Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως
  • Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»
  • Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής
  • Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη
  • Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα
  • Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η εξέγερση των κολασμένων
Διεθνή

Αίγυπτος

Η εξέγερση των κολασμένων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Φεβ 2013, 00:00

Δύο βδομάδες έχουν περάσει από τη νέα εξέγερση του λαού της Αιγύπτου, που ξέσπασε ανήμερα της δεύτερης επετείου του μαζικού λαϊκού ξεσηκωμού που οδήγησε στην ανατροπή του Μουμπάρακ. Σύμφωνα με τα νούμερα που δημοσιεύει το ίδιο το καθεστώς, οι νεκροί μετά τις καθημερινές μαζικές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής του καθεστώτος και τμήματος του στρατού ανέρχονται στους 60 και οι τραυματίες υπολογίζονται σε δυο χιλιάδες! Οι μαζικές και σκληρές οδομαχίες στο Κάιρο, στο Πορτ Σάιντ και στο Σουέζ έχουν σταδιακά υποχωρήσει. Οι υποσχέσεις για λαμπρές μέρες για το λαό της Αιγύπτου από την κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα πνίγηκαν στο αίμα των νεκρών διαδηλωτών.

Το τελευταίο κρούσμα της κατασταλτικής μανίας του καθεστώτος –πλέον αισθητά αναβαθμισμένης σε σχέση με τις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη– είναι ο βασανισμός του μεσήλικα εργάτη Χαμάντα Σάμπερ την Παρασκευή το βράδυ από του πραίτορες του καθεστώτος έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο. Οι σκηνές με τους μανιασμένους μπάτσους να σέρνουν γυμνό έναν άνθρωπο στο έδαφος, χτυπώντας τον λυσσαλέα, έκαναν το γύρο του κόσμου. Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας και έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό». Ο Χαμάντα Σάμπερ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της αστυνομίας. Εκεί παγιδεύτηκε από τους βασανιστές του. Οπως αργότερα εξήγησε ο γιος του, δεν γνώριζε ότι υπήρχε βίντεο ντοκουμέντο με τον βασανισμό του και υπέκυψε στους εκβιασμούς της ασφάλειας και της εισαγγελίας να καταθέσει ότι οι μπάτσοι τον «προστάτευσαν» από διαδηλωτές, που τον πέρασαν δήθεν για αξιωματικό του στρατού. Το κρατικό κανάλι έβγαλε σε τηλεοπτικό πάνελ τον Σάμπερ από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν να δώσει αυτές τις «εξηγήσεις» και μετά η εισαγγελία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απέσυρε κάθε ιδέα κατηγορίας από τους μπάτσους. Αυτό, βέβαια, εξόργισε ακόμη περισσότερο τους εξεγερμένους. Οταν ο Σάμπερ μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, υπό την προστασία των δικών του, ομολόγησε εκ νέου ότι αναγκάστηκε να πει ψέματα, επειδή τον τρομοκρατούσαν.
Σε ένα άλλο περιστατικό, ο Μοχάμεντ Αλ Γκίντι, μέλος του «Λαϊκού Ρεύματος», της οργάνωσης που ηγείται ο Χαμαντίν Σαμπάχι, εξαφανισμένος από τις 28 Γενάρη που κατέβηκε μαζί με συντρόφους του στην Ταχρίρ, βρέθηκε νεκρός σε νοσοκομείο του Καΐρου με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και με σημάδια κακοποίησης σε όλο του το σώμα. Οι αρχές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι τον έφεραν έτσι άγνωστοι στο νοσοκομείο μετά από… αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Τα στελέχη του «Λαϊκού Ρεύματος» ανακοίνωσαν επίσημα, ότι οι αρχές του νοσοκομείου αναγκάστηκαν να πουν ψέματα κατόπιν πίεσης της ασφάλειας, και ότι ο Αλ Γκίντι βασανίστηκε από τις αρχές ασφάλειας μέχρι θανάτου.
Τι είναι όμως αυτό που πυροδότησε την νέα εξέγερση; Το περασμένο Νοέμβρη πραγματοποιήθηκαν δυναμικές πορείες ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τον Μοχάμεντ Μόρσι και τότε είχαμε σκληρές συγκρούσεις και οδομαχίες, πυρπόληση των γραφείων της Αδελφότητας, ακόμη και μάχες σώμα με σώμα με νεκρούς έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Ο λαϊκός ξεσηκωμός τότε πυροδοτήθηκε από το πραξικόπημα που διέπραξε ο Μόρσι, παραχωρώντας στον εαυτό του έκτακτες νομοθετικές, δικαστικές και εκτελεστικές υπερεξουσίες. Μια επιφανειακή ανάγνωση των γεγονότων παρέπεμπε ευθέως σε σύγκρουση των «κοσμικών» δυνάμεων της αντιπολίτευσης, του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας που σχηματίστηκε από τις δυνάμεις που αναμετρήθηκαν εκλογικά με τον Μόρσι στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, με το καθεστώς.
Η νέα εξέγερση, όμως, καθώς και η τεράστια αποχή στο δημοψήφισμα για το Σύνταγμα το Δεκέμβρη, τη στιγμή που οι οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας έκαναν έκκληση για «γνήσιο» εθνικό διάλογο και συμμετοχή στο δημοψήφισμα, δείχνουν άλλα πράγματα. Η Αίγυπτος «πάσχει» κι αυτή, όπως και όλος σχεδόν ο Δυτικός Κόσμος από τη λεγόμενη πολιτική κρίση αντιπροσώπευσης. Στην πραγματικότητα, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν διαθέτουν μαζικές οργανώσεις, πολιτικές, συνδικαλιστικές, πολιτιστικές. Και αν σε ένα βαθμό αυτό οφειλόταν στη μηδενική ανοχή του φασιστικού καθεστώτος Μουμπάρακ, τα δυο επόμενα χρόνια υπήρχε το πρόσφορο έδαφος για μαζικές προσελκύσεις και στρατολογήσεις λαϊκών δυνάμεων.
Η μόνη πολιτική δύναμη που παραδοσιακά, ιστορικά, διέθετε και διαθέτει οργανωμένες δυνάμεις είναι η πλέον κυβερνώσα συνιστώσα του καθεστώτος, πλάι στην παραμένουσα χούντα του στρατού, η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Το στρατιωτικό καθεστώς που έλεγχε την Αίγυπτο μετά τον Νάσσερ, επί Σαντάτ, έδωσε τη δυνατότητα σε δυνάμεις της Αδελφότητας να ελέγχουν ινστιτούτα, θεσμούς, και βεβαίως τα τζαμιά της χώρας. Για το στρατό η Αδελφότητα ήταν μια χρήσιμη αντιπολίτευση, προκειμένου να εκτονώνει τους κοινωνικούς κραδασμούς και να αξιοποιεί το όπιο του λαού. Από τα χρόνια του ιθύνοντος νου της Αδελφότητας, του κατεξοχήν θεωρητικού του «ριζοσπαστικού Ισλάμ» Σαγίντ Κουντμπ, που φυλακίστηκε από τον Νάσερ, το εργατικό κίνημα, η αμφισβήτηση των σχέσεων ιδιοκτησίας θεωρείται προσβολή στο κόσμο που έπλασε ο θεός. Το φούντωμα του ισλαμισμού σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο, μετά την επιβολή του θεοκρατικού καθεστώτος στο Ιράν, ευνόησε την ενίσχυση των δυνάμεων της Αδελφότητας στην Αίγυπτο.

Ομως, η ιστορία της ιρανικής επανάστασης του ’79 δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται στην Αίγυπτο. Για ένα μεγάλο τμήμα του λαού της Αιγύπτου η Αδελφότητα έχει πλέον στοχοποιηθεί ως τμήμα του καθεστώτος, ως υπεύθυνη δύναμη για τα οικονομικά δεινά που συνεχίζουν να βασανίζουν τη μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού. Ο λαϊκός αναβρασμός στην Αίγυπτο δε λέει να κοπάσει. Οι αιτίες δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι κυρίως οικονομικές. Η φτώχεια, η μαζική ανεργία, η ανέχεια, η εξαθλίωση για ένα μεγάλο τμήμα του προλεταριάτου της Αιγύπτου, ειδικά τη νέα εργατική βάρδια, είναι η μεγάλη πυριτιδαποθήκη στις πόλεις της Αιγύπτου, που κάθε φορά πυροδοτείται από τις πολιτικές εξελίξεις, από τις κινήσεις της Αδελφότητας και του στρατού, που θέλουν να επαναφέρουν το χαλινάρι στους ανυπότακτους Αιγύπτιους. Το τσάκισμα από τη λαϊκή εξέγερση που ξέσπασε πριν δυο χρόνια της παντοδύναμης μιλίτσιας του Μουμπάρακ, που μόνο στο Κάιρο φημολογείτο ότι ανερχόταν σε ένα εκατομμύριο άτομα, έδωσε τεράστιες δυνατότητες ελεύθερης δράσης στο λαό της Αιγύπτου. Πριν δυο χρόνια, κάθε απόπειρα διαδήλωσης στο δρόμο κατέληγε αμέσως σε νεκρούς. Η αστυνομία χρησιμοποιούσε πραγματικά πυρά προκειμένου να καταστείλει κάθε διαμαρτυρία, ακόμη και ειρηνική. Σήμερα, το προλεταριάτο της Αιγύπτου φτύνει επιδεικτικά στα μούτρα των δημίων του, αψηφώντας θαρραλέα την απαγόρευση κυκλοφορίας και το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβάλλουν ο Μόρσι και ο στρατός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αίγυπτος

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΛΕΣ: Φιλιά εις τα παιδιά
Επόμενο άρθρο

Αίγυπτος

Μπαρούτι μυρίζει ξανά στην Τυνησία

Σχετικά Αρθρα

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

Διεθνή 1 Σεπ 2026, 21:36

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

Διεθνή 1 Σεπ 2026, 10:41

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

Διεθνή 31 Αυγ 2026, 09:40

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

Διεθνή 31 Αυγ 2026, 09:03

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

Διεθνή 31 Αυγ 2026, 05:40

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

Διεθνή 30 Αυγ 2026, 20:13
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

Βιετνάμ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Θιβέτ: Ημέρα δημοκρατίας.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν 246 γυναικόπαιδα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

1944: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή ΕΑΜ και ΚΚΕ.

1945: Λήξη β’ παγκόσμιου πολέμου.

1970: Αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια (ΠΑΜ – «Οργάνωση Αρης») με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην αμερικανική πρεσβεία. Νεκροί οι εκτελεστές της Κώστας Τσικουρής και Μαρία-Ελενα Αντσελόνι. Επικήρυξη (100.000 δρχ.) του φοιτητή Κ. Κωτσάκη ως συναυτουργού.

1996: Υπογράφεται εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντάρτες στις Φιλιππίνες, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος που διήρκεσε 24 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αίγυπτος

    17Ν
    • Αίγυπτος

      Εφετείο 17Ν
  • Αίγυπτος

    ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αίγυπτος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αίγυπτος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αίγυπτος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αίγυπτος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo