Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Ιούνη
  • Aναμενόμενα και μη
  • ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ
  • Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»
  • «Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…
  • Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νέο ρεκόρ αποχής στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές
Διεθνή

Νέο ρεκόρ αποχής στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούν 2017, 00:00

Στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τα «ανεξήγητα», οι αναλυτές του αστικού Τύπου συχνά δεν αποφεύγουν την αυτογελοιοποίηση. Διαβάσαμε σε «σοβαρή» αστική φυλλάδα, ότι το νέο ρεκόρ αποχής που σημειώθηκε στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία οφείλεται στο ότι επήλθε «κόπωση» στο εκλογικό σώμα, που κλήθηκε οχτώ φορές στις κάλπες (μέτρησαν και τις προκριματικές των μεγάλων αστικών κομμάτων για την επιλογή υποψήφιου προέδρου!) και σε συνδυασμό με τον καύσωνα που ενέσκυψε, αποθάρρυνε πολλούς ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη!

Το φαινόμενο της αύξησης της αποχής μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, όμως, είχε φανεί και στις προεδρικές εκλογές, που είχαν περιβληθεί με άφθονη κινδυνολογία περί νίκης της Λεπέν. Η αποχή που στον πρώτο γύρο κυμάνθηκε γύρω στο 20%, στο δεύτερο γύρο ξεπέρασε το 25% και τα άκυρα-λευκά έκαναν το δικό τους ρεκόρ ξεπερνώντας το 11%, δείγμα του ότι σημαντικό μέρος από εκείνους που ψήφισαν στον πρώτο γύρο, επέλεξαν στον δεύτερο να απόσχουν, διαψεύδοντας τους δημοσκόπους που «προέβλεπαν» αποχή μεταξύ 25% και 27%. Δεν τσίμπησαν στο ψευτοδίλημμα «Μακρόν ή Λεπέν». Το ίδιο θα έπρεπε να περιμένει κανείς και στις βουλευτικές εκλογές. Στον πρώτο γύρο η αποχή  έφτασε στο επίπεδο-ρεκόρ του 51,4%. Θα έπρεπε κανείς, εκτιμώντας στοιχειωδώς το πολιτικό κλίμα που είχε ήδη δημιουργηθεί, να περιμένει ότι στο δεύτερο γύρο η αποχή θα αυξηθεί, γιατί πολλοί από τους ψηφοφόρους της Ανυπότακτης Γαλλίας και του Σοσιαλιστικού Κόμματος θα προτιμούσαν να απόσχουν σε περιφέρειες όπου στο δεύτερο γύρο δεν πέρασε υποψήφιος του κόμματος που είχαν ψηφίσει.

Η μεγάλη διαφορά στο ποσοστό της αποχής από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών μέχρι το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών δείχνει πως το φαινόμενο είναι αρκετά σύνθετο και δεν μπορείς να το αναλύσεις σε βάθος από μακριά, όταν δεν ζεις τις πραγματικές διεργασίες που αναπτύσσονται στα εργατικά στρώματα της Γαλλίας. Υπάρχει ένας συνδυασμός κοινοβουλευτικών αυταπατών (έτσι εξηγείται το μεγάλο ποσοστό του Μελανσόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών) και απαξίωσης του πολιτικού προσωπικού της Βουλής (έτσι εξηγείται το τεράστιο ποσοστό αποχής στον πρώτο και το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών).

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώναμε και την προηγούμενη εβδομάδα, οι εξελίξεις θα καθοριστούν από το αν η αποχή θα «ορμήσει» στους δρόμους. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μακρόν θα επιχειρήσει μια νομοθετική διαδικασία «σοκ», αναθεωρώντας τον εργατικό κώδικα μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για βαθιές αντεργατικές αλλαγές που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε ο Σαρκοζί ούτε ο Ολάντ. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπάρχει, το πολιτικό προσωπικό στη Βουλή έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό και είναι απόλυτα εξαρτημένο από τον πρόεδρο, οπότε -αν ο Μακρόν επιχειρήσει άμεσα την επίθεση- όλα θα κριθούν από τη δυνατότητα της γαλλικής εργατικής τάξης να αντισταθεί. Το γαλλικό προλεταριάτο έχει διαμορφώσει μια μακρά παράδοση ρεφορμιστικών αγώνων, μέσω της οποίας κατάφερε να διατηρήσει μια σειρά κατακτήσεις. Η τελευταία χρονικά επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, ο νόμος Ελ-Κομρί που προώθησε η κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς, έβγαλε εργατόκοσμο στο δρόμο, όχι όμως στο βαθμό που αυτό συνέβαινε παλιότερα. Μένει να δούμε τι θα συμβεί τώρα.

Αυτό δεν περνάει, βέβαια, από το χέρι του «ασυγκράτητου» δημαγωγού Ζαν-Λικ Μελανσόν, που βλέπει τη διάλυση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και φιλοδοξεί να το διαδεχτεί, έχοντας ως πρότυπο και την εκτίναξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μεταξύ 2011 και 2014. Ο Μελανσόν έχει μηδενική συνδικαλιστική επιρροή και οι γάλλοι εργάτες συνήθως κινητοποιούνται μέσω των συνδικάτων τους, που ελέγχονται από μια ισχυρή συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Αν οι πιέσεις στο πρωτοβάθμιο επίπεδο είναι μεγάλες, τότε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία αναγκαστικά θα κινηθεί απεργιακά, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση και να φτάσει σε κάποιο συμβιβασμό με τον Μακρόν. Και σ' αυτή τη διαδικασία, ο αυτοχρισθείς εκπρόσωπος των εργαζόμενων, Μελανσόν, μάλλον δε θα παίξει κανένα ρόλο.

Κατά τα άλλα, η Γαλλία ζει έναν ακόμα γύρο σκανδαλολογίας που αφορά το πολιτικό της προσωπικό. Μετά τον Φιγιόν και τη Λεπέν, που πέρασαν προεκλογικά από τα εισαγγελικά γραφεία  για να δώσουν εξηγήσεις, ο πρώτος για την αργομισθία της συζύγου και των παιδιών της, και η δεύτερη για την πληρωμή κομματικών στελεχών με λεφτά του ευρωκοινοβουλίου, παρόμοια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μακρόν, ο κύριος «πνεύμα και ηθική», Φρανσουά Μπαϊρού. Πρόκειται για τον κεντρώο παραδοσιακό αστό πολιτικό, που έκλεισε συμμαχία προεκλογικά με τον Μακρόν και δεν κατέβηκε ο ίδιος ως υποψήφιος πρόεδρος, θέτοντας ως όρο στον Μακρόν να προωθήσει την «ηθικοποίηση της πολιτικής». Τώρα, ένα από τα γκεσέμια του κόμματός του, η ορισθείσα ως υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, Σιλβί Γκουλάρ, ζήτησε να μην συμπεριληφθεί στη νέα κυβέρνηση, διότι αντιμετωπίζει προκαταρκτική έρευνα με κατηγορίες ίδιες μ' αυτές της Λεπέν: πλήρωνε εργαζόμενους στο κόμμα με κονδύλια που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών.

Ο Μπαϊρού σχολίασε πως πρόκειται για μια «αυστηρά προσωπική υπόθεση», όμως οι εργαζόμενοι δεν ήταν συνεργάτες της Γκουλάρ, αλλά προσωπικό του κόμματος, γι' αυτό και το καμπανάκι χτυπάει και για τον Μπαϊρού και για την αντιπρόεδρο του κόμματός του και υπουργό  Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριέλ ντε Σαρνέζ. Ο πρωθυπουργός Φιλίπ κάλυψε τον Μπαϊρού, όμως το καλά ενημερωμένο «Κανάρ Ανσενέ», η πολιτική-σατιρική εφημερίδα που αποκάλυψε και το σκάνδαλο της αργομισθίας της οικογένειας του Φιγιόν, προεξόφλησε ότι «τρεις και όχι δύο υπουργοί θα φύγουν από την κυβέρνηση», φωτογραφίζοντας και τον Μπαϊρού. Δυο μέρες μετά το δημοσίευμα, ο Μπαϊρού ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κυβέρνηση και λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωσή του τον ακολούθησε η Ντε Σαρνέζ. Ετσι, η πανηγυρική ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης Μακρόν-Φιλίπ, που δε θα είναι υπηρεσιακή αλλά θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, πιτσιλίστηκε με τη λάσπη της αποχώρησης τριών υπουργών, όλων από το κεντρώο MoDem.

Ο Μακρόν είχε ήδη αναγκαστεί να βγάλει από την κυβέρνηση και τον στενό του συνεργάτη και υπουργό Εδαφικής Συνοχής, Ρισάρ Φεράν (για να τον «σώσει» τον τοποθέτησε επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LRM), που κατηγορείται ότι μοίραζε δημόσιες συμβάσεις σε «κολλητάρια» του. Οπως βλέπετε, η… «ηθικοποίηση της πολιτικής» δεν αφορά μόνο την καθυστερημένη «περιφέρεια» του αστικού κοινοβουλευτισμού, όπως την Ελλάδα, αλλά και την κοιτίδα του διαφωτισμού και της αστικής δημοκρατίας, τη Γαλλία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕνισχύονται οι φυγόκεντρες τάσεις στο Ιράκ
Επόμενο άρθρο Γόρδιος δεσμός η κρίση στο Κατάρ

Σχετικά Αρθρα

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

Διεθνή 8 Ιούν 2026, 14:57

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

Διεθνή 8 Ιούν 2026, 14:32

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

Διεθνή 7 Ιούν 2026, 09:34

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

Διεθνή 7 Ιούν 2026, 08:40

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

Διεθνή 6 Ιούν 2026, 10:22

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

Διεθνή 5 Ιούν 2026, 19:30
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

9 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Aναμενόμενα και μη

8 Ιούν 2026, 19:53
Διεθνή

ΕΚΤΑΚΤΟ | Το Ιράν ανακοινώνει παύση των επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ

Προειδοποιεί για ισχυρότερη απάντηση αν συνεχιστούν οι επιθέσεις στον Λίβανο

8 Ιούν 2026, 14:57
Διεθνή

Τραμπ: «Εγώ παίρνω όλες τις αποφάσεις. Αυτός [ο Νετανιάχου] δεν είναι εκείνος που αποφασίζει»

8 Ιούν 2026, 14:32
Αθλητισμός

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

8 Ιούν 2026, 09:11
Παιδεία

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

8 Ιούν 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούνη

1963: Παραιτείται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την πρωθυπουργία μετά τη ρήξη του με το παλάτι.

1967: Συλλαμβάνονται εννιά κάτοικοι των χωριών Σέλλια και Σουρή Χανίων “ενώ επραγματοποίουν παράνομον κομμουνιστικήν συγκέντρωσιν”.

1969: Συλλαμβάνεται ο δραπέτης Αλέξανδρος Παναγούλης μετά από κατάδοση των Π. Περδικάρη και Δ. Πατίτσα σε διαμέρισμα (Πάτμου 51) στα Πατήσια).

1972: Παραπέμπονται στο στρατοδικείο επτά μέλη της οργάνωσης “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1997: Τερματίζεται η βρετανική κυριαρχία στο Χονγκ Κονγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo