ακοής, εργαζόμενος επί 30 χρόνια στην οργάνωση «Ατφαλούνα για Κωφά Παιδιά».