Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Ιούνη
  • «Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3
  • Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση
  • Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 31 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Αγρια στριμωγμένοι οι σιωνιστές από τα χτυπήματα της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Διεθνή

Αγρια στριμωγμένοι οι σιωνιστές από τα χτυπήματα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Οκτ 2023, 11:27

Ενώ οι μάχες συνεχίζονται και όλες οι απόπειρες του σιωνιστικού στρατού να εισβάλει απέτυχαν και χτες το βράδυ, το Ισραήλ βρέθηκε στριμωγμένο και πολιτικά, μετά τη διπλή παρέμβαση ανώτερων στελεχών της Χαμάς στο ζήτημα της ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Πρώτα ήταν η παρέμβαση του Αμπού Ομπάιντα, εκπροσώπου Τύπου των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ, που είπε ότι υπήρξαν επικοινωνίες για την υπόθεση των αιχμαλώτων, υπήρχε μια ευκαιρία να υπάρξει συμφωνία, όμως ο εχθρός αποχώρησε από τις συνομιλίες. Οπως είπε ο Αμπού Ομπάιντα, «με τον υψηλό αριθμό κρατούμενων του εχθρού που έχουμε, το τίμημα είναι η απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων από όλες τις φυλακές». «Οι φυλακές πρέπει να ασπρίσουν», είπε χαρακτηριστικά. Και κατέληξε: «Αν ο εχθρός θέλει να τερματιστεί η υπόθεση των κρατούμενων μια για πάντα, είμαστε έτοιμοι. Aν θέλει αυτό να γίνει τμηματικά, είμαστε επίσης προετοιμασμένοι».

Ακολούθησε δήλωση του Γιάχια Σινουάρ, πολιτικού ηγέτη της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας: «Είμαστε άμεσα έτοιμοι να φτάσουμε σε συμφωνία που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων στις φυλακές του σιωνιστή εχθρού σε ανταλλαγή όλων των κρατούμενων από την Αντίσταση».

Οι οικογένειες των ισραηλινών αιχμάλωτων επαναβεβαίωσαν αμέσως την υποστήριξη σε μια διαδικασία ανταλλαγής φυλακισμένων «όλοι για όλους». Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια λύση έχουν υποστηρίξει επιφανή στελέχη του σιωνιστικού κράτους, όπως ο πρώην υπουργός Πολέμου Σαούλ Μολφάζ.

Εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, προφανώς κατ’ εντολήν Νετανιάχου, δήλωσε πως η προσφορά του Σινουάρ για να απελευθερώσει όλους τους Ισραηλινούς από τη Γάζα σε ανταλλαγή με τους παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές είναι «μόνο ψυχολογικός πόλεμος από τη Χαμάς».

Το ισραηλινό Κανάλι 12 μετέδωσε ότι ο αξιωματικός που διορίστηκε από τον Νετανιάχου για να χειριστεί το φάκελο των ισραηλινών κρατούμενων παραιτήθηκε!

Οι προσεκτικοί παρατηρητές, όμως, πρόσεξαν μια σημαντική αλλαγή στη ρητορική του Νετανιάχου κατά τις χτεσινοβραδινές του δηλώσεις, την ώρα που περιοχές του Τελ Αβίβ φλέγονταν από ρουκέτες της Αντίστασης και το αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» έκλεινε και πάλι άρον-άρον. Ο Νετανιάχου μίλησε για «καταστροφή των στρατιωτικών και διοικητικών δυνατοτήτων της Χαμάς» και όχι για «την πλήρη εξάλειψη της Χαμάς και την εξαφάνισή της», όπως μιλούσε όλες τις προηγούμενες μέρες. Η διαφορά είναι τεράστια. Αλλωστε, τις «στρατιωτικές και διοικητικές δυνατότητες της Χαμάς» τις έχουν… καταστρέψει κάμποσες φορές μέχρι τώρα, σε προηγούμενους πολέμους (άλλο αν αυτές οι δυνατότητες είναι… πεισματάρικες και επανεμφανίζονται, πιο αναβαθμισμένες μάλιστα κάθε φορά).

Η ρητορική των σιωνιστικών ΜΜΕ αλλάζει επίσης. Το Ρόιτερς σχολίασε χθες: Ο στρατός λέει ότι έπληξε την υποδομή της Χαμάς στη Γάζα, αλλά βλέπουμε πόσο ειλικρινές είναι αυτό καθώς το Τελ Αβίβ καίγεται αυτή τη στιγμή μπροστά στους φακούς των καμερών, εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

Σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ γράφονται σχόλια όπως αυτό: Εχει γίνει σαφές σε έναν αυξανόμενο αριθμό Ισραηλινών ότι ζούσαμε σε μια φούσκα. Δημιουργήσαμε ένα σκηνικό προσδοκιών και υποθέσεων πάνω σε ασταθείς βάσεις. Η εξαιρετική αεροπορία δεν μας έσωσε και το σύστημα πληροφοριών μας δεν είναι το καλύτερο στον κόσμο. Εχει γίνει επίσης σαφές ότι εξακολουθούμε να βασιζόμαστε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Χωρίς τη βοήθεια του Μπάιντεν μπορεί να βρισκόμασταν σε υπαρξιακό κίνδυνο αυτή την εβδομάδα και μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη σε τέτοιο κίνδυνο.

Αντίθετα, στην άλλη πλευρά, βλέπουμε ηρεμία ακόμα και στο στρατόπεδο των δημοσιογράφων, παρά το βαρύ τίμημα που έχουν πληρώσει οι παλαιστίνιοι ανταποκριτές τις τελευταίες μέρες. Παραθέτουμε χαρακτηριστική ανάρτηση παλαιστίνιου δημοσιογράφου:

«Πολλοί άνθρωποι στον τομέα της δημοσιογραφικής δουλειάς μου, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, χρειάζεται να ακούσουν τις φωνές των μητέρων μας, να αντλήσουν δύναμη απ’ αυτές και να τις καθησυχάσουν για τις συνθήκες που περνάμε. Η κάλυψη συνεχίζεται και εργαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο για τη συλλογή πληροφοριών από παντού, υπό το φως της έλλειψης και της αδυναμίας επικοινωνίας. Υποφέρουμε από τη μη παροχή μεσημεριανού γεύματος και νερού στα παιδιά μας, όπως όλοι οι Παλαιστίνιοι. Πρέπει να μένουμε όλη μέρα στη δουλειά, γιατί η επιθετικότητα συνεχίζεται. Δεν είμαστε με τα παιδιά μας και δεν ξέρουμε τι τους συμβαίνει. Η κατάστασή μας λέει ότι δεν θα κάνουμε πίσω και δεν θα εγκαταλείψουμε τη μετάδοση της ιστορίας».

Το πολιτικό στρίμωγμα του Νετανιάχου και της κλίκας του, παρά τη βοήθεια που του προσέφεραν αφειδώλευτα οι ιμπεριαλιστές ηγέτες της Δύσης, έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχούς αποτυχίας του… «ανίκητου» σιωνιστικού στρατού στο πεδίο.

Για παράδειγμα, χθες έπεσε για πρώτη φορά πύραυλος Qassam στη Ντιμόρα στην έρημο Νεγκέβ, όπου υπάρχουν ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Qassam_rocket_nuclear_plantation.mp4

Χθες σταματήσαμε το ρεπορτάζ στις 7 το απόγευμα, με τις ρουκέτες των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ που έπληξαν καίρια το Τελ Αβίβ και τα περίχωρά του.

Η Αντίσταση συνέχισε. Σταχυολογούμε μερικές από τις ανακοινώσεις της:

Στις 21:00 οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ εξαπέλυσαν νέο μπαράζ ρουκετών προς το Τελ Αβίβ, ως απάντηση στις σιωνιστικές σφαγές αμάχων.

Στις 21:07 οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς εξαπέλυσαν ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ, της Ασκελόν, του Σντερότ και του Ασντότ.

Η στιγμή που πύραυλος της Αντίστασης πέφτει στο Σντερότ:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/rocket_sderot_28-10-23.mp4

Στις 22:35 οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν με βλήματα όλμων ις εχθρικές δυνάμεις που διείσδύαν στα βορειοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας.

Στις 22:50 πηγές της Αντίστασης ανακοίνωσαν ότι εξελίσσονται βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών της Αντίστασης και του στρατού κατοχής βορειοδυτικά της πόλης Μπείτ Λάχια. Στις μάχες η Αντίσταση χρησιμοποιεί όλμους και αντιαρματικά βλήματα.

Την ίδια ώρα η Αντίσταση ανακοίνωση σύγκρουση με βαριά πολυβόλα ανατολικά της Χαν Γιούνις.

23:40. Βίντεο από τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/28-10-23_11_40_fights.mp4

Η Αντίσταση ανακοίνωσε συγκρούσεις με την Κατοχή κοντά στα ανατολικά σύνορα της πόλης Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Η ανακοίνωση ήταν κατηγορηματική: Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί χερσαία πρόοδος από τον εχθρό.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/beit_hanoun_28-10-23.mp4

 

Εντονη δραστηριότητα και συνεχιζόμενες βίαιες συγκρούσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/fights_borders_gaza_28-10-23.mp4

Οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που με πύραυλο Kornet τινάζουν στον αέρα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού “Namer” (μεταφέρει 14 στρατιώτες), ένα από τα καμάρια του σιωνιστικού στρατού. Η ανατίναξη έγινε ανατολικά της Σουτζάγια, συνοικίας της πόλης της Γάζας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/Qassam_Kornet_Panther.mp4

Στις 9:07 το πρωί, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς ανακοίνωσαν πως ένας ένας σιωνιστής αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά και ένας στρατιώτης ελαφρύτερα, καθώς οι μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς αντιμετώπισαν τις δυνάμεις που διεισδύουν στα βορειοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας με πολυβόλα και οβίδες όλμων. Τους τραυματισμούς τους ανακοίνωσε και ο εχθρός.

Στις 9:50 οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα το εξής ανακοινωθέν: «Οι μαχητές των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις σιωνιστικές δυνάμεις που διεισδύουν στην περιοχή Αλ Αμιρίγια βορειοδυτικά της Μπέιτ Λάχια. Συμμετείχαν σε ένοπλες συγκρούσεις μαζί τους και στόχευσαν εχθρικά οχήματα με μπαράζ οβίδων και βλημάτων όλμων Al-Yassin 105. Πραγματοποίησαν αρκετές επιχειρήσεις ελεύθερων σκοπευτών. Ο εχθρός παραδέχτηκε ότι ένας αριθμός στρατιωτών του τραυματίστηκε στις συγκρούσεις με τους μαχητές μας, οι οποίοι στοχεύουν ακόμα εχθρικές δυνάμεις. Είναι ένας ιερός πόλεμος νίκης ή μαρτυρίου».

Και ένα ευτράπελο. Χάκερ κατάφεραν να σπάσουν τον κώδικα του ισραηλινού Καναλιού 13. Δείτε το αποτέλεσμα:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/10/hacking_israeli_channel.mp4

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, φυσικά. Ολα κρέμονται από τις κάνες της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Ο Νετανιάχου δεν έχει να επιδείξει τίποτα στο σιωνιστικό όχλο, εκτός από νεκρούς αμάχους, βομβαρδισμένα νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά και εκκλησίες και διαμελισμένα σώματα παιδιών στη Γάζα.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚτήνη: σιωνιστές έποικοι τρομοκρατούν μικρούς μαθητές στη Δυτική Οχθη με ματωμένες κούκλες

Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

Επόμενο άρθρο Η Παλαιστινιακή Αντίσταση με σκληρές μάχες αιφνιδιάζει και απωθεί τον εισβολέα

Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

Σχετικά Αρθρα

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

Διεθνή 31 Μάι 2025, 09:01

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

Διεθνή 30 Μάι 2025, 20:07

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

Διεθνή 30 Μάι 2025, 10:19

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

Διεθνή 29 Μάι 2025, 14:06

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

Διεθνή 29 Μάι 2025, 12:05

Χαμάς: Καταλήξαμε σε συμφωνία με τον Γουίτκοφ

Διεθνή 28 Μάι 2025, 20:56
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 3

Μνημόσυνο στη σιωνιστική οντότητα για τις 600 μέρες ενός χαμένου πολέμου

31 Μάι 2025, 09:01
Παιδεία

Ξανά για τον Μινώταυρο των πανελλαδικών εξετάσεων και την απελευθερωτική ελεύθερη πρόσβαση

31 Μάι 2025, 06:38
Πολιτική

Oλοι/ες σήμερα στην πορεία στη σιωνιστική πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 πμ, Πάρκο Ελευθερίας

31 Μάι 2025, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Μάι 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Χειρότερη και από τη Μπριζίτ

30 Μάι 2025, 21:33
Καταστολή

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

30 Μάι 2025, 21:32
Διεθνή

«Πέτρες του Δαβίδ», σεζόν 1, επεισόδιο 2

Και εκκαθάριση ομάδας δωσίλογων

30 Μάι 2025, 20:07
Πολιτική

Oλοι/ες αύριο στην πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία

Σάββατο 31/5, 11 π.μ., Πάρκο Ελευθερίας

30 Μάι 2025, 13:56
Διεθνή

Αυτή είναι η συμφωνία που προτείνουν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση σιωναζιστές και Αμερικάνοι

Η Χαμάς κρατάει ανοιχτή τη διαπραγμάτευση, ξέροντας ότι τελικά οι σιωναζιστές θα συρθούν στους όρους της Αντίστασης

30 Μάι 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2025, 00:01
Πολιτική

Αθλια μεθόδευση Μητσοτάκη για να θαφτούν οριστικά οι κακουργηματικές ποινικές ευθύνες του ίδιου και του Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών

29 Μάι 2025, 22:00
Διεθνή

Παγίδες θανάτου τα αμερικανο-σιωνιστικά «κέντρα διανομής βοήθειας» στη Γάζα

Προς οριστική κατάρρευση βαδίζει ο βρόμικος αυτός μηχανισμός

29 Μάι 2025, 14:06
Διεθνή

Aπό το «Σπάσιμο του Ξίφους» στις «Πύλες της Κόλασης» και από εκεί στις «Πέτρες του Δαβίδ»

29 Μάι 2025, 12:05
Αθλητισμός

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

29 Μάι 2025, 10:53
Η παπάρα

Ντιμπέιτ πολιτικών απατεώνων: νικητής ο ακροδεξιός

29 Μάι 2025, 10:08
Κόντρες

Πού πάτε, ρε ΚΥΠατζήδες, χωρίς Λούκι Λουκ;

29 Μάι 2025, 09:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2025, 00:01
Αγροτικά

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια

Από τη μια οι λαμογιές με τις παράνομες επιδοτήσεις, από την άλλη η προσπάθεια να αποχαρακτηριστούν 50 εκατ. στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων

28 Μάι 2025, 23:35
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

Ημέρα γάλακτος.

1945: Η ΚΕ του ΕΑΜ καταγγέλλει ότι μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας έχουν δολοφονηθεί πεντακόσιοι και φυλακιστεί 30.000 αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, ενώ κυκλοφορούν στην ύπαιθρο 150 ομάδες της δεξιάς με 20.000 οπλοφόρους.

1964: Καθιερώνεται με νόμο η υποχρεωτική συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων (πλην στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας) μετά τη συμπλήρωση 35ετίας.

1973: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αυτοδιορίζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

1979: Βόμβα στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία (ΕΛΑ).

1979: Καταδικάζονται δέκα μέλη της ακροδεξιάς Οργανώσεως Εθνικής Αποκαταστάσεως.

1987: Εκρήγνυται στον αέρα ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Ρασίντ Καραμέ (νεκρός) από εκρηκτικό μηχανισμό.

1989: Βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αντιλαμβάνομαι ότι το θέμα της Γάζας έχει πάρει καταστροφικές διαστάσεις, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτό και ασκούνται πιέσεις διπλωματικές διεθνώς και μεμονωμένα, για να αρθεί ο αποκλεισμός και η απαγόρευση, η παρεμπόδιση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Παρακολουθώ τις προσπάθειες της χώρας μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, που συμβαίνει, όπως ξέρετε, κύριε Πρόεδρε, τον τελευταίο μήνα να είμαστε προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό την ιδιότητα του μη μονίμου μέλους. Και θα αναφερθώ μόνο σε αυτά, χωρίς να θέλω ούτε να υποτιμήσω ούτε να υπερτιμήσω αυτές τις πρωτοβουλίες που συνήθως είναι συλλογικές.

Κωνσταντίνος Τασούλας

(Ο Φάμελλος, κάνοντας πως δε θυμάται τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα με τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου και τις συμφωνίες -και στρατιωτικής συνεργασίας- της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, πήγε στον Τασούλα για να του πει ότι «η θηριωδία, η οποία εξελίσσεται στη Γάζα και στην Παλαιστίνη, μας αφορά όλους και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες»! Του είπε, ακόμα, ότι «οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής και οι επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει συμπαραταχθεί μαζί με τους ηγέτες άλλων χωρών και ευρωπαϊκών χωρών είναι αναντίστοιχες με τις σοβαρές ευθύνες που έχουμε». Και ο Τασούλας, προετοιμασμένος καλά καθώς γνώριζε το θέμα της επίσκεψης Φάμελλου, αφού διαπίστωσε ότι «το θέμα της Γάζας» -έτσι ακριβώς, «το θέμα της Γάζας», όχι η γενοκτονία, τα εγκλήματα πολέμου και τα παρόμοια- άρχισε να απαριθμεί από στήθους, με ημερομηνίες και λεπτομέρειες, τις… πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των Παλαιστίνιων! Πρέπει να ζήλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την άνεση με την οποία ο Τασούλας εκφωνούσε το αισχρό αφήγημά του. Αιφνιδιασμένος από την προκλητική απάντηση Τασούλα, σε στιλ κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο Φάμελλος κλείστηκε στο καβούκι του, λέγοντας αμήχανα: «Και εγώ, κύριε Πρόεδρε, χωρίς κανένα σχόλιο, όπως είπατε και εσείς, θα διατυπώσω την άποψή μου και στη συνέχεια, οφείλω να καταθέσω προτάσεις για να είναι η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας που είναι η πλευρά της ανθρωπιάς και της ειρήνης». Ηταν ένα σύντομο ντιμπέιτ μεταξύ πολιτικών απατεώνων, στο οποίο νικητής βγήκε ο ακροδεξιός Τασούλας, που έδωσε στον Μητσοτάκη την ικανοποίηση της σκέψης ότι καλώς τον έβαλε στο προεδρικό μέγαρο, καθώς είναι αποφασισμένος να συμπεριφέρεται όχι σαν «ρυθμιστής του πολιτεύματος», αλλά ως φανατικός δεξιός και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Εφετείο 17Ν

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • ΕΛΑ

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • Επικοινωνία

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • Όροι χρήσης

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • Ποιοι είμαστε

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • Επικοινωνία

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

  • Όροι χρήσης

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

    Πλέον είναι στριμωγμένοι και πολιτικά

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo