Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
  • Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ
  • Σαν σήμερα 10 Ιούλη
  • Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων
  • Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Στο λεκανοπέδιο μόνο ΠΑΟ
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Στο λεκανοπέδιο μόνο ΠΑΟ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2018, 00:00

 Την περασμένη Τετάρτη, στα αθλητικά sites η βασική είδηση ήταν ότι η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ έδειξαν «κίτρινη κάρτα» στην ΕΠΟ, με την αιτιολογία ότι η ελληνική Ομοσπονδία δεν εφαρμόζει τον Κώδικα Δεοντολογίας και δεν παραπέμπει προς τιμωρία τους παράγοντες που με δηλώσεις ή πράξεις δυσφημούν το ποδόσφαιρο. Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για αλλαγή της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ, με την τοποθέτηση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής μέχρι τη διενέργεια προώρων εκλογών. Αν κάποιος έψαχνε το θέμα, θα διαπίστωνε ότι ο θόρυβος προήλθε από δημοσίευμα της εφημερίδας LiveSport, σύμφωνα με το οποίο στις διεθνείς Ομοσπονδίες δεν αρέσει ο ήπιος τρόπος με τον οποίο η διοίκηση Γραμμένου αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις δυσφήμησης του ποδοσφαίρου, κάνοντας μνεία στο γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έχει παραπέμψει κανένα παράγοντα στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι διεθνείς Ομοσπονδίες ζήτησαν την αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η «κίτρινη κάρτα» θα γίνει «κόκκινη».
 
Λίγες ώρες αργότερα, εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΠΟ, με την οποία διαψεύδεται το δημοσίευμα της LiveSport. Το δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας αρχικά μας ενημερώνει ότι «η διοίκηση της ΕΠΟ εξελέγη με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και συντριπτική πλειοψηφία τον Αύγουστο του 2017» και στη συνέχεια, αφού μας υπενθυμίσει ότι «έκτοτε βρίσκεται σε διαρκή και στενή συνεργασία με την FIFA, την UEFA και την Επιτροπή Παρακολούθησης με μοναδικό στόχο τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και ότι «όλα αυτά εξελίσσονται σε πλαίσιο παραγωγικού διαλόγου, με πνεύμα ειλικρίνειας και επαγγελματισμού και στο επίπεδο της παροχής ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας υψηλής ποιότητας», τονίζει: «Ουδέποτε οι διεθνείς συνομοσπονδίες “απείλησαν“ την Ελληνική Ομοσπονδία και τον πρόεδρό της, οι δε αναφορές μερίδας του Τύπου περί “κίτρινης κάρτας“ και “νέας ΠΔΕ“ προκαλούν θυμηδία και μόνον». Και καταλήγει με την επισήμανση ότι «το νέο καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ τηρούνται και εφαρμόζονται απόλυτα και τα δικαιοδοτικά όργανα επιτελούν το θεσμικά κατοχυρωμένο έργο τους, όπως οφείλουν, χωρίς λαϊκισμούς και σύντομα θα το αντιληφθούν όλοι».
 
Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έχει δίκιο η ΕΠΟ, οπότε δεν υπάρχει δυσαρέσκεια για τη διοίκηση Γραμμένου από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, ή αν όντως υπήρξε παρέμβαση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, όπως ισχυρίζεται η LiveSport. Αξιολογώντας τα δεδομένα «κλίνουμε» προς την πλευρά της ΕΠΟ, αφενός γιατί οι παράγοντες οι οποίοι με τις δηλώσεις τους δυσφημούν το άθλημα είναι κατά βάση ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, άρα θα καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι ο γιος ζητάει την τιμωρία του πατέρα (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, γιος του Σάββα, είναι ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ) και αφετέρου γιατί από την πλευρά της εφημερίδας δε γίνεται αναφορά στην ύπαρξη κάποιας επιστολής ή κάποιου γραπτού «διαβήματος» προς την ΕΠΟ.
 
Το πιθανότερο είναι η εφημερίδα, αξιοποιώντας ένα υπαρκτό γεγονός, τη μη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας και τη μη παραπομπή των παραγόντων που κάνουν δυσφημηστικές και «εμπρηστικές» δηλώσεις στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, να θέλει να στείλει κάποιο «μήνυμα»  προς την πλευρά του Γραμμένου, ότι θα πρέπει να αφήσει τη θέση του απλού παρατηρητή και να ασκήσει τις αρμοδιότητες που έχει, και προς την ερυθρόλευκη ΠΑΕ, προειδοποιώντας ότι αν δε σταματήσουν τα στελέχη της να μιλάνε απαξιωτικά για τη διοίκηση της ΕΠΟ, θα πέσουν και οι τιμωρίες που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.
 
Οπως είχαμε σχολιάσει στο προηγούμενο φύλλο της «Κ», οι ερυθρόλευκοι, με την απόφασή τους να αξιοποιήσουν στο έπακρο το δώρο που τους έκανε ο οπαδός του ΠΑΟΚ και να μην αγωνιστούν στο ντέρμπι, έκαναν άνω-κάτω το πρωτάθλημα και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Τους χρειάζεται λοιπόν ένα ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι αν δε ρίξουν τους τόνους και συνεχίσουν να δημιουργούν τετελεσμένα, θα παραπεμφθούν στον αθλητικό εισαγγελέα και δε θα μπορούν να έχουν την υποστήριξη των διεθνών Ομοσπονδιών, αφού η διοίκηση της ΕΠΟ θα εφαρμόσει, ως οφείλει, τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψήφισε κατ' εντολήν της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Το γεγονός ότι η LiveSport είναι αθλητική εφημερίδα που το μεγαλύτερο μέρος της ύλης της αφορά το στοίχημα και διαβάζεται κυρίως από όσους παίζουν Πάμε Στοίχημα, μας επιτρέπει να εικάσουμε ότι ο αποστολέας του μηνύματος που βρίσκεται πίσω από το δημοσίευμα είναι ο άσπονδος επιχειρηματικός εχθρός του Μαρινάκη, Δημήτρης Μελισσανίδης.
 
Η ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη τις γκέλες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού και τη μεταξύ τους διαμάχη για το ντέρμπι της Τούμπας, αυτή τη στιγμή δείχνει ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, αφού έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, εκτός από τους πέντε βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και τους επτά από τον τρίτο Ολυμπιακό, έχει και εύκολο πρόγραμμα. Είναι λοιπόν λογικό, ο ισχυρός άντρας της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ να προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε «εργαλείο» που έχει στα χέρια του, προκειμένου να μη συμβούν «απρόοπτα» στην ομάδα του. Γνωρίζει ότι έχει στα χέρια του το «μεγαλύτερο όπλο» και με αυτό αναγκάζει τις εφημερίδες να προβάλλουν αυτά που επιθυμεί. Ποιο είναι αυτό; Τα φράγκα από τη διαφήμιση του ΟΠΑΠ και του αθλητικού τζόγου. Η πιάτσα φροντίζει να μην έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί του, αφού κινδυνεύει να χάσει μια από τις πιο σημαντικές, ίσως τη σημαντικότερη, πηγή εσόδων της.
 
Αν παρακολουθήσει κάποιος συστηματικά τα αθλητικά sites, θα διαπιστώσει ότι εκτός από τα καθαρά οπαδικά, τα υπόλοιπα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους δείχνουν να είναι φίλα προσκείμενα στην ΑΕΚ, ενώ αυτά που προσπαθούν να κρατήσουν «ουδετερότητα» φροντίζουν τα σχόλια και η κριτική τους να μην είναι ενοχλητικά για τα συμφέροντα του Γατούλη. Εν κατακλείδι, το μήνυμα επιχειρεί με ένα σμπάρο να πετύχει δυο τρυγόνια. Μένει να δούμε την αντίδραση της ΕΠΟ (λέγε με Σαββίδη) και του Ολυμπιακού. 
 
Κος Πάπιας

 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ1. Την περασμένη βδομάδα ανακοινώθηκαν και οι ποινές για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Koriopolis για τους στημένους αγώνες. Από τους 58 εμπλεκόμενους που κρίθηκαν ένοχοι, σε 10 επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 6 μέχρι 10 χρόνια (όλοι είναι ελεύθεροι αφού άσκησαν έφεση) και στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν ποινές από 30 μήνες έως 4 χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή ή για κάποιους εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Με την απόφαση του δικαστηρίου κλείνει ο κύκλος ενός «εκτελεστικού βραχίονα» που χρησιμοποιούσε η ποδοσφαιρική «παράγκα», υπό την προηγούμενη καθοδήγησή της, για να πετύχει τους στόχους της. Το ύψος των ποινών θεωρήθηκε μικρό από την πιάτσα και σίγουρα δε θα αποτρέψει αυτούς που θα επιλέξουν να συγκροτήσουν ένα νέο «εκτελεστικό βραχίονα» για να προωθήσουν τα συμφέροντα του νέου αφεντικού.
 
ΥΓ2. Την ώρα που έκλεινε η ύλη του σημερινού φύλλου, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ετοιμάζονταν για το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της τιμωρίας που επιβλήθηκε στην ομάδα τους. Μένει να δούμε αν μετά το μουσουλινικού τύπου συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για ένα μαζικό συλλαλητήριο αυτή τη φορά για τα συμφέροντα του Σαββίδη. Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι ο λαός και η νεολαία στοιχίζονται κάτω από ξένα και μάλιστα εχθρικά λάβαρα.
 
ΥΓ3. Κλίμα ευφορίας επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού, μετά την ισοπαλία που πέτυχαν οι πράσινοι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την πολύ καλή αγωνιστική παρουσία τους. Το σύνθημα που ακούγεται στις τάξεις τους είναι «Στο λεκανοπέδιο μόνο ΠΑΟ» και αυτό που επιθυμούν από την ομάδα είναι να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κερδίσει την ΑΕΚ στην Τούμπα και να μειώσει τη διαφορά στους δυο βαθμούς, οι πράσινοι μπορεί να γίνουν «ρυθμιστές» στη μάχη του τίτλου, αφού θα παίξουν κόντρα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.
 
 
 
Των φρονίμων τα παιδιά προετοιμάζονται για το ντέρμπι…

 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Πανικός στους «γαλατάδες»
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Επεισόδια του αέναου εμπορικού πολέμου

Σχετικά Αρθρα

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

Αθλητισμός 5 Ιούλ 2026, 14:01

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

Μπαχάμες: Ημέρα ανεξαρτησίας (1973).

Αλβανία: Ημέρα στρατού.

1971: Παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση του ΑΝ 509 περί «ανατροπής του καθεστώτος με βίαια μέσα» οι Ανδρέας Παπανδρέου, Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολαΐδης.

1974: Συλλαμβάνονται πολλά μέλη του ΠΑΚ και κλιμάκιο του ΠΑΚ Μεγάλης Βρετανίας.

1985: Γάλλοι πράκτορες βυθίζουν στη Νέα Ζηλανδία το πλοίο «Rainbow Warrior» της «Greenpeace».

1990: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ επανεκλέγεται γενικός γραμματέας του ΚΚΣΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo