Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους
  • Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»
  • Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο
  • «Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!
  • Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες
  • Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νεκρό το σχέδιο «εθνικής συμφιλίωσης»
Διεθνή

Ιράκ

Νεκρό το σχέδιο «εθνικής συμφιλίωσης»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Ιούλ 2006, 00:00
Στις 25 Ιουνίου και ενώ η βία μαίνεται στο Ιράκ, παρά την εκτεταμένη εκκαθαριστική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βαγδάτη με τη συμμετοχή 75.000 αμερικάνων και ιρακινών στρατιωτών, ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ – Μαλίκι παρουσίασε στη βουλή το περιβόητο σχέδιο «εθνικής συμφιλίωσης», στόχος του οποίου υποτίθεται ότι είναι να ενισχύσει την ασφάλεια στη χώρα, αποδυναμώνοντας τις γραμμές της ιρακινής αντίστασης, και να γεφυρώσει τις αντιθέσεις μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών.
 
Τέσσερα είναι τα σημεία κλειδιά τα οποία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία ότι το σχέδιο αυτό είναι νεκρό από τη γέννησή του.
Το πρώτο έχει να κάνει με την αμνηστία που προσφέρεται σε μαχητές και μέλη της αντιπολίτευσης. Μόνο που η αμνηστία χορηγείται μόνο σε μαχητές που δεν εμπλέκονται σε «τρομοκρατικές ενέργειες», σε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οσοι τη ζητήσουν πρέπει να αποκηρύξουν τη βία, να υποστηρίζουν την εκλεγμένη κυβέρνηση και να υπακούνε στους νόμους. Στην πραγματικότητα δηλαδή από την αμνηστία εξαιρούνται όλες οι δυνάμεις της ιρακινής αντίστασης, αφού ο όρος «τρομοκρατικές ενέργειες» περιλαμβάνει όλες τις πράξεις αντίστασης ενάντια στις δυνάμεις κατοχής και στους ντόπιους συνεργάτες τους.
 
Το δεύτερο σημείο κλειδί προβλέπει την απελευθέρωση των κρατούμενων που βρίσκονται στα χέρια των αμερικάνικων και ιρακινών δυνάμεων καταστολής, με την προϋπόθεση ότι δεν κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα ή δεν συμμετείχαν στην ένοπλη αντίσταση. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για ανθρώπους που συλλαμβάνονται κατά δεκάδες καθημερινά, χωρίς σοβαρό λόγο, στις επιδρομές των αμερικάνικων και ιρακινών δυνάμεων. Με ποιο δικαίωμα τότε τους κρατούν τόσους μήνες φυλακισμένους και τώρα τους κάνουν και χάρη που τους απελευθερώνουν; Σημειωτέον ότι η αμνηστία γι’ αυτή την κατηγορία των κρατουμένων θα ισχύσει μόνο για μια φορά και δεν εφαρμόζεται αν κάποιος συλληφθεί ξανά.
 
Το τρίτο σημείο κλειδί αφορά στις πολιτοφυλακές των σιιτικών κομμάτων και στα συνδεόμενα μ’ αυτές και το υπουργείο Εσωτερικών αποσπάσματα θανάτου. Για το ζήτημα αυτό δε γίνεται καμιά σαφής αναφορά, ούτε προβλέπεται η λήψη συγκεκριμένων μέτρων, παρά μόνο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το ζήτημα.
 
Το τέταρτο σημείο κλειδί έχει να κάνει με την παραμονή των αμερικάνικων και των συμμαχικών τους δυνάμεων κατοχής στο Ιράκ. Το σχέδιο αναφέρει ότι πρέπει να τεθεί ένα χρονικό όριο μέσα στο οποίο οι ιρακινές δυνάμεις θα αναλάβουν όλη την ευθύνη για την ασφάλεια της χώρας, αλλά δεν αναφέρεται στο εάν και πότε οι αμερικάνικες και οι βρετανικές δυνάμεις κατοχής πρέπει να αποχωρήσουν από το Ιράκ.
 
Σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό «Newsweek» (26/6/06), στα τέσσερα αυτά σημεία κλειδιά έγιναν αλλαγές στο αρχικό σχέδιο προτού κατατεθεί στη βουλή, κάτω από την πίεση των Αμερικάνων αλλά και σιιτών κυβερνητικών αξιωματούχων. Στο αρχικό σχέδιο, για παράδειγμα, γινόταν διάκριση μεταξύ των δυνάμεων της «εθνικής αντίστασης» και τους «τρομοκράτες», σύμφωνα με το «Newsweek». Συνεπώς από την αμνηστία εξαιρούνταν μόνο αυτοί που κατηγορούνται ότι σκότωσαν ιρακινούς πολίτες. Επίσης προέβλεπε ότι θα ακυρωθούν, υπό όρους, οι απολύσεις πολλών πρώην μελών του κόμματος Μπάαθ, που έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος απομπααθοποίησης. Και για τα δύο αυτά σημεία, που ουσιαστικά νομιμοποιούσαν την αντικατοχική αντίσταση, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο από τους Αμερικάνους αλλά και από ηγέτες σιιτικών κομμάτων. Είναι χαρακτηριστική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική του ρόλου που παίζουν κάποιοι απ’ αυτούς, η δήλωση στο «Newsweek» του Αμπντούλ Αζίζ αλ Χακίμ, ηγέτη του μεγαλύτερου σιιτικού κόμματος, του «Ανώτατου Συμβουλίου για την Ισλαμική Επανάσταση»: «Μέχρι στιγμής δεν έχω δει καμιά έντιμη αντίσταση. Δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει κάποια έντιμη αντίσταση. Ολοι έχουμε δει τρομοκρατικές ομάδες που σκοτώνουν όλους τους Ιρακινούς. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τέτοιες ομάδες;».
 
Στις 27 Ιουνίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την απελευθέρωση 450 κρατουμένων από το κολαστήριο του Αμπού Γκράιμπ, ως χειρονομία καλής θέλησης. Μόνο που η χειρονομία αυτή θα μείνει χωρίς αποδέκτη, γιατί το περιβόητο «σχέδιο εθνικής συμφιλίωσης» ουσιαστικά απευθύνεται μόνο στις σουνιτικές δυνάμεις που συνεργάζονται ήδη με την κυβέρνηση και τους αμερικάνους κατακτητές ή κάποιες μικρές ομάδες που από καιρό έχουν παρασκηνιακές επαφές με την κυβέρνηση. Οι εκπρόσωποι 11 οργανώσεων της ιρακινής αντίστασης, οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες, μεταξύ των οποίων ο Ισλαμικός Στρατός στο Ιράκ και ο Στρατός του Ανσάρ αλ – Σούνα, με ανακοίνωσή τους, στην οποία αναφέρονται οι «Sunday Times» (25/ 6/06), απέρριψαν το σχέδιο τρεις μέρες πριν αυτό κατατεθεί στη βουλή, γιατί δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της κυβέρνησης όσο υπάρχουν στη χώρα δυνάμεις κατοχής και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την αντίσταση όσο το Ιράκ παραμένει υπό κατοχή. Πόσο μάλλον τώρα που η μορφή με την οποία το σχέδιο κατατέθηκε στη βουλή καθιστά κενό γράμμα την έννοια της αμνηστίας. Οσο για τις 7 αντιστασιακές σουνιτικές ομάδες, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε ο αμερικάνος πρεσβευτής στο Ιράκ, θα πάρουν μέρος στο «διάλογο εθνικής συμφιλίωσης», είναι, σύμφωνα με τους «Sunday Times», μικρές ομάδες με ασήμαντο ρόλο στην αντίσταση.
 
Πού θα οδηγήσει τελικά αυτός ο πολιτικός ελιγμός των Αμερικάνων και των ιρακινών λακέδων τους ; Πουθενά. Ομως για ένα διάστημα θα αξιοποιηθεί προπαγανδιστικά τόσο από το Λευκό Οίκο για να δείξει ότι η κατάσταση ομαλοποιείται ενόψει των εκλογών για το Κογκρέσο τον ερχόμενο Νοέμβρη, όσο και από την ιρακινή κυβέρνηση για να δείξει ότι έχει υπόσταση και μπορεί να προχωρήσει σε μέτρα που θα βελτιώσουν την κατάσταση στη χώρα.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιράκ

Ντε φάκτο αναγνώριση
Επόμενο άρθρο

Ιράκ

Δυνατός παίχτης το Πεκίνο

Σχετικά Αρθρα

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

Διεθνή 29 Σεπ 2026, 19:18

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

Διεθνή 29 Σεπ 2026, 15:02

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

Διεθνή 29 Σεπ 2026, 09:52

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

Διεθνή 28 Σεπ 2026, 10:25

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

Διεθνή 27 Σεπ 2026, 18:38

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 27 Σεπ 2026, 09:54
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
Αγροτικά

Ο αφθώδης πυρετός συνεχίζει να κάνει θραύση στο ζωικό κεφάλαιο της Λέσβου

27 Σεπ 2026, 09:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

27 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

26 Σεπ 2026, 19:06
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

Ημέρα γλωσσών.

Ημέρα καρδιάς.

Ναυτική ημέρα.

Μπρουνέι: Ημέρα συντάγματος.

1906: Επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα, ανατροπή του δικτάτορα Εστράδα Πάλμα.

1948: Ανεπιτυχής απόπειρα ανατίναξης του υδραγωγείου της Λάρισας από μαχητές του ΔΣΕ, έξι νεκροί.

1954: Δημιουργείται στη Γενεύη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Πυρηνική Ερευνα (CERN).

1970: Εκρηξη βόμβας στην οδό Κολοκυνθούς.

1972: Κυκλοφορεί παράνομα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πανσπουδαστική», οργάνου της αντιδικτατορικής ΑντιΕΦΕΕ.

2003: Επτά πακιστανοί πρόσφυγες νεκροί σε ναρκοπέδιο στον Εβρο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιράκ

    17Ν
    • Ιράκ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιράκ

    ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιράκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιράκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιράκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιράκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo