Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία
  • Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ
  • Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!
  • Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού
  • Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γουστάρουμε να ελέγξουμε Βορίδη-Αυγενάκη. Τελεία!
  • Σαν σήμερα 17 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ενας μαχητής εξόντωσε μόνος του το πλήρωμα ενός σιωναζιστικού τανκ (ασύλληπτο video)
Διεθνή

Ενας μαχητής εξόντωσε μόνος του το πλήρωμα ενός σιωναζιστικού τανκ (ασύλληπτο video)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2025, 22:08

Οι στρατιώτες του εχθρού, που πάγωσαν στις θέσεις τους χωρίς να ρίξουν ούτε μία σφαίρα ή να σπεύσουν να σώσουν τους τραυματίες που ούρλιαζαν μέσα στα τεθωρακισμένα, είναι οι ίδιοι που επιδεικνύουν ηρωισμό απέναντι σε γυναίκες και παιδιά! Αυτός είναι ο στρατός σου, Ισραήλ… Δειλός, εξευτελισμένος από το πρωί του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα μέχρι και σήμερα.

Σαΐντ Ζιάντ

Είναι δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς: Μόλις παρακολούθησα το φρικτό βίντεο της καταστροφής του τεθωρακισμένου οχήματος Puma ανατολικά της Χαν Γιούνις. Απόψε, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου πρέπει να τηλεφωνήσει στον διοικητή της Μεραρχίας 36 και να τον στείλει στο σπίτι του. Το αίμα των στρατιωτών δεν είναι πέραν του νόμου και αυτό που συνέβη εκεί είναι παραβίαση του νόμου.

Νοάμ Αμίρ, σιωνιστής στρατιωτικός αναλυτής 

 Τα Αρματα του Γεδεών βυθίζονται στη λάσπη της Γάζας. Η επιχείρηση στη Χαν Γιούνις αποκάλυψε ξανά το μέγεθος του αδιεξόδου του Ισραήλ μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο θάνατος 7 στρατιωτών και αξιωματικών από μαχητές που διαθέτουν μόνο τα σώματά τους και τη θέλησή τους, επανακαθόρισε τους όρους της ανωτερότητας. Πριν από την επιχείρηση προηγήθηκαν πολλές ενέδρες και ειδικές επιθέσεις στη Χαν Γιούνις και στη Τζαμπάλια, επιβεβαιώνοντας ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει και ότι η Αντίσταση διατηρεί την ικανότητα και το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Ο Νετανιάχου, που επέστρεψε από τον πόλεμο κατά του Ιράν ισχυριζόμενος ότι νίκησες, στέκεται σήμερα ανήμπορος μπροστά σε μια ταπεινωτική ήττα στη Χαν Γιούνις, την πόλη που ο στρατός του εισέβαλε τέσσερις φορές τα τελευταία δύο χρόνια και έφυγε κάθε φορά φορτωμένος με απώλειες. Αυτό που συνέβη θα στρέψει ξανά τα φώτα στη Γάζα, αφού ο Αρχηγός του Ισραηλινού Γενικού Επιτελείου προσπάθησε να τη μετατρέψει σε βιτρίνα επίδειξης. Ομως σήμερα στη Χαν Γιούνις, οι ψευδαισθήσεις του θάφτηκαν κάτω από την άμμο και τα οχήματά του κάηκαν στη λάσπη, από την οποία δεν υπάρχει έξοδος χωρίς τίμημα.

Δρ. Ιγιάντ Αλ-Κάρα, πολιτικός αναλυτής

🟢 Χαμάς:
—
Στη Χαν Γιούνις, τα λείψανά τους σκορπίστηκαν,
Από βλήμα σφυρηλατημένο με τις φλόγες της εκδίκησης.
Αυτή η πόλη είναι πεισματάρα σαν τα βουνά,
Γιατί εκεί υπάρχουν οι σκιές του Ντέιφ και του Σινουάρ.

«Ιμα!». «Μάνα μου!». Αυτή ήταν η τελευταία κραυγή απόγνωσης ενός σιωναζιστή στρατιώτη μέσα στο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, όταν μαχητής των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ σκαρφάλωσε πάνω στο ατσάλινο θηρίο και πέταξε εκρηκτικό απευθείας στο εσωτερικό του, προκαλώντας το θάνατο ενός αξιωματικού και έξι υπαξιωματικών.

Το περιστατικό, όπου σκοτώθηκαν εφτά και τραυματίστηκαν 16 σιωναζιστές, απασχολεί από χτες το απόγευμα τη σιωνιστική οντότητα. Ο σιωναζιστικός στρατός και τα παπαγαλάκια του έδωσαν μια ψιλο-βολική εξήγηση. Οτι το τανκ μεταφοράς προσωπικού χτυπήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό, μπορεί και με αντιαρματική ρουκέτα, οι υπόλοιποι στρατιώτες έτρεξαν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα διάσωσης να γυρίσουν άδεια. Υστερα, ρυμούλκησαν το τανκ σε ισραηλινό έδαφος, όπου έσβησε η φωτιά, και διαπίστωσαν ότι και οι εφτά του πληρώματός του είχαν καεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ανελέητη Αντίσταση: Τους καίει σαν τα ποντίκια μέσα στα ατσάλινα κονσερβοκούτια τους

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ κινήθηκαν αστραπιαία, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες υπό τις οποίες πολεμά η Παλαιστινιακή Αντίσταση. Σε λιγότερο από 24 ώρες το βίντεο είχε μονταριστεί και είχε παραδοθεί στο Αλ-Τζαζίρα, που το προέβαλε πριν από λίγο κατ’ αποκλειστικότητα, διαλύοντας το σιωναζιστικό αφήγημα.

Το βίντεο δείχνει ένα σκηνικό μάχης, με πολλά σιωναζιστικά τεθωρακισμένα μάχης. Ακούγονται πυρά από τουφέκια. Δύο μαχητές Αλ-Κασάμ ξεκινούν και κατευθύνονται τρέχοντας προς ισάριθμα τεθωρακισμένα. Βλέπουμε την εικόνα από την κάμερα ενός από τους μαχητές. Προχωρά καλυπτόμενος, πλησιάζει το θηριώδες Puma, σκαρφαλώνει σαν αίλουρος στην κορυφή του και πετάει τον εκρηκτικό μηχανισμό από μια ανοιχτή θυρίδα. Από μέσα ακούγεται μόνο ένα «μάνα μου!». Ο μαχητής τρέχει (η κάμερα γράφει τη σκιά του) κλείνοντας τ’ αυτιά του, προφανώς για να τα προστατεύσει από τον ήχο της έκρηξης. Κι όταν φτάνει σε ασφαλές για τον ίδιο σημείο, ακούγεται η νικητήρια κραυγή του: Αλάχου ακμπάρ!

Το όχημα φλέγεται. Κανένας σιωναζιστής στρατιώτης δεν έτρεξε να σβήσει τη φωτιά. Παραμένουν οχυρωμένοι πίσω από μεγάλα ορύγματα και παρακολουθούν τους συμμαχητές τους να καίγονται. Οπως ο μαχητής έριξε τη βόμβα στο εσωτερικό, έτσι θα μπορούσαν να βγάλουν τους φλεγόμενους, αλλά φύλαξαν «τον κώλο τους». Είπαν ψέματα ότι τάχα δεν μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά και πως αυτή έσβησε μόνο όταν ρυμούλκησαν το τανκ έξω από τη Γάζα.

Αμέσως μόλις προβλήθηκε το βίντεο από το Αλ-Τζαζίρα, άρχισαν τα όργανα στη σιωνιστική οντότητα.

Η Yedioth Ahronoth: Ο στρατός συνεχίζει να διερευνά αν η έκρηξη του τεθωρακισμένου οχήματος στη Χαν Γιούνις προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό τύπου Σουάζ που τοποθετήθηκε σ’ αυτό ή από ρουκέτα Γιασίν, όπως εκτιμήθηκε αρχικά!

Το Κανάλι 13 μετέδωσε ότι βγήκε… νέο στρατιωτικό πόρισμα που λέει: Σε αντίθεση με την αρχική εκτίμηση, η έρευνα έδειξε ότι η ενέδρα στη Χαν Γιούνις, που οδήγησε στον θάνατο 7 στρατιωτών, εκτελέστηκε από έναν και μόνο παλαιστίνιο μαχητή. Ο μαχητής της Χαμάς ανέβηκε πάνω στο τεθωρακισμένο όχημα και κατάφερε να πετάξει εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια αποχώρησε από την περιοχή, γεμάτη με στρατιώτες, χωρίς να γίνει αντιληπτός. Ο μαχητής παραμένει ζωντανός.

Ο εκπρόσωπος του σιωναζιστικού στρατού δήλωσε: Αποτύχαμε στη διάσωση των στρατιωτών που έπεσαν θύματα ενέδρας στη Χαν Γιούνις. Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν τον πόνο των οικογενειών των νεκρών στρατιωτών. Το περιστατικό ερευνάται.

Η Israel Hayom: Ο λοχίας Νεβ Ραντίγ, που σκοτώθηκε στην καταστροφή του τεθωρακισμένου χθες στη Χαν Γιουνίς, ήταν ξάδερφος του λοχία Ομρί Πέρετς, ο οποίος σκοτώθηκε στις 7 Οκτώβρη στη μάχη του κιμπούτς Κισουφίμ.

Ο βουλευτής Μοσέ Γκαφνί: Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πολεμάμε στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ίδιος ο Νετανιάχου σε έκτακτη δήλωση: Σήμερα είναι πολύ δύσκολη μέρα για το λαό του Ισραήλ. Πονάμε για την απώλεια 7 στρατιωτών μας στη Γάζα στη μάχη κατά της Χαμάς.

Ο δημοσιογράφος Εγιάλ Μπέρκοβιτς: Πώς μπορεί ο Νετανιάχου να δίνει συνέντευξη Τύπου και να ανακοινώνει νίκη, ενώ γνωρίζει ότι 7 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα;

Η Yedioth Ahronoth: Οι μαχητές στη Γάζα έχουν αυξήσει το θάρρος τους στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του στρατού, προκαλώντας του απώλειες, λόγω μείωσης των ισραηλινών δυνάμεων. Υπάρχουν ενδείξεις για πιθανή πρόοδο στη συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Η Οργάνωση των Οικογενειών των Ισραηλινών Αιχμαλώτων στη Γάζα: Ο πόλεμος στη Γάζα έχει εξαντληθεί και διεξάγεται χωρίς σαφή στόχο ή πραγματικό σχέδιο.

Η Vika News: Ο μαχητής κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο τεθωρακισμένο όχημα.
Σταματήστε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και εξετάστε τις διαδικασίες. Το αίμα των στρατιωτών μας δεν πρέπει να πάει χαμένο.

Το Κανάλι 14 (ντουντούκα του Νετανιάχου): Το περιστατικό στη Χαν Γιούνις είναι το τέταρτο τον τελευταίο καιρό, στο οποίο μαχητές καταφέρνουν να ρίξουν ή να κολλήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε τεθωρακισμένο όχημα. Δεν υπήρξαν θύματα προηγουμένως, αλλά ο στρατός ενίσχυσε τις οδηγίες του μετά το χθεσινό περιστατικό που κόστισε τη ζωή σε 7 στρατιώτες. Πριν από 11 ημέρες, μαχητές επιτέθηκαν σε όχημα Nemer στο οποίο επέβαινε ο διοικητής της 36ης Mεραρχίας του στρατού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αξιωματικών.

O στρατιωτικός ανταποκριτής του Καναλιού 14, Χίλελ Μπίτον Ρόζεν:

Ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού μου είπε: Το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί για το περιστατικό στη Χαν Γιούνις είναι ότι δεν προσθέτει καμία αξιοπρέπεια στον ισραηλινό στρατό. Ο διοικητής της ταξιαρχίας ήταν υποχρεωμένος να πατήσει με το όχημα τους, μαχητές αν πλησίαζαν πολύ ή τουλάχιστον να ανοίξει πυρ εναντίον τους. Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά που αναμένεται από έναν αξιωματικό τέτοιας βαθμίδας στη μάχη.

Το Κανάλι 12, επικαλούμενο τρεις υπουργούς: Αυτό που κάνουμε στη Γάζα δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Ή θα κάνουμε κάτι διαφορετικό σε στρατιωτικό επίπεδο, όπως υποσχεθήκαμε, ή θα επιδιώξουμε έναν ενιαίο στόχο και συμφωνία.

Αρκετά, όμως, με την κλάψα των σιωναζιστών, ας πάμε στο εκπληκτικό βίντεο.

🟢 Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζ Ελ-Ντιν Αλ-Κασάμ

Δείτε: Στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων «Πέτρες του Δαβίδ», σκηνές από τη σύνθετη ενέδρα που στόχευσε δύο σιωνιστικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, κατά την οποία ο εχθρός ανακοίνωσε τον θάνατο 7 στρατιωτών που επέβαιναν σε αυτά, συμπεριλαμβανομένου και ενός αξιωματικού, κοντά στο τζαμί Αλί μπιν Αμπι Τάλεμπ, στην περιοχή Μαάν, νότια της Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα

Σημειώσεις:

0:27 – Οι μαχητές Αλ-Κασάμ στόχευσαν δύο οχήματα μεταφοράς προσωπικού με εκρηκτική συσκευή τύπου «Σουάζ» και αυτοσχέδια αντάρτικη συσκευή. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 7 σιωνιστών στρατιωτών, ανάμεσά τους και ένας αξιωματικός, καθώς και τον τραυματισμό άλλων.

0:38 – Παρακολούθηση των εχθρικών οχημάτων στο σημείο της ενέδρας.

1:26 – Προσέγγιση των μαχητών στο σημείο της ενέδρας.

1:37 – «Θεέ, μαζί σου νικάμε, μαζί σου κινούμαστε, μαζί σου πολεμάμε. Θεέ, χρησιμοποίησέ μας και μη μας αντικαταστήσεις. Με τη βοήθεια του παντοδύναμου Θεού, θα ετοιμάσουμε για αυτόν τον στρατό ποικιλίες βασάνων. Με τη βοήθεια του Θεού, θα τους κάνουμε να γευτούν την οργή των ανδρών μας, την οργή των στρατιωτών μας. Μα τον παντοδύναμο Θεό, ένας στρατός υπό την ηγεσία του Μωάμεθ (ειρήνη σ’ αυτόν) δεν ηττάται ποτέ».

2:36 – «Θεέ, δεν βγήκαμε παρά για εκδίκηση για τις ιερές σου τοποθεσίες, τη θρησκεία σου, το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους. Θεέ, εσύ είσαι ο δωρητής της νίκης και ο γενναιόδωρος. Θεέ, δώσε μας την τιμή να τους προκαλέσουμε βαριές απώλειες».

3:27 – «Κύριε, καθοδήγησε τα χτυπήματά μας».

4:12 – Η πρώτη έκρηξη του οχήματος.

4:15 – Η δεύτερη έκρηξη του οχήματος.

4:39 – «Κύριε, άφησέ μας να επιστρέψουμε δεύτερη, τρίτη και τέταρτη φορά, μέχρι να εξαφανιστούν!»

4:43 – Φωτιά και στα δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Εμείς τι να προσθέσουμε; Μόνο τον απέραντο σεβασμό μας σ’ αυτά τα ξυπόλητα παλικάρια που σώνουν την τιμή των ελεύθερων ανθρώπων όλου του κόσμου.

Παραθέτουμε και το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/06/AlQasam_KhanYunis_24-6-25-1.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑσφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 26 Ιούνη

Σχετικά Αρθρα

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

Διεθνή 17 Ιούλ 2025, 11:37

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

Διεθνή 17 Ιούλ 2025, 10:22

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Προσπαθούμε να πιάσουμε αιχμάλωτους σιωναζιστές στρατιώτες και θα τα καταφέρουμε

Διεθνή 15 Ιούλ 2025, 21:42

Οι σιωναζιστές σκότωσαν στρατιώτη τους για να μην πιαστεί αιχμάλωτος

Το Πρωτόκολλο «Χάνιμπαλ» εφαρμόστηκε χτες στη Γάζα

Διεθνή 15 Ιούλ 2025, 10:29

Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 18:49

Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam

Ενας χρόνος χωρίς τη σκιά, τον επισκέπτη, η αντίσταση συνεχίζεται

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 08:05
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία

17 Ιούλ 2025, 17:57
Εργατικά

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

17 Ιούλ 2025, 12:52
Διεθνή

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

17 Ιούλ 2025, 11:37
Διεθνή

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

17 Ιούλ 2025, 10:22
Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γουστάρουμε να ελέγξουμε Βορίδη-Αυγενάκη. Τελεία!

17 Ιούλ 2025, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης

16 Ιούλ 2025, 22:05
Εργατικά

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

16 Ιούλ 2025, 14:22
Αγροτικά

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Τσιάρας και Κέλλας συνεχίζουν το χαβά τους - Υπέρ του καταστροφικού εμβολιασμού το ΚΚΕ!

16 Ιούλ 2025, 14:16
Εργατικά

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο Κώστα Τουλγαρίδη

Με κλειδωμένες πόρτες αντιμετώπισαν Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής και αστυνομία τους διαδηλωτές

16 Ιούλ 2025, 10:36
Πολιτική

Απόψε στις 10 μμ στον Πειραιά: Μπλόκο στο πλοίο που μεταφέρει χάλυβα για τη σιωναζιστική πολεμική μηχανή

Συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ του Νέου Ικονίου στους Προβλήτες 2 και 3

16 Ιούλ 2025, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Προσπαθούμε να πιάσουμε αιχμάλωτους σιωναζιστές στρατιώτες και θα τα καταφέρουμε

15 Ιούλ 2025, 21:42
Κόντρες

Στην κορυφή της γελοιότητας

15 Ιούλ 2025, 20:32
Πολιτισμός

Διώκουν εκπαιδευτικό επειδή ανέβασε τη θεατρική παράσταση «Η Αννα Φρανκ συνομιλεί με τα παιδιά της Παλαιστίνης»!

15 Ιούλ 2025, 11:27
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκότωσαν στρατιώτη τους για να μην πιαστεί αιχμάλωτος

Το Πρωτόκολλο «Χάνιμπαλ» εφαρμόστηκε χτες στη Γάζα

15 Ιούλ 2025, 10:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Ναζιστές μέχρι μυελού οστών…

14 Ιούλ 2025, 18:49
Κόντρες

Tον Μπελέρι τον ρώτησε;

14 Ιούλ 2025, 18:16
Διεθνή

Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam

Ενας χρόνος χωρίς τη σκιά, τον επισκέπτη, η αντίσταση συνεχίζεται

14 Ιούλ 2025, 08:05
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

Ημέρα διεθνούς δικαιοσύνης.

Ιράκ: Ημέρα επανάστασης.

1936: Πραξικόπημα του Franco, εξέγερση Καταλονίας και Μαρόκου, έναρξη ισπανικού εμφύλιου.

1955: 21 υπόδικοι και έξι κατάδικοι στελέχη του ΚΚΕ δραπετεύουν από τις φυλακές Βούρλων στον Πειραιά ανοίγοντας σήραγγα.

1979: Τέλος του εμφυλίου στη Νικαράγουα, νίκη των Σαντινίστας.

1982: Γίνεται στην Ικαρία ο πρώτος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα.

2002: Συλλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος για συμμετοχή στη 17Ν.

2009: Βομβιστική επίθεση στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo