Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
  • Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Στις προσταγές της ισπανικής μπουρζουαζίας
Διεθνή

Στις προσταγές της ισπανικής μπουρζουαζίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούν 2018, 00:00

Απορεί κανείς γιατί ο Μαριάνο Ραχόι προτίμησε να κλείσει την πολιτική του καριέρα με την απόλυτη ξεφτίλα (είναι ο πρώτος ισπανός πρωθυπουργός που πέφτει με πρόταση μομφής, μετά την αντικατάσταση της φασιστικής δικτατορίας του Φράνκο με τον αστικό κοινοβουλευτισμό), αντί να παραιτηθεί πριν την ψηφοφορία (το αποτέλεσμα ήταν γνωστό και το παραδέχτηκε και εκείνος, δίνοντας συγχαρητήρια στον Σάντσεθ πριν από την ψηφοφορία), αλλάζοντας τη ροή των εξελίξεων. Αν ο Ραχόι είχε παραιτηθεί,  θα σχηματιζόταν μεταβατική κυβέρνηση από το Λαϊκό Κόμμα και ο Σάντσεθ δε θα είχε αναλάβει την πρωθυπουργία.
 
Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να σκεφτούμε είναι πως ο Ραχόι και το κόμμα του υποχρεώθηκαν να κρατήσουν αυτή τη στάση, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλή αλλαγή κυβέρνησης. Η αστική τάξη της Ισπανίας θα προσπαθήσει να κρατήσει αυτή την κυβέρνηση ζωντανή για όσο περισσότερο γίνεται. Και ο Ραχόι, την ώρα που έπαιρνε το δρόμο της πολιτικής συνταξιοδότησης, δεν είχε άλλη επιλογή από το να υπακούσει στην απαίτηση της ισπανικής μπουρζουαζίας. Είναι, άλλωστε, όμηρός της, καθώς οι διωκτικοί μηχανισμοί μπορούν ανά πάσα στιγμή να τραβήξουν ένα από τα πολλά χαρτιά που υπάρχουν για προσωπική ανάμιξή του στα σκάνδαλα διαφθοράς και χρηματισμού και να τον στείλουν να κάνει παρέα στα στελέχη του κόμματός του που ήδη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Μαδρίτης. Το μέλλον του Ραχόι ήταν προδιαγεγραμμένο από τότε που εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει υπέρ των ομοϊδεατών του. Δεν του απαγγέλθηκαν μεν κατηγορίες, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε να λάβει υπόψη την κατάθεσή του, λέγοντάς του κατάμουτρα πως οι ισχυρισμοί του ότι αγνοούσε την ύπαρξη των «μαύρων ταμείων» δεν είναι αξιόπιστοι.
 
Ο φιλόδοξος Πέδρο Σάντσεθ, ένα είδος καστιγιάνου Τσίπρα (με την έννοια ότι και αυτός, όπως ο Τσίπρας, είναι γόνος αστικής οικογένειας και κατάφερε να «φάει» εκείνους που τον προώθησαν στα ηγετικά κλιμάκια του ισπανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ενώ όταν προωθήθηκε συνοδευόταν από χαρακτηρισμούς όπως «ο ωραίος Πέδρο»), έριξε την κυβέρνηση Ραχόι και ορκίστηκε ο ίδιος πρωθυπουργός με τις ψήφους του «αριστερού» Podemos (που τον στήριξε τώρα, ενώ δεν τον είχε στηρίξει όταν μπορούσε να σχηματίσει μαζί του κυβέρνηση το 2016), του εθνικιστικού βασκικού κόμματος και δύο καταλανικών κομμάτων. Εχει υποσχεθεί εκλογές, όμως απέφυγε να δώσει οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή τους. Δείγμα κι αυτό του ότι η ισπανική μπουρζουαζία έδωσε το «οκέι» για την αλλαγή κυβέρνησης, απαιτώντας πολιτική ηρεμία. Ει δυνατόν και μέχρι το 2020, που οι κάλπες θα στηθούν κανονικά, μετά τη λήξη της θητείας της σημερινής Βουλής.
 
Ο Σάντσεθ ορκίστηκε βάζοντας το δεξί χέρι του στο Σύνταγμα και όχι στη Βίβλο, όμως κάτι τέτοια ελάχιστη σημασία έχουν ακόμα και για τη θρησκόληπτη ισπανική κεφαλαιοκρατία. Σημασία έχει ότι ο Σάντσεθ υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τον Κρατικό Προϋπολογισμό που συνέταξε και ψήφισε η κυβέρνηση Ραχόι.
 
Οι κουτοπόνηροι του Pode-mos, αφού έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας του Σάντσεθ, ζήτησαν συμμετοχή στην κυβέρνηση. «Οχι, όχι. Η θέση του Πέδρο Σάντσεθ είναι σαφής. Θα είναι μια κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, μια κυβέρνηση μειοψηφίας», τους το ξέκοψε η Μαργαρίτα Ρόμπλες, εκπρόσωπος Τύπου του Σάντσεθ. Οταν πήραν την κρυάδα, ισχυρίστηκαν ότι η πρότασή τους για συμμετοχή στην κυβέρνηση Σάντσεθ έγινε υπό τον όρο της αναθεώρησης του ψηφισμένου από την κυβέρνηση Ραχόι Κρατικού Προϋπολογισμού. Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ας τους έδινε μερικά «καλά» υπουργεία ο Σάντσεθ και θα βλέπαμε αν θα επέμεναν σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού επί το… φιλολαϊκότερο.
 
Εν πάση περιπτώσει, ο Σάντσεθ ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμόσει πλήρως τον ψηφισμένο Κρατικό Προϋπολογισμό (που καταρτίστηκε στις Βρυξέλλες και όχι στη Μαδρίτη) και ετοιμάζεται να γίνει δεκτός με θερμά αγκαλιάσματα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι. Και για να μην υπάρξει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του φροντίζει να τοποθετήσει τα κατάλληλα πρόσωπα στις κατάλληλες θέσεις. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που περιέγραψε η «El Pais», την προαλειφόμενη για το υπουργείο Οικονομίας Νάδια Καλβίνιο, γενική διευθύντρια Προϋπολογισμού στην Κομισιόν (στην υπηρεσία, δηλαδή, από την οποία προέρχονται οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στην τρόικα): «Συγκροτημένη, μεθοδική, αυστηρή, τελειομανής, φιλόδοξη, πραγματίστρια. Σοσιαλφιλελεύθερη αλλά με ένα προφίλ περισσότερο τεχνικό παρά πολιτικό. Ορκισμένη φιλοευρωπαία»!
 
Η λειτουργία του αστικού κοινοβουλευτισμού έχει τους δικούς της κανόνες. Δε γίνεται με πάτημα ενός κουμπιού από τα «λόμπι» της αστικής τάξης. Σε μικροπεριόδους μπορούν να συμβούν αναταραχές που χαλούν τους σχεδιασμούς των αστικών επιτελείων. Αυτό σημαίνει, άλλωστε, πολιτική κρίση. Για να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας ο Ραχόι, χρειάστηκε οι βαρόνοι της σοσιαλδημοκρατίας, με επικεφαλής τον τέως πρωθυπουργό Φελίπε Γκονθάλεθ, να «πιάσουν από το λαιμό» τον Σάντσεθ που είχε αντίθετη γνώμη. Τώρα, ο Σάντσεθ σχημάτισε τη δική του κυβέρνηση μειοψηφίας με μόλις 84 έδρες σε σύνολο 350 στην Κάτω Βουλή. Το νομοθετικό της έργο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς τόσο το Λαϊκό Κόμμα όσο και οι κεντρώοι Ciudadanos (Πολίτες) έχουν δηλώσει πως δε θα συνεργαστούν μαζί της. Ετσι, ο Σάντσεθ θα πρέπει να στηρίζεται στις ψήφους τουλάχιστον τεσσάρων άλλων κομμάτων, το μεγαλύτερο από τα οποία, οι Podemos, θα ασκεί πολιτική κοινωνικής δημαγωγίας. Δεν αποκλείεται, όμως, κάτω από την πίεση της αστικής τάξης, Λαϊκό Κόμμα και Πολίτες να ψηφίσουν κάποια νομοθετήματα. Ιδιαίτερα το Λαϊκό Κόμμα που -εν αντιθέσει με τους Πολίτες που τα γκάλοπ τους δείχνουν ακόμα και πρώτο κόμμα- δεν είναι έτοιμο για εκλογές.
 
Ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση Σάντσεθ μακροημερεύσει ή όχι, ο ισπανικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μια κυβερνητική αλλαγή που έγινε με καθαρά δυναστικούς όρους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοιος θα πληρώσει το μάρμαρο;
Επόμενο άρθρο Νέα κυβέρνηση, νέα παζάρια

Σχετικά Αρθρα

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 20:24

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 19:53

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 14:07

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 07:02

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

Διεθνή 9 Ιούλ 2026, 05:02

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo