Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Δεκέμβρη
  • 17 χρόνια από τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη 2008
  • Αντικυνωνικά
  • Σαν σήμερα 6 Δεκέμβρη
  • Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Χαμάς: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατούμενων
Διεθνή

Χαμάς: Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατούμενων

Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιαν 2025, 20:09

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τη φημολογία περί επικείμενης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατουμένων. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει, επίσης, πως το παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης παραμένει αρραγές. Η Χαμάς αντιπροσωπεύει στις διαπραγματεύσεις το σύνολο της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ηγεσία του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης Χαμάς πραγματοποίησε σειρά επαφών και διαβουλεύσεων με τους ηγέτες των παλαιστινιακών οργανώσεων, ενημερώνοντάς τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στη Ντόχα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών, οι ηγέτες των δυνάμεων και των οργανώσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για γενική εθνική προετοιμασία για την επόμενη φάση και τις απαιτήσεις της.

Η ηγεσία του Κινήματος και διάφορες δυνάμεις τόνισαν ότι θα συνεχιστεί η επικοινωνία και η διαβούλευση μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατουμένων, η οποία έχει φτάσει στα τελικά της στάδια, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτός ο γύρος διαπραγματεύσεων θα καταλήξει σε μία σαφή και ολοκληρωμένη συμφωνία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της σιωναζιστικής κυβέρνησης, Σάρεν Χάσκελ, δήλωσε:

Η συμφωνία ανταλλαγής συζητείται τώρα και ελπίζουμε να λάβουμε θετικά νέα αργότερα. Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζήτησε να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 20 Γενάρη. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και δεν θέλουμε δηλώσεις που μπορεί να επηρεάσουν το ηθικό των οικογενειών των απαχθέντων.

Το σιωνιστικό Κανάλι 13, επικαλούμενο σιωναζιστή αξιωματούχο, μετέδωσε:

Απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα μπορεί να ανακοινωθεί σήμερα.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής του σιωνιστικού Καναλιού 14, Χιλέλ Μπιτόν Ρόζεν, μετέδωσε:

Καθώς η συμφωνία με τη Χαμάς πλησιάζει, ο ισραηλινός στρατός έχει ξεκινήσει τις υλικοτεχνικές προετοιμασίες για την αποσυναρμολόγηση στρατιωτικών σημείων και την αποχώρηση από τον άξονα Νετζαρίμ.

Ανταποκριτής του Αλ-Τζαζίρα από τη Λωρίδα της Γάζας μετέδωσε:

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αποσυναρμολογούν έναν αριθμό σημείων στο Διάδρομο Νετζαρίμ που χωρίζει το βόρειο και το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το κρατικό σιωνιστικό κανάλι ΚΑΝ:

Σήμερα, ο στρατός αποσυναρμολόγησε τον εξοπλισμό και τις βάσεις του και τα απέσυρε από το Διάδρομο Νετζαρίμ. Με την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας, οι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να επιστρέψουν στο βόρειο τμήμα της Γάζας χωρίς περιορισμούς.

Χτες το βράδυ, το Αxios, επικαλούμενο «ισραηλινούς αξιωματούχους», μετέδωσε:

Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να κάνει νέες παραχωρήσεις σχετικά με τους παλαιστίνιους κρατούμενους που θα απελευθερωθούν ως μέρος της συμφωνίας, καθώς και σχετικά με την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τους διαδρόμους Νετζαρίμ και Φιλαδέλφειας στη Γάζα.

Αιγυπτιακές πηγές δήλωσαν στο Al-Araby al-Jadeed:

Εχουν αρχίσει προετοιμασίες για τη λειτουργία του περάσματος της Ράφα, προκειμένου να εισέλθει βοήθεια στη Γάζα και να υποδεχτεί ισραηλινούς αιχμαλώτους και παλαιστίνιους κρατούμενους. Ανθρωπιστική βοήθεια και καύσιμα θα μεταφερθούν μέσω του περάσματος της Ράφα από την πρώτη ημέρα της κατάπαυσης του πυρός. Η έναρξη της μετακίνησης ασθενών και τραυματιών θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά την έναρξη της συμφωνίας. Κινητά σπίτια, σκηνές και μηχανήματα για την απομάκρυνση ερειπίων θα εισαχθούν με την έναρξη της συμφωνίας.

Θα κλείσουμε (προς το παρόν) με ένα σχόλιο από τα παλαιστινιακά σόσιαλ μίντια:

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, είχε δηλώσει ότι «το Νετζαρίμ είναι εξίσου σημαντικό με το Τελ Αβίβ». Ωστόσο, το 2005 αποσύρθηκε από το Νετζαρίμ και τον άξονα της Φιλαδέλφειας με ομόφωνη έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης, παρά τη σφοδρή αντίθεση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα, ο Νετανιάχου κατάφερε να επιστρέψει στο Νετζαρίμ και τον άξονα της Φιλαδέλφειας, πείθοντας τον κόσμο ότι αυτά είναι στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία του Κράτους του Ισραήλ και ότι η ασφάλεια του Ισραήλ εξαρτάται από αυτά, γεγονός που καθιστά αδύνατη την αποχώρηση, ακόμη και προσωρινά. Τώρα, όμως, ίσως χρειαστεί να πείσει τον συνασπισμό του ότι είναι αναγκασμένος να αποσυρθεί από αυτά ξανά.

ΥΓ1. Η λιβανέζικη Αλ-Αχμπάρ έγραψε χτες ότι στη Ντόχα μετέβη ο ίδιος ο Νετανιάχου, επικεφαλής αντιπροσωπείας από κορυφαίους αξιωματούχους της Μοσάντ και της Σιν Μπετ. Δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή αν γράφτηκε εκ παραδρομής. Δεν αναδημοσιεύουμε ολόκληρο το άρθρο της Αλ-Αχμπάρ, διότι αναφέρει και διάφορες μπούρδες για τη μεταπολεμική διακυβέρνηση της Γάζας, που μόνο σύγχυση προκαλούν.

ΥΓ2. Το Al-Araby al-Jadeed, επικαλούμενο «πληροφορημένες παλαιστινιακές πηγές», έγραψε χτες:

Η Παλαιστινιακή Αρχή ενημέρωσε τους αιγύπτιους αξιωματούχους για την απόρριψη της Επιτροπής Κοινωνικής Στήριξης που θα διαχειριζόταν τα ζητήματα της Λωρίδας της Γάζας την επόμενη μέρα μετά τον πόλεμο. Η Αρχή ενημέρωσε το Κάιρο για την απόρριψη εκ μέρους της οποιασδήποτε φόρμουλας που θα επαναφέρει τη Χαμάς στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Η αντιπροσωπεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) στο Κάιρο ενημέρωσε τους αιγύπτιους αξιωματούχους ότι αυτή η Επιτροπή αποτελεί επιβεβαίωση της παλαιστινιακής διαίρεσης και του διαχωρισμού της Λωρίδας της Γάζας. Η αντιπροσωπεία παρουσίασε στους αιγύπτιους αξιωματούχους ένα έγγραφο που περιλαμβάνει τη στρατηγική της παλαιστινιακής κυβέρνησης για τη διαχείριση της Γάζας την επόμενη μέρα μετά τον πόλεμο.

Ο Μαχμούντ Αμπάς εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως εξουσιομανής δικτατορίσκος που πολεμά όχι το Ισραήλ αλλά την Παλαιστινιακή Αντίσταση. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται να του περάσει, γιατί στη Λωρίδα της Γάζας η ενότητα λαού και ένοπλης αντίστασης είναι ακλόνητη. Πρόσφατη ανακοίνωση της Εθνικής Συνέλευσης Παλαιστινιακών Φυλών, Σογιών και Οικογενειών είναι γροθιά στα μούτρα του Αμπάς. Τη θυμίζουμε:

Δηλώνουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στην αιγυπτιακή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Επιτροπής Κοινωνικής Στήριξης που θα σώσει τη Λωρίδα της Γάζας από τα σχέδια της Κατοχής

Η Εθνική Συνέλευση Παλαιστινιακών Φυλών, Σογιών και Οικογενειών ανακοινώνει την απόλυτη υποστήριξή της στην αιγυπτιακή προσπάθεια να δημιουργηθεί μια Επιτροπή Κοινωνικής Στήριξης, της οποίας η αποστολή θα είναι να διευκολύνει και να φροντίσει τις υποθέσεις του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας σε προσωρινή βάση. Η επιτροπή αυτή θα έχει ως αναφορά της ένα προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί από τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, το οποίο θα θεωρεί τη Λωρίδα της Γάζας αναπόσπαστο μέρος της παλαιστινιακής εθνικής γεωγραφίας και οντότητας. Κάθε δισταγμός, καθυστέρηση ή παρεμπόδιση της έγκρισής της σημαίνει εγκατάλειψη του παλαιστινιακού λαού και άνοιγμα του δρόμου για την εφαρμογή των σχεδίων της Κατοχής για εκτοπισμό και γενοκτονία, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εξάλειψη της Υπόθεσής μας, των δικαιωμάτων μας και του ονείρου μας για απελευθέρωση και ανεξαρτησία.

Εμείς, στην Εθνική Συνέλευση, απευθυνόμαστε στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο και του ζητάμε να είναι θαρραλέος και να εκδώσει το διάταγμα που περιμένει ο σφαγιαζόμενος λαός μας, και να μη συνεχίσει στη σιωπή και την αναμονή για να δει την τύχη της Γάζας, η οποία καταστρέφεται εδώ και 457 ημέρες χωρίς καμία υποστήριξη ή βοήθεια από κανέναν. Η ιστορία δε θα δείξει έλεος στους σιωπηλούς και δε θα συγχωρήσει εκείνους που παρακολουθούν τη σφαγή μας. Η αληθινή νομιμότητα είναι η νομιμότητα της αντίστασης, των μαρτύρων και του λαού που έχει κάνει θυσίες που η ιστορία δεν έχει ξαναγνωρίσει.

Βλέπουμε την Επιτροπή Στήριξης ως μια πραγματική εθνική ευκαιρία για να σώσουμε τον λαό μας και να βγούμε από τον κύκλο της μισητής διαίρεσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την οικοδόμηση μιας πραγματικής εθνικής συνεργασίας, ειδικά από τη στιγμή που όλα τα παλαιστινιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων, των θεσμών της κοινωνίας των πολιτών, των φυλών, των λαϊκών συναθροίσεων και των επαγγελματικών ενώσεων, τονίζουν την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία και ενεργοποίηση της επιτροπής. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για περισσότερη ταλαιπωρία και γενοκτονία, καθώς κάθε λεπτό που περνά σημαίνει περισσότερο αίμα, καταστροφή, μάρτυρες και απώλεια.

Θυμίζουμε, ακόμα, ότι πρόταση της Χαμάς και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων ήταν η δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας μέχρι να γίνουν εκλογές. Οι αντιστασιακές οργανώσεις έκαναν ένα βήμα πίσω, αποδεχόμενες την αιγυπτιακή πρόταση για τη δημιουργία της Επιτροπής Κοινωνικής Στήριξης, υπό τον όρο ότι αυτή θα αποτελεί παλαιστινιακή εθνική διοίκηση για τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Αμπάς προσπαθεί να το σαμποτάρει και αυτό. Ο συνεργάτης των σιωναζιστών, ο άκαπνος, νομίζει πως μπορεί να επιβάλει τη θέλησή του σ’ εκείνους που χύνουν το αίμα τους για τη λευτεριά της πατρίδας.

Εκτύπωση 🖨
ΑΜΠΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο σχολείο πνιγόταν στα νερά που έμπαιναν από τοίχους και ταβάνια…

Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

Επόμενο άρθρο Ενώ η ευλογιά των αιγοπροβάτων εξακολουθεί να απλώνεται, ο Τσιάρας σκόπιμα την υποβαθμίζει και συνεχίζει την εγκληματική διαχείριση

Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

Σχετικά Αρθρα

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

Διεθνή 5 Δεκ 2025, 18:47

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 19:51

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 12:37

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Δεκέμβρη

7 Δεκ 2025, 00:01
Ιστορία

17 χρόνια από τη νεολαιίστικη εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

6 Δεκ 2025, 08:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

6 Δεκ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Δεκέμβρη

6 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση προς μέλη προδοτικών συμμοριών: Εχετε δέκα μέρες να παραδοθείτε δηλώνοντας μετάνοια

Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη του Αμπού Σαμπάμπ

5 Δεκ 2025, 18:47
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Δεκέμβρη

Ημέρα πολιτικής αεροπορίας.

Ακτή Ελεφαντοστού: Εθνική γιορτή (1960).

1917: Οι Μπολσεβίκοι ιδρύουν την Τσε-Κα και τον Κόκκινο Στρατό.

1927: Αρχή εφαρμογής αντικομουνιστικού προγράμματος στην Ελλάδα, συλλήψεις.

1929: Η Τουρκία δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1972: Βόμβα της δεξιάς αντιδικτατορικής οργάνωσης Εθνική Αντίστασις Νέων σε αυτοκίνητο ξένης αποστολής στο Καλαμάκι.

1983: Γίνεται η πρώτη εκτέλεση με θανατηφόρο ένεση στο Τέξας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Εφετείο 17Ν

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • ΕΛΑ

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • Επικοινωνία

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • Όροι χρήσης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • Ποιοι είμαστε

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • Επικοινωνία

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

  • Όροι χρήσης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

    Αρραγές το εσωτερικό παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo