Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Αυγούστου
  • Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;
  • Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Αγκάθι στα πλευρά» του σιωναζιστικού στρατού
Διεθνή

«Αγκάθι στα πλευρά» του σιωναζιστικού στρατού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μαρ 2024, 22:26
Παλαιστίνιες των Ταξιαρχιών Εθνικής Αντίστασης σε εκπαίδευση (φωτογραφία αρχείου)

Στα σημεία απ’ όπου ο σιωναζιστικός στρατός αποσύρεται ηττημένος, παλαιστίνιοι άμαχοι τρέχουν και φωτογραφίζουν τα συντρίμμια από τα τανκ που ανατίναξε η Παλαιστινιακή Αντίσταση. Αυτές οι εικόνες ανεβάζουν στα ύψη το ηθικό του παλαιστινιακού λαού, τον δένουν πιο στενά με τις ένοπλες αντιστασιακές οργανώσεις του και χαλυβδώνουν τη θέληση για τερματισμό του πολέμου μόνο με τους όρους της Αντίστασης.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/syntrimmia_tank_KhanYunis_7-3.mp4

Της Αντίστασης που εξακολουθεί να καταφέρει πυκνά και σφοδρά πλήγματα στο σιωναζιστικό στρατό. Ο στρατιωτικός αναλυτής του Αλ-Τζαζίρα, υποστράτηγος ε.α. Φαγιέζ Αλ-Ντουαΐρι, έλεγε χτες:

Oι περιοχές της περιφέρειας της Γάζας αποτελούν αγκάθι στα πλευρά του ισραηλινού στρατού. Συνοικίες όπως η Αλ-Ζαϊτούν και η Σεΐχ Αζλίν και περιοχές όπως το Ζοχάρ Αλ-Ντικ, η Μπέιτ Χανούν και η Μπέιτ Λάχια προκαλούν μεγάλη ταλαιπωρία στο στρατό κατοχής. Αυτές οι περιοχές είναι ως επί το πλείστον γεωργικές, ανοιχτές ή περιέχουν κτίρια μακριά το ένα από το άλλο και επομένως έχουν χαμηλότερη πυκνότητα πληθυσμού, ενώ περιέχουν ένα πιο αποτελεσματικό και πολύπλοκο δίκτυο σηράγγων μάχης, καθώς έχουν πολλαπλά ανοίγματα σήραγγας -τα οποία δεν είναι ορατά- και χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά για να προκαλέσουν πλήγματα. Οι αντιστασιακές επιχειρήσεις ξεκινούν σε αυτές τις περιοχές αφού πρώτα καταληφθούν από τον κατοχικό στρατό και χαρακτηρίζονται ως αγκάθι.

Μαχητές Αλ-Κασάμ έκαναν επιχείρηση διείσδυσης υπό την κάλυψη του σκότους για να παγιδεύσουν ένα διαμέρισμα στην κωμόπολη Hamad, η οποία έχει πολιορκηθεί από τις δυνάμεις κατοχής από τις τέσσερις πλευρές της. Στη συνοικία Αλ-Ζαϊτούν, μαχητές Αλ-Κουντς κατάφεραν να τοποθετήσουν νάρκες και πλαϊνές φλάντζες και να τις πυροδοτήσουν την ώρα που περνούσε κονβόι οχημάτων (σ.σ. χτες αναφερθήκαμε σ’ αυτές τις επιχειρήσεις της Αντίστασης).

Οσο για τους ηγέτες της Κατοχής, που συνεχίζουν να δίνουν έμφαση στη συνέχιση του πολέμου κατά της Χαμάς, ο Αλ-Ντουαΐρι σημειώνει πως η εξάλειψη του Κινήματος και της στρατιωτικής του πτέρυγας αποκλείεται και επομένως δεν υπάρχει λόγος στρατιωτικής πίεσης για την απελευθέρωση των κρατουμένων στη Γάζα. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μια συμφωνία ανταλλαγής. Ο αρχηγός του επιτελείου Χέρτσι Χαλεβί δεν παρουσίασε κανένα στρατιωτικό επίτευγμα στο Πολεμικό Συμβούλιο της Κατοχής. Το μόνο που πέτυχε ήταν η καταστροφή, η εκτόπιση και η πείνα στους πολίτες της Γάζας, ενώ η ζημιά στην Ααντίσταση δεν επηρέασε το πεδίο και την αμυντική της μάχη.

Ο Χαλεβί είπε ότι ο στρατός πλήρωσε βαρύ τίμημα και έχασε διοικητές και μαχητές, «παρά τα επιτεύγματα που πέτυχε στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας». Για ποια επιτεύγματα μιλάει; Είναι φυσικό, η Κατοχή να πέτυχε να σκοτώσει ορισμένους από τους διοικητές πεδίου της Αντίστασης, αλλά αυτό δεν είναι επίτευγμα, διότι δεν μεταφράζεται σε πραγματική υλική διάσταση. Οι σήραγγες μάχης είναι ακόμη άγνωστες και είναι ένα σύνθετο δίκτυο που μπορεί να ανακαλυφθεί μόνο μετά από είσοδο σε αυτές. Πρέπει, δε, να γίνεται διάκριση μεταξύ των σηράγγων που προορίζονται για πολεμικούς σκοπούς και εκείνων που προορίζονται για σκοπούς ύπνου και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Στη συνέχεια σταχυολογούμε ενέργειες των οργανώσεων της Αντίστασης από χτες αργά το απόγευμα μέχρι σήμερα νωρίς το απόγευμα.

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ

  • Με χρήση drone εκτόξευσαν δύο βλήματα κατά προσωπικού πάνω σε ένα αρχηγείο διοίκησης του εχθρικού στρατού, ανατολικά της Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
  • Με βολή ελεύθερου σκοπευτή σκότωσαν έναν σιωνιστή αξιωματικό, ανατολικά της Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/al-Qasam_sniper_BeitHanoun_7-3.mp4
  • Παγίδευσαν σε σφιχτή ενέδρα μια σιωνιστική περίπολο πεζικού αποτελούμενη από 6 στρατιώτες, μέσα σε ένα διαμέρισμα στην κωμόπολη Χαμάντ, βόρεια της Χαν Γιούνις, και εξάλειψαν όλα τα μέλη της από μηδενική απόσταση.

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Μετά την επιστροφή τους από τις περιοχές μάχης στην Αλ-Ζαϊτούν, οι μαχητές βεβαίωσαν ότι βομβάρδισαν με όλμους μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών στην Οδό 10, νότια της Αλ-Ζαϊτούν.
  • Οτι οργάνωσαν μια ενέδρα μηχανικού σε ένα κονβόι σιωνιστικών στρατιωτικών οχημάτων που διείσδυαν νοτιοανατολικά της Αλ-Ζαϊτούν.
  • Μετά την επιστροφή τους από τις περιοχές μάχης στην κωμόπολη Χαμάντ, βορειοδυτικά της Χαν Γιούνις, οι μαχητές βεβαίωσαν ότι χτύπησαν με ρουκέτες Tandum και RPG τρία σιωνιστικά τανκ.
  • Οτι βομβάρδισαν ένα κτίριο στο οποίο είχε οχυρωθεί μια σιωνιστική δύναμη. Το κτίριο είχε παγιδευτεί προηγουμένως και τα μέλη της σιωνιστικής δύναμης σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
  • Βομβάρδισαν δύο φορές με μπαράζ πυραύλων το Σντερότ και τους εποικισμούς στο «Φάκελο της Γάζας».

Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα

  • Οι μαχητές τους ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τους σιωνιστές στρατιώτες στον άξονα προώθησης στην κωμόπολη Χαμάντ, βορειοδυτικά της Χαν Γιούνις, προκαλώντας απώλειες στις γραμμές τους.
  • Στην ίδια περιοχή βομβάρδισαν με όλμους των 60 mm μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων.
  • Στην ίδια περιοχή χτύπησαν ένα σιωνιστικό τανκ με ρουκέτα RPG.
  • Βομβάρδισαν με έναν αριθμό βλημάτων όλμου των 60 mm μια συγκέντρωση εχθρικών στρατιωτών, στρατοπεδευμένη στα στρατόπεδα γύρω από το Ερέζ, πετυχαίνοντας άμεσα πλήγματα. Στο 0:25 ένας μαχητής λέει: «Εμείς, οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, Παλαιστίνη, Βόρειος Τομέας, συνεχίζουμε να βομβαρδίζουμε τις εχθρικές συγκεντρώσεις. Λέμε στον δειλό εχθρό, ότι η γη μας, η θάλασσά μας, ο ουρανός μας είναι απαγορευμένα για εσάς. Ο θεός είναι ο προστάτης μας, εσείς δεν έχετε προστάτη».
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/al-Aksa_Mujah_olmoi_Erez_8-3.mp4

Ταξιαρχίες Εθνικής Αντίστασης – Δυνάμεις του μάρτυρα Ομάρ Αλ-Κασίμ

  • Ανατίναξαν ένα σιωνιστικό τανκ με μεγάλης δύναμης εκρηκτικό μηχανισμό στον άξονα της κωμόπολης Χαμάντ, βορειοδυτικά της Χαν Γιούνις
  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, βομβάρδισαν εχθρικές συγκεντρώσεις με πυραύλους 107, στον άξονα προώθησης νοτιοανατολικά της Αλ-Ζαϊτούν.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/Al-Kasim_Al-Quds_missiles107_8-3.mp4
  • Στην ίδια περιοχή, οι δύο αντιστασιακές οργανώσεις βομβάρδισαν βάση οχημάτων του εχθρικού στρατού με όλμους.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/Al-Kasim_Al-Quds_olmoi_8-3.mp4

Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν

  • Οι μαχητές τους ενεπλάκησαν σε σφοδρές συγκρούσεις με τις σιωνιστικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα που εισέβαλαν στην κωμόπολη Χαμάντ στην περιοχή της Χαν Γιούνις.
  • Στόχευσαν με μπαράζ πυραύλων μικρού βεληνεκούς μια συγκέντρωση σιωνιστικών εχθρικών οχημάτων και μια ανάπτυξη των στρατιωτών του Σώματος Μηχανικού, ανατολικά της Τζαμπάλια, πετυχαίνοντας άμεσα και επιβεβαιωμένα πλήγματα στο σημείο της στόχευσης.
  • Σκηνές από χτυπήματα τεθωρακισμένων όλων των τύπων, κατά τη διάρκεια της μάχης του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/mujah_brig_diafora_8-3.mp4

Α, να μην το ξεχάσουμε, επειδή την Κυριακή έχουμε την τελετή απονομής των Οσκαρ από την Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου, ενεφανίσθη ο… οσκαρικός σκηνοθέτης του σιωναζιστικού στρατού, με ένα ακόμα σπαρταριστό επεισόδιο της σειράς «Γυρίζουμε στις τραχανοπλαγιές και πυροβολούμε στο γάμο του καραγκιόζη.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/traxanoplagies_8-3.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ αμερικανοτσολιάς «ήρωας της Οδησσού»…
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 9 Μάρτη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:47

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:22

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 11:52

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

Διεθνή 29 Ιούλ 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

Ημέρα μπύρας.

Ημέρα μνήμης ολοκαυτώματος των Roma.

Αιθιοπία: Ημέρα γαϊδουριού.

1931: Τίθεται σε άμεση εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα το μέτρο εκτοπισμού των κομμουνιστών.

1933: Στρατιωτικός νόμος στη Νικαράγουα.

1951: Ιδρύεται η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του υπουργείου Προεδρίας και στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

1980: 85 νεκροί και διακόσιοι τραυματίες από βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια (φασιστική οργάνωση «Ενοπλες Επαναστατικές Ομάδες Κρούσης»).

1990: Εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

1998: Ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβολεί και σκοτώνει τον 26χρονο Ηλία Μέξη επειδή μπήκε αντίθετα σε δρόμο του Πειραιά και δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo