Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Ιούνη
  • Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ
  • Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)
  • Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;
  • Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ξεσκεπάζεται ο δημαγωγός Τραμπ
Διεθνή

Ξεσκεπάζεται ο δημαγωγός Τραμπ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Οκτ 2017, 00:00

Τα ψέματα του Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση που έχει προτείνει δεν έχουν τελειωμό. Την περασμένη Δευτέρα, είπε στους αμερικάνους φορολογούμενους ότι θα δουν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 4.000 δολάρια κατά μέσο όρο, λόγω της δραστικής μείωσης της φορολογίας των εταιριών από 35% σε 20%! Το πώς θα γίνει αυτό, μόνο ο Τραμπ το ξέρει. Πάντως, οι μέχρι τώρα μελέτες των διαφόρων οικονομικών ινστιτούτων και τα ίδια τα γεγονότα τον διαψεύδουν.
 
Μια προκαταρκτική ανάλυση των προτάσεων Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση, από το Κέντρο Φορολογικής Πολιτικής (https://www.taxpolicycenter.org/publications/preliminary-analysis-unified-framework/full) ποσοτικοποιεί αυτό το ψέμα, αναφέροντας ότι οι καπιταλιστές θα γλυτώσουν 2,65 τρισ. δολάρια, ενώ οι οικογένειες και τα μεμονωμένα άτομα θα φορτωθούν γύρω στα 471 δισ. δολάρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία. Τα νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από 730.000 δολάρια τον χρόνο (δηλαδή το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών) θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται, λόγω της μείωσης της φορολογίας κατά 8,5%, ενώ τα φτωχότερα νοικοκυριά θα δουν ελάχιστες μειώσεις στους φόρους τους (της τάξης του 1,2% το πολύ). Η μείωση των φόρων στους καπιταλιστές θα φέρει λιγότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία και εκτίναξη του ελλείμματος, που θα κληθούν να το πληρώσουν τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.
 
Μήπως όμως θα γίνουν προσλήψεις; Ούτε αυτό αναμένεται να γίνει, όπως αναφέρει έκθεση του Ινστιτούτου Πολιτικών Μελετών, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο (https://www.ips-dc.org/report-corporate-tax-cuts-boost-ceo-pay-not-jobs/), με τον εύγλωττο τίτλο: «Οι μειώσεις των φόρων των επιχειρήσεων εκτινάσσουν τις αμοιβές των στελεχών και όχι τις θέσεις εργασίας». Η έκθεση μελετά την πορεία 92 κερδοφόρων επιχειρήσεων  (με συνεχή κερδοφορία από το 2008 μέχρι και το 2015) και αποδεικνύει ότι, μολονότι πλήρωσαν πολύ κάτω από τον ανώτατο συντελεστή φόρου, μείωσαν το προσωπικό τους κατά 1%, παρά το γεγονός ότι στον ιδιωτικό τομέα σημειώθηκε αύξηση της απασχόλησης κατά 6% για την ίδια χρονική περίοδο.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρία της οποίας ήταν μεγαλοστέλεχος ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, η ExxonMobil. H μία από τις πάλαι ποτέ «εφτά αδελφές» του πετρελαίου πλήρωνε φόρο μόλις 13.6% κατά τη διάρκεια της περιόδου 2008-2015, την ίδια στιγμή που μείωνε το προσωπικό της κατά το ένα τρίτο σε παγκόσμιο επίπεδο (η ίδια η εταιρία δε δημοσιεύει δεδομένα για το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτήν εντός ΗΠΑ). Ο ίδιος ο Τίλερσον την εγκατέλειψε με μία γενναία αποζημίωση της τάξης των 27,4 εκατομμυρίων, 22% περισσότερα από αυτά που έβγαλε το 2008.
 
Ο πρωταθλητής των απολύσεων, η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών AT&T, μολονότι πλήρωνε μόλις 8.1% σε φόρους, μείωσε τις θέσεις εργασίας κατά 80.000 και αντί να κάνει επενδύσεις αγόρασε μετοχές αξίας 34 δισ. δολαρίων τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ ο διευθυντής της, Ράνταλ Στέφενσον, τσέπωσε 28,4 εκατομμύρια το 2016, υπερδιπλάσια από αυτά που έβγαζε το 2008.
 
Ιδιο σκηνικό και στην Boeing. Αν και η εταιρία έχαιρε φορολογικής ασυλίας, μετά από συμφωνία δραματικής μείωσης των φόρων (της τάξης του 80%) με την Πολιτεία της Ουάσιγκτον, προκειμένου να μη χτίσει το εργοστάσιό της έξω από αυτή την Πολιτεία, με τον ομοσπονδιακό φόρο να κυμαίνεται ετήσια γύρω από το 3.2% κατά μέσο όρο (τα τελευταία δέκα χρόνια) και το σύνολο των φόρων να μην ξεπερνά το 23% πέρσι, η εταιρία δε δίστασε, αφού έκανε τη συμφωνία με την Ουάσιγκτον, να αποφασίσει μαζικές απολύσεις, λόγω της αύξησης των αυτοματισμών στην κατασκευή των νέων αεροσκαφών. Περισσότερο από το 15% του εργατικού της δυναμικού απολύθηκε από το 2013 (έτος που έγινε η συμφωνία με την Πολιτεία της Ουάσιγκτον)!
 
Αλλη έκθεση, του Ινστιτούτου Φορολογικής και Οικονομικής Πολιτικής αυτή τη φορά, (https://itep.org/wp-content/uploads/35percentfullreport.pdf), που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτη και μελέτησε 258 επιχειρήσεις με συνεχή κερδοφορία από το 2008 μέχρι και το 2015, βρήκε ότι κατά μέσο όρο πλήρωσαν φόρο μόλις 21,2% (αντί του ανώτατου συντελεστή που ήταν 35%), πράγμα που σημαίνει ότι η φορολογική ασυλία των καπιταλιστών ήδη ήταν τεράστια. Φανταστείτε τι θα γίνει από δω και πέρα με τις γενναίες φοροελαφρύνσεις των καπιταλιστών από την κυβέρνηση Τραμπ!
 
Πώς να πιστέψει κανείς το παραμύθι που ο ίδιος ο Τραμπ λανσάρει, ότι οι πλούσιοι δε θα επωφεληθούν πολύ από τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις; Και μόνο η εισαγωγή φόρου 25% στις εταιρίες “pass through”, τα κέρδη των οποίων φορολογούνταν στους μετόχους με τους ατομικούς συντελεστές (που φτάνουν μέχρι το 40%), θα ελαφρύνει σημαντικά τα φορολογικά βάρη για τους ιδιοκτήτες τους, ένας από τους οποίους είναι ο ίδιος ο Τραμπ που διαθέτει καμιά πεντακοσαριά τέτοιες επιχειρήσεις.
 
Το στυγνό ταξικό πρόσωπο του δημαγωγού Τραμπ δεν μπορεί να κρυφτεί με όσα παραμύθια κι αν προσπαθήσει να ταΐσει τον αμερικάνικο λαό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕίναι το τρένο, ηλίθιε…
Επόμενο άρθρο Τσίπρας: Ο Τραμπ δουλεύει για το καλό!

Σχετικά Αρθρα

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

Διεθνή 15 Ιούν 2026, 19:35

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 15 Ιούν 2026, 19:09

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

Διεθνή 15 Ιούν 2026, 15:20

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

Διεθνή 15 Ιούν 2026, 10:46

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

Διεθνή 14 Ιούν 2026, 08:16

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

Διεθνή 13 Ιούν 2026, 10:28
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

1929: Απεργία λιμενεργατών στον Πειραιά, αιματηρά επεισόδια και συλλήψεις.

1945: Θάνατος Αρη Βελουχιώτη.

1955: Αποτυχημένο πραξικόπημα στην Αργεντινή, 160 νεκροί.

1956: Βόμβα Κυπρίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας σκοτώνει τον υποπρόξενο των ΗΠΑ.

1958: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ιμρε Νάγκι και ο στρατηγός Μαλέτερ.

1960: Είκοσι χιλιάδες αριστεροί καταλαμβάνουν με έφοδο την ιαπωνική βουλή, 870 τραυματίες.

1986: Η φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγει πυρ εναντίον τριών νεαρών σε Ι.Χ. τραυματίζοντας τον ένα, επειδή «κινούνταν ύποπτα» (αποδείχτηκε ότι ήταν μεθυσμένοι).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo