Αλλη μια ήττα για το Ισραήλ

0

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων οργανώσεων της Αντίστασης. Η συμφωνία περιλαμβάνει το άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων μεταξύ Ισραήλ και Γάζας για την εισαγωγή καυσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και την άρση απαγόρευσης αλιείας από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό σε βάρος των παλαιστίνιων ψαράδων, με αντάλλαγμα την παύση εκτόξευσης ρουκετών και εμπρηστικών μπαλονιών από μαχητές της Αντίστασης από την αποκλεισμένη Γάζα προς τους γειτονικούς ισραηλινούς οικισμούς.

Ο Νετανιάχου έσπευσε να χαρακτηρίσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σαν νίκη για το Ισραήλ, που θα προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια στους Ισραηλινούς οι οποίοι ζουν δίπλα στα σύνορα με την πολιορκημένη από τους σιωνιστές Γάζα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική κι αυτό προκύπτει καθαρά από τις δηλώσεις δεκάδων ακροδεξιών δημοσιογράφων και πολιτικών, που είτε στήριξαν στο παρελθόν είτε στηρίζουν και συνεργάζονται τώρα με τον Νετανιάχου.

Ο δημοσιογράφος Ρον Μπεν Γισάι έγραψε στην Γεντιότ Αχρονότ ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πέτυχε τίποτα με τους βομβαρδισμούς στη Γάζα και δεν είναι ικανή να διατηρήσει την ασφάλεια και την ηρεμία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ με περιπαικτικό τόνο για τον ίδιο τον Νετανιάχου έγραψε: «Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε ήλιο (σ.σ. αέριο που γεμίζουν τα μπαλόνια) σε όλοκληρο τον κόσμο, στη Γάζα όμως φαίνεται ότι έχουν αρκετό. Ο επόμενος γύρος έντασης είναι απλά θέμα χρόνου».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Ταλ Λεβ Ραμ έγραψε στη Μααρίβ: «Ο ισχυρότερος στρατός στη Μέση Ανατολή έχει βυθιστεί σε κρίση, αφού χρειάζεται να δημοσιεύσει στα μίντια βίντεο των βομβαρδισμών, προκειμένου να αποδείξει ότι πέτυχε νίκη ενάντια στα εμπρηστικά μπαλόνια».

Ο Νόαμ Αμίρ έγραψε στη Μακόρ Ρισόν: «Ο πιο αδύναμος οργανισμός της Μέσης Ανατολής (σ.σ. οι οργανώσεις της Αντίστασης), χρησιμοποιώντας τα πιο πρωτόγονα όπλα, ανάγκασε το Ισραήλ να χάσει την ισορροπία του και να εισέλθει σε μια κατάσταση τρέλας».

Το μεγαλύτερο πλήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό Νετανιάχου-Γκαντζ προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Αριέ Ντερί, που υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι ο τελευταίος κύκλος της ισραηλινής επιθετικότητας τελείωσε με ήττα για το Ισραήλ, αφού δεν κατάφερε τίποτα, ούτε καν να επιστρέψει στο Ισραήλ τους ισραηλινούς στρατιώτες που κρατάει αιχμάλωτους η Χαμάς στη Γάζα. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην απόφαση των αρμόδιων οργάνων της ισραηλινής κυβέρνησης να επιτρέψουν την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ως μέρος της συμφωνίας ανακωχής.

Για άλλη μια φορά, οι πάνοπλοι σιωνιστές με τα υπερσύγχρονα πολεμικά συστήματα και τις περισσότερες από 200 πυρηνικές κεφαλές, λύγισαν μπροστά στα «πρωτόγονα» όπλα της Αντίστασης. Αποδείχτηκε περίτρανα και πάλι, ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρό όπλο από ένα λαό που οπλισμένος με αποφασιστικότητα, δεμένος αξεδιάλυτα με την οργανωμένη Αντίστασή του και παρά τα ποτάμια αίματος που έχει χύσει μέσα σε δεκαετίες αγώνα, παραμένει ζωντανός, πολεμώντας για την ελευθερία του και για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: