Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ
  • Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.
  • Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα
  • Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»
  • Σαν σήμερα 29 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τρεις γάμοι και μια κηδεία
Αθλητισμός

Τρεις γάμοι και μια κηδεία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2007, 00:00
►Η στήλη στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος είχε πάρει σαφή θέση υπέρ της παραμονής του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα. Οι εξελίξεις δυστυχώς δεν δικαίωσαν την επιλογή μας και οι κυανόλευκοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την διάλυση και τον υποβιβασμό στην 4η κατηγορία. Η διοίκηση του Σπανουδάκη έχει αφήσει την ομάδα στην τύχη της και ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική της σωτηρία, προσπαθεί να βρει κάποιον «ανιδιοτελή εργάτη» για να του παραχωρήσει την ΠΑΕ (τύπου Μορίδη) και ταυτόχρονα «καίει» κάθε αξιόπιστη λύση που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Η κατάσταση, μετά το ναυάγιο της πρωτοβουλίας του Αντώνη Ρέμου, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και οι οπαδοί της ομάδας ξέσπασαν επί δικαίων και άδικων, καίγοντας τα γραφεία της ΠΑΕ.
 
Τα δρώμενα στον Ηρακλή αντανακλούν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο κυβερνιέται από την λογική της αρπαχτής και τα κάθε λογής λαμόγια που προσπαθούν να κονομήσουν από το άθλημα. Οποιος «επιχειρηματίας» θέλει, με μια απλή δήλωσή του για το μεγαλείο της ομάδας, αναλαμβάνει τις τύχες της με τη βοήθεια και τη στήριξη του υπέροχου λαού της, ο οποίος θα είναι και το μεγάλο όπλο του στην προσπάθεια για την καταξίωση και την κατάκτηση της κορυφής, και όταν τελειώσουν τα φράγκα που μπορεί να βάλει στην τσέπη την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας την ομάδα χωρίς ελπίδα και τους ηρωικούς οπαδούς της να φωνάζουν σαν τις μωρές παρθένες που τις διακόρευσαν. Ακολουθούν μερικά συλλαλητήρια και δηλώσεις συμπαράστασης από τους τοπικούς βουλευτές, γραμματείς και φαρισαίους, το κράτος αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του τα γαμησιάτικα. Ο ανύπαρκτος έλεγχος από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς (το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει δεν εφαρμόζεται σχεδόν ποτέ) δίνει τη δυνατότητα σε επιτήδειους να αυτοανακηρυχτούν σωτήρες, να κονομήσουν από την ομάδα, να την παρατήσουν ένα βήμα πριν τη διάλυση και μετά να έρθει το κράτος να ρυθμίσει ή να χαρίσει τα χρέη για να μη διαλυθεί.
 
Τα τελευταία χρόνια το έργο το έχουμε δει αρκετές φορές (Νέος Πανιώνιος, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αρης, ΠΑΟΚ) και εκτός από τον ΠΑΣ Γιάννενα καμία άλλη ομάδα δεν έχει υποστεί τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις. Ο Ηρακλής είναι πολύ πιθανόν να έχει την τύχη του ΠΑΣ Γιάννενα, αν άμεσα δε συνεννοηθούν οι παράγοντες της ομάδας και δεν βρεθεί μια λύση. Την προσπάθεια σωτηρίας αναλαμβάνει ο Ερασιτέχνης, ο οποίος θα προσπαθήσει να πείσει τον Σπανουδάκη να παραιτηθεί και να καταθέσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη, ώστε να γίνει αίτηση στο Πρωτοδικείο και να οριστεί προσωρινή διοίκηση, η οποία θα έρθει σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για να πάρει το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Το δεύτερο μέλημα για την όποια διοίκηση προκύψει θα είναι να βρεθούν παίχτες. Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε η προετοιμασία για την νέα σεζόν και το παρόν έδωσαν ελάχιστοι παίχτες (συμβόλαιο με την ομάδα έχουν 11, ορισμένοι από τους οποίους είναι έτοιμοι να κάνουν προσφυγή) και εκτός από το διοικητικό μέρος και το αγωνιστικό είναι αβέβαιο.
 
Οπως όλα δείχνουν, ακόμη και αν ο Ηρακλής καταφέρει να πάρει το πιστοποιητικό και να συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η άποψη της στήλης είναι ότι μοναδική ελπίδα για την ουσιαστική σωτηρία είναι ο υποβιβασμός στην 4η εθνική, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα η ομάδα να απαλλαγεί από τα χρέη και να αναλάβουν τις τύχες της, παράγοντες όπως ο Μπάμπης Ξανθόπουλος και ο Αντώνης Ρέμος, που την αγαπούν πραγματικά. Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι μετά από τρεις αγωνιστικές περιόδους ο Ηρακλής θα βρίσκεται και πάλι στη Σούπερ Λίγκα και χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος, θα προσπαθήσει να κερδίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη θέση που ονειρεύονται οι οπαδοί του. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα είναι παράταση ζωής πριν τον οριστικό θάνατο και οι οπαδοί θα πίνουν το ένα πικρό ποτήρι μετά το άλλο.
 
►Μένουμε στην Θεσσαλονίκη και σχολιάζουμε τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ. Με τα σημερινά δεδομένα, η ομάδα δεν έχει τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, όμως όλες οι εκκρεμότητες θα τακτοποιηθούν άμεσα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους οπαδούς της. Ο Ορφανός έχει υποσχεθεί ότι θα ρυθμιστούν τα χρέη (βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και καμία κυβέρνηση δεν θα ήθελε να έχει τα Παόκια στους δρόμους) και πλέον ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Θοδωρής Ζαγοράκης μπορεί απερίσπαστος να κάνει τα σχέδια για την ανάκαμψη του ΠΑΟΚ, το νοικοκύρεμα των οικονομικών και τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το μεγάλο όπλο στην προσπάθεια της διοίκησης είναι οι οπαδοί. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει «αναλάβει» την υποχρέωση να εφοδιάσει με ζεστό χρήμα το ταμείο της ΠΑΕ, αγοράζοντας εισιτήρια διαρκείας, και παράλληλα να στηρίξει το νέο πρόεδρο. Την περασμένη Δευτέρα έγινε η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα περίοδο και οι οπαδοί, πιστοί στο καθήκον τους, έδωσαν δυναμικό παρόν και συγκεντρώθηκαν περίπου 12.000 στην Τούμπα.
 
Την άποψή μας για τη διοίκηση Ζαγοράκη την έχουμε γράψει και έχουμε εξηγήσει τους λόγους που μας κάνουν να είμαστε επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους εγχειρήματα. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ οι διαφωνίες της στήλης είναι αδιάφορες και άπαντες ζουν το «όνειρο» της ανάκαμψης. Το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει σήμερα (Φερνάντες, Αραμπατζής, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης κτλ.) αρκεί για να διεκδικήσει η ομάδα την έξοδό της στην Ευρώπη και αυτό σε συνδυασμό με την πίστωση χρόνου που είναι διατεθειμένος να δώσει ο κόσμος στη νέα διοίκηση, διευκολύνει αφάνταστα τον Ζαγοράκη. Οι όποιες ευθύνες θα αναζητηθούν μετά από τρία –τέσσερα χρόνια και μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Σε επίπεδο σχεδιασμού ο Ζαγοράκης προσπαθεί να βρει «επενδυτή» που θα αναλάβει το οικονομικό βάρος της προσπάθειας (ας μην ξεχνάμε ότι ο Νικολαΐδης ανέλαβε την ΑΕΚ έχοντας εξασφαλίσει μια μίνιμουμ οικονομική υποστήριξη από ομάδα επιχειρηματιών) και βρίσκεται σε συζητήσεις με έναν ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ονόματι Κώστα Αλεξάκη, «ξεφορτώνεται» ορισμένα μεγάλα συμβόλαια από την περσινή ομάδα (Μίετσελ, Γιασεμάκης, Τόργκελε) και φέρνει ορισμένους «τελειωμένους» (Βρύζας, Λάκης), που μπορούν να συνεισφέρουν μόνο επικοινωνιακά. Σε πελάγη ευτυχίας (κατά την γνώμη μας φαινομενικής) λοιπόν ο ΠΑΟΚ και νεότερα με την έναρξη του πρωταθλήματος.
 
►Κλείνουμε το οδοιπορικό μας στη συμπρωτεύουσα με τις εξελίξεις σε Αρη και Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μετά τις δύσκολες χρονιές που πέρασαν οι κιτρινόμαυροι, πέρσι πανηγύρισαν την έξοδό τους στην Ευρώπη και ελπίζουν ότι θα συνεχιστούν και στο νέο πρωτάθλημα οι επιτυχίες. Σε διοικητικό επίπεδο η ομάδα έχει βρει τη σταθερότητα που της έλειπε τα τελευταία χρόνια και μετά τη ρύθμιση των χρεών έχει και την απαιτουμένη, για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, ευρωστία. Στον Αρη, μετά τον υποβιβασμό στη Β’ εθνική, οι οπαδοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομάδα που δεν έχει βλέψεις τίτλου, αλλά που μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος και να φιγουράρει στην πρώτη εξάδα. Εχοντας εξασφαλιστεί, από την κινητοποίηση του κόσμου και από την ύπαρξη στη διοίκηση ορισμένων οικονομικών παραγόντων, οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι και σε συνδυασμό με επιτυχημένες κινήσεις στην απόκτηση έμψυχου δυναμικού από τη Λατινική Αμερική, το μέλλον διαγράφεται ευοίωνο. Ο Αρης μετά από μια περίοδο κρίσης είναι σήμερα η πρώτη ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό το γεγονός φτάνει για να είναι ευτυχισμένοι οι οπαδοί του. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα άλλα τμήματα, μπάσκετ και βόλεϊ, στα οποία οι κιτρινόμαυροι δείχνουν να έχουν καλύτερες προϋποθέσεις από τους ασπρόμαυρους του ΠΑΟΚ.
 
Οσον αφορά τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να καθιερωθεί στη Σούπερ Λίγκα. Η διοίκηση Δαμήλου έχει καταφέρει να βρει τις απαραίτητες ισορροπίες μέσα στην ομάδα και με λίγα φράγκα να καταφέρνει να αποφεύγει τον υποβιβασμό. Οι οπαδοί των μαυροκόκκινων δεν έχουν περισσότερες απαιτήσεις και το ποντιακό στοιχείο της Βόρειας Ελλάδας μπορεί να υπερηφανεύεται για την ομάδα του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα της Θεσσαλονίκης που έχει καταφέρει να στέκεται, χωρίς τη βοήθεια του κράτους και αυτό το γεγονός κάνει την ομάδα ακόμη πιο συμπαθητική.
 
Τρεις στους τέσσερις πανηγυρίζουν στη Θεσσαλονίκη και το φετινό καλοκαίρι δείχνει ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το ποδόσφαιρο της συμπρωτεύουσας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελπίδα είναι συνδεδεμένη με την γενικότερη απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις μειωμένες απαιτήσεις και προσδοκίες των οπαδών των ομάδων.

Κος Πάπιας

papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτο τσακ
Επόμενο άρθρο ΒΑΛΕΡΙΑΝ ΜΠΟΡΟΒΖΙΚ – Το κτήνος

Σχετικά Αρθρα

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Το Ιράν απάντησε με «φωτιά» στην προσπάθεια των Αμερικανών να παρακάμψουν την εξουσία του στο Στενό του Ορμούζ

29 Ιούν 2026, 14:04
Πολιτική

Η ελληνική πολεμική αεροπορία και ο ελληνικός εναέριος χώρος στην υπηρεσία των σιωναζιστών εμπρηστών του πολέμου

29 Ιούν 2026, 13:08
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβλήθηκε η δίκη για την τρίτη δίωξη κατά Καλφούτζου κ.ά.

29 Ιούν 2026, 12:58
Η παπάρα

Λέμε και καμιά μακακία να περάσει η ώρα

29 Ιούν 2026, 10:30
Κόντρες

Μην αγοράσετε μανταλάκια, έρχεται «εθνική κοινωνική συμφωνία»

29 Ιούν 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

29 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Διαρκής εφιάλτης για τους σιωναζιστές ο νότιος Λίβανος

28 Ιούν 2026, 19:57
Αγροτικά

Σε μια ακόμα δίκη, για τρίτη στη σειρά δίωξη, ο Ηλίας Καλφούτζος

Είναι από τους πρωταγωνιστές στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

28 Ιούν 2026, 19:18
Διεθνή

Η υποστήριξη του Ισραήλ είναι έγκλημα – Και μόνο εγκληματίες υποστηρίζουν το Ισραήλ

28 Ιούν 2026, 11:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Ιούνη

28 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η συμφωνία-πλαίσιο της Ουάσιγκτον αποτελεί ταπείνωση, ντροπή και παραχώρηση κυριαρχίας. Αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται

Δεν εγκαταλείψαμε το πεδίο στις πιο δύσκολες συνθήκες και δεν θα το εγκαταλείψουμε, διότι αυτό είναι το καλό και η σωτηρία!

27 Ιούν 2026, 20:18
Διεθνή

«Κοινός εχθρός μας είναι η Αντίσταση»: Αυτό συνυπέγραψαν με τους σιωναζιστές οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

Χεζμπολα: Αυτή τη συμφωνία μόνο με εμφύλιο πόλεμο μπορείτε να την περάσετε

27 Ιούν 2026, 11:02
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούνη

1949: Η Νότια Αφρική επιβάλει το “απαρτχάιντ” με την απαγόρευση μικτών γάμων.

1970: Τα αμερικανικά στρατεύματα αρχίζουν την αποχώρησή τους από την Καμπότζη.

1972: Μυθιστορηματική απόδραση τριών κρατουμένων από το Δημοτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

1979: Η ελληνική βουλή επικυρώνει την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ.

1987: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιώργου Ραυτόπουλου (1η Μάη).

1990: 10.094 άντρες των Κόντρας παραδίδουν τα όπλα τερματίζοντας τον εμφύλιο πόλεμο στη Νικαράγουα.

1992: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Αλγερίας Μοαμάντ Μπουντιάφ.

2002: Βόμβα στα εκδοτήρια της «Hellas flying dolphins» στον Πειραιά, τραυματισμός του Σάββα Ξηρού (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo