Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά
  • Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Το μετέωρο βήμα του κορμοράνου…
Αθλητισμός

Το μετέωρο βήμα του κορμοράνου…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Νοέ 2009, 00:00

Σε προηγούμενο φύλλο είχαμε υποσχεθεί ότι θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα της χρηματοδότησης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα. Η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο ΥΠΕΧΩΔΕ (η αλλαγή του υπουργείου σε Περιβάλλοντος, αφορά μόνο το όνομα) και η συνάντησή του με την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη, εκτός από την πολιτική της σημειολογία (για την οποία θα διαβάσετε στις πολιτικές στήλες της «Κ»), επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της Διπλής Ανάπλασης και της ανέγερσης του νέου γηπέδου των πράσινων. Ας πάρουμε το κουβάρι από την αρχή.

Πριν από ένα μήνα (μέσα Οκτώβρη), με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έβγαλε «συνταγματικό» το γήπεδο και αποσύνδεσε την ανέγερσή του από το εμπορικό κέντρο του Βωβού, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε από τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει σε δυο ενέργειες. Την παραχώρηση εγγυητικής επιστολής 20.000.000 ευρώ από την ονοματοδοσία του γηπέδου και τη χωροθέτηση εκ νέου 1.000 θέσεων στάθμευσης. Το «αίτημα» για εγγυητική δημιουργεί μια ένταση ανάμεσα σε Παναθηναϊκό, Δήμο Αθηναίων και Βγενόπουλο. Οπως ισχυρίζονται οι πράσινοι (και μάλλον έχουν δίκιο), από τη σύμβαση τους με το Δήμο προκύπτει ότι από τη μέρα έκδοσης της οικοδομικής άδειας ο Δήμος Αθηναίων θα έπρεπε να δεσμεύσει τα 20.000.000 ευρώ, που προβλέπονται από τη συμφωνία για την ονοματοδοσία. Οι πράσινοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα 20.000.000 ευρώ στις διαπραγματεύσεις τους με τις τράπεζες για τη χορήγηση δανείου ανέγερσης του γηπέδου και ζητούν ενεργοποίηση του συγκεκριμένου όρου. Επιπλέον, με αυτά τα φράγκα στο ταμείο τους, οι «πολυμετοχικοί» δε θα ήταν αναγκασμένοι να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Τα παραπάνω έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τα συμφέροντα του Βγενόπουλου. Ο πρώην μεγαλομέτοχος και πλέον απλός οπαδός και μέτοχος, παρά τη δημόσια δήλωσή του ότι  δεν θα ασχοληθεί πλέον με τα διοικητικά της ομάδας, έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που είναι απίθανο αν δοθεί από το Δήμο η εγγυητική επιστολή. Καταλαβαίνετε πόσο μπλέκουν τα πράγματα. Η Marfin, στην οποία έχει κατοχυρωθεί το όνομα του γηπέδου και η οποία θα πρέπει να πληρώσει τα 20.000.000 ευρώ, είναι εταιρία του Βγενόπουλου. Τόμπολα και στο δημαρχείο κρεμούν πλερέζες. Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα από το γεγονός ότι στη σύμβαση που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και τη Marfin, ότι η εγγυητική επιστολή θα πρέπει να κατατεθεί πέντε μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του γηπέδου, δηλαδή το 2011. Με άλλα λόγια, ο Δήμος έχει υπογράψει άλλα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και άλλα με τη Marfin!

Πώς θα βρεθεί λύση; Προς το παρόν, ο Κακλαμάνης στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Καταρχήν, δήλωσε ότι θα περιμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ για να τη μελετήσουν οι νομικοί του Δήμου Αθηναίων (άσχετο με το θέμα της ονοματοδοσίας), στη συνέχεια μέσω του Θόδωρου Μπεχράκη (πρόεδρος της Εταιρίας Ειδικού Σκοπού) κάλεσε τα δυο μέρη να συναντηθούν και να βρουν μια λύση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία ανέγερσης του γηπέδου, στο ΔΣ του δήμου Αθηναίων δεν έβαλε το θέμα προς συζήτηση και τέλος, στις 21/10, μέσω της ΕΕΣ, απέρριψε το αίτημα της πράσινης ΠΑΕ ως αβάσιμο, επιλέγοντας τη σύγκρουση με τους πράσινους και μια πιθανή δικαστική διαμάχη, αφού δεν υπάρχουν τα φράγκα που πρέπει να δώσει. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού κρατούν προς το παρόν χαμηλούς τόνους, όμως από κύκλους προσκείμενους στην ΠΑΕ βγαίνει το μήνυμα ότι πολύ σύντομα η απάντηση θα είναι πολύ δυναμική.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το θέμα αφορά απλά και μόνο μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα και κακώς αφιερώνουμε τόσο χώρο στη στήλη. Η πιθανότητα, όμως, να βγουν από τα ταμεία του Δήμου, δηλαδή από τη δική μας τσέπη, τόσα πολλά φράγκα, για να μπουν στο ταμείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, νομίζω ότι μας δικαιολογεί.

Οσον αφορά στο θέμα της χωροθέτησης  των 1.000 θέσεων στάθμευσης, δεν υπάρχει άμεσο οικονομικό ενδιαφέρον, υπάρχουν όμως τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που κονταροχτυπιούνται γύρω απ’ αυτό το «αθώο» θέμα. Για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες ανέγερσης του γηπέδου στον Ελαιώνα, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι 1.000 θέσεις πάρκινγκ (στον αρχικό σχεδιασμό κατανέμονταν 500 θέσεις στο εμπορικό κέντρο του Βωβού και 500 στο πολυλειτουργικό δημοτικό κτίριο). Στη σχετική αίτηση της πράσινης ΠΑΕ υπάρχει η φράση «έαν αυτά δεν κατασκευαστούν». Οι «πολυμετοχικοί» τόνισαν τη συγκεκριμένη φράση, γιατί στην απόφαση του ΣτΕ υπάρχει ένα «παραθυράκι» που αφήνει ανοιχτό το θέμα της κατασκευής του εμπορικού κέντρου, εφόσον υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση. Στη συνάντηση Τσίπρα-Μπιρμπίλη συζητήθηκε το θέμα και βγαίνοντας από τη συνάντηση ο Τσίπρας δήλωσε: «Καταθέσαμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας, πάγιες θέσεις μας, για τη δημιουργία μητροπολιτικών πάρκων στο Γουδή, ένα ώριμο αίτημα, στο Ελληνικό αλλά και στον Ελαιώνα. Καταθέσαμε κάποιες συγκεκριμένες σκέψεις για το πώς μπορεί να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα, τόσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο όμως και για τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου, πάρκου γύρω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού». Από την πλευρά της, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε: «Συζητήσαμε, κατ’ αρχήν, για τα θέματα που αφορούν στο Λεκανοπέδιο, θίξαμε τα θέματα του Ρυθμιστικού, του Ελληνικού, των μεγάλων ζωνών πρασίνου που πρέπει να δημιουργηθούν στην Αττική και καταλήξαμε βέβαια με το θέμα του Ελαιώνα, στο οποίο υπάρχει και μια συναντίληψη για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε».

Οσοι πίστεψαν ότι το θέμα έκλεισε διαψεύστηκαν λίγες μέρες αργότερα. Ο δήμαρχος Νικήτας επισκέφτηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ και από τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση προέκυψε ότι το θέμα της Διπλής Ανάπλασης στο σύνολό του (άρα και του εμπορικού κέντρου του Βωβού συμπεριλαμβανόμενου) είναι ανοιχτό.  Η υπουργός τόνισε ότι «στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να δώσουμε λύση, γιατί το κύριο, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, είναι η Διπλή Ανάπλαση. Θέλουμε αυτό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί στο σύνολό του και μιλάω και για τη Λ. Αλεξάνδρας. Υπάρχει όμως μια δεσμευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση». Και συνέχισε: «Πρέπει η Αθήνα να γίνει μια ανταγωνιστική πόλη γιατί είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Σε πολλά από τα θέματα υπήρχε σύμπτωση απόψεων, σε άλλα είπαμε ότι είναι μια πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσει συνεργασία για να  δούμε πως θα τα χειριστούμε». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κακλαμάνης δήλωσε: «Ενημερώσαμε την κ. Μπιρμπίλη και για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, υπό το φως της απόφασης του ΣτΕ αφενός, και της προσφυγής του κ. Βωβού αφετέρου. Δεν περίμενα σήμερα να μου δώσει απάντηση η κ. υπουργός – διότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μελετήσει όλη την υπόθεση». Και κατέληξε: «Θα βρούμε σύμμαχο την υπουργό στη σωστή λύση αυτού του προβλήματος, ώστε το όνειρο της Διπλής Ανάπλασης να γίνει πραγματικότητα. Το όνειρο αυτό είναι τα 30 και πλέον στρέμματα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Και το δεύτερο κομμάτι του ονείρου, το γήπεδο της ομάδας». Τώρα, θα μου πείτε, πώς είναι δυνατόν η Μπιρμπίλη να έχει συναντίληψη με τον Τσίπρα για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης και ταυτόχρονα να προσπαθεί να βρει λύση στο θέμα μαζί με τον Κακλαμάνη; Οταν πρόκειται για επιχειρηματικά συμφέροντα όλα γίνονται, συντρόφισσες και σύντροφοι. 

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Ο Βωβός δεν εγκαταλείπει τα όπλα, άλλωστε όλοι του κλείνουν το μάτι. Με ανακοίνωση την περασμένη Δεύτερα τονίζει ότι «οι επιταγές της απόφασης του ΣτΕ είναι σεβαστές και θα τηρηθούν», υπενθυμίζει όμως ότι η πράξη δωρεάς προς το Δήμο Αθηναίων έγινε προκειμένου «να υλοποιηθούν οι διατάξεις της παραγράφου 2β του άρθρου 12 του Ν.3481/2006», στην οποία προβλέπεται συντελεστής δόμησης 1,6.  Είναι φανερό ότι ο Βωβός παζαρεύει, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση ή ότι θα του δώσουν τη δυνατότητα να μεταφέρει το συντελεστή δόμησης σε άλλη περιοχή.

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣΙΝΕΜΑ: ΑΣΓΚΑΡ ΦΑΡΧΑΝΤΙ – Τι απέγινε η Ελι
Επόμενο άρθρο Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα;

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για την ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962: Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo