Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!
  • Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες
  • Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη
  • Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος
  • Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»
  • Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Χαμάς: Χωρίς να σταματήσει ο πόλεμος, δε θα υπάρξει ανταλλαγή κρατούμενων
Διεθνή

Χαμάς: Χωρίς να σταματήσει ο πόλεμος, δε θα υπάρξει ανταλλαγή κρατούμενων

Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Νοέ 2024, 21:07

Ο Δρ. Χαλίλ Αλ-Χάγια, επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και επικεφαλής του Γραφείου του Κινήματος για τις Αραβικές και Διεθνείς Σχέσεις, σε δηλώσεις του που διένειμε χτες η Χαμάς, υπό τον τίτλο: Χωρίς να σταματήσει ο πόλεμος, δε θα υπάρξει ανταλλαγή κρατούμενων, σημείωσε:

Το θέμα δεν είναι οι κρατούμενοι ή η Φιλαδέλφεια. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ειδικά ο Νετανιάχου δεν θέλει την επίτευξη συμφωνίας. Αυτός δήλωσε στην Κνεσέτ: «Η Χαμάς θέλει να σταματήσει τον πόλεμο. Εμείς δε θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο. Εμείς θέλουμε να ανακτήσουμε τους κρατούμενους».

Εάν δε σταματήσει η επιθετικότητα, γιατί θα έπρεπε η Αντίσταση, συγκεκριμένα η Χαμάς, να επιστρέψει τους κρατούμενους; Πώς μπορούμε να παραδώσουμε τους ισραηλινούς που βρίσκονται υπό την κράτησή μας, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος; Ποιος -με βάση το σωστό μυαλό τους ή διαφορετικά- θα κρατούσε ένα δυνατό χαρτί και θα το πέταγε, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται;

Εχουμε βάλει μπροστά πολλές συνεχείς και εκτεταμένες πρωτοβουλίες, δείχνοντας μεγάλη ευελιξία για να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν στον τερματισμό της επιθετικότητας και την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατούμενων. Υπάρχουν συνεχιζόμενες επικοινωνίες με μερικές χώρες και διαμεσολαβητές για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αυτές τις προσπάθειες.

Το σημαντικότατο θέμα είναι να υπάρχει μια πραγματική θέληση από τη μεριά της Κατοχής να τερματίσει την επιθετικότητα. Ομως, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ο Νετανιάχου είναι το εμπόδιο, όπως έχει φανεί από κοντά και από μακριά. 

Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, οι Αμερικανοί παρουσίασαν μια πρόταση που δεν περιλάμβανε ούτε μια μερική κατάπαυση του πυρός για αρκετές μέρες, προσφέροντας την απελευθέρωση 15 ισραηλινών κρατούμενων, την οποία θα ακολουθούσε η επανάληψη του πολέμου. Οι Αμερικανοί θεώρησαν την εκ μέρους μας απόρριψη της πρότασής τους σαν απόδειξη έλλειψης συνεργασίας από εμάς. Ομως, η αλήθεια είναι πως εκείνη η πρόταση δεν εισηγούταν το σταμάτημα της επιθετικότητας ή του πολέμου, ούτε έκανε λόγο για επιστροφή των εκτοπισμένων ή για απόσυρση της Κατοχής [από τη Λωρίδα της Γάζας].

Απορρίψαμε την αμερικάνικη πρόταση και επαναβεβαιώσαμε ότι είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 2 του Ιούλη, βασισμένη στην απόφαση του Συμβούλιου Ασφάλειας του ΟΗΕ, υιοθετώντας την πρωτοβουλία. Είναι ο Νετανιάχου έτοιμος να υιοθετήσει αυτή την πρόταση; Είναι προετοιμασμένος για σοβαρές διαπραγματεύσεις για τερματισμό της επιθετικότητας και ανταλλαγή κρατούμενων;

Εμείς είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Πέμπτη, 19 Jumada Al-Awwal 1446 AH

Αντιστοιχεί σε: 21 Νοέμβρη του 2024

Οι δηλώσεις του Αλ-Χάγια ήταν και μια απάντηση στο σόου που έκανε ο Νετανιάχου, επισκεπτόμενος για πολύ λίγο (ίσα-ίσα για να τραβηχτούν τηλεοπτικά πλάνα) το διάδρομο Νετζαρίμ. «Λέω σε εκείνους που θέλουν να εγκαταλείψουμε αυτή την εμπλοκή: Οποιος μας φέρει έναν όμηρο θα βρει έναν ασφαλή δρόμο για να φύγει ο ίδιος και η οικογένειά του. Επίσης, θα δώσουμε 5 εκατομμύρια δολάρια για κάθε όμηρο», είπε ο Νετανιάχου.

Κανονικό καραγκιοζιλίκι, αλλά αν το σκεφτούμε λίγο, αποτελεί και μια ομολογία αποτυχίας και απόγνωσης. Κοντεύουν να συμπληρωθούν δεκατέσσερις μήνες από την 7η Οκτώβρη του 2023, έχουν σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες παλαιστίνιους αμάχους, έχουν ισοπεδώσει σχεδόν ολόκληρη τη Γάζα, σκότωσαν και αρκετούς αιχμάλωτους, αλλά ούτε την Αντίσταση νίκησαν, ούτε τη Χαμάς εξολόθρευσαν, ούτε τους αιχμάλωτους πήραν. Και τώρα τάζουν εκατομμύρια δολάρια και ασφαλή απομάκρυνση από τη Γάζα σε όποιον τους πάει αιχμάλωτους. Στους μαχητές της Αντίστασης, δηλαδή!

Δεν είναι η πρώτη φορά. Εχουν ρίξει τόνους φυλλάδια στη Γάζα, πότε ζητώντας πληροφορίες για τους αιχμάλωτους και πότε ζητώντας τα κεφάλια του Σινουάρ και του Ντέιφ, αλλά συνάντησαν τοίχο. Οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιούσαν τα φυλλάδια για προσάναμμα. Περισσότερο στο σιωνιστικό όχλο και στις οικογένειες των αιχμάλωτων απευθυνόταν ο Νετανιάχου, για να δείξει ότι κάτι κάνει.

Επανέλαβε και τους γνωστούς λεονταρισμούς («όποιος πειράξει ισραηλινό όμηρο θα πληρώσει το τίμημα») και έφυγε με το ελικόπτερο, γιατί κανένα σημείο της Λωρίδας -ούτε τα στρατόπεδα που έχουν φτιάξει στο Διάδρομο Νετζαρίμ- δεν είναι ασφαλές γι’ αυτούς. Η Παλαιστινιακή Αντίσταση είναι παρούσα και δίνει πείσμονα αγώνα, επιδιδόμενη σε έναν καθημερινό πόλεμο φθοράς του σιωναζιστικού στρατού που δεν μπορεί να βρει ησυχία πουθενά στη Γάζα.

Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

  • Οι μαχητές μας συγκρούστηκαν με μια σιωνιστική δύναμη πεζικού αποτελούμενη από 15 στρατιώτες και τους εξολόθρευσαν από μηδενική απόσταση στην περιοχή της Πλατείας της Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. [Σιωνιστικά μίντια μετέδωσαν ότι αρκετοί τραυματίες στρατιώτες διακομίστηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Πρέπει να ήταν αυτοί].
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ στόχευσαν ένα σιωνιστικό τανκ Merkava με μια ρουκέτα Τandem κοντά στην περιοχή Αλ-Σαφτάουϊ, δυτικά του Καταυλισμού της Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.
  • Μαχητές Κασάμ μπόρεσαν να διεξαγάγουν μια σύνθετη επιχείρηση ενάντια σε εχθρικούς στρατιώτες και οχήματα κοντά στη διασταύρωση Μπούρι Αουάντ στην πόλη της Ράφα. Οι μαχητές μας εντόπισαν έναν αριθμό κατοχικών στρατιωτών στην περιοχή και πυροβόλησαν με επιτυχία τέσσερις απ’ αυτούς με τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή Κασάμ «Γουλ», καταγράφονοντας τον σίγουρο θάνατο δύο στρατιωτών. Μόλις έφτασε ένα τανκ Merkava για να τους διασώσει, στοχεύτηκε με μια ρουκέτα Al-Yassin 105 και πήρε φωτιά. Μετά απ’ αυτό, οι μαχητές μας εντόπισαν μια στρατιωτική μπουλντόζα να προχωρά για να ρυμουλκήσει το φλεγόμενο τανκ και τη στόχευσαν με μια ρουκέτα Al-Yassin 105. Οι μαχητές μας εντόπισαν, επίσης, ένα ελικόπτερο για διακομιδή. [Είναι η πρώτη σύνθετη επιχείρηση στη Ράφα εδώ και αρκετές μέρες. Προφανώς η Αντίσταση ανασυγκρότησε τις δυνάμεις της και επανέρχεται δριμύτερη].
  • Μαχητές Κασάμ μπόρεσαν να στοχεύσουν μια σιωνιστική δύναμη που είχε καταφύγει μέσα σε ένα σπίτι, με μια ρουκέτα TBG, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τα μέλη της, στην Οδό Αλ-Σαφτάουϊ, δυτικά της πόλης Τζαμπάλια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς

  • Μαζί με τις Ταξιαρχίες Αλ-Νάσερ Σαλάχ Αλ-Ντιν βομβαρδίσαμε ένα αρχηγείο και κέντρο ελέγχου του εχθρικού στρατού στην περιοχή Ζουχόρ Αλ-Ντικ, στην κεντρική Γάζα, με αρκετά βλήματα όλμου.
  • Εμπλεκόμαστε σε σφοδρές συγκρούσεις με πολυβόλα και αντι-τανκ όπλα ενάντια στους σιωνιστές εχθρικούς στρατιώτες και οχήματα στη Μπέιτ Λάχια, βόρεια Γάζα.
  • Χρησιμοποιώντας βλήματα όλμου των 60mm βομβαρδίσαμε μια συγκέντρωση σιωνιστών εχθρικών στρατιωτών και οχημάτων που είχαν εισβάλει στα περίχωρα του Jabalia Services Club στη μέση του Καταυλισμού της Τζαμπάλια.

Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Αμπού Αλί Μουσταφά

  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς βομβαρδίσαμε με ένα μπαράζ βλημάτων όλμου βαρέως διαμετρήματος σιωνιστές εχθρικούς στρατιώτες και τη θέση Ορέιμπαν στον άξονα Νετζαρίμ, κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα

  • Βομβαρδίσαμε το σιωνιστικό εχθρικό αρχηγείο και κέντρο ελέγχου κοντά στην περιοχή της Πολιτικής Διοίκησης, ανατολικά του Προσφυγικού Καταυλισμού της Τζαμπάλια, με μια ομοβροντία ρουκετών 107mm.
  • Βομβαρδίσαμε με βλήματα όλμου των 60mm μια συγκέντρωση κατοχικών στρατιωτών και οχημάτων στον άξονα της Πλατείας Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν

  • Σε συνεργασία με τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, οι μαχητές μας βομβάρδισαν με μπαράζ ρουκετών ένα σιωνιστικό εχθρικό αρχηγείο και κέντρο ελέγχου στον άξονα Νετζαρίμ.

ΥΓ1. Ο σιωναζιστικός στρατός παραδέχτηκε το θάνατο ενός στρατιώτη του κατά τη διάρκεια μαχών με την Παλαιστινιακή Αντίσταση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας (τους δύο νεκρούς από πυρά παλαιστίνιων ελεύθερων σκοπευτών στη Ράφα δεν τους ανακοίνωσαν – μάλλον για να μην… βαρυστομαχιάσουν οι του σιωνιστικού όχλου).

ΥΓ2. Yedioth Ahronoth: Τουλάχιστον έξι στρατιώτες που πολεμούσαν στη Γάζα και τον Λίβανο αυτοκτόνησαν τους τελευταίους μήνες. Ο στρατός αρνείται να αποκαλύψει τον πραγματικό αριθμό των στρατιωτών που αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν. Οπως αναφέρεται, ο αριθμός θα δημοσιευτεί στο τέλος του χρόνου.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη νεοναζιστών «Σπαρτιατών»: Νέα διακοπή στο δρόμο προς νέα αναβολή

Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 23 Νοέμβρη

Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

Σχετικά Αρθρα

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

Διεθνή 29 Σεπ 2026, 09:52

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

Διεθνή 28 Σεπ 2026, 10:25

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

Διεθνή 27 Σεπ 2026, 18:38

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 27 Σεπ 2026, 09:54

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

Διεθνή 26 Σεπ 2026, 12:48

Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

Διεθνή 25 Σεπ 2026, 21:06
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
Αγροτικά

Ο αφθώδης πυρετός συνεχίζει να κάνει θραύση στο ζωικό κεφάλαιο της Λέσβου

27 Σεπ 2026, 09:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

27 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

26 Σεπ 2026, 19:06
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
Διεθνή

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

26 Σεπ 2026, 12:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

26 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

Ημέρα γλωσσών.

Ημέρα καρδιάς.

Ναυτική ημέρα.

Μπρουνέι: Ημέρα συντάγματος.

1906: Επέμβαση των ΗΠΑ στην Κούβα, ανατροπή του δικτάτορα Εστράδα Πάλμα.

1948: Ανεπιτυχής απόπειρα ανατίναξης του υδραγωγείου της Λάρισας από μαχητές του ΔΣΕ, έξι νεκροί.

1954: Δημιουργείται στη Γενεύη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Πυρηνική Ερευνα (CERN).

1970: Εκρηξη βόμβας στην οδό Κολοκυνθούς.

1972: Κυκλοφορεί παράνομα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Πανσπουδαστική», οργάνου της αντιδικτατορικής ΑντιΕΦΕΕ.

2003: Επτά πακιστανοί πρόσφυγες νεκροί σε ναρκοπέδιο στον Εβρο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Εφετείο 17Ν

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • ΕΛΑ

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • Επικοινωνία

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • Όροι χρήσης

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • Ποιοι είμαστε

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • Επικοινωνία

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

  • Όροι χρήσης

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

    Σιωναζιστές στρατιώτες αυτοκτονούν, αλλά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό τους

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo