Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Νοέμβρη
  • Καταυλισμός Τζαμπάλια: Ακόμα και μέσα στα ερείπια, η ζωή εξακολουθεί να αξίζει
  • Εθνικό Απολυτήριο και Πανελλαδικές: τρεις συν μία εξετάσεις για να μπεις στα ΑΕΙ
  • Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;
  • Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ουαί υμίν, γραμματείς, ΦΙΦΑίοι υποκριτές…
Αθλητισμός

Ουαί υμίν, γραμματείς, ΦΙΦΑίοι υποκριτές…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2013, 00:00

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Κροατία – Ισλανδία για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο 35χρονος κροάτης στόπερ Γιόζιπ Σίμουνιτς πήρε ένα μικρόφωνο, κατευθύνθηκε στην εξέδρα με τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας του και πανηγύρισε μαζί τους φωνάζοντας τέσσερις φορές το σύνθημα «Za dom», που σημαίνει «Για την πατρίδα», παίρνοντας ως απάντηση από την κερκίδα το σύνθημα «Spremni», που σημαίνει «Ετοιμοι». Το συγκεκριμένο σύνθημα χρησιμοποιούσαν οι φιλοναζί Ουστάσι, οι δωσίλογοι που κυβέρνησαν την Κροατία από το 1941 έως το 1945 και συναγωνίστηκαν τους ναζί σε μαζικά εγκλήματα, εξοντώνοντας εβραίους, Σέρβους, Τσιγγάνους και αντιφασίστες Κροάτες.

Για την ενέργειά του αυτή ο Σίμουνιτς τιμωρήθηκε αρχικά από δικαστήριο του Ζάγκρεμπ με το αστείο πρόστιμο των 3.237 ευρώ, με προφανή στόχο να πέσει στα μαλακά από το πειθαρχικό της ΦΙΦΑ. Ομως, η αντιρατσιστική επιτροπή FARE της ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ τον τιμώρησαν παραδειγματικά, με ποινή αποκλεισμού 10 αγωνιστικών από τους αγώνες της εθνικής Κροατίας και πρόστιμο 24.500 ευρώ, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας και κάποιους αγώνες για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.

Ο Σίμουνιτς είναι παίχτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία έχει στις τάξεις της αρκετούς νεοναζί οπαδούς, ενώ μετά την ανακοίνωση της ποινής του έδειξε αμετανόητος, δηλώνοντας: «Ως Κροάτης που γεννήθηκα και μεγάλωσα στη χώρα μου, για την πατρίδα μου βγάζω αγάπη, ζεστασιά και παλεύω με θετικό τρόπο. Ο,τι ακριβώς δείξαμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε μια θέση στο Μουντιάλ». Και συμπλήρωσε ότι δεν βρίσκει κάτι μεμπτό στην ενέργειά του.

Αξίζει να δούμε το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι η ενέργειά του ήταν απόλυτα συνειδητή και ότι είναι καθαρόαιμος φασίστας. Περιστατικά φιλοναζιστικών ενεργειών είναι συχνά στις τάξεις των οπαδών της Κροατίας και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Κροατίας έχει επανειλημμένα καταδικάσει τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τη χρήση κραυγών των Ουστάσι κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ πρόσφατα η ΦΙΦΑ την τιμώρησε για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με το Βέλγιο (οι Κροάτες έχασαν με 2-1) με 250.000 ευρώ.

Εκτός όμως από τα ρατσιστικά περιστατικά στην Κροατία, η ΟΥΕΦΑ, μετά από καταγγελία της FARE, εξετάζει ρατσιστικά και φιλοναζιστικά περιστατικά που συνέβηκαν στο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με τους φακέλους που διαβιβάστηκαν από τη FARE, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπαράζ Ελλάδα – Ρουμανία για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μερίδα οπαδών χαιρετούσε ναζιστικά κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, ενώ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα για το Champions League εμφανίστηκε ακροδεξιό υλικό. Πριν από ένα τρίμηνο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε, γιατί στον αγώνα με τη Σλοβακία μερίδα από τους οργανωμένους οπαδούς είχε σηκώσει πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο. Αν και δεν αναφέρεται ούτε το σύνθημα του πανό ούτε το περιεχόμενο του υλικού που μοίρασε μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, στον αγώνα με την Μπενφίκα για το Champions League, η λήψη μέτρων και η εφαρμογή κυρώσεων από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ σε βάρος της ΕΠΟ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο λόγος που αναφερόμαστε στα συγκεκριμένα περιστατικά είναι για να σχολιάσουμε την υποκριτική στάση της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Σε προηγούμενα φύλλα αναφερθήκαμε στις δολοφονίες εργατών στα εργοτάξια των γηπέδων στα οποία θα διεξαχθεί το Μουντιάλ της Βραζιλίας και του Κατάρ και στην αδιαφορία των παραγόντων της ΦΙΦΑ, οι οποίοι θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ως ηθικοί αυτουργοί, αφού πιέζουν τις διοργανώτριες χώρες να αυξήσουν τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων, προκειμένου αυτά να ολοκληρωθούν εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, πώς είναι δυνατόν αυτοί που αδιαφορούν για τους θανάτους των εργατών να δείχνουν τόσο μεγάλη ευαισθησία σε θέματα ρατσισμού.

Είναι σίγουρο, ότι στην πλειοψηφία τους οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, ως φυσικά πρόσωπα, δε θα είχαν κανένα πρόβλημα με τη δράση των νεοναζί και των φασισταριών, αφού και οι ίδιοι σε αυτή τη συνομοταξία ανήκουν. Από τη θεσμική τους θέση, όμως, είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν το «προϊόν» που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα φράγκα που «επενδύονται» σ’ αυτό. Για το λόγο αυτό έχουν επιβάλει την απαγόρευση πολιτικών μηνυμάτων και δράσεων εντός των αγωνιστικών χώρων και έχουν μετατρέψει (χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα) τους ποδοσφαιριστές σε μηχανές παραγωγής ποδοσφαιρικού θεάματος, χωρίς κρίση και χωρίς κοινωνική και πολιτική δράση. Οσοι ξεφεύγουν τιμωρούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα, οι εξέδρες των γηπέδων να γίνουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, είτε μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων, είτε και μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας που έχουν διαφορετική πολιτική ένταξη. Ξέρουν πολύ καλά ότι, αν δεν πάρουν δραστικά μέτρα, οι ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες αργά ή γρήγορα δε θα μείνουν αναπάντητες και οι αντιφασίστες οπαδοί θα επιχειρήσουν με έμπρακτο τρόπο να απαντήσουν στις προκλήσεις των νεοναζί. Τότε το ενδιαφέρον από τους αγωνιστικούς χώρους θα μεταφερθεί στις εξέδρες και τα φράγκα που τζογάρονται στο ποδόσφαιρο θα μειωθούν σημαντικά, άρα θα μειωθούν και τα φράγκα που βάζουν στις τσέπες τους.

Για το λόγο αυτό, εκτός από τους ανυπάκουους οπαδούς και ποδοσφαιριστές, που αψηφούν τις απαγορεύσεις, τιμωρούν και τις ομάδες τους, ακόμα και τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, αναγκάζοντας τις διοικήσεις τους να πάρουν μέτρα και να επιβάλουν τη θέληση της ΦΙΦΑ, για να μην χρειαστεί να κάνει αυτή τη «βρόμικη» δουλειά. Σε απλά ελληνικά, οι «ανιδιοτελείς εργάτες» που διοικούν το παγκόσμιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να διασφαλίσουν την ηρεμία και «ομαλότητα» στις μπίζνες γύρω από το άθλημα, δε διστάζουν να τιμωρήσουν τους ομοϊδεάτες τους στις εξέδρες και στους αγωνιστικούς χώρους. Οπως συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή, προκειμένου να σωθεί το «οικοδόμημα», δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός να τιμωρηθούν κάποιοι «ακραίοι», όταν ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και αρχίσουν αντί να προσφέρουν υπηρεσίες να δημιουργούν προβλήματα. Αλλωστε, όπως είναι γνωστό, το δόγμα του «No politica» τα δικά τους σχέδια ευνοεί και τη δική τους κυριαρχία εξασφαλίζει.

                 Κος Πάπιας
           papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ1: Την ώρα που έκλεινε η στήλη, ανακοινώθηκε από την ΟΥΕΦΑ η τιμωρία του Ολυμπιακού με πρόστιμο 30.000 ευρώ και μερικό κλείσιμο του πετάλου της Θύρας 7, στην οποία βρίσκονται οι οργανωμένοι ερυθρόλευκοι οπαδοί, για ρατσιστική συμπεριφορά στον αγώνα με την Αντερλεχτ. Στις τάξεις της ερυθρόλευκης ΠΑΕ επικρατεί δυσαρέσκεια, γιατί η τιμωρία ισχύει για τον αγώνα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και έντονος προβληματισμός για το αν πρέπει ή όχι να κατατεθεί ένσταση, αφού είναι αρκετές οι πιθανότητες να αυξηθεί η ποινή και να διεξαχθεί η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ χωρίς οπαδούς. Εκτός όμως από τη διοίκηση, προβληματισμός θα πρέπει να υπάρξει και στις τάξεις των αντιφασιστών οπαδών του Ολυμπιακού, αφού αυτή η τιμωρία, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας τους, η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη απ’ αυτούς. 

ΥΓ2: Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αθλητικές ομοσπονδίες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει την επιχορήγησή τους για το 2014 κατά 50%. Την απόφαση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των προέδρων των ομοσπονδιών, αφού το ποσό των 12.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φτάνει για να καλύψει μόνο τις μισθοδοσίες και τα λειτουργικά τους έξοδα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που θα προκύψει είναι ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση του αθλητισμού και νέες απολύσεις στις ομοσπονδίες, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη λειτουργία.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 90ή συνεδρίαση, Πέμπτη 19.12.13
Επόμενο άρθρο 4η δίκη ΣΠΦ – 30η συνεδρίαση, Παρασκευή 20.12.13

Σχετικά Αρθρα

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Νοέμβρη

16 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταυλισμός Τζαμπάλια: Ακόμα και μέσα στα ερείπια, η ζωή εξακολουθεί να αξίζει

15 Νοέ 2025, 20:28
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο και Πανελλαδικές: τρεις συν μία εξετάσεις για να μπεις στα ΑΕΙ

15 Νοέ 2025, 19:32
Εργατικά

Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;

15 Νοέ 2025, 10:28
Καταστολή

Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης

15 Νοέ 2025, 09:10
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

15 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

14 Νοέ 2025, 21:05
Αθλητισμός

Το κάλεσμα του Πεπ

14 Νοέ 2025, 14:54
Καταστολή

Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητούν οι γονείς του

14 Νοέ 2025, 14:26
Κόντρες

Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

14 Νοέ 2025, 14:03
Πολιτική

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

14 Νοέ 2025, 12:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Νοέμβρη

14 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

13 Νοέ 2025, 22:14
Οικονομία

Το GSI θα κάνει παρέα στον EastMed, στο ντουλάπι με τα απραγματοποίητα φαραωνικά σχέδια

13 Νοέ 2025, 21:54
Διεθνή

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

13 Νοέ 2025, 19:39
Κόντρες

…κι η κοπριά στα λάχανα

13 Νοέ 2025, 15:11
Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ σκοπιμότητας να προβοκάρει την Αντίσταση του παλαιστινιακού λαού

13 Νοέ 2025, 14:05
Πολιτική

Σπίτια και κοινωνικές παροχές μόνο για καραβανάδες

13 Νοέ 2025, 12:02
Διεθνή

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

13 Νοέ 2025, 09:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Νοέμβρη

Ημέρα ανεκτικότητας.

Ζαΐρ: Ημέρα στρατού.

1935: Καθιερώνεται ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

1967: Ελληνοτουρκική σύρραξη με πολλά θύματα –κυρίως Τουρκοκυπρίους– σε Άγιο Θεόδωρο και Κοφίνου (Κύπρος).

1980: Η αστυνομία σκοτώνει την εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και τον φοιτητή Ιάκωβο Κουμή σε πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

1993: Συλλαμβάνονται στην πλατεία Αμερικής ετοιμάζοντας προβοκάτσια οι αμερικανοί πράκτορες Τζακ Καρλ Σλούαρ και Τσαρλς Φάντις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo