Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη
  • Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής
  • REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων
  • ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού
  • Αδερφοσφαγή
  • Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μια ακόμα συμφωνία χωρίς περιθώρια επιτυχίας
Διεθνή

Μια ακόμα συμφωνία χωρίς περιθώρια επιτυχίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μάι 2014, 00:00

Δυο χρόνια μετά την τελευταία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» στην Παλαιστίνη (κατέρρευσε παταγωδώς στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη του 2012 με το μποϊκοτάζ της Χαμάς), οι δύο μεγαλύτερες παλαιστινιακές οργανώσεις καταλήγουν για μία ακόμη φορά σε συμφωνία «εθνικής συμφιλίωσης». Η συμφωνία επιτεύχθηκε με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση (της οποίας γίνεται μνεία στο τέλος του κειμένου που υπογράφτηκε), κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπιών των δύο οργανώσεων την προηγού-μενη βδομάδα (25/4) στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο παλαιστίνιος πρόεδρος (πρόεδρος καταχρηστικά, διότι η θητεία του έχει λήξει εδώ και πέντε χρόνια) Μαχ-   μούντ Αμπάς πρέπει εντός πέντε εβδομάδων να σχηματίσει κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», βασισμένη στις προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ Φατάχ και Χαμάς (τις συμφωνίες του Καΐρου και της Ντόχα, τον Απρίλη του 2011 και το Φλεβάρη του 2012 αντίστοιχα). Εξι μήνες μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης αυτής (κυβέρνησης «τεχνοκρατών», σύμφωνα με τη συμφωνία του Καΐρου) θα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, καθώς και οι εκλογές για το Εθνικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι επιτροπές «κοινωνικής συμφιλίωσης» και «ελευθεριών» καθώς και η παλαιστινιακή βουλή.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών και βγήκαν στην επιφάνεια οι εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές απόψεις των δύο πλευρών. Μία μέρα μετά τη συμφωνία, στην 26η σύνοδο του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO, ο Αμπάς ξεκαθάρισε, με ύφος που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Σιωνιστές δε θα αφορούν τη νέα κυβέρνηση αλλά την PLO, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «την ίδια στιγμή, εγώ αναγνωρίζω το Ισραήλ και αυτή (σ.σ. η νέα κυβέρνηση) θα αναγνωρίσει το Ισραήλ. Εγώ αποκηρύσσω τη βία και αυτή θα αποκηρύξει τη βία. Εγώ αναγνωρίζω τη νομιμότητα των διεθνών συμφωνιών και αυτή θα τις αναγνωρίσει. Κανείς δε θα μπορεί να την αποκαλέσει τρομοκρατική κυβέρνηση»!

Πόσο θράσος μπορεί να έχει κάποιος για να βγει και να μιλήσει έτσι, γνωρίζοντας ότι η άλλη πλευρά, με την οποία υποτίθεται ότι σύναψε συμφωνία, δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει με τις δηλώσεις του; Οπως κι έγινε, με την απάντηση του Μαχμούντ Ζαχάρ, ενός από τα κορυφαία ηγετικά στελέχη της Χαμάς, που ήταν κι ένας από τους υπογράφοντες τη συμφωνία από την πλευρά της Χαμάς. Ο Ζαχάρ είπε τα αυτονόητα. Οτι η νέα κυβέρνηση δεν είναι τσιφλίκι του Αμπάς, ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει το Ισραήλ, ούτε πρόκειται ποτέ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς να διαλυθεί για να ενταχθεί στις πολιτοφυλακές του Αμπάς (όπως απαιτούν οι «διεθνείς δεσμεύσεις» της ΠΑ, που ο Αμπάς δήλωσε ότι θα τηρήσει η νέα κυβέρνηση).

Με αυτά τα δεδομένα πιο πιθανό είναι να ναυαγήσει για μία ακόμα φορά η «εθνική συμφιλίωση» παρά να προχωρήσει. Για να πάει πού άραγε; Από τη στιγμή που ο Αμπάς και η Φατάχ απορρίπτουν την ένοπλη αντίσταση και έχουν υποταχθεί πλήρως στους Αμερικάνους (από τους οποίους εξαρτώνται οικονομικά) κι από τη στιγμή που οι μαχητές της Χαμάς συνεχίζουν την Αντίσταση και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω, πώς είναι δυνατόν να συγκεραστούν αυτές οι δύο αντίθετες πολιτικές επιλογές; Τότε γιατί έγινε η συμφωνία;

Χωρίς να μπορούμε να μπού-με στα μυαλά αυτών που την υπέγραψαν, αυτό που μπορού-με να πούμε είναι ότι στην παλαιστινιακή κοινωνία υπάρχει εδώ και χρόνια η τάση να σταματήσουν οι έριδες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών παρατάξεων της Παλαιστίνης. Αυτό παλαιότερα εκδηλώθηκε με διαδηλώσεις υπέρ της συμφιλίωσης και έκτοτε έγιναν πολλές προσπάθειες για να αρ-    θούν οι διαφορές. Η χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου –σύμφωνα με το προσκείμενο στη Χαμάς Παλαιστινιακό Κέντρο Ενημέρωσης– τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας έχουν αγγίξει το επίπεδο του 40%, εξαιτίας του αποκλεισμού και της καταστροφής πολλών τούνελ από τις ισραηλινές και αιγυπτιακές αρχές, ίσως να έπαιξε κι αυτή το ρόλο της στο να γίνει προσπάθεια για να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις Φατάχ-Χαμάς. Πράγμα όμως αδύνατο όσο κυριαρχεί η κλίκα του Αμπάς στη Φατάχ.

Ο τελευταίος μάλλον χρησιμοποίησε αυτή τη συμφωνία περισσότερο ως αντίβαρο στο αδιέξοδο των «ειρηνευτικών συνομιλιών» με τους Σιωνιστές (υπό το… στοργικό βλέμμα της αστερόεσσας) παρά γιατί ενδιαφέρεται να αρθεί το αδιέξοδο στις σχέσεις των δύο μεγαλύτερων παλαιστινιακών παρατάξεων. Ομως οι Σιωνιστές δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Εβαλαν στον Αμπάς ένα ξεγυρισμένο πρόστιμο, αυξάνοντας κατά 30% τις παρακρατήσεις για τα χρέη της ΠΑ στην ισραηλινή εταιρία ηλεκτρισμού, το οποίο κράτησαν από τα λεφτά που μαζεύουν για λογαριασμό της ΠΑ από φόρους και δασμούς. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν καμία κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη της Χαμάς, απειλώντας με συνολικό πάγωμα των χρημάτων της ΠΑ (όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν).

Περιττεύει να πούμε ότι οι «ειρηνευτικές συνομιλίες» πάγωσαν κι αυτές, ενώ οι Σιωνιστές συνεχίζουν κανονικά τους εποικισμούς αλλά και τις κατεδαφίσεις παλαιστινιακών κατοικιών. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι τα μέσα Απρίλη, οι Σιωνιστές κατεδάφισαν 213 κατοικίες και πέταξαν στο δρόμο 426 άτομα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Οχθη, γιατί οι κατοικίες δεν είχαν τις απαραίτητες άδειες, την ίδια στιγμή που από τις αρχές της τελευταίας «ειρηνευτικής διαδικασίας» έχουν εγκρίνει την κατασκευή 13.851 κατοικιών εποίκων στη Δυτική Οχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή οργάνωση «Ειρήνη Τώρα» (https://peacenow.org.il/eng/9Months).
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο Κίεβο χάνει τον έλεγχο στην Ανατολική Ουκρανία
Επόμενο άρθρο Κάτω από τα συντρίμμια του «αμερικάνικου ονείρου» (4)

Σχετικά Αρθρα

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

Διεθνή 1 Οκτ 2026, 18:11

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

Διεθνή 30 Σεπ 2026, 18:52

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

Διεθνή 29 Σεπ 2026, 19:18

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

Διεθνή 29 Σεπ 2026, 15:02

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

Διεθνή 29 Σεπ 2026, 09:52

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

Διεθνή 28 Σεπ 2026, 10:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2026, 00:01
Οικονομία

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

1 Οκτ 2026, 21:46
Διεθνή

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

1 Οκτ 2026, 18:11
Υγεία

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

1 Οκτ 2026, 17:12
Κόντρες

Αδερφοσφαγή

1 Οκτ 2026, 14:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

Ημέρα μη βίας.

Ημέρα ηθοποιού.

Ημέρα κατοικίας.

Γουινέα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1958).

1910: Απολύονται 150.000 εργάτες αλευρόμυλων στην Αγγλία.

1943: Γίνεται στο Περτούλι Τρικάλων η ορκωμοσία αποφοίτων της πρώτης σειράς της σχολής αξιωματικών του ΕΛΑΣ.

1978: Τριάντα νεκροί και χίλιες συλλήψεις σε γενική απεργία στη Γουατεμάλα.

1986: Δολοφονία του πρωθυπουργού της Ινδίας Ρατζίβ Γκάντι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo