Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη διαδικασία του περιβόητου impeachment, θα έπρεπε να θεωρούμε σίγουρο ότι οι Δημοκρατικοί, που πλειοψηφούν στο Κογκρέσο, θα παρέπεμπαν τον Τραμπ σε δίκη για καθαίρεση. Δε θα άνοιγαν μια τόσο σημαντική διαδικασία (είναι μόλις η τέταρτη φορά στην αμερικάνικη Ιστορία που χρησιμοποιείται), για να απαλλάξουν οι ίδιοι τον Τραμπ και να τον ακούνε μετά να θριαμβολογεί και να τους αφιερώνει χαιρέκακα tweets.
Μετά από δύο μήνες δημόσιων (σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση) και κλειστών ακροάσεων, η Επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου (κάτι σαν επιτροπή αντικατασκοπίας) συνέταξε μια έκθεση 300 σελίδων (δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη), η οποία τεκμηριώνει την παραπομπή του Τραμπ σε δίκη με το ερώτημα της έκπτωσης από το προεδρικό αξίωμα, επειδή καταχράστηκε την εξουσία του ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία για να τον βοηθήσει στις προεδρικές εκλογές του 2020 και στη συνέχεια εμπόδισε τις προσπάθειες του Κογκρέσου να ερευνήσει την υπόθεση.
Οι Ρεπουμπλικανοί καταψήφισαν το πόρισμα, χαρακτηρίζοντάς το «απάτη», διότι «δεν περιλαμβάνει αποδείξεις», ενώ αποκάλεσαν «διαταραγμένο» τον πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφοριών Ανταμ Σιφ, που είχε δηλώσει ότι είναι πιθανόν ο Τραμπ να είχε θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του και επί Ποροσένκο. Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα επιτευχθεί πλειοψηφία 2/3 στη Γερουσία (αυτή θα κάνει τη δίκη) υπέρ της καθαίρεσης Τραμπ, καθώς εκεί την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικανοί. Ο Τραμπ, πάντως, εμφανίστηκε «μπαρου-τιασμένος» κατά την επιστροφή του από το Λονδίνο, όπου τον βρήκαν τα… καλά νέα.
Τελευταία Νέα :
- Σαν σήμερα 7 Ιούλη
- Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
- Pain in the ass
- Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης
- Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου








