Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
  • Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
  • Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν
  • Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
  • Οταν σε υμνεί η Δεξιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό
Διεθνή

Paradise Papers

Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Νοέ 2017, 00:00

Μόλις ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση των «Εγγράφων του Παναμά», ένα νέο σκάνδαλο γενικευμένης φοροδιαφυγής από την παγκόσμια καπιταλιστική ελίτ, με την ονομασία «Εγγραφα του Παραδείσου», ξεσπάει. Σύμφωνα με τη γερμανική Süddeutsche Zeitung, που έγραψε πρώτη για το σκάνδαλο, τα έγγραφα αποτελούνται από 13,4 ψηφιοποιημένα αρχεία συνολικού μεγέθους 1.400 gigabytes, που καταδεικνύουν τη μαζική μεταφορά και διακίνηση εκατοντάδων δισ. δολαρίων μέσα από παράκτιες εταιρίες με έδρα πρώην βρετανικές υπερπόντιες κτήσεις στην Καραϊβική και αλλού. Τα έγγραφα καλύπτουν μια χρονική περίοδο από το 1950 μέχρι το 2016, όταν και διέρρευσαν για να δουν το φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά.

Στις υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής εμπλέκονται εκατοντάδες πολιτικοί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βρετανία, μέχρι το Πακιστάν και την Ινδία, πολυεθνικές εταιρίες, διασημότητες του αμερικάνικου και βρετανικού σταρ σίστεμ, μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και άλλοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται, ο πρίγκηπας Κάρολος και η βασίλισσα Ελισάβετ, η Apple, στενοί συνεργάτες του Τραμπ και του Πούτιν, στελέχη του βρετανών Συντηρητικών, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Κάμερον και ρώσοι καπιταλιστές που διατηρούν στενή σχέση με την κυβέρνηση Πούτιν.
 
Στα έγγραφα περιγράφεται πως οι εταιρίες πίσω από το Twitter και το Facebook δέχτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις από ρωσικούς κρατικούς επενδυτικούς φορείς. Ιδιαίτερα επιθετικές πρακτικές φοροδιαφυγής από πολυεθνικές εταιρίες όπως η Apple και η Nike. Διακίνηση κεφαλαίων που ανήκουν σε αμερικάνικα και βρετανικά πανεπιστήμια όπως της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, που διοχετεύτηκαν στη βιομηχανία παραγωγής ορυκτών καυσίμων. Η δημιουργία ειδικού ταμείου για τον χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων της Δημοκρατίας του Κονγκό για τη σύναψη αποικιοκρατικού τύπου συμβολαίων εξόρυξης μεταλλευτικών κοιτασμάτων στη χώρα από το βρετανικό μονοπώλιο Glencore. Μέχρι και διασπάθιση δημοσίου χρήματος που προοριζόταν για την κατασκευή υποδομών στην Ανγκόλα από στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης.
 
Στις περισσότερες από τις μισές υποθέσεις, υπεύθυνη διαχείρισης της υπόθεσης φοροδιαφυγής είναι η νομική εταιρία Appleby, με έδρα στις Βερμούδες, τα νησιά Κέιμαν και άλλους φορολογικούς παραδείσους. Η ίδια εταιρία πρωταγωνιστούσε στην πλειοψηφία των υποθέσεων φοροδιαφυγής των «Εγγράφων του Παναμά». Ο εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας δήλωσε ότι η Appleby διαχειρίστηκε όλες τις υποθέσεις της με βάση τη νομιμότητα, εκμεταλλευόμενη παραθυράκια στην αμερικάνικη και βρετανική φορολογική νομοθεσία, κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν στην έρευνα και την αποκάλυψη του σκανδάλου.
 
Σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού αναλυτή Γκάμπριελ Ζούκμαν, που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες, μόνο το 2016, 600 δισ. δολάρια καπιταλιστικών κερδών δε φορολογήθηκαν, αφού μεταφέρθηκαν σε παράκτιες εταιρίες στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους.
 
Τα παραθυράκια στη φορολογική νομοθεσία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά αποτελούν πάγια τακτική των αστικών κρατών, ενώ παράλληλα τα λαϊκά στρώματα και η εργατική τάξη αποτελούν τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια (για να μην ξεχνάμε σε ποιον ανήκει το κράτος). Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό στον καπιταλισμό και έτσι θα παραμείνει, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα αστών πολιτικών όπως ο αμερικάνος Δημοκρατικός Μπέρνι Σάντερς, που με αφορμή το ξέσπασμα του σκανδάλου, εκστράτευσε για άλλη μια φορά ενάντια στη διεθνή ολιγαρχία, όπως αρέσκεται να ονομάζει τους καπιταλιστές και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον καπιταλισμό, γέννημα του οποίου είναι όλα αυτά τα σκάνδαλα.
 
'H όπως ο Τσίπρας, που μίλησε  για «έναν απάνθρωπο μηχανισμό, που χαρακτηρίζει τον καπιταλισμό της εποχής μας», θέλοντας να μας καλλιεργήσει τη νοσταλγία για κάποιον παλαιότερο… ηθικό καπιταλισμό, που δεν είχε τέτοια φαινόμενα. Είχε άλλα, παρόμοια. Και ήταν πάντοτε καπιταλισμός. Ενα σύστημα απάνθρωπο, εκμεταλλευτικό, ληστρικό, δολοφονικό με τους πολέμους του ή με την πλήρη περιφρόνηση της υγείας και της ζωής των εργατών. Η ανηθικότητα βρίσκεται στην ίδια την ουσία του καπιταλισμού και όχι σε φαινόμενα νόμιμης ή παράνομης φοροδιαφυγής μέσω φορολογικών παραδείσων.
 
Τέτοιου είδους σκάνδαλα είναι σύμφυτα με τον καπιταλισμό, όσο σύμφυτη είναι και η εκμετάλλευση των εργαζομένων και της εργατικής τάξης από τους καπιταλιστές, που αποτελεί και το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Τίποτα από αυτά δεν εξυγιαίνεται, παρά μόνο ανατρέπεται. Η αστική προπαγάνδα, όμως, βολεύεται με το θόρυβο που συνοδεύει τέτοια σκάνδαλα, γιατί μπορεί να πουλάει το παραμύθι της ηθικοποίησης του καπιταλισμού, όπως έκανε ο Τσίπρας (και όχι μόνο).
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Paradise Papers

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της μόνιμης άρσης της αυτονομίας
Επόμενο άρθρο

Paradise Papers

Aυτό τους μάρανε…

Σχετικά Αρθρα

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

Διεθνή 12 Αυγ 2026, 19:11

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 19:53

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

Διεθνή 10 Αυγ 2026, 08:52

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

Διεθνή 9 Αυγ 2026, 12:59
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

Ημέρα αριστερόχειρων.
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1924: Μεγάλες καταχρήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, συλλήψεις υπαλλήλων.
1959: Γίνεται γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση φυγάδευσε τον υπόδικο γερμανό εγκληματία πολέμου Γκούντερ Γκόλβες μετά από παρέμβαση της Δυτικής Γερμανίας.
1961: Η Ανατολική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου.
1967: Βόμβα σε πεζοδρόμια της οδού Πύθωνος (Κυψέλη).
1968: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Αλέξανδρο Παναγούλη.
1971: Η δικτατορία αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια του Ανδρέα Παπανδρέου.
1993: Η τουρκική αστυνομία καταδιώκει και σκοτώνει πέντε μέλη της «Ντεβ Σολ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Paradise Papers

    17Ν
    • Paradise Papers

      Εφετείο 17Ν
  • Paradise Papers

    ΕΛΑ
    • Paradise Papers

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Paradise Papers

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Paradise Papers

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Paradise Papers

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Paradise Papers

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Paradise Papers

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Paradise Papers

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Paradise Papers

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Paradise Papers

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Paradise Papers

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Paradise Papers

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Paradise Papers

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Paradise Papers

      Paradise Papers

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Paradise Papers

      Paradise Papers

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Paradise Papers

      Paradise Papers

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Paradise Papers

      Paradise Papers

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Paradise Papers

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Paradise Papers

    Paradise Papers

    Ποιοι είμαστε
  • Paradise Papers

    Paradise Papers

    Επικοινωνία
  • Paradise Papers

    Paradise Papers

    Όροι χρήσης
  • Paradise Papers

    Paradise Papers

    Ποιοι είμαστε
  • Paradise Papers

    Paradise Papers

    Επικοινωνία
  • Paradise Papers

    Paradise Papers

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo