Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου
  • Οι Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις εκλογές
  • Oι σκηνοθέτες του ΝΑΖΑ υιοθετούν το βρόμικο σιωνιστικό αφήγημα
  • Εργαζόμενοι και επιζήσαντες της Βιολάντα καταγγέλλουν πίεση, εκφοβισμό και μπούλινγκ
  • Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη
  • Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Βέλγιο: Eγκλημα σε βάρος των ηλικιωμένων
Διεθνή

Βέλγιο: Eγκλημα σε βάρος των ηλικιωμένων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιαν 2021, 10:38

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστείας, που μόνο «αντισυστημική» δεν είναι, το βελγικό κράτος, από την έναρξη του πρώτου πανδημικού κύματος μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη, εγκατέλειψε χιλιάδες ηλικιωμένους να πεθάνουν έγκλειστοι σε γηροκομεία, ενώ όπως όλα δείχνουν συνεχίζει την ίδια τακτική.

Από τον Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη του 2020, το 61,3% του συνόλου των θανάτων ασθενών από COVID-19 συνέβη στις βελγικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, γιατί οι νοσούντες ηλικιωμένοι δεν μεταφέρονταν καν στα νοσοκομεία για περίθαλψη.

Ο διευθυντής της ΔΑ, Φίλιπ Χένσμανς, δήλωσε: «Τα ευρήματα της έρευνας μας επιτρέπουν να επιβεβαιώσουμε ότι οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι τρόφιμοί τους εγκαταλείφθηκαν από τις αρχές, μέχρι να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, ενώ η χειρότερη φάση του πρώτου κύματος είχε ήδη ολοκληρωθεί».

Η κρατική διαχείριση της πανδημίας παίρνει διαστάσεις στυγνού εγκλήματος ενάντια στις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους απόμαχους της δουλειάς, που εγκαταλείφθηκαν να πεθάνουν σε κάποιο γηροκομείο, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι ΜΕΘ του βελγικού ΕΣΥ, δυναμικότητας τουλάχιστον 2.000 κλινών, ποτέ δε γέμισαν πλήρως και πολλές παρέμεναν διαθέσιμες. Κλίνες στις οποίες θα μπορούσαν να νοσηλευτούν ηλικιωμένοι έμειναν κενές για να δημιουργείται η εικόνα ότι το δημόσιο σύστημα υγείας αντέχει στην πίεση της πανδημίας. Το βελγικό κράτος απέφυγε εικόνες τύπου Μπέργκαμο, όπου φορτηγά του στρατού μετέφεραν εκατοντάδες φέρετρα καθημερινά από τα νεκροτομεία στους τόπους ταφής, μόνο γιατί καταδίκασε συνειδητά χιλιάδες ηλικιωμένους να πεθάνουν σιωπηλά στα κρεβάτια τους για να μην του χαλάσουν την εικόνα. Σύμφωνα με τον Βενσάν Φρεντερίκ, γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών ΜΦΗ, πολύ μεγάλος μέρος των ηλικιωμένων που ασθένησαν από COVID-19 δεν έλαβε ποτέ κάποιου είδους ιατρική βοήθεια.

Δεκάδες συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν κατήγγειλαν στη ΔΑ ότι, ενώ ορθώς τους είχε απαγορευτεί η πρόσβαση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθήσουν τους συγγενείς τους, το προσωπικό των γηροκομείων δεν επαρκούσε για να φροντίσει τους τρόφιμους, κάτι που επιβάρυνε την ήδη τραγική κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει. Σύζυγος ηλικιωμένου που ασθένησε και πέθανε από COVID-19 δήλωσε στη ΔΑ: «Ηταν πολύ δύσκολο για τον άντρα μου να φάει μόνος του. Οσο περνούσε ο καιρός έχανε βάρος. Οταν ρώτησα το προσωπικό γιατί συμβαίνει αυτό, ένας εργαζόμενος μου απάντησε ότι δεν μπορούν να τους ταΐζουν όλους καθημερινά. Με αποτέλεσμα τις μισές μέρες να μένει νηστικός και αφυδατωμένος».

Οι περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στα γηροκομεία δήλωσαν στη ΔΑ ότι δεν έχουν λάβει καμία εκπαίδευση στη χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού και δεν είχαν επαρκή ενημέρωση για τον κοροναϊό και τους κινδύνους του. Ακόμη, δεν υπήρχε συστηματικός έλεγχος για ύπαρξη κρουσμάτων ανάμεσα στο προσωπικό, ενώ μέχρι τον περασμένο Αύγουστο τα μαζικά τεστ στο προσωπικό δεν ξεπερνούσαν το ένα κάθε μήνα. Σύμφωνα με τον Γκερτ Πόλφλιετ, διευθυντή γηροκομείου, με εντολή της διοίκησης η χρήση προστατευτικού εξοπλισμού από τους εργαζόμενους γινόταν μόνο στην περίπτωση που ο τρόφιμος είχε διαγνωστεί με COVID-19. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαγορευόταν. Τα τεστ όμως στους τρόφιμους ήταν ανύπαρκτα και έτσι στην πραγματικότητα κανείς δεν ήξερε αν νοσούσαν. Με αυτόν τον τρόπο γινόταν υποεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στον πληθυσμό των ηλικιωμένων στα γηροκομεία, αλλά και στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας.

Οι κρατικοί έλεγχοι στα ιδιωτικά γηροκομεία είχαν περιοριστεί δραστικά καιρό πριν από την πανδημία, ενώ οι παθολόγοι έδειχναν απροθυμία να επισκεφτούν και να περιθάλψουν τους ηλικιωμένους ασθενείς, φοβούμενοι το γεγονός ότι αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αυτές οι δομές είχαν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, πραγματικές παγίδες θανάτου για τους τρόφιμους, τους φροντιστές και το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν εκεί. Οι τρόφιμοι με άνοια ουσιαστικά κρατούνταν δεμένοι στα κρεβάτια τους ή ναρκώνονταν με μεγάλες δόσεις κατασταλτικών φαρμάκων, προκειμένου να μη μετακινούνται, ενώ οι υγιείς περιορίζονταν στα δωμάτιά τους ανεξάρτητα από τον αν υπήρχε πραγματικός κίνδυνος να κολλήσουν τον ιό.

Σχεδόν πανομοιότυπα είναι τα ευρήματα της έρευνας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλη του 2020. Το 64% των θανάτων του πρώτου πανδημικού κύματος ήταν τρόφιμοι των βελγικών γηροκομείων, που σε απόλυτα νούμερα ξεπέρασαν τους 6.200. Από αυτούς οι 4.900 πέθαναν αβοήθητοι στα κρεβάτια τους, χωρίς καν να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο για να λάβουν κάποια έστω στοιχειώδη περίθαλψη. Η επικεφαλής της έρευνας των ΓΧΣ, Στεφανί Γκουμπλόμ, δήλωσε: «Την περίοδο που κάναμε την έρευνά μας, μόνο το 54% των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είχε επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό, το 64% δεν είχε τις κατάλληλες μάσκες τύπου FFP2 και μόλις το 42% του προσωπικού που δούλευε στα πλυντήρια είχε πρόσβαση σε κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό».

Παράλληλα, η πιθανότητα τρόφιμος των γηροκομείων να δεχτεί ιατρική περίθαλψη σε κάποιο νοσοκομείο μειώθηκε δραστικά. Πριν από την πανδημία, το 86% των τροφίμων που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη μεταφερόταν σε κάποιο νοσοκομείο, ποσοστό που έπεσε στο 57% κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας. Ενα στα τρία γηροκομεία που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε μέσω των εκπροσώπων τους ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης που γίνονταν στα νοσοκομεία για τη διακομιδή ασθενών για περίθαλψη δεν έπαιρνε καμιά απάντηση, ενώ οι επισκέψεις παθολόγων στα γηροκομεία μειώθηκαν κατά 50%.

Θύματα αυτής της κατάστασης δεν ήταν μόνο οι ηλικιωμένοι αλλά και οι εργαζόμενοι των γηροκομείων, που έπρεπε να εργαστούν κάτω από ακραίες συνθήκες, γεγονός που οδήγησε σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και σε πολλές περιπτώσεις σε σύνδρομο μετατραυματικού άγχους.

Το βελγικό κράτος δεε δίστασε να θυσιάσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, προκειμένου να αποφύγει τη στοιχειώδη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Συνένοχοι στο έγκλημα είναι και οι ιδιώτες καπιταλιστές της Υγείας, που συναίνεσαν στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας, ενώ παράλληλα απέφυγαν να ενισχύσουν το προσωπικό των δομών-επιχειρήσεών τους, πετώντας τους εργαζόμενους βορά στα δόντια του COVID-19 και μετατρέποντάς τες σε μεσαιωνικά εργασιακά κάτεργα.

Εκτύπωση 🖨
ΒΕΛΓΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 13 Γενάρη
Επόμενο άρθρο Δεν υπάρχει προοδευτισμός, όταν κλείνεις τα μάτια στις ανάγκες της κοινωνίας

Σχετικά Αρθρα

Οι Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις εκλογές

Διεθνή 6 Οκτ 2026, 12:12

Μαθητική οργή στη Γαλλία

Διεθνή 5 Οκτ 2026, 12:58

Μια βρετανική εταιρία, ένας έλληνας ιδιοκτήτης και ο πρώην δικηγόρος του Νετανιάχου: Ποιος πραγματικά κατέχει τη σερβική επιχείρηση ισραηλινών drones;

Διεθνή 5 Οκτ 2026, 10:05

Οι σιωναζιστικές βόμβες δεν κάνουν θρησκευτικές διακρίσεις

Διεθνή 4 Οκτ 2026, 09:36

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

Διεθνή 3 Οκτ 2026, 10:24

Εκλογικό μέτωπο της Παλαιστινιακής Αντίστασης με την οργάνωση του Νταχλάν

Διεθνή 2 Οκτ 2026, 11:17
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου

6 Οκτ 2026, 12:29
Διεθνή

Οι Παλαιστίνιοι στο εξωτερικό κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί στις εκλογές

6 Οκτ 2026, 12:12
Πολιτισμός

Oι σκηνοθέτες του ΝΑΖΑ υιοθετούν το βρόμικο σιωνιστικό αφήγημα

6 Οκτ 2026, 11:27
Εργατικά

Εργαζόμενοι και επιζήσαντες της Βιολάντα καταγγέλλουν πίεση, εκφοβισμό και μπούλινγκ

6 Οκτ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

6 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

5 Οκτ 2026, 20:25
Υγεία

Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο

5 Οκτ 2026, 19:04
Παιδεία

Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ

5 Οκτ 2026, 18:44
Κόντρες

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

5 Οκτ 2026, 15:08
Η παπάρα

Το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε από τους βασικούς σταθμούς

5 Οκτ 2026, 14:16
Διεθνή

Μαθητική οργή στη Γαλλία

5 Οκτ 2026, 12:58
Διεθνή

Μια βρετανική εταιρία, ένας έλληνας ιδιοκτήτης και ο πρώην δικηγόρος του Νετανιάχου: Ποιος πραγματικά κατέχει τη σερβική επιχείρηση ισραηλινών drones;

5 Οκτ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Οκτώβρη

5 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!

Το παραδέχεται δημόσια η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

4 Οκτ 2026, 20:18
Πολιτισμός

Ghassan Kanafani, Τα θεατρικά

Μετάφραση Ναουζάτ Χαντίντ - Πρόλογος Νασίμ Αλάτρας - Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ

4 Οκτ 2026, 12:16
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές βόμβες δεν κάνουν θρησκευτικές διακρίσεις

4 Οκτ 2026, 09:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

3 Οκτ 2026, 10:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

Αίγυπτος: Ημέρα στρατού.

1944: Εκτελούνται από ναζί 85 έλληνες πατριώτες στην περιοχή Υμηττού – Χαραυγής.

1972: Τέσσερις καταδίκες μελών του «Κινήματος 20ής Οκτώβρη».

1973: Αρχίζει ο αραβοϊσραηλινός πόλεμος του Γιομ Κιπούρ.

1976: Τερματίζεται η πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα.

1981: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ.

1988: 159 νεκροί από σφοδρές ταραχές λόγω έλλειψης καταναλωτικών αγαθών στην Αλγερία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…». Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι πάντα μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις. Ένα ταξίδι στην ιστορία, στους πολιτιστικούς θησαυρούς που φυλάσσονται αιώνες αλλά και στο βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αλέξης Τσίπρας

[Στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου αναζήτησε… ιδεολογικό καταφύγιο ο πολιτικός απατεώνας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στο Αγιονόρος, όπου δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου, «γέροντα» Εφραίμ! Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα και τους λογογράφους του στον Μαρξ και τη μεγαλοφυή ανάλυσή του για τη σχέση της θρησκείας με την αναζήτηση του νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης θα ήταν too much. Ανθρωποι σαν τον Τσίπρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την πραγματική φιλοσοφική μόρφωση, οπότε σιγά μην καθήσουν να ζορίσουν τον εαυτούλη τους με φράσεις όπως «Η θρησκεία είναι η φαντασιακή πραγμάτωση της ανθρώπινης ουσίας, αφού η ανθρώπινη ουσία δεν έχει αληθινή πραγμάτωση» (Αλέξη, μην κουράζεσαι, είναι το ακριβώς αντίθετο από την παπάρα που έγραψες ή σου έγραψαν). Οι Τσίπρες… το πολύ μέχρι στιχάκια τραγουδοποιών (που δε φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι). Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα, αναφορικά με πτυχές της ιστορία της ρασοφόρας πολιτείας του Αθω στον Θέμο Κορνάρο και το ταξιδιωτικό αριστούργημά του «Οι άγιοι δίχως μάσκα»; Θα κινδυνεύαμε να μπερδέψει τον συγγραφέα με τον συνεπώνυμό του Βιτσέντζο Κορνάρο και να ξεφυλλίζει τον «Ερωτόκριτο» για να βρει «πού γράφει για το Αγιον Ορος». Θα θυμίσουμε μόνο την επιστολή που έστειλαν τα μοναστήρια του Αθω στον Χίτλερ, δέκα χρόνια μετά το οχτάμηνο ρεπορτάζ του Θέμου Κορνάρου. Στις 26 Απρίλη του 1941, οι αγιορείτες καλόγεροι απ’ όλα τα μοναστήρια είχαν αποστείλει -«βαθυσεβάστως»- επιστολή «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», με την οποία έπαιρναν «την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων»! Ζητούσαν από τον Χίτλερ, που είχε σκλαβώσει την Ελλάδα, να γίνει ο συνεχιστής των βυζαντινών αυτοκρατόρων, των σλάβων και ουγγροβλάχων ηγεμόνων και των οθωμανών σουλτάνων, εξασφαλίζοντάς τους την καλοπέρασή τους, που είναι το μόνο που τους νοιάζει. «Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής», έγραφαν στον Χίτλερ οι ρασοφόροι του Αθω. Φαίνεται πως το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε ούτε απ’ αυτόν τον σταθμό]

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo