Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο
  • Σαν σήμερα 24 Μάη
  • O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 23 Μάη
  • Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Διεθνής Αμνηστεία: Κράτος-απαρτχάιντ το Ισραήλ
Διεθνή

Διεθνής Αμνηστεία: Κράτος-απαρτχάιντ το Ισραήλ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Φεβ 2022, 07:34

Το Ισραήλ έχει επιβάλλει ένα σύστημα ελέγχου, καταπίεσης και κυριαρχίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Αυτό το σύστημα απλώνει τα πλοκάμια του όχι μόνο στους Παλαιστίνιους του Ισραήλ, αλλά και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, φτάνοντας ακόμα και στους παλαιστίνιους πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες.

Οι μαζικές κατασχέσεις παλαιστινιακής γης και κατοικιών, οι δολοφονίες, ο βίαιος εκτοπισμός, τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, η άρνηση παροχής ιθαγένειας και υπηκοότητας σε Παλαιστίνιους, είναι όλα κομμάτια ενός συστήματος που στοιχειοθετεί ένα καθεστώς απαρτχάιντ με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Το συστημα αυτό βασίζεται σε παραβιάσεις που αποτελούν συνθήκες απαρτχάιντ και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως ορίζεται στο Καταστατικό της Ρώμης και στη Σύμβαση Eνάντια Στο Απαρτχάιντ του ΟΗΕ. Κυβερνήσεις που συνεχίζουν να προμηθεύουν με όπλα το Ισραήλ και να το προστατεύουν από το να λογοδοτήσει στον ΟΗΕ, στηρίζουν ένα καθεστώς απαρτχάιντ, υπονομεύουν τη διεθνή έννομη τάξη και συμβάλλουν στην επιδείνωση των δεινών του παλαιστινιακού λαού.

Αυτά δεν τα λέει κάποιος φιλοπαλαιστίνιος ευρωπαίος διανοούμενος ή κάποια πολιτική ομάδα ή οργανισμός. Αυτά αποτελούν κατακλείδα μιας έκθεσης σχεδόν 300 σελίδων, με τίτλο «Το Απαρτχάιντ του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων: Βίαιο σύστημα κυριαρχίας και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», του βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστείας. Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 1 Φλεβάρη. 

Η ΔΑ καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να συμπεριλάβει το έγκλημα του απαρτχάιντ στην τρέχουσα έρευνα που κάνει σε βάρος του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και ταυτόχρονα καλεί όλα τα κράτη να ασκήσουν πίεση ώστε να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες των εγκλημάτων απαρτχάιντ. Επίσης, καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Αυτό το εμπάργκο πρέπει να καλύπτει τα όπλα, τα πυρομαχικά που εισάγει το Ισραήλ και εξοπλισμό και αναλώσιμα που χρησιμοποιεί η ισραηλινή αστυνομία, λαμβάνοντας υπόψη τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που έχουν δολοφονηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις καταστολής. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει επίσης να επιβάλει στοχευμένες κυρώσεις, όπως δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, εναντίον ισραηλινών αξιωματούχων που εμπλέκονται περισσότερο στο έγκλημα του απαρτχάιντ.

Στην ίδια έκθεση αναγνωρίζεται το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στους Εβραίους όπως και στους Παλαιστίνιους, ενώ δεν αμφισβητείται το «δικαίωμα» στο Ισραήλ να είναι «Εβραϊκό Κράτος», καθεστώς που εμπεριέχει από μόνο του την καταπίεση και την κυριαρχία σε βάρος όσων δεν είναι ή δεν θεωρούνται Εβραίοι. Παρολαυτά, θεωρεί ότι οι ισραηλινές αρχές μεταχειρίζονται τους Παλαιστίνιους ως κατώτερη ομάδα που ορίζεται από το μη εβραϊκό, αραβικό φυλετικό τους υπόβαθρο. Αυτή η ρατσιστική διάκριση βασίζεται σε νόμους που επηρρεάζουν το σύνολο των Παλαιστινίων του Ισραήλ και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών και κατοχυρώνουν το Ισραήλ ως «εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού». Η ίδια η ιδέα του «Εβραϊκού Κράτους» αποτελεί την κορωνίδα του σιωνιστικού ιδεολογικού δόγματος, όμως για τη Διεθνή Αμνηστεία, παρόλο που το ομολογεί στην έκθεση της, δεν αποτελεί από μόνη της συνθήκη που γεννά ένα ρατσιστικό καθεστώς.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς η συγκεκριμένη οργάνωση, όπως και άλλες, σαν το αμερικάνικο Human Rights Watch, από τη διοίκηση του οποίου έχουν περάσει πολλά στελέχη των Δημοκρατικών, και το ισραηλινό B’Tselem, που έχουν θίξει κατά καιρούς κάποια από τα σιωνιστικά εγκλήματα, χωρίς ποτέ φυσικά να φτάνουν στη ρίζα του προβλήματος, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από αποσμητικό στην τουαλέτα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και των εγκλημάτων που έχει διαπράξει στο παρελθόν και συνεχίζει να διαπράττει συστηματικά και σήμερα. 

Παρολαυτά, η συγκεκριμένη έκθεση έχει τη σημασία της, καθώς αφενός αποκαλύπτει σε ένα βαθμό τις τακτικές εθνοκάθαρσης που εφαρμόζουν οι σιωνιστές εναντίον των Παλαιστινίων και αφετέρου τσαλακώνει την εικόνα που με τόσο κόπο και κυρίως χρήμα φιλοτεχνούν οι σιωνιστές σε διεθνές επίπεδο για τον εαυτό τους, σαν «η μοναδική δημοκρατία της Μέσης Ανατολής». Παράλληλα, εκθέτει τις κυβερνήσεις, ανάμεσα τους και την ελληνική, την τωρινή και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζουν να συσφίγγουν τις σχέσεις τους με τους σιωνιστές, διευρύνοντας τις διακρατικές συνεργασίες σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο, ξεπλένοντας με αυτό τον τρόπο τα χέρια των σιωνιστών από το παλαιστινιακό αίμα.

Η έκθεση έτσουξε τους σιωνιστές που έσπευσαν να πιπιλίσουν τη γνωστή καραμέλα περί αντισημιτισμού! Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Διεθνής Αμνηστεία χρησιμοποιεί «δυο μέτρα και δύο σταθμά», επιδιώκοντας την απονομιμοποίηση του Ισραήλ ως πατρίδα των απανταχού Εβραίων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η τωρινή ισραηλινή κυβέρνηση για πρώτη φορά στηρίζεται και από άραβες βουλευτές, αποδεικνύοντας ότι το Ισραήλ είναι μια δημοκρατία που τους περιλαμβάνει όλους. 

Ακόμα πιο επιθετικές ήταν οι ανακοινώσεις φορέων του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, που χαρακτηρίζουν την έκθεση της ΔΑ καύσιμο στις μηχανές των απανταχού αντισημιτών που στοχεύουν να υπονομεύσουν τη «μοναδική εβραϊκή χώρα» του πλανήτη και παράλληλα υποβαθμίζουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, που δεν έχει καμία σχέση με το Ισραήλ!

Ο ισραηλινός υπουργός Eξωτερικών, εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι η έκθεση «έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα», ενώ «αναπαράγει τα ψεύδη που διασπείρουν τρομοκρατικές οργανώσεις»! Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΔΑ για αντισημιτισμό (sic!), υποστηρίζοντας ότι αν το Ισραήλ δεν ήταν ένα εβραϊκό κράτος, κανείς στη ΔΑ δεν θα ασχολούνταν μαζί του!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι Αμερικάνοι, απορρίπτοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης και προστατεύοντας για άλλη μια φορά το μαντρόσκυλό τους από μια κριτική που δεν αμφισβητεί καν την ουσία της σιωνιστικής οντότητας, πόσο μάλλον την ύπαρξή της. 

To ίδιο και οι Βρετανοί, αν και προσπάθησαν να είναι πιο προσεκτικοί. «Δεν συμφωνούμε με τη χρήση τέτοιας ορολογίας» δήλωσε στους Times of Israel εκπρόσωπος του Φόρειν Οφις. «Κάθε κρίση για το αν συνέβησαν σοβαρά εγκλήματα παραβίασης του διεθνούς δικαίου είναι ζήτημα δικαστικής απόφασης και όχι κυβερνήσεων ή μη κυβερνητικών οργανώσεων», συμπλήρωσε. Και το τερμάτισε: «Ως φίλοι του Ισραήλ έχουμε έναν κανονικό διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός περιλαμβάνει την ενθάρρυνση της κυβέρνησης του Ισραήλ να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι του διεθνούς δικαίου και να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να στηρίξει τις αξίες της ισότητας για όλους»!

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 6 Φλεβάρη
Επόμενο άρθρο Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Σχετικά Αρθρα

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

Διεθνή 24 Μάι 2026, 09:55

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 22 Μάι 2026, 12:02

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

Διεθνή 21 Μάι 2026, 17:10

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

Διεθνή 21 Μάι 2026, 14:08

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 20 Μάι 2026, 21:38

Eurovision: Kαλά και ακόμα πιο καλά νέα

Πολιτισμός 18 Μάι 2026, 20:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

Ημέρα των γυναικών για τον αφοπλισμό.

Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων.

Βουλγαρία: Ημέρα παιδείας – πολιτισμού.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.

1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες (RAF).

1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δουλεύουν.

1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν.509, δύο προφυλακίζονται.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo