Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τα αυτιά μας πόνεσαν από τον ήχο της βουβουζέλας και τα μάτια μας από το ποδοσφαιρικό θέαμα
Αθλητισμός

Τα αυτιά μας πόνεσαν από τον ήχο της βουβουζέλας και τα μάτια μας από το ποδοσφαιρικό θέαμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούν 2010, 00:00

♦ Οι διοικητικές εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τείνουν να γίνουν το κυρίαρχο θέμα της βδομάδας που μας πέρασε, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την εξέλιξη του Μουντιάλ στη Νότια Αφρική. Το θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων ήταν κάτι περισσότερο από μέτριο και  σε συνδυασμό με τη μικρή συγκομιδή των γκολ είχε σαν αποτέλεσμα να «ξενερώσει» η μεγάλη μερίδα των ποδοσφαιρόφιλων.

Κόκκαλης και Μαρινάκης είχαν την περασμένη Τρίτη το πρώτο τους ραντεβού, προκειμένου να συζητήσουν τους όρους πώλησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η συζήτηση  των δυο ανδρών διήρκησε περισσότερο από δυόμισι ώρες και από το περιεχόμενο των δηλώσεων θα έπρεπε να στοιχηματίσουμε ότι ο Μαρινάκης στο άμεσο μέλλον θα είναι ο ιδιοκτήτης της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Κόκκαλης δήλωσε: «Νομίζω ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και θα έχουμε άλλη μια την Παρασκευή. Σε αυτή θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε στο ενδεχόμενο συνεργασίας. Είμαστε κοντά σε συνεργασία, με γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού». Για να συμφωνήσει μαζί του ο Μαρινάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ολα θα ξεκαθαρίσουν στη νέα συνάντηση που θα έχουμε την Παρασκευή. Συμφωνώ με αυτά που είπε ο πρόεδρος, έχουμε και οι δύο καλή διάθεση».

Διαβάζοντας, όμως, το «περιεχόμενο» της πρότασης του Μαρινάκη το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι παρά τα χαμόγελα και τις φιλοφρονήσεις οι δυο πλευρές πολύ δύσκολα θα καταλήξουν σε συμφωνία. Σύμφωνα με την πρόταση Μαρινάκη, το συνολικό ποσό του deal ανέρχεται στα 115 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 65 εκατ. θα δοθούν για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (ο Μαρινάκης με αυτό τον τρόπο θα έχει το 78% του πακέτου), τα 10 εκατ.  για το 50% της Καραϊσκάκη ΑΕ, 10 εκατ. για κάλυψη ενός μέρους των χρεών της ΠΑΕ και 15 εκατ. για τα λειτουργικά έξοδα της τρέχουσας περιόδου. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα φράγκα που θα βάλει στην τσέπη του ο Κόκκαλης είναι της τάξης των 35 εκατ. ευρώ και ως ποσό μοιάζει πολύ μικρό για να συμφωνήσει. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν και η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερο σασπένς μετά τη συνάντηση των Μαρινάκη-Λαυρεντιάδη, το βράδυ της περασμένης Τρίτης (μετά το ραντεβού με τον Κόκκαλη). Η συνάντηση δεν είχε δημοσιοποιηθεί και τις «υποψίες» ότι κάτι συνέβαινε στην πλατεία Νυμφών της Βουλιαγμένης κίνησαν οι δέκα με δεκαπέντε ασφαλίτες που ήταν διάσπαρτοι στην  πλατεία και έλεγχαν κάθε κίνηση. Στην αρχική παρέα ήταν ο Λαυρεντιάδης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης με τη γυναίκα του και τρία ακόμη άτομα και στη συνέχεια ήρθε και ο Μαρινάκης, ο οποίος είχε 40λεπτη συζήτηση με το Λαυρεντιάδη.

Στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο, αφού βλέπουν την ομάδα να βολοδέρνει χωρίς σχέδιο και την υπόθεση «νέος πρόεδρος» να μετατοπίζεται όλο και πιο πίσω. Πλέον σε δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Κόκκαλης, ο οποίος καλείται άμεσα να αποφασίσει αν θα τη δώσει παίρνοντας λιγότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζε, αν θα προσπαθήσει να ανεβάσει το ύψος της προσφοράς κρίνοντας ότι ο Μαρινάκης είναι «καψούρα» με την προεδρία ή αν θα απορρίψει την πρόταση και θα συνεχίσει μόνος του. Αρχικά είχε αντιμετωπίσει τελείως απαξιωτικά το ενδεχόμενο να παραδώσει στον Μαρινάκη την ΠΑΕ, όμως η απουσία οποιασδήποτε άλλης πρότασης τον ανάγκασε να τον δεχτεί σαν ισότιμο συνομιλητή, γεγονός που δείχνει ότι είναι πολύ στριμωγμένος. Εκτίμηση της στήλης είναι ότι ο Κόκκαλης δεν θα πουλήσει με το σημερινά δεδομένα.  

♦ Σε ρηχά νερά κινείται μέχρι σήμερα το Μουντιάλ και με την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής επιβεβαιώνονται όσοι εκτιμούσαν ότι η κούραση των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών θα έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένο θέαμα και κακούς ποιοτικά αγώνες. Μοιραία, λοιπόν, η συζήτηση για το Μουντιάλ, ακόμη και στις αθλητικές εφημερίδες, μετατοπίζεται σε εξωαγωνιστικές ειδήσεις, όπως είναι οι βουβουζέλες και οι σχεδόν καθημερινές πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εργαζόμενων.

Για τον ήχο της βουβουζέλας τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Ο διαπεραστικός της ήχος έχει πολύ ενδιαφέρον αν τον ακούσεις για μια στιγμή, όμως η συνεχής χρήση της παραδοσιακής νοτιοαφρικανικής καραμούζας τον κάνει απωθητικό και οδηγεί στον ωριλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ήχος της βουβουζέλας ακούγεται καθαρά κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, αφού δεν υπάρχουν φίλτρα «καθαρισμού» του ήχου που να μπορούν να τον αντιμετωπίσουν. Είναι η πρώτη φορά που όσοι παρακολουθούμε τους αγώνες από την τηλεόραση δεν έχουμε καταφέρει να ακούσουμε τα συνθήματα των οπαδών των ομάδων, γιατί αυτά «σκεπάζονται» από τον ήχο των βουβουζέλων. Εντονες είναι και οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν ζητήσει από τη ΦΙΦΑ να απαγορευτεί η χρήση τους, όμως ο πρόεδρος Μπλάτερ υπερασπίζεται το «δικαίωμα» της τήρησης των λαϊκών ηθών και εθίμων και της χρήσης των παραδοσιακών οργάνων της Νότιας Αφρικής.

Βέβαια, για το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν με κινητοποιήσεις τα δεδουλευμένα τους και την τήρηση των συμφωνιών που έχουν κάνει με τις εταιρίες που η ΦΙΦΑ έστειλε στη Νότια Αφρική για να υλοποιήσουν (με το αζημίωτο) τις απαραίτητες εργασίες για το Μουντιάλ, ο λαλίστατος πρόεδρος δεν έκανε κανένα σχόλιο και μετέθεσε τις όποιες ευθύνες στην αστυνομία και την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής. Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ αρχικά είχαν σαν στόχο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, με την πάροδο του χρόνου αποκτούν και πολιτικά χαρακτηριστικά και συνδέονται με την εξέγερση των μαθητών στο Σοβέτο, στις 16 Ιούνη του 1976, η οποία αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων εναντίον του απαρτχάιντ. Η κυβέρνηση είχε έρθει σε συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων να μη γίνουν κινητοποιήσεις κατά την διάρκεια των αγώνων, υποσχόμενη ότι θα φροντίσει να λυθούν τα προβλήματα. Η λύση δεν ήρθε και οι αρχικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ήταν συγκεντρώσεις με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία έξω από το γήπεδο, την Κυριακή 13/6, πριν τον αγώνα Γερμανία-Αυστραλία, και με τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τους χαμηλούς μισθούς στην Ν. Αφρική ενώθηκαν και οι εργαζόμενοι του γηπέδου, καθώς δεν πληρώθηκαν αυτά που είχαν συμφωνήσει. Οι μπάτσοι έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ η FIFA διέψευσε το γεγονός πως υπήρξε συμμετοχή των σεκιούριτι στα επεισόδια.

Οι μαρτυρίες λένε πως οι υπάλληλοι του σταδίου μετά το παιχνίδι διαπίστωσαν ότι στο φάκελο με το μισθό τους δεν υπήρχαν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει, αφού αντί για 180 ευρώ πληρώθηκαν μόνο 20. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν στο Ντέρμπαν και στο Γιοχάνεσμπουργκ. Οσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση, εκτός από τα συνθήματα για την τήρηση των συμφωνηθέντων, φώναξαν και συνθήματα όπως «Το απαρτχάιντ υπάρχει ακόμη» και «Παγκόσμιο Κύπελλο για όλους – Πρώτα οι άνθρωποι και μετά το κέρδος», ενώ οι εργαζόμενοι απειλούν ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με ορόσημο τον τελικό στις 11/7 στο Γιοχάνεσμπουργκ, τον οποίο θα επιχειρήσουν να ματαιώσουν.

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής για να ελέγξει τις αντιδράσεις των εργαζομένων έχει κινητοποιήσει το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων που διαθέτει και την τήρηση της τάξης στα γήπεδα την ανέλαβαν οι μπάτσοι αντικαθιστώντας τους σεκιούριτι. Από την πλευρά της η ΦΙΦΑ ανησυχεί με το γεγονός, αφού αν συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα δεν θέλει και πολύ να τιναχτεί στον αέρα η όλη διοργάνωση, και εντείνει τις παρασκηνιακές πιέσεις προς την κυβέρνηση για άμεσο τερματισμό τους (προφανώς με άγρια καταστολή), αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πολυεθνικές εταιρίες που κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑντεργατική λύσσα
Επόμενο άρθρο Η αλληλεγγύη «σεργιανάει» στις εξέδρες των γηπέδων…

Σχετικά Αρθρα

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 29 Ιούν 2025, 22:34

Οι τελικοί που θα θυμόμαστε για όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου

Αθλητισμός 10 Ιούν 2025, 07:24

Paddy McCorry: Πανηγύρισε σαν Παλαιστίνιος και όχι ως Ιρλανδός

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 12:43

H αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη παρούσα (και) στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Από τους οπαδούς της Παρί Σαν Ζερμέν

Αθλητισμός 1 Ιούν 2025, 09:10

Eπέλεξαν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία, παρά να σηκώσουν το Κύπελλο

Αγγλία, ποδόσφαιρο γυναικών

Αθλητισμός 29 Μάι 2025, 10:53

Από τη Φεϊρούζ στον Πίπο Ιντσάγκι

Αθλητισμός 13 Μάι 2025, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo