Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ
  • Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων
  • Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ
  • Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν
  • Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τι εσπρέσο τι καπουτσίνο;
Αθλητισμός

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Τι εσπρέσο τι καπουτσίνο;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Μαρ 2019, 00:00

Η προσπάθεια που κάνουν τα κιτρινόμαυρα «παπαγαλάκια» και το επικοινωνιακό επιτελείο του Μελισσανίδη για να πείσουν τους οπαδούς της ΑΕΚ ότι ο Γατούλης έχει ισχυρές διασυνδέσεις με την κυβέρνηση και τις χρησιμοποιεί για το καλό της ομάδας, εκθέτει την παιδική χαρά του Μαξίμου. Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νέου αθλητικού νόμου από τον υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τα «παπαγαλάκια» επικεντρώθηκαν σε δυο σημεία του νομοσχεδίου που αβαντάρουν το αφεντικό τους.

Το πρώτο σημείο αφορά τον ορισμό πλαφόν για το βασικό μέτοχο σε στοιχηματική εταιρία, σε σχέση με το ασυμβίβαστο της συμμετοχής του στο ΔΣ μιας ανώνυμης αθλητικής εταιρίας. Μέχρι τώρα, απαγορεύεται σε κάποιον που έχει έστω και μια μετοχή σε στοιχηματική εταιρία να συμμετέχει στο ΔΣ. Με το νόμο Βασιλειάδη, η απαγόρευση ισχύει αν έχει ποσοστό πάνω από 15%. Αυτό σημαίνει ότι ο Μελισσανίδης μπορεί να μπει και επίσημα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και να παρουσιάζεται ως εκπρόσωπός της (μέχρι σήμερα, τυπικά είναι ένας… απλός φίλαθλος της ομάδας).

Το δεύτερο σημείο αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ και τη δυνατότητα τα ερασιτεχνικά σωματεία να χρηματοδοτούνται από ανώνυμες εταιρίες για την ανέγερση γηπέδων. Αυτό σημαίνει ότι αντί για δάνειο από κάποια τράπεζα, τα φράγκα για την «Αγιασοφιά» μπορεί να δοθούν από τα έσοδα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σε απλά ελληνικά, μπορεί ο Μελισσανίδης να χρησιμοποιεί το ταμείο της ΠΑΕ (π.χ. τα έσοδα από τη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) για να χρηματοδοτεί την ανέγερση του γηπέδου και να το παίζει μάγκας στους κιτρινόμαυρους οπαδούς χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Αυτές οι «διευκολύνσεις» εκθέτουν την κυβέρνηση, αφού όλοι καταλαβαίνουν ότι νομοθετεί σύμφωνα με «τας υποδείξεις» και με γνώμονα τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Γατούλη. Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν πως στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η ζημιά θα περιοριστεί στο επικοινωνιακό επίπεδο και ουσιαστικά το ισοζύγιο θα είναι θετικό, αφού θα έχει εκλογικό όφελος. Η άποψη της στήλης είναι ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιλέγουν τι θα ψηφίσουν με βάση οπαδικά κριτήρια είναι αμελητέο και συνεπώς οι «διευκολύνσεις» προς τον Μελισσανίδη δεν αφορούν την πλειοψηφία των φιλάθλων, άρα δε θα φέρουν ψήφους στην κυβέρνηση. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δεχτούμε ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων που ψηφίζουν με οπαδικά κριτήρια είναι μεγάλο, πάλι τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά για τους συριζαίους, αφού οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι μειονότητα σε σχέση με το σύνολο των οπαδών και συνεπώς οι ψήφοι που θα πάρουν από αυτούς είναι λιγότερες από αυτές που θα χάσουν από τους οπαδούς των άλλων ομάδων, που θα θεωρήσουν ότι η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ του Γατούλη.

Εν κατακλείδι, αυτό που θα μείνει για την κυβέρνηση είναι η αίσθηση ότι όπως κάθε αστική κυβέρνηση που σέβεται τα αφεντικά της, έτσι και η παιδική χαρά του Μαξίμου εξυπηρετεί τους καπιταλιστές και ιδιαίτερα αυτούς με τους οποίους τα ηγετικά της μέλη πίνουν μαζί και κανένα φρέντο (δεν παίζει ρόλο αν είναι εσπρέσο ή καπουτσίνο).

Η Λίβερπουλ είναι ομάδα που έχει άρρηκτους δεσμούς με την εργατική τάξη και τη νεολαία της πόλης. Η συντριπτική πλειοψηφία στο λιμάνι υποστηρίζει τη συγκεκριμένη ομάδα και στις εξέδρες του Ανφιλντ πολλές φορές, εκτός από τα ποδοσφαιρικά συνθήματα, οι εργάτες και η νεολαία της πόλης φώναξαν και πρόβαλαν τα πολιτικά και κοινωνικά τους αιτήματα. Εξ ου και το παρατσούκλι Reds, «Κόκκινοι» (αν και κάποιοι θεωρούν ότι το «Κόκκινοι» παραπέμπει στα χρώματα της ομάδας).

Μια έκθεση της Sports Business Group (SBG) της Deloitte αποδεικνύει ότι, εκτός από τους πολιτικοκοινωνικούς δεσμούς με την πόλη, η Λίβερπουλ έχει και στενούς οικονομικούς δεσμούς με αυτή. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 η ομάδα είχε οικονομική επίδραση 571.400.000 ευρώ στην οικονομία της πόλης και οι δραστηριότητες του συλλόγου έχουν δημιουργήσει πάνω από 4.500 θέσεις εργασίας, που ισοδυναμούν με το 2,3% των θέσεων εργασίας στο Λίβερπουλ. Η έκθεση αναφέρει ότι στις εξέδρες του Ανφιλντ βρέθηκαν περισσότεροι από 1.500.000 φίλαθλοι, γεγονός που οικονομικά αποτιμάται σε 122.000.000 ευρώ (αφορούν τη διαμονή των επισκεπτών, τα έσοδα στις επιχειρήσεις εστίασης, τα ταξιδιωτικά έσοδα, το εμπόριο κτλ.), ενώ περίπου 5.000.000 ευρώ θα συνεισφέρουν στην πόλη οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της Λίβερπουλ.

Σχολιάζοντας την έκθεση της SBG, ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Πίτερ Μουρ ανέφερε: «Είναι σημαντικό ο σύλλογός μας να έχει αντίκτυπο στην περιοχή μας, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά. Είναι σαφές ότι πολλοί από τους επισκέπτες μας έρχονται στο Λίβερπουλ για το ποδόσφαιρο, αλλά επιστρέφουν στην ίδια την πόλη και έτσι υπάρχει ένας συνεχής κύκλος». Κλείσαμε την αναφορά μας στο θέμα με τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου, γιατί παρά τη συμπάθεια που έχουμε προς τη συγκεκριμένη ομάδα (για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, η ομάδα που υποστηρίζει η στήλη στο νησί είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ), δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πριν και πάνω απ' όλα μια πολύ επικερδής καπιταλιστική μπίζνα.

Συνεχίζουμε την αναφορά μας σε οικονομικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα καπιταλιστικά κέρδη, μεταφερόμενοι από το νησί στη Γερμανία και στην οικονομική έκθεση που δημοσίευσε η γερμανική ποδοσφαιρική Λίγκα, στην οποία διαπιστώνεται η θετική εξέλιξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη Γερμανία κατά την περίοδο 2017-2018, με τα έσοδα της Λίγκα να φτάνουν τα 3.810.000.000 ευρώ. Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο συνολικός κύκλος εργασιών για τη Bundesliga και τη Bundesliga 2 ανέρχεται σε 4.420.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση για 14η συνεχόμενη χρονιά, ενώ η μέση ετήσια αύξηση για την τελευταία δεκαετία είναι 8,6%. Η αγωνιστική περίοδος 2017-18 θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες της δεκαετίας, με την αύξηση να ανέρχεται στο 13% σε σχέση με την προηγουμένη χρονιά, εξαιτίας της βελτίωσης στους όρους των συμφωνιών της Λίγκα με τα ΜΜΕ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Εκτός από τη Λίγκα, αύξηση εσόδων είχαν και οι περισσότερες ομάδες της Bundesliga. Για 17 από τα 18 σωματεία της προέκυψαν έσοδα άνω των 100.000.000 ευρώ. Η έκθεση αναφέρει ότι η οικονομική ανάπτυξη του γερμανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου συνεισφέρει στα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας, φόρους και εισφορές στο Δημόσιο που πλησιάζουν το 1.300.000.000 ευρώ, ενώ οι 36 ομάδες σε Bundesliga και Bundesliga 2 απασχολούν περισσότερους από 55.000 υπαλλήλους (55.142) στις ΠΑΕ και τις θυγατρικές τους. Αν τα παραπάνω συνδυαστούν με το γεγονός ότι παρατηρήθηκε και μια μικρή αύξηση και στον αριθμό των εισιτηρίων που έκοψαν οι ομάδες, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η επίδραση του γερμανικού ποδοσφαίρου στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια και ιδιαίτερα μετά το Brexit, που θα έχει ως αποτέλεσμα να βγουν εκτός ΕΕ τα πρωταθλήματα στο νησί.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ. Η απορία για την έλλειψη σοβαρότητας στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, που έχει ως αποτέλεσμα ο Τσίπρας να «γλεντάει» τον Κούλη στις προσωπικές τους αντιπαραθέσεις στη Βουλή, λύθηκε από τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ και πλέον υποψηφίου βουλευτή, Κώστα Κυρανάκη, σχετικά με την αγαπημένη του ομάδα. Ο φέρελπις πολιτικός δήλωσε ότι έγινε ΑΕΚ (τι λαχείο σας έτυχε, συντρόφισσες και σύντροφοι ΑΕΚτζήδες) σε ηλικία 6 χρόνων όταν είδε τον Ντέμη να ανεβαίνει στα κάγκελα της Σκεπαστής. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Κυρανάκης γεννήθηκε το 1987, άρα 6 χρόνων ήταν το 1993. Ο Ντέμης πήγε στην ΑΕΚ το 1996 και ο γνωστός πανηγυρισμός του στα κάγκελα της Σκεπαστής έγινε το 1999 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (31/1/1999), στο οποίο οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν με 2-0. Οπως ήταν φυσικό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον «γλέντησαν» για τα καλά. Αν υπήρχε η στοιχειώδης ευθιξία, θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη (ψάξαμε αλλά δε βρήκαμε κάτι σχετικό), αλλά για τύπους σαν τον Κυρανάκη η ευθιξία και η συγγνώμη το πιθανότερο είναι άγνωστες λέξεις.
 
 
 
Αναφερθήκαμε στον πανηγυρισμό του Ντέμη στη «Σκεπαστή», είπαμε να βάλουμε και μια ασορτί φωτογραφία, αλλά ο δαίμων του τυπογραφείου μπερδεύτηκε -προφανώς γιατί η ύλη έκλεισε την Τσικνοπέμπτη- και έβαλε φωτογραφία από άλλη σκεπαστή…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Ρουφάνε σαν βδέλλες το αίμα των αγροτών
Επόμενο άρθρο

κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

Στα άκρα οι κόντρες υπό την απειλή για αμερικάνικη εισβολή

Σχετικά Αρθρα

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα στην Ισταμπούλ.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    17Ν
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο 17Ν
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο ΕΛΑ
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επαναστατικός Αγώνας
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Ποιοι είμαστε
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Επικοινωνία
  • κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    κοράκι ΣΦΥΡΑ ΤΟ!

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo