Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου
  • Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού
  • Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής
  • Σαν σήμερα 26 Ιούλη
  • Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Πρόεδρος υπό κηδεμονία
Αθλητισμός

Πρόεδρος υπό κηδεμονία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Δεκ 2017, 00:00

Η εκδίκαση της υπόθεσης της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για τα όσα συνέβησαν μεταξύ της Αστυνομίας και των οργανωμένων οπαδών της στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και η αθώωσή της αντιμετωπίστηκαν με θυμηδία από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων, που για μια ακόμη φορά είδαν διαφορετικά μέτρα και σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης, ενώ ξεσήκωσαν μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, η υπερασπιστική γραμμή της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ βασίστηκε στο επιχείρημα ότι «οι ποινές για παραβάσεις του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορούν σε επεισόδια στις εξέδρες του γηπέδου δεν μπορούν να ισχύσουν και πρέπει να ακυρωθούν στο σύνολό τους, καθώς η διαδικασία τροποποίησης του άρθρου 15 του Κώδικα είναι σαφέστατα αντικαταστατική, προσκρούει στους περιορισμούς της παραγράφου ζ του άρθρου 35 του ισχύοντος καταστατικού της ΕΠΟ». Σε απλά ελληνικά, η πλευρά της ΑΕΚ είπε ότι δεν μπορεί να τιμωρηθεί, γιατί η τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα, με την οποία τιμωρούνται και τα επεισόδια που γίνονται εκτός του αγωνιστικού χώρου και των εξεδρών, δεν έχει ισχύ, αφού η τροποποίηση έγινε μετά την έναρξη των διοργανώσεων για την περίοδο 2017-18 και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ αυτό απαγορεύεται ρητά. Οποιαδήποτε δε παραβίασή του μπορεί να προκαλέσει την έκπτωση από το αξίωμά τους των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Το σκεπτικό της ΠΑΕ ΑΕΚ υιοθέτησε επί της ουσίας και ο εν ενεργεία πρωτοδίκης και τακτικό μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, Καποδίστριας, ο οποίος θεωρεί (σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής του) ότι στην τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στις 30/6/2017 δεν τυποποιήθηκε ως πειθαρχικό παράπτωμα -είτε στις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 4 είτε σε οιεσδήποτε άλλες διατάξεις τού ως άνω Πειθαρχικού Κώδικα- η πρόκληση επεισοδίων από φιλάθλους των ποδοσφαιρικών ομάδων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Κατά την άποψη Καποδίστρια, η παράλειψη έγινε εκ παραδρομής και διορθώθηκε από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ (σύμφωνα με το άρθρο 41 του ισχύοντος Κωδικοποιημένου Καταστατικού της ΕΠΟ), κατά την συνεδρίασή της στις 24/8/2017, λόγω του κατεπείγοντος και ανεπίδεκτου αναβολής χαρακτήρα του κενού στον εγκριθέντα, στις 30/6/2017, Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει πριν τις 24/8/2017, ο Καποδίστριας, πολύ σωστά θεώρησε ότι το αδίκημα δεν μπορεί να τιμωρηθεί στο φετινό πρωτάθλημα και έχει ισχύ για την περίοδο 2018-19.

Δε θα ασχολούμασταν με το θέμα, αν δεν υπήρχε μια πτυχή του, που σημειώθηκε μετά από την αθωωτική απόφαση για την ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά θάφτηκε από το σύνολο σχεδόν του αθλητικού Τύπου, ακόμη και από τα έντυπα που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Εφόσον η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ τροποποίησε τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, έχει παραβιάσει το Καταστατικό της Ομοσπονδίας και κατά συνέπεια τα μέλη της Επιτροπής, που είναι και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, θα πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτα και να πάψουν να είναι μέλη της διοίκησης. Αυτή η «λεπτομέρεια», που θα μπορούσε να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να οδηγήσει ακόμη και σε πτώση της διοίκησης της ΕΠΟ, όχι μόνο δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα από την ερυθρόλευκη πλευρά, αλλά αντίθετα έχει «θαφτεί».

Οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει δοθεί εντολή από την ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να προφυλαχθεί ο Δέδες που είχε την ευθύνη της τροποποίησης την εποχή της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις της ΟΥΕΦΑ με την κυβέρνηση, αφού οι δυο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία για τα δρώμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.Οι νομικές γνώσεις της στήλης δεν της επιτρέπουν να αξιολογήσει το επιχείρημα περί έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, ούτε τους λόγους για τους οποίους οι αντίπαλοι του Γραμμένου στην ΕΠΟ δεν έχουν ξεσηκώσει ντόρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος Γραμμένος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και εφόσον υπάρχει και νομικό υπόβαθρο στις κατηγορίες περί παραβίασης του καταστατικού της Ομοσπονδίας, θα είναι πρόεδρος υπό κηδεμονία και συνεχή αμφισβήτηση, ο οποίος θα πρέπει να εναρμονίζεται και να πειθαρχεί στις εντολές της κυβέρνησης και της ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ. Οι καταγγελίες του Βίκτωρα Μητρόπουλου για εξαγορά ψήφων στις πρόσφατες εκλογές της EΠΟ οδήγησαν τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιρτζόγλου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής «παράγκας» έκανε τις καταγγελίες του στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στο ΣΚΑΙ» και σύμφωνα με αυτές, στις φετινές εκλογές της ΕΠΟ, που έγιναν υπό την επιτήρηση της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, διατέθηκαν 6 εκατ. ευρώ για εξαγορά ψήφων. Η νικήτρια παράταξη Γραμμένου ξόδεψε 3.5 εκατ. και η πλευρά της αντιπολίτευσης 2.5 εκατ. ευρώ. Ο Μητρόπουλος έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης δηλώνοντας πρόθυμος να πάει στον εισαγγελέα και να καταθέσει όσα γνωρίζει. Διευκρίνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξαν έξωθεν παρεμβάσεις και εξαγορά ψήφων στις εκλογές της ΕΠΟ (αναφέρθηκε στις προηγούμενες εκλογές, αλλά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το ίδιο γινόταν πάντα, συνεπώς και όταν βρισκόταν στην εξουσία η δική του παράταξη κάποιοι είχαν φροντίσει να χρηματοδοτήσουν την εκλογή της) και ότι θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει έρευνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Για τον εαυτό του κράτησε το ρόλο του εξυγιαντή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, λέγοντας ότι είναι ο πρώτος που τολμά αφού «ποτέ κανείς δεν έκανε κάποια καταγγελία για το τι συνέβαινε μέχρι τώρα», αλλά και του προφήτη αφού εκτός από την καταγγελία προφήτευσε ότι ο εισαγγελέας θα ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης, τονίζοντας: «Μην είστε τόσο σίγουροι πως η δική μου καταγγελία θα πέσει στο κενό, όπως των προηγούμενων. Είμαι μέσα στο ποδόσφαιρο και ξέρω πάρα πολύ καλά ποια πράγματα πρέπει να διερευνηθούν και πώς. Οσοι έβαλαν το… χέρι στο μέλι ή πήραν γεύση από την κωμωδία που λέγεται εκλογές, να μην κοιμούνται τόσο ήσυχοι».

Για μια ακόμη φορά τα διαφορετικά κυκλώματα που προσπαθούν να ελέγξουν τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έρχονται σε ανοιχτή αντιπαράθεση και απειλούν με αποκαλύψεις που θα συντρίψουν τους αντιπάλους τους. Ο Μητρόπουλος, καταγγέλλοντας χειραγώγηση των εκλογών στην ΕΠΟ, προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο, ως πρόθυμος να προσφέρει τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του (δεν υπάρχει αμφιβολία ότι γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο) σε όποιον δείξει ενδιαφέρον για την πρόοδο του αθλήματος! Εννοείται ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής και ότι ο μοναδικός λόγος που προσπαθεί να επανέλθει είναι για να προσφέρει τις γνώσεις του ώστε να βγει το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την πλήρη απαξίωση στην οποία το έχουν οδηγήσει όσοι τον διαδέχτηκαν. Σε απλά ελληνικά προσπαθεί να ξαναγίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη…

Οι φωτογραφίες της στήλης είναι η απάντηση που έδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ατρόμητου στα φασισταριά του ΑΠΟΕΛ (για την αμφισβήτηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και η πολιτική παρέμβαση υπέρ του παλαιστινιακού λαού, που έγινε στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδας – Ισραήλ για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο στο Ηράκλειο Κρήτης. Δυο φωτογραφίες που δείχνουν αφενός ότι η ενορχηστρωμένη προσπάθεια σύσσωμου του αθλητικού εσμού για να επικρατήσει το δόγμα του «No Politica» δεν έχει αποδώσει τους καρπούς που θα ήθελαν οι εμπνευστές της και αφετέρου την κατάντια των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, που έχουν μετατραπεί σε υποστηρικτές και συνοδοιπόρους των επιχειρηματικών συμφερόντων των καπιταλιστών που διοικούν τις ομάδες τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚατακλυσμός εισαγωγών εβαπορέ γάλακτος
Επόμενο άρθρο Φαύλος κύκλος άδικων συγκρούσεων

Σχετικά Αρθρα

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

Αθλητισμός 9 Ιούλ 2026, 12:49

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

Αθλητισμός 8 Ιούλ 2026, 12:55
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

Ημέρα διαχειριστών συστημάτων.

Λιβερία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1847).

Μαλδίβες: Εθνική γιορτή (1965).

1946: Eξι καταδικασθέντες σε θάνατο εκτελούνται στα Γιαννιτσά, η Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα) πρώτη εκτελεσθείσα από στρατοδικείο στην Ελλάδα.

1969: Βόμβα της ΔΑ σε γλάστρα έξω από το κέντρο “Διόνυσος” στο Σύνταγμα, ελαφρός τραυματισμός έξι περαστικών.

1979: Βόμβα σε κτίριο του υπουργείου Παιδείας στη Συγγρού (ΕΛΑ).

1986: Βόμβες στα γραφεία «Πειραϊκής-Πατραϊκής» και Σκαλιστήρη και τραυματισμός αστυφύλακα από τρίτη (ΕΛΑ).

1994: Βομβιστική επίθεση σε γραφεία εβραϊκής οργάνωσης στο Μπουένος Άιρες, 96 νεκροί.

2002: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Παπαναστασίου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo