Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;
  • Εις την οδόν της μετανοίας
  • Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Δεν τον έσωσε ούτε η γνώση της γερμανικής
Κόντρες

Δεν τον έσωσε ούτε η γνώση της γερμανικής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Σεπ 2022, 11:06

Ως γνωστόν, ο Κούλης Μητσοτάκης μιλάει και γερμανικά, εκτός από αγγλικά και γαλλικά. Πάντοτε, δε, όταν συναντιέται με γερμανό πολιτικό, τού μιλάει στα γερμανικά, για να κάνει επίδειξη της γλωσσομάθειάς του (ή της ξενοδουλείας του, όπως νομίζουμε εμείς). Η παραδοσιακή επίδειξη γερμανοδουλείας του Κούλη δεν εμπόδισε το Spiegel να του αφιερώσει ένα άρθρο με τίτλο «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία», με αναφορά στις υποκλοπές και στο Προσφυγικό. Περιμένουμε τη δήλωση του Οικονόμου, που θα βαφτίσει και το Spiegel… συριζαϊκής επιρροής, για να γελάσουμε και πάλι.

Σκοτεινές ιστορίες

Δεν ξέρουμε αν η ΕΥΠ/ΚΥΠ παρακολουθούσε τους Σαγιά και Πιτσιόρλα επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Ρουμπάτη, αλλά δεν θα μας έκανε καμιά εντύπωση αν αυτό γινόταν. Διότι το μεγάλο πολιτικό ερώτημα, που ποτέ δεν απαντήθηκε, είναι πώς «ξεφύτρωσαν» (σωστότερα «φυτεύτηκαν») αυτοί οι δύο δίπλα στον Τσίπρα; Ο παντελώς άγνωστος στην πολιτική Σαγιάς ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος ειδικευμένος στην υποστήριξη καπιταλιστικών ομίλων που ήθελαν να κάνουν «επενδύσεις» και άνοιγαν «λογαριασμούς» με το Δημόσιο. Και ξαφνικά, «από το πουθενά», βρέθηκε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, δηλαδή ελεγκτής των υπουργών. Ο Πιτσιόρλας, παλιός ευρωαναθεωρητής, είχε παρατήσει την πολιτική και ασχολούνταν μόνο με μπίζνες. Και ξαφνικά, «από το πουθενά» κι αυτός, βρέθηκε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (του μηχανισμού ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, δηλαδή) και μετά έγινε και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, με αρμοδιότητα πάντοτε τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο Σαγιάς έφυγε ήσυχα, όπως είχε έρθει, και γύρισε στις μπίζνες της νομικής του εταιρίας. Ο Πιτσιόρλας αρνήθηκε να διεκδικήσει έδρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και γύρισε στις μπίζνες. Τελευταία φορά που διαβάσαμε γι’ αυτόν τον βρήκαμε πρόεδρο του ομίλου ΑΒΙΑΡΕΠΣ (αεροπορική εταιρεία Sky Express, εταιρίες επίγειας εξυπηρέτησης Swissport Hellas και Skyserv και άλλες επιχειρήσεις, από ξενοδοχεία μέχρι αγροτικά προϊόντα), από τον οποίο τον έδιωξαν, χωρίς να ξέρουμε πού πήγε στη συνέχεια.

Σκοτεινά πρόσωπα, σκοτεινές διαδικασίες, γιατί να μην χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο και η ΕΥΠ/ΚΥΠ;

Παπαχρήστος επιβεβαιώνει Κόντρες

Γράφαμε χθες σχετικά με την υφυπουργοποίηση Μπρατάκου: Ολα δείχνουν πως η αναβάθμιση έγινε για λόγους προστασίας του Μπρατάκου (ίσως να το έθεσε και ο ίδιος ως όρο για να αναλάβει), που πλέον υπάγεται στην αρμοδιότητα της Βουλής, ως «πολιτικό πρόσωπο» (νόμος περί ευθύνης υπουργών).

Γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του στα «Νέα» σήμερα: «…το παλικάρι που ορκίζεται σήμερα υφυπουργός, είναι έξυπνο. Το λιγότερο. Οπως μου εξηγούσε φίλος μου, πολύ μέσα στα πράγματα, προχθές το βράδυ, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, φαίνεται πως τα θέματα με τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού είναι πολλά και σοβαρά. Εξού και ο Μπρατάκος απαίτησε να γίνει υφυπουργός. Αν πάει κάτι στραβά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ως γενικός γραμματέας θα πήγαινε κατευθείαν σε ποινικό δικαστήριο».

Διαπλεκόμενος ο Κούλης;

Ο Παπαχρήστος (ο άνθρωπος «ειδικών αποστολών» του Μαρινάκη) επέστρεψε ορεξάτος, μετά από ένα μήνα διακοπών, και ήταν τόση η όρεξή του που… καταβρόχθισε τον Κούλη για πρωινό. Τον λέει διαπλεκόμενο! Ιδού τι γράφει (η έμφαση δική μας): «…εννοώ τη διαπλοκή, που πήρε τα σκάφη της και έφυγε μακριά, από την τοξικότητα της πρωτεύουσας, και τα αγριεμένα μποφόρ του Αιγαίου. Τι να κάνει άλλωστε εδώ; Να πέσει ο Μητσοτάκης, και να επιστρέψει ο άλλος, κάτω από οποιοδήποτε σχήμα, δεν το έχει αποφασίσει ακόμη. Και όσο περνάει ο καιρός, και το πράγμα με τις παρακολουθήσεις αρχίζει να σαπίζει, γίνεται όλο και πιο αναποφάσιστη. Σου λέει, ο “τραχανάς“ είναι απλωμένος, έρχεται βαρύς χειμώνας, το μέλλον είναι αβέβαιο, τα λεφτά από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχουν έρθει ακόμη, τα περιμένουμε (τα πολλά λεφτά, γιατί κάτι ψιλά αναμένονται), οπότε πού να τρέχεις τώρα για πολιτικές αλλαγές και περιπέτειες; Ασ’ τον Κυριάκο, και βλέπουμε… Στο τέλος της ημέρας, μπορεί να κερδίσει κανένα καλό “κόλπο“ στην πόκα που παίζει τα ρέστα του από νωρίς, και να ρεφάρει…».

Και σ’ άλλο σχόλιο: «Αν έχει ένα πρόβλημα η διαπλοκή, αυτή την ώρα, είναι με ποιον μιλάει, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ποιος είναι αυτός δηλαδή στον οποίο θα απευθύνονται, γιατί όπως προανέφερα, ο “τραχανάς“ είναι απλωμένος, και θα μιλάει μαζί της, εξ ονόματος του Κυριάκου. Ο προηγούμενος, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, είχε τη σχετική εξουσιοδότηση από τον Κυριάκο, και το πράγμα δούλευε ρολόι. Τώρα, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Ο καινούργιος, που ονομάζεται Γιάννης Μπρατάκος, και αύριο ορκίζεται υφυπουργός, ποιος ξέρει αν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του, να γίνει Γρηγόρης στη θέση του Γρηγόρη. Θα φανεί».

Κι αφού περιέγραψε τον Μητσοτάκη ως διαπλεκόμενο, ο Παπαχρήστος καταλήγει: «Ομως, είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς σήμερα, αν θα υπάρξει ανάταξη του δικού του προφίλ (σ.σ. του Κούλη), και της εικόνας της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που βολοδέρνει καθημερινά και εν συνόλω, ανάμεσα σε υπεκφυγές, μισόλογα, ηλίθια κουτσομπολιά, ανήθικες φήμες, σοβαρά λάθη (όπως το βλακώδες “πέσιμο“ σε δημοσιογράφους και έγκυρα ξένα μέσα ενημέρωσης), και δείχνει αδύναμη να κατανοήσει σωστά την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Εν κατακλείδι, αν δεν συνέλθουν γρήγορα, δεν τους βλέπω καλά…».

«Ολοι έξω»;

«Ολοι έξω» είναι, λέει, η απαιτητική εντολή του Μαξίμου προς τους γαλάζιους βουλευτές. Να βγουν «στην κοινωνία» και ν’ αρχίσουν τις «ζυμώσεις»! Είστε σοβαροί/ές εσείς (κάτι παπαγαλάκια που κάνουν ρεπορτάζ Μαξίμου) που τα γράφετε; Για μακάκα τον έχετε τον γαλάζιο βουλευτή; Να πάρει σβάρα τα καφενεία και να εισπράττει από μπινελίκια για την ακρίβεια μέχρι χοντροκομμένα καλαμπούρια για τις υποκλοπές; Αυτοί δεν πρόκειται να ξεκουνήσουν αν δεν υπάρξει τουλάχιστον μια ψιλοηρεμία. Στους δε δικούς τους, τους Γκρούεζες που έχει κάθε βουλευτής αστικού κόμματος, δίνουν γραμμή να θάβουν το «σύστημα Μητσοτάκη» που ξεφτίλισε την παράταξη. Κάτι Γεραπετρίτηδες, Σκέρτσοι και λοιποί πρώην πασόκοι έχουν την… τιμητική τους στις κουβέντες μεταξύ γαλάζιων.

Kι είχε μια σκασίλα…

«Βρήκε ευκαιρία ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευτεί το θέμα. Δεν τον έχουμε διορίσει συνήγορο», είπε ο Κεγκέρογλου στα «Παραπολιτικά» για την τελευταία εμφάνιση του Τσίπρα στη Βουλή. Κι είχε μια σκασίλα ο Τσίπρας αν θα τον διορίσει συνήγορο ο Κεγκέρογλου ή ο Ανδρουλάκης. Τους έχει πάρει το παιχνίδι. Ο Ανδρουλάκης εμφανίζεται σαν παιδάκι που υπέστη μπούλινγκ και ανέλαβε να καθαρίσει ο μπαμπάς Τσίπρας. Είμαστε σίγουροι πως και οι πασόκοι το βλέπουν ότι ο Ανδρουλάκης υστερεί κατά πολύ του Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά υστερεί και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έναντι του μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρέα του Ανδρουλάκη δεν παράγει ειδήσεις. Είναι ανίκανη να πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία ώστε να βγει μπροστά. Για παράδειγμα, οι συριζαίοι χθες οργάνωσαν επίσκεψη του Τσίπρα στην ΑΔΑΕ και την έκαναν πρώτη είδηση (τηλεοπτική κάλυψη έξω και μέσα, δήλωση Τσίπρα κτλ.). Στο καπάκι, έτρεξαν και οι πασόκοι να φτιάξουν μια on camera δήλωση Ανδρουλάκη μέσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ηταν σαν να βλέπεις τον… Νάσο Ηλιόπουλο. Οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές, υπέρ των Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ και κατά των Ανδρουλάκη/ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ γερμανικός ιμπεριαλισμός προσπαθεί να βγει από τα «σκοινιά»
Επόμενο άρθρο Μαχαιριά από τον Καραμανλή τον Β’

Σχετικά Αρθρα

Εις την οδόν της μετανοίας

Κόντρες 2 Οκτ 2026, 19:09

Αδερφοσφαγή

Κόντρες 1 Οκτ 2026, 14:33

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

Κόντρες 30 Σεπ 2026, 13:07

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

Κόντρες 28 Σεπ 2026, 14:58

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

Κόντρες 25 Σεπ 2026, 19:30

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

Κόντρες 24 Σεπ 2026, 14:52
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

3 Οκτ 2026, 10:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;

2 Οκτ 2026, 19:30
Κόντρες

Εις την οδόν της μετανοίας

2 Οκτ 2026, 19:09
Παιδεία

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

2 Οκτ 2026, 17:55
Υγεία

Το Τρίο Μπελκάντο σε νέες επιτυχίες

2 Οκτ 2026, 14:40
Πολιτική

Η παραπομπή Τριαντόπουλου αποκαλύπτει το κουκούλωμα του εγκλήματος στα Τέμπη, που έκανε ο Μητσοτάκης

2 Οκτ 2026, 13:43
Διεθνή

Εκλογικό μέτωπο της Παλαιστινιακής Αντίστασης με την οργάνωση του Νταχλάν

2 Οκτ 2026, 11:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2026, 00:01
Οικονομία

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

1 Οκτ 2026, 21:46
Διεθνή

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

1 Οκτ 2026, 18:11
Υγεία

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

1 Οκτ 2026, 17:12
Κόντρες

Αδερφοσφαγή

1 Οκτ 2026, 14:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo