Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
  • Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
  • Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!
Διεθνή

Παλαιστίνη

Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μάι 2017, 00:00

Τον δικό της «οδικό χάρτη» για την Παλαιστίνη δημοσίευσε η Χαμάς την Πρωτομαγιά (https://hamas.ps/en/post/678/a-document-of-general-principles-and-policies), σε ένα δεκασέλιδο κείμενο 42 άρθρων με τίτλο «Κείμενο γενικών αρχών και πολιτικών». Το κείμενο παρουσιάστηκε από τον ηγέτη της Χαμάς, Χάλεντ Μισάλ, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Στο προοίμιο του κειμένου επισημαίνεται ότι «το κείμενο αυτό είναι προϊόν συζητήσεων σε βάθος, που μας οδήγησε σε μια ισχυρή συναίνεση. Ως κίνημα, συμφωνούμε με τη θεωρία και πρακτική του οράματος που περιγράφεται στις σελίδες που ακολουθούν. Είναι ένα όραμα που στέκεται σε σταθερό έδαφος και σε καλά εμπεριστατωμένες αρχές. Αυτό το κείμενο αποκαλύπτει τους στόχους, τα βασικά σημεία αναφοράς και τον τρόπο που μπορεί να επιτευχθεί η εθνική ενότητα. Καθορίζει επίσης την κοινή μας κατανόηση της παλαιστινιακής υπόθεσης, τις αρχές λειτουργίας που χρησιμοποιούμε για να την προωθήσουμε και τα όρια ευελιξίας που χρησιμοποιούνται για την ερμηνεία της».

Η Χαμάς ξεκαθαρίζει για μία ακόμα φορά ότι δεν πολεμάει τους εβραίους για τη θρησκεία τους, αλλά τον σιωνισμό για την κατοχή της Παλαιστίνης, και διαχωρίζει τη θέση της από τον αντισημιτισμό, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στις θρησκευτικές ή εθνικές του πεποιθήσεις και ιδεώδη.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που τόσο ξεκάθαρα (και με επίσημο τρόπο) τίθεται το εδαφικό ζήτημα σε κείμενο που δημοσιεύει η ίδια η Χαμάς, η οποία αποδέχεται για χάρη της εθνικής συναίνεσης την εγκαθίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα πριν από τον πόλεμο των έξι ημερών (στις γραμμές της 4ης Ιούνη 1967), δηλαδή στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Μπορεί αυτό να το είχε αποδεχτεί στις συμφωνίες με τη Φάταχ από τότε που έγινε η πρώτη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» (το 2007), αλλά για πρώτη φορά τίθεται ως στόχος σε κείμενο αρχών της οργάνωσης.

Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει τη Χαμάς για «προδοσία» επειδή αποδέχεται αυτόν τον συμβιβασμό. Την ίδια θέση έχει εκφράσει και ο φυλακισμένος ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Αχμαντ Σααντάτ, εδώ και πολλά χρόνια (συνέντευξη στις 21/2/06, https://pflp.ps/english/2006/02/21/interview-with-ahmad-saadat-in-jericho-prison-february-2006/), ενώ στις προσπάθειες για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ’67 δεν έχει αντιταχθεί ούτε ο ηγέτης της Τζιχάντ, Ραμαντάν Σάλαχ (https://www.eksegersi.gr/issue/572/Διεθνή/982.Η-λύση-των-δύο-κρατών-είναι-καταστροφή), μολονότι χαρακτήριζε καταστροφή τη λύση των δύο κρατών.

Παραπέρα, η Χαμάς δεν κάνει πίσω ούτε στο ζήτημα των προσφύγων (θεωρεί ότι έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν οπουδήποτε εντός των εδαφών της ιστορικής Παλαιστίνης, δηλαδή και εντός του ισραηλινού κράτους), ούτε στο ζήτημα του δικαιώματος της ένοπλης αντίστασης (που τη θεωρεί απόλυτα νομιμοποιημένη), ούτε στο ζήτημα των συμφωνιών του Οσλο (που οδήγησαν στη δημιουργία της Παλαιστινιακής Αρχής – ΠΑ) και των υπόλοιπων συμφωνιών που υπέγραψε η ΠΑ (ειδικά αυτών της συνεργασίας για την «ασφάλεια»), τις οποίες εξακολουθεί να καταγγέλλει, αφού δεν έλυσαν τίποτα υπέρ των Παλαιστινίων (το αντίθετο είχαν ως αποτέλεσμα). Ζητά, τέλος, την αναδιοργάνωση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) και όλων των παλαιστινιακών ιδρυμάτων σε δημοκρατική βάση, τη λειτουργία της Παλαιστινιακής Αρχής προς το συμφέρον των Παλαιστίνιων, της δικής τους ασφάλειας και του εθνικού τους στόχου, και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Ως εδώ καλά, όμως όλα αυτά έχουν ειπωθεί και στο παρελθόν. Εχουν υπάρξει και συμφωνίες, όπως η συμφωνία της Μέκκα (τον Φλεβάρη του 2007), η συμφωνία «εθνικής συμφιλίωσης» του Καΐρου (τον Μάρτη του 2009), η συμφωνία κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», που υπογράφηκε στη Ντόχα του Κατάρ τον Φλεβάρη του 2012, ή η πιο πρόσφατη συμφωνία με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση για τη συγκρότηση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» στη Λωρίδα της Γάζας, στα τέλη Απρίλη του 2014, που κατέληξε σε μία κυβέρνηση η οποία κατέρρευσε ένα χρόνο μετά τη σύστασή της (τον Ιούνη του 2015).

Πού κόλλησαν όλες αυτές οι συμφωνίες; Στην απαίτηση των Αμερικάνων, που ελέγχουν ασφυκτικά την Παλαιστινιακή Αρχή και τον σημερινό της πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, για διάλυση των ένοπλων ομάδων της Αντίστασης και την αποδοχή των προηγούμενων συμφωνιών με τους σιωνιστές.

Οι τελευταίοι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούν παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, γιατί αυτό θα σήμαινε τη διάλυση όλων των εποικισμών που έχουν φυτρώσει σαν τα αγριόχορτα μέσα στη Δυτική Οχθη, ούτε φυσικά θα δεχτούν το κράτος αυτό να έχει πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, που θεωρούν αποκλειστικά δική τους.

Επομένως, το κείμενο που δημοσίευσε η Χαμάς μάλλον δεν έχει καμία τύχη να αποτελέσει βάση «εθνικής συμφιλίωσης», αφού η ΠΑ είναι μία «αρχή» καθαρά εξαρτημένη από τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και δε φαίνεται να αλλάζει ρότα.

Αυτό που θα θέλαμε να σημειώσουμε είναι ότι η Χαμάς αναγκάζεται να συμβιβαστεί με αυτό που είχε γίνει στον ΟΗΕ το 1947, έστω και αν η ίδια αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο το ψήφισμα 181 της 29ης Νοέμβρη του 1947. Τα εδάφη μάλιστα που δίνονταν τότε στο παλαιστινιακό κράτος ήταν πολύ μεγαλύτερα από αυτά στα οποία εκτείνονται η Δυτική Οχθη και η Λωρίδα της Γάζας (η τελευταία θα είχε ως σύνορα με την Αίγυπτο τα μισά από αυτά που έχει σήμερα το Ισραήλ), ενώ η Ιερουσαλήμ περιβαλλόταν από αραβικά εδάφη.

Από την άλλη, η συμφωνία διαίρεσης σε δύο κράτη, προέβλεπε την οικονομική τους ένωση με κοινό νόμισμα, τελωνειακή ένωση, κοινή χρήση λιμανιών και αεροδρομίων που εμπλέκονται στο διεθνές εμπόριο, κοινή χρήση μεγάλων οδικών αρτηριών, σιδηροδρόμων, νερού και ηλεκτροπαραγωγής και διεθνή εποπτεία στην Ιερουσαλήμ μέχρι τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στους ίδιους τους κατοίκους της για να καθοριστούν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στη διοίκηση της πόλης.

Ομως, η άρνηση των αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων να συνεργαστούν με τον ΟΗΕ, η καλλιέργεια του σοβινισμού που οδήγησε στον πρώτο αραβοϊσραηλινό πόλεμο και οι σιωνιστικές προκλήσεις και βαρβαρότητες, δεν έκαναν δυνατή αυτή τη λύση. Εκτοτε, οι σιωνιστές κέρδισαν πολλά και κατόρθωσαν (με πλούσια αμερικάνικη υποστήριξη) να επιβάλουν ένα καθεστώς φυλακής στην Παλαιστίνη που συνεχίζει να ματώνει. Γι’ αυτό και καμία ειρήνη δε θα είναι εφικτή όσο υπάρχει το σιωνιστικό-ρατσιστικό κράτος-έκτρωμα που μόνο με τα φασιστικά κράτη του Μεσοπολέμου μπορεί να συγκριθεί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Παλαιστίνη

Κλιμακώνεται η απεργία πείνας των παλαιστίνιων κρατουμένων
Επόμενο άρθρο

Παλαιστίνη

Γιατί να επιλέξουν ανάμεσα στη χολέρα και την πανούκλα;

Σχετικά Αρθρα

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 14:07

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 07:02

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

Διεθνή 9 Ιούλ 2026, 05:02

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 19:07
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Παλαιστίνη

    17Ν
    • Παλαιστίνη

      Εφετείο 17Ν
  • Παλαιστίνη

    ΕΛΑ
    • Παλαιστίνη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Παλαιστίνη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Παλαιστίνη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Παλαιστίνη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Παλαιστίνη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Παλαιστίνη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Παλαιστίνη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Παλαιστίνη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Παλαιστίνη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παλαιστίνη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Παλαιστίνη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Παλαιστίνη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Παλαιστίνη

      Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Παλαιστίνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Ποιοι είμαστε
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Επικοινωνία
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Όροι χρήσης
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Ποιοι είμαστε
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Επικοινωνία
  • Παλαιστίνη

    Παλαιστίνη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo