Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού
  • Σαν σήμερα 4 Μάη
  • Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024
  • Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας
  • Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών
  • Σαν σήμερα 3 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στις προσταγές της ισπανικής μπουρζουαζίας
Διεθνή

Στις προσταγές της ισπανικής μπουρζουαζίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούν 2018, 00:00

Απορεί κανείς γιατί ο Μαριάνο Ραχόι προτίμησε να κλείσει την πολιτική του καριέρα με την απόλυτη ξεφτίλα (είναι ο πρώτος ισπανός πρωθυπουργός που πέφτει με πρόταση μομφής, μετά την αντικατάσταση της φασιστικής δικτατορίας του Φράνκο με τον αστικό κοινοβουλευτισμό), αντί να παραιτηθεί πριν την ψηφοφορία (το αποτέλεσμα ήταν γνωστό και το παραδέχτηκε και εκείνος, δίνοντας συγχαρητήρια στον Σάντσεθ πριν από την ψηφοφορία), αλλάζοντας τη ροή των εξελίξεων. Αν ο Ραχόι είχε παραιτηθεί,  θα σχηματιζόταν μεταβατική κυβέρνηση από το Λαϊκό Κόμμα και ο Σάντσεθ δε θα είχε αναλάβει την πρωθυπουργία.
 
Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως ο Ραχόι και το κόμμα του υποχρεώθηκαν να κρατήσουν αυτή τη στάση, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή αλλαγή κυβέρνησης. Η αστική τάξη της Ισπανίας θα προσπαθήσει να κρατήσει αυτή την κυβέρνηση ζωντανή για όσο περισσότερο γίνεται. Και ο Ραχόι, την ώρα που έπαιρνε το δρόμο της πολιτικής συνταξιοδότησης, δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπακούσει στην απαίτηση της ισπανικής μπουρζουαζίας. Είναι, άλλωστε, όμηρός της, καθώς οι διωκτικοί μηχανισμοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να τραβήξουν ένα από τα πολλά χαρτιά που υπάρχουν για προσωπική ανάμιξή του στα σκάνδαλα διαφθοράς και χρηματισμού και να τον στείλουν να κάνει παρέα στα στελέχη του κόμματός του που ήδη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Μαδρίτης. Το μέλλον του Ραχόι ήταν προδιαγεγραμμένο από τότε που εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει υπέρ των ομοϊδεατών του. Δεν του απαγγέλθηκαν μεν κατηγορίες, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε να λάβει υπόψη την κατάθεσή του, λέγοντάς του κατάμουτρα πως οι ισχυρισμοί του ότι αγνοούσε την ύπαρξη των «μαύρων ταμείων» δεν είναι αξιόπιστοι.
 
Ο φιλόδοξος Πέδρο Σάντσεθ, ένα είδος καστιγιάνου Τσίπρα (με την έννοια ότι και αυτός, όπως ο Τσίπρας, είναι γόνος αστικής οικογένειας και κατάφερε να «φάει» εκείνους που τον προώθησαν στα ηγετικά κλιμάκια του ισπανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ενώ όταν προωθήθηκε συνοδευόταν από χαρακτηρισμούς όπως «ο ωραίος Πέδρο»), έριξε την κυβέρνηση Ραχόι και ορκίστηκε ο ίδιος πρωθυπουργός με τις ψήφους του «αριστερού» Podemos (που τον στήριξε τώρα, ενώ δεν τον είχε στηρίξει όταν μπορούσε να σχηματίσει μαζί του κυβέρνηση το 2016), του εθνικιστικού βασκικού κόμματος και δύο καταλανικών κομμάτων. Εχει υποσχεθεί εκλογές, όμως απέφυγε να δώσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή τους. Δείγμα κι αυτό του ότι η ισπανική μπουρζουαζία έδωσε το «οκέι» για την αλλαγή κυβέρνησης, απαιτώντας πολιτική ηρεμία. Ει δυνατόν και μέχρι το 2020, που οι κάλπες θα στηθούν κανονικά, μετά τη λήξη της θητείας της σημερινής Βουλής.
 
Ο Σάντσεθ ορκίστηκε βάζοντας το δεξί χέρι του στο Σύνταγμα και όχι στη Βίβλο, όμως κάτι τέτοια ελάχιστη σημασία έχουν ακόμα και για τη θρησκόληπτη ισπανική κεφαλαιοκρατία. Σημασία έχει ότι ο Σάντσεθ υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον Κρατικό Προϋπολογισμό που συνέταξε και ψήφισε η κυβέρνηση Ραχόι.
 
Οι κουτοπόνηροι του Pode-mos, αφού έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Σάντσεθ, ζήτησαν συμμετοχή στην κυβέρνηση. «Οχι, όχι. Η θέση του Πέδρο Σάντσεθ είναι σαφής. Θα είναι μια κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, μια κυβέρνηση μειοψηφίας», τους το ξέκοψε η Μαργαρίτα Ρόμπλες, εκπρόσωπος Τύπου του Σάντσεθ. Οταν πήραν την κρυάδα, ισχυρίστηκαν ότι η πρότασή τους για συμμετοχή στην κυβέρνηση Σάντσεθ έγινε υπό τον όρο της αναθεώρησης του ψηφισμένου από την κυβέρνηση Ραχόι Κρατικού Προϋπολογισμού. Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ας τους έδινε μερικά «καλά» υπουργεία ο Σάντσεθ και θα βλέπαμε αν θα επέμεναν σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού επί το… φιλολαϊκότερο.
 
Εν πάση περιπτώσει, ο Σάντσεθ ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμόσει πλήρως τον ψηφισμένο Κρατικό Προϋπολογισμό (που καταρτίστηκε στις Βρυξέλλες και όχι στη Μαδρίτη) και ετοιμάζεται να γίνει δεκτός με θερμά αγκαλιάσματα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι. Και για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του φροντίζει να τοποθετήσει τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που περιέγραψε η «El Pais», την προαλειφόμενη για το υπουργείο Οικονομίας Νάδια Καλβίνιο, γενική διευθύντρια Προϋπολογισμού στην Κομισιόν (στην υπηρεσία, δηλαδή, από την οποία προέρχονται οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στην τρόικα): «Συγκροτημένη, μεθοδική, αυστηρή, τελειομανής, φιλόδοξη, πραγματίστρια. Σοσιαλφιλελεύθερη αλλά με ένα προφίλ περισσότερο τεχνικό παρά πολιτικό. Ορκισμένη φιλοευρωπαία»!
 
Η λειτουργία του αστικού κοινοβουλευτισμού έχει τους δικούς της κανόνες. Δε γίνεται με πάτημα ενός κουμπιού από τα «λόμπι» της αστικής τάξης. Σε μικροπεριόδους μπορούν να συμβούν αναταραχές που χαλούν τους σχεδιασμούς των αστικών επιτελείων. Αυτό σημαίνει, άλλωστε, πολιτική κρίση. Για να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας ο Ραχόι, χρειάστηκε οι βαρόνοι της σοσιαλδημοκρατίας, με επικεφαλής τον τέως πρωθυπουργό Φελίπε Γκονθάλεθ, να «πιάσουν από το λαιμό» τον Σάντσεθ που είχε αντίθετη γνώμη. Τώρα, ο Σάντσεθ σχημάτισε τη δική του κυβέρνηση μειοψηφίας με μόλις 84 έδρες σε σύνολο 350 στην Κάτω Βουλή. Το νομοθετικό της έργο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τόσο το Λαϊκό Κόμμα όσο και οι κεντρώοι Ciudadanos (Πολίτες) έχουν δηλώσει πως δε θα συνεργαστούν μαζί της. Ετσι, ο Σάντσεθ θα πρέπει να στηρίζεται στις ψήφους τουλάχιστον τεσσάρων άλλων κομμάτων, το μεγαλύτερο από τα οποία, οι Podemos, θα ασκεί πολιτική κοινωνικής δημαγωγίας. Δεν αποκλείεται, όμως, κάτω από την πίεση της αστικής τάξης, Λαϊκό Κόμμα και Πολίτες να ψηφίσουν κάποια νομοθετήματα. Ιδιαίτερα το Λαϊκό Κόμμα που -εν αντιθέσει με τους Πολίτες που τα γκάλοπ τους δείχνουν ακόμα και πρώτο κόμμα- δεν είναι έτοιμο για εκλογές.
 
Ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση Σάντσεθ μακροημερεύσει ή όχι, ο ισπανικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μια κυβερνητική αλλαγή που έγινε με καθαρά δυναστικούς όρους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοιος θα πληρώσει το μάρμαρο;
Επόμενο άρθρο Νέα κυβέρνηση, νέα παζάρια

Σχετικά Αρθρα

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

Διεθνή 3 Μάι 2026, 06:40

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

Διεθνή 3 Μάι 2026, 05:53

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

Διεθνή 2 Μάι 2026, 09:24

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

Διεθνή 30 Απρ 2026, 21:08

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

Διεθνή 30 Απρ 2026, 18:04

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

Διεθνή 30 Απρ 2026, 11:57
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Εστιακοί Φοιτητές Θεσσαλονίκης: Κινδυνεύουμε με έξωση αν δεν υπογράψουμε το εκβιαστικό τελεσίγραφο-ιδιωτικό συμφωνητικό του νέου εσωτερικού κανονισμού

4 Μάι 2026, 08:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

4 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γαλλία, ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός εξαγωγέας όπλων προς το Ισραήλ το 2024

Τρίτη σε εξαγωγές πολεμικού υλικού η Ελλάδα

3 Μάι 2026, 06:40
Καταστολή

Εγκλειστοι πρόσφυγες στη Σιντική Σερρών: η γεωγραφία της απόλυτης βαρβαρότητας

3 Μάι 2026, 06:32
Διεθνή

Σιωνιστής έποικος επιτίθεται σε μοναχή – Εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούν για αυξανόμενες απειλές κατά των Χριστιανών

3 Μάι 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάη

3 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάη

Ημέρα πυροσβεστών.

Ημέρα του πολέμου των άστρων.

Ημέρα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Ολλανδία: Ημέρα μνήμης των νεκρών του β’ παγκοσμίου πολέμου.

1886: Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να διαλύσουν συγκέντρωση 1.500 εργατών στην πλατεία Heymarket στο Σικάγο, κάποιος ρίχνει βόμβα εναντίον τους σκοτώνοντας οκτώ και τραυματίζοντας 66, κάνοντας την αστυνομία να ανοίξει πυρ κατά του πλήθους.

1919: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.

1930: Συλλαμβάνεται ο Μαχάτμα Γκάντι από τη βρετανική αστυνομία και φυλακίζεται.

1967: Η χούντα εκτοπίζει 6.000 άτομα στη Γυάρο.

1969: Βόμβα στο Ζάππειο (ΚΕΑ).

1970: Τέσσερις νεκροί και έντεκα τραυματίες φοιτητές, από πυρά της εθνοφρουράς σε διαμαρτυρία κατά του πολέμου στο Βιετνάμ στο πανεπιστήμιο Κεντ Στέιτ (Οχάιο).

1972: Συλλαμβάνονται τρεις βομβιστές που είχαν τοποθετήσει δεκαεννιά βόμβες στην Αθήνα.

1974: Συλλαμβάνονται 36 μέλη και στελέχη του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ, καταζητούνται άλλα δεκατέσσερα.

1976: Πρώτη συγκέντρωση αναρχικών μεταπολιτευτικά στα Προπύλαια του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες τραυματίζουν στα πόδια τον διευθυντή της «Sit-Siemens» Ουμπέρτο Ντάλι Ινοτσέντι (Μιλάνο) και τον διευθυντή της «Ital-sider» Αλφρέντο Λαμπέρτι (Γένοβα).

1979: Η Μάργκαρετ Θάτσερ αναλαμβάνει καθήκοντα ως πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας.

1980: Πεθαίνει ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Τίτο.

1983: Η κυβέρνηση Χομεϊνί θέτει εκτός νόμου το Ιρανικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo