Ποια ήταν τα στοιχεία από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που απασχόλησαν την επικαιρότητα; Το δημόσιο ξεκατίνιασμα του Τραμπ με τον Μακρόν («θέλεις να σου στείλω μερικούς τζιχαντιστές;», ρώτησε ο Τραμπ τον Μακρόν μπροστά στις κάμερες – «Σοβαρέψου», του απάντησε βλοσυρά ο Μακρόν). Το απύλωτο στόμα του Τραμπ («ελεεινό» χαρακτήρισε τον Μακρόν φθάνοντας στο Λονδίνο, «διπρόσωπο» χαρακτήρισε τον Τριντό φεύγοντας). Και βέβαια, το πηγαδάκι όπου Τριντό, Μακρόν, Τζόνσον και Ρούτε έσπαγαν πλάκα με τον Τραμπ (εν απουσία του). Ο Τριντό είχε την ατυχία να πιάσει αυτόν η τηλεοπτική κάμερα, οπότε μετά αναγκάστηκε να κάνει την αυτοκριτική του, δηλώνοντας ότι είδαν το βίντεο οι συνεργάτες του και τους έφυγαν τα σαγόνια. Αμ η κόρη της Ελισάβετ, που αρνήθηκε επιδεικτικά να πάει και να δώσει το χέρι της στον Τραμπ;
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενε κανένας να βγει κάτι από αυτή τη σύνοδο. Οι ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Δύσης έχουν γίνει από πολλά χωριά χωριάτες, καθώς η καθεμιά κινείται μόνη της και εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, ενώ την ίδια στιγμή μαίνεται ο μεταξύ τους οικονομικός ανταγωνισμός που συχνά είναι πιο σκληρός από τον ανταγωνισμό του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία (αρκεί να θυμηθούμε το δασμολογικό πόλεμο που έχει κηρύξει ο Τραμπ, με κεντρικό στόχο τη Γερμανία και ιδιαίτερα την αυτοκινητοβιομηχανία της). «Εγκεφαλικά νεκρό» χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ο Μακρόν, όταν η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία (περιοχή στην οποία η Γαλλία έχει συμφέροντα), χωρίς να συνεννοηθεί με κανέναν άλλο πλην των ΗΠΑ. Πόλεμο στο ρωσογερμανικό αγωγό NordStream II έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ, εισπράττοντας μια σκληρή απάντηση από τη γερμανική Μπούντεσταγκ. Να πληρώσετε 2% του ΑΕΠ σας για πολεμικές δαπάνες, ουρλιά-ζει ο Τραμπ κάθε φορά που βρίσκεται με τους άλλους, οι οποίοι τον κοιτάζουν ειρωνικά και, φυσικά, δεν πληρώνουν.
Φαντάζεστε, λοιπόν, πόσο ευτυχισμένος αισθάνθηκε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν τους είδε να καταλήγουν σε κοινό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο «στέκονται ενωμένοι απέναντι στην κοινή απειλή της Ρωσίας και προετοιμάζονται για την άνοδο της Κίνας». Οσο το μαγαζί παραμένει ανοιχτό (έστω και με ξεκατίνιασμα των συνεταίρων), αυτός έχει εξασφαλισμένη τη μισθάρα του (και τα αφανή έσοδα).
Τελευταία Νέα :
- Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί
- Προκλητικά και με όλα τα μέσα το υπουργείο Παιδείας στηρίζει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» – πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια
- Παριστάνουν τους αγανακτισμένους, αλλά είναι όλοι τους στο κόλπο της «ιατρικής» κονόμας
- «Αν οι λέξεις Free Palestine μου κόστισαν τη σκηνή, τότε αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη περιοδεία που έχω κάνει ποτέ»
- Η επιδότηση ανεργίας είναι ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζόμενων και όχι κρατικό προνοιακό επίδομα
- Η AfD συνδέει την παραγωγή όπλων με τις απελάσεις, καθώς η ισραηλινή Elbit εξετάζει την επέκτασή της στη Γερμανία








