Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Απρίλη
  • Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;
  • «Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο εκλεκτός πέθανε, ζήτω ο εκλεκτός
Διεθνή

Ο εκλεκτός πέθανε, ζήτω ο εκλεκτός

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Δεκ 2017, 00:00

Μην μας πείτε ότι πρόκειται για τη φυλλάδα του Κουρή, κάνοντας τη γνωστή απαξιωτική χειρονομία. Η φυλλάδα του Κουρή δεν είναι παρά μια ντουντούκα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία «εκλαϊκεύει» την κυβερνητική γραμμή σε ένα ορισμένο ακροατήριο. Οταν η φυλλάδα του Κουρή γράφει, στο πρωτοσέλιδό της την περασμένη Τρίτη «Ο εκλεκτός του Τσίπρα πρόεδρος του Eurogroup – Αντικαταστάτης του Νταϊσελμπλούμ ο σοσιαλιστής πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο», δεν κάνει τίποτ' άλλο από το να «μεταφράζει» στη γνωστή γλώσσα του «αυριανισμού» την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Και από το μέγαρο Μαξίμου και από την οδό Νίκης, Τσίπρας και Τσακαλώτος φρόντισαν να διαρρεύσουν τη χαρά τους για την εκλογή του Σεντένο, λέγοντας διάφορες παρλαπίπες, περί «σοσιαλιστή», «εκπροσώπου του Νότου» κτλ.

Ας ξεκαθαρίσουμε καταρχάς με τις παρλαπίπες. Οχι πως θα είχε καμιά σημασία, αλλά ο Σεντένο δεν είναι καν σοσιαλδημοκράτης. Στην Πορτογαλία είναι γνωστός σαν κεντρώος-φιλελεύθερος. Αλλωστε, πριν μεταπηδήσει στην πολιτική, ο απόφοιτος του Χάρβαρντ (τυχαίο;) υπήρξε μεγαλοστέλεχος της Τράπεζας της Πορτογαλίας. Κάτι σαν «ο Πορτογάλος Παπαδήμος ή Στουρνάρας» σαν να λέμε. Στην πολιτική μπήκε το 2015 με καθήκον να συνεχίσει τη σκληρή πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας και κινεζοποίησης, καθώς ήταν δηλωμένος οπαδός της «περισσότερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας».

Μπορεί οι σοσιαλδημοκράτες να πανηγύρισαν για την εκλογή του Σεντένο (ξεπέρασαν ακόμα και τον Κουρή, κάνοντας λόγο για… τέλος των πολιτικών της λιτότητας στην Ευρωζώνη), όμως αντιλαμβάνεται κανείς την ανάγκη τους για κάποια «νίκη», μετά τα απανωτά στραπάτσα που δέχονται σε κάθε εκλογική διαδικασία στην Ευρωλάνδη. Και βέβαια, δε θα πουν ποτέ ότι το πόστο αυτό θα το έπαιρνε ένας σοσιαλδημοκράτης (σοσιαλδημοκράτης είναι και ο Ντεϊσελμπλούμ), στο πλαίσιο της μοιρασιάς που έχουν κάνει στους λεγόμενους ευρωπαϊκούς θεσμούς (ο Γιούνκερ, ο Τουσκ και ο Ταγιάνι είναι από τον συντηρητικό χώρο).

Εν πάση περιπτώσει, όποιος παρακολουθεί συστηματικά τα τεκταινόμενα στους διαδρόμους των Βρυξελλών δεν μπορεί παρά να θυμηθεί ότι το χρίσμα στον Σεντένο το έδωσε προ καιρού ο ίδιος ο Σόιμπλε, όταν του προσέδωσε το προσωνύμιο «Ρονάλντο του Eurogroup» (αναφερόμανος στον συμπατριώτη του Σεντένο, fake Ρονάλντο, τον Κριστιάνο, όχι στον original, το «φαινόμενο»). Και ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Σεντένο ήταν ο γερμανός υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Πέτερ Αλτμάιερ, εκ των στενότερων συνεργατών της Μέρκελ και θεωρούμενος ως «γεράκι» του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Οι Γερμανοί ενδεχομένως να υποστήριζαν για διάδοχο του Ντεϊσελμπλούμ τον αυστριακό Χανς-Γεργκ Σέλινγκ, όμως αυτός τους απάλλαξε από το δίλημμα, καθώς αυτο-συνταξιοδοτήθηκε πολιτικά, όταν ο νικητής των αυστριακών εκλογών του περασμένου Οκτώβρη, Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι δε θα τον περιλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Σόιμπλε με το αναπηρικό του καροτσάκι δεν ήταν αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, ήταν όμως εκεί το πνεύμα του. Ολα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει. Και δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, δεδομένων των συσχετισμών δύναμης που υπάρχουν στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της Ευρωζώνης. Προσέξτε με πόσο κυνισμό περιγράφει την εκλογή Σεντένο η γερμανική Χάντελσμπλατ, υπό τον σαρκαστικό και άκρως προσβλητικό τίτλο «Το ποντίκι που δε βρυχάται»:

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα κορυφαία πόστα της ΕΕ πηγαίνουν σε αξιωματούχους από μικρές χώρες, και η ευρέως αναμενόμενη επιλογή του πορτογάλου υπουργού Οικονομικών Μάριο Σεντένο ως επικεφαλής της ομάδας που καθοδηγεί την πολιτική του ευρώ αποτελεί ένα παράδειγμα. Ο πορτογάλος αξιωματούχος διαδέχτηκε τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντεϊσελμπλούμ ως πρόεδρος και εκπρόσωπος Τύπου των 19 υπουργών Οικονομικών στο λεγόμενο Eurogroup. Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ ήταν μια κουτσή πάπια από τον Μάρτη, όταν οι εκλογές στην Ολλανδία κατέστησαν σαφές ότι το κόμμα του δε θα συμμετείχε σ' έναν νέο συνασπισμό. Ομως οι Ολλανδοί έφτασαν σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης μόλις τον Οκτώβρη, οπότε παρέμεινε ως υπηρεσιακός.

Δεν είχε καμιά σημασία, δεδομένου ότι ο κ. Ντεϊσελμπλούμ δεν έπαιρνε ποτέ τις αποφάσεις για το Eurogroup, και ούτε ο κ. Σεντένο θα τις παίρνει. Εδώ και αρκετά χρόνια, ήταν ο πρώην γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που είχε τον αποφασιστικό λόγο σε ό,τι έπρεπε να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, για την οποία το Eurogroup ακολούθησε μια σκληρή γραμμή σχετικά με το τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για να πάρει διασώσεις.

Η Πορτογαλία κατέχει την 14η θέση μεταξύ των οικονομιών της ΕΕ, οπότε ο κ.  Σεντένο, όπως ο κ. Ντεϊσελμπλούμ πριν απ' αυτόν, θα κάνει ό,τι λένε οι δυνατοί (σημείωση: δε βρίσκονται στη Λισαβόνα ή στις Βρυξέλλες). Είναι πάρα πολύ σημαντικότερο για το μέλλον του ευρώ και τις πολιτικές του Eurogroup να δούμε ποιος θα γίνει νέος υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία, όταν σχηματιστεί τελικά μια νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο τυπικός επικεφαλής για πολλές ομάδες της ΕΕ προέρχεται από μια μικρή χώρα – έτσι  δε γίνεται προφανές ότι είναι οι μεγάλες χώρες που υπαγορεύουν την πολιτική. Για τον ίδιο λόγο, αυτός ο αξιωματούχος από μικρή χώρα δε θα ασκήσει οποιαδήποτε σοβαρή ανάσχεση σ' αυτούς που υπαγορεύουν. Εάν ο κ. Σόιμπλε έπρεπε να κάνει κάποιους συμβιβασμούς – και δεν έκανε πολλούς- τους έκανε με τους υπουργούς της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ από την πλευρά του έκανε ευσυνείδητα ό, τι του έλεγαν, μολονότι το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα ίσως είχε την τάση να τηρήσει μια πιο ήπια στάση σε σχέση με τους κεντροδεξιούς χριστιανοδημοκράτες του κ. Σόιμπλε. (…)

Οι αξιωματούχοι μικρών χωρών που αναλαμβάνουν αρμοδιότητες της ΕΕ έχουν περισσότερο χρόνο ν' αφιερώσουν σ' αυτή τη δουλειά από εκείνους που διαχειρίζονται μεγαλύτερες οικονομίες. Συχνά μιλούν αρκετές γλώσσες, που είναι χρήσιμες για τη διαπραγμάτευση με συναδέλφους από τόσες διαφορετικές χώρες. Ο κ. Σεντένο, για παράδειγμα, που ολοκλήρωσε σπουδές στο Χάρβαρντ μετά από τις σπουδές του στη Λισαβόνα, μιλά πέντε γλώσσες πέρα από τη μητρική του πορτογαλική. (…)

Στην αίτησή του για το αξίωμα ο κ. Σεντένο ευσυνείδητα σημείωσε τις προτεραιότητες του Eurogroup σαν δική του ατζέντα – επέκταση της τραπεζικής ένωσης, ιδιαίτερα το κοινό σχέδιο εγγύησης των καταθέσεων, ένα “αξιόπιστο“ σύστημα ελέγχου της συμμόρφωσης στους κανόνες του ευρώ, περισσότερο διάλογο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλες μεταρρυθμίσεις βάσει σαφούς χρονοδιαγράμματος. Δεσμεύτηκε ιδιαίτερα στο “σύμφωνο σταθερότητας“ – τους κανόνες για το χρέος και το έλλειμμα που κυβερνούν το ευρώ.

Αναμφίβολα, όλοι αξιόλογοι στόχοι. Αλλά τελικά, ο κ. Σεντένο απλώς θα προεδρεύει στις συναντήσεις, ενώ θα είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας που θα αποφασίζουν τι θα γίνει στη ζώνη του ευρώ».

Παραθέσαμε σκόπιμα ένα τόσο μακροσκελές απόσπασμα από το άρθρο της γερμανικής οικονομικής φυλλάδας γιατί είναι χαρακτηριστικό για τον ιμπεριαλιστικό κυνισμό που αποπνέει, όχι μόνο ως προς το πώς παίρνονται οι αποφάσεις στην Ευρωένωση, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουν τους αξιωματούχους από τις εξαρτημένες χώρες που διορίζουν σε διάφορα ευρωενωσίτικα πόστα. Τους αντιμετωπίζουν σαν μορφωμένους κλητήρες τους, επιφορτισμένους με μια δουλειά που οι ίδιοι βαριούνται ή δεν έχουν το χρόνο να κάνουν. Προσθέτουν δε και τη διάσταση της εξαπάτησης των ευρωπαϊκών λαών: να δίνουν την εντύπωση της δημοκρατικής λειτουργίας.

Σ' αυτό το τελευταίο πρωταγωνιστούν και πάλι οι συριζαίοι με την εκκωφαντική προπαγάνδα για «πρόεδρο του Νότου» και τα συναφή, μέσω της οποίας προσπαθούν να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό ότι ο Σεντένο (και ο κάθε Σεντένο) θα είναι αυτός που θα καθορίσει τις αποφάσεις του Eurogroup και τη στάση των ιμπεριαλιστών δανειστών έναντι του ελληνικού κράτους. Ολα όσα αναφέραμε παραπάνω (για το χρίσμα που έδωσε ο Σόιμπλε στον Σεντένο κτλ.) επιβεβαιώνουν απλώς μια μεγάλη αλήθεια. Στο παγκόσμιο σύστημα του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού υπάρχουν ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και εξαρτημένες χώρες. Στα διαβούλια αυτού του συστήματος οι αποφάσεις παίρνονται όχι από τα πρόσωπα, αλλά με βάση τη δύναμη του κεφαλαίου που η κάθε πλευρά εκπροσωπεί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπάρχει exit από το Brexit;
Επόμενο άρθρο Εντονο «μασάζ» στη βάση των γερμανών σοσιαλδημοκρατών για να δεχτεί τον νέο «μεγάλο συνασπισμό»

Σχετικά Αρθρα

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

Διεθνή 18 Απρ 2026, 11:17

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

Διεθνή 17 Απρ 2026, 20:04

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

Διεθνή 17 Απρ 2026, 19:08

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

Διεθνή 17 Απρ 2026, 13:14

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

Διεθνή 17 Απρ 2026, 12:47

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

Διεθνή 16 Απρ 2026, 20:35
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

Ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ζιμπάμπουε: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1934: Απέλαση του Λέον Τρότσκι από τη Γαλλία ως “ανεπιθύμητου και επικίνδυνου” μετά από ένα χρόνο παραμονής στη χώρα.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1946: Ιδρύεται η ΚόμΕκον.

1974: Εκτελείται ο γενοβέζος δικαστής Μάριο Σόσι (πρώτο χτύπημα των Ερυθρών Ταξιαρχιών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo