Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ
  • «Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»
  • Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων
  • Σαν σήμερα 9 Αυγούστου
  • Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 
  • Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Χαστούκι για τις ΗΠΑ
Διεθνή

Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

Χαστούκι για τις ΗΠΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούν 2006, 00:00
Στα χέρια της πολιτοφυλακής της Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων πέρασε από την περασμένη Δευτέρα, 5 Ιουνίου, η πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, αφού κατάφερε να νικήσει, ύστερα από βδομάδες σφοδρών συγκρούσεων, την «αντιτρομοκρατική συμμαχία» των πολέμαρχων που υποστηρίζονταν από τις ΗΠΑ.
 
Το κράτος της Σομαλίας ιδρύθηκε το 1960 με τη συνένωση ενός πρώην βρετανικού προτεκτοράτου και μιας πρώην ιταλικής αποικίας. Η θέση του στο Κέρας της Αφρικής είναι στρατηγικής σημασίας, γιατί ελέγχει την είσοδο από τον Ινδικό ωκεανό και την Αραβική θάλασσα στον κόλπο του Αντεν και την Ερυθρά Θάλασσα. Ο πληθυσμός της είναι κατά 99% Μουσουλμάνοι και εθνικά ομοιογενής (85% Σομαλοί και 15% διάφοροι άλλοι). Από το 1991 που ανατράπηκε από αντίπαλες φατρίες ο Σιάντ Μπαρέ, ο οποίος κυβερνούσε τη χώρα από το 1970, στη Σομαλία βασιλεύει η βία, το χάος και η αναρχία. Οι πολέμαρχοι που τον ανέτρεψαν δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν μεταξύ τους και κατακερμάτισαν τη χώρα σε φέουδα υπό τον έλεγχό τους. Το 2004, ύστερα από ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κένυα, οι αντιμαχόμενοι πολέμαρχοι υπέγραψαν κατάπαυση του πυρός και συμφώνησαν στη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης με προσωρινό πρόεδρο τον Αμπντουλχαλί Γουσούφ Αχμέτ. Μια κυβέρνηση με διακοσμητικό ρόλο και έδρα την πόλη Μπαϊντόα, που βρίσκεται 250 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, ενώ η εξουσία παρέμεινε στα χέρια των ισχυρών πολέμαρχων, τέσσερις από τους οποίους ήταν και μέλη της κυβέρνησης.
 
Τον περασμένο Φεβρουάριο οχτώ πολέμαρχοι, που είχαν μοιράσει μεταξύ τους και έλεγχαν την πρωτεύουσα, ενώθηκαν και σχημάτισαν τη «Συμμαχία για την αποκατάσταση της ειρήνης και κατά της τρομοκρατίας», έχοντας την υποστήριξη του Λευκού Οίκου, με στόχο να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή στη χώρα και στην πρωτεύουσα της Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων. Οι διεθνείς συνθήκες τα τελευταία χρόνια ευνοούσαν την ανάπτυξη του ισλαμικού κινήματος και στη Σομαλία, οι διάφορες οργανώσεις του οποίου άρχισαν να οικοδομούν στο υπάρχον χάος δομές κοινωνικής πρόνοιας, εκπαίδευσης, απονομής δικαιοσύνης, μια μορφή δηλαδή στοιχειώδους διακυβέρνησης, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της επιρροής τους στις λαϊκές μάζες.
 
Στις αρχές Μαρτίου, η «αντιτρομοκρατική συμμαχία» των πολέμαρχων ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά των Ισλαμιστών, κατηγορώντας τους ότι έχουν δεσμούς με την Αλ – Κάιντα και ότι προσφέρουν καταφύγιο σε επικίνδυνους τρομοκράτες.

Η Ενωση των Ισλαμικών Δικαστηρίων κατήγγειλε τη συμμαχία ως ανδρείκελα των Αμερικάνων και κήρυξε ιερό πόλεμο εναντίον της, με στόχο τη δημιουργία ισλαμικής κυβέρνησης στη χώρα και την αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης.
 

Φυσικά, ο Λευκός Οίκος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε ποτέ τα στοιχεία και τις καταγγελίες για την συνεργασία του με τους πολέμαρχους και την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που τους παρείχε. Ομως τα στοιχεία δεν αφήνουν αμφιβολίες. Το αμερικάνικο περιοδικό «TIME», σε σχετικό άρθρο του στο τεύχος της 5ης Ιουνίου, αποκαλύπτει ότι μερικά χρόνια τώρα τρεις ισχυροί πολέμαρχοι δέχονταν χρήματα και εξοπλισμό είτε μέσω της CIA είτε μέσω της αμερικάνικης στρατιωτικής δύναμης 1.800 αντρών που σταθμεύει στο Τζιμπουτί. Ακόμη, ότι προτού ξεκινήσει η αμερικάνικη ανάμιξη η επιρροή του ισλαμικού κινήματος στον πληθυσμό ήταν μικρή και παραθέτει σχετική δήλωση του σουηδού πρεσβευτή και ειδικού απεσταλμένου για το Κέρας της Αφρικής: «Δεν γνωρίζουμε ούτε τη λογική ούτε την έκταση της αμερικάνικης ανάμιξης. Αυτό που βλέπουμε είναι οι συνέπειες. Ο πόλεμος γίνεται όλο και πιο σύνθετος.
Ορισμένες ισλαμικές ομάδες που δεν ήταν πριν τόσο δραστήριες στρατιωτικά τώρα παίρνουν μέρος στον πόλεμο».
 
Ο ίδιος ο προσωρινός πρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης της Σομαλίας είχε καταγγείλει τους πολέμαρχους ότι προκάλεσαν τον πόλεμο με τους ισλαμιστές στην πρωτεύουσα και είχε προειδοποιήσει το Λευκό Οίκο ότι η υποστήριξη στους πολέμαρχους είναι κοντόφθαλμη και επικίνδυνη, ενώ στις 30 Μαΐου ένας ανώτερος αμερικανός διπλωμάτης, ειδικός για τη Σομαλία, ο Μάικλ Ζόρικ, απομακρύνθηκε από τη θέση του στην πρεσβεία του Ναϊρόμπι, γιατί εξέφρασε την ανησυχία του για την αμερικάνικη υποστήριξη στη συμμαχία των πολέμαρχων του Μογκαντίσου.
 
Κατά τη διάρκεια του τρίμηνου πολέμου ανάμεσα στη συμμαχία των πολέμαρχων και την ισλαμική πολιτοφυλακή, η τελευταία κέρδιζε σταδιακά έδαφος και κατάφερε να κατατροπώσει τις δυνάμεις των πολέμαρχων και να καταλάβει την πόλη στις 5 Ιουνίου. Τρεις μέρες νωρίτερα, τουλάχιστον 5.000 διαδήλωσαν στο Μογκαντίσου με συνθήματα κατά των Αμερικάνων και των πολέμαρχων.
 
Ο ηγέτης των Ισλαμιστών Σεΐχ Σαρίφ Αχμέντ δήλωσε ότι «η Ενωση Ισλαμικών Δικαστηρίων δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση των εχθροπραξιών και ότι θα υπηρετήσει την ειρήνη και την ασφάλεια μετά την αλλαγή που θα επιφέρει η νίκη του λαού με τη βοήθεια του Αλλάχ». Ο προσωρινός πρωθυπουργός Αλί Μοχάμεντ Γκεντί έσπευσε να δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να αρχίσει το διάλογο με τους νικητές, ενώ λίγο πριν είχε απολύσει τέσσερις από τους ηττημένους πολέμαρχους που ήταν υπουργοί.
 
Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν γερό χαστούκι για το Λευκό Οίκο. Είναι η δεύτερη φορά που οι Αμερικάνοι τρώνε τα μούτρα τους στη Σομαλία. Η πρώτη ήταν το 1993, όταν ήταν επικεφαλής στρατιωτικής «ειρηνευτικής» δύναμης του ΟΗΕ. Τότε κάποιοι από τους σημερινούς πολέμαρχους συμμάχους τους είχαν καταρρίψει δύο αμερικάνικα ελικόπτερα Μπλακ Χοκ και σε σφοδρή μάχη είχαν σκοτωθεί 18 και είχαν τραυματιστεί 75 άντρες της μονάδας των Rangers, ενώ είχε προκαλέσει σοκ στην αμερικάνικη κοινή γνώμη η εικόνα των Σομαλών που πανηγύριζαν σέρνοντας στους δρόμους το πτώμα ενός από τους νεκρούς Αμερικανούς. Τα γεγονότα αυτά είχαν αναγκάσει τότε το Λευκό Οίκο να αποσύρει την αμερικάνικη στρατιωτική δύναμη από τη Σομαλία.
 
Μετά την κατάληψη της σομαλικής πρωτεύουσας από την ισλαμική πολιτοφυλακή, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν γιατί «δεν θέλουν να δουν τη Σομαλία να μετατρέπεται σε ασφαλές καταφύγιο ξένων τρομοκρατών». Το βέβαιο είναι ότι δεν θα παραιτηθούν από την προσπάθεια να βάλουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πόδι στη Σομαλία, κυρίως λόγω της σημαντικής στρατηγικής της θέσης στο Κέρας της Αφρικής, στο όνομα πάντα του πολέμου κατά της «τρομοκρατίας».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

Κόντρα Χαμάς-Φατάχ, με τους Σιωνιστές να βομβαρδίζουν
Επόμενο άρθρο

Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

Ο Ιησούς είναι μαζί τους!

Σχετικά Αρθρα

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 09:17

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 05:52

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

Διεθνή 8 Αυγ 2026, 09:36

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

Διεθνή 7 Αυγ 2026, 12:19

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

Διεθνή 7 Αυγ 2026, 11:13

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

Διεθνή 7 Αυγ 2026, 05:29
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

7 Αυγ 2026, 14:14
Διεθνή

Οχτώ υπουργοί Εξωτερικών αραβικών και ισλαμικών χωρών κατά της σιωνιστικής οντότητας

7 Αυγ 2026, 12:19
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
Πολιτισμός

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

7 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

7 Αυγ 2026, 05:29
Καταστολή

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

7 Αυγ 2026, 05:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

Ημέρα αυτοχθόνων λαών.

Σιγκαπούρη: Εθνική γιορτή (1965).

1942: Οκτώ νεκροί και 65 τραυματίες στη Βομβάη σε διαδήλωση για τον τερματισμό της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία, σύλληψη του Γκάντι (για έκτη φορά) και του Νεχρού.

1944: Αντάρτες ανατινάζουν κοντά στη Θήβα την αμαξοστοιχία Θεσσαλονίκης-Αθήνας, δεκαπέντε νεκροί και εξήντα τραυματίες.

1945: Ρίψη της δεύτερης ατομικής βόμβας στην Ιαπωνία (Ναγκασάκι), 90.000 νεκροί και 80.000 τραυματίες.

1956: Απαγχονίζονται στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας από τους Αγγλους οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ζάχος, Χαρίλαος Μιχαήλ και Ιάκωβος Πατάτσος.

1969: Βόμβα (ΔΑ) στα γραφεία της «Ολυμπιακής» στο Σύνταγμα, δέκα τραυματίες.

1975: Συλλαμβάνονται και φυλακίζονται οι υπεύθυνοι για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

1994: Δολοφονείται ο μοναδικός γερουσιαστής της Αριστεράς στην Κολομβία Μανουέλ Σεπέντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    17Ν
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Εφετείο 17Ν
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    ΕΛΑ
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Επικοινωνία
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Όροι χρήσης
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Ποιοι είμαστε
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Επικοινωνία
  • Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Σομαλία: στον έλεγχο των Ισλαμιστών

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo