Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας
  • Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
  • Κούλης ο μουλωχτός
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη
  • Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;
Αθλητισμός

Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Νοέ 2010, 00:00
Σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες βδομάδες, που η αθλητική επικαιρότητα ήταν πλούσια, την τελευταία βδομάδα δεν υπάρχει κάποιο γκανιάν θέμα. Λόγω έλλειψης θεμάτων θα ασχοληθούμε σήμερα με τον απόηχο του ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Είχαμε προβλέψει την επικράτηση του Παναθηναϊκού, παρά την αγωνιστική κρίση των πράσινων το τελευταίο διάστημα και την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν. Οι λόγοι που ποντάραμε υπέρ του τριφυλλιού, εκτός από την επιθυμία μας, ήταν αφενός η αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων, οι οποίοι –αν και καλύτεροι από τους αντίπαλους– δεν πείθουν ότι είναι ομάδα μεγάλων προδιαγραφών και αφετέρου το γεγονός ότι σε ένα ντέρμπι μετράνε παρά πολύ και άλλα πράγματα, εκτός από την αγωνιστική ικανότητα των ομάδων και κυρίως η ανάγκη της «επιβίωσης».
 
Η πλειοψηφία των αθλητικογράφων προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είναι μια ομάδα που παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο, όμως η παρουσία των ερυθρόλευκων μέσα στο γήπεδο τους διαψεύδει συνεχώς. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα όχι γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά γιατί έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις γκέλες των αντιπάλων του, καθώς και το πολύ χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν επιχειρήσει κάποιος να βαθμολογήσει με άριστα το 10 την αγωνιστική εικόνα του πρωταθλήματος, θα βάλει μεν το μεγαλύτερο βαθμό στους ερυθρόλευκους, δύσκολα όμως αυτός θα ξεπεράσει το 6. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η «ποιότητα» του Ολυμπιακού δεν απέχει πολύ από αυτή του Παναθηναϊκού, ποντάραμε στους εξωγενείς παράγοντες που συμμετέχουν στην εξέλιξη ενός ντέρμπι και δικαιωθήκαμε. Οι πράσινοι ήθελαν πιο πολύ το παιχνίδι, για να παραμείνουν στο κόλπο του τίτλου και να βγουν από το «λούκι» που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα, και αυτό μέτρησε καθοριστικά στην εξέλιξη του ντέρμπι.
 
Σε μεγάλο βαθμό, οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν την ανωτερότητά τους. Τη βδομάδα πριν το ντέρμπι, ο ερυθρόλευκος οπαδικός Τύπος παρουσίαζε τον Παναθηναϊκό σαν μια ομάδα της σειράς, που δεν θα μπορούσε να σταθεί απέναντι στους πειραιώτες μάγκες. Την πολιτική της υποτίμησης του αντίπαλου ασπάστηκε και η ερυθρόλευκη διοίκηση. Ο Μαρινάκης προσπάθησε να το παίξει μάγκας, θεωρώντας βέβαιη τη νίκη της ομάδας του, και ανέβασε τους τόνους, για να δείξει ότι ελέγχει τα πάντα και επί εποχής του ο Ολυμπιακός θα είναι παντοδύναμος. Η εξέλιξη του αγώνα «αποκοίμισε» περισσότερο τους ερυθρόλευκους. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε για να μη δεχτεί γκολ και προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του και να «κλέψει» το παιχνίδι σε κάποια αντεπίθεση, ενώ οι ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα και έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα. Το γκολ του Μιραλάς, για το οποίο ευθύνεται 100% ο Τζόρβας, ολοκλήρωσε την ερυθρόλευκη «αυταπάτη». Απαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και ότι το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν τυπική διαδικασία.
 
Μέσα στη γενικότερη ευφορία στον ερυθρόλευκο πάγκο δεν κατάλαβαν ότι ο Παναθηναϊκός βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να παλέψει για την επιβίωσή του. Οι ερυθρόλευκοι παίχτες μπήκαν χαλαρά στο παιχνίδι, ο Βαλβέρδε δεν αντέδρασε στο ανακάτεμα της τράπουλας από τον Νιόπλια, Τοροσίδης και Παπαδόπουλος έκαναν δυο πολύ χοντρά αμυντικά λάθη και ξαφνικά οι Πειραιώτες είδαν τα ραδίκια ανάποδα. Χωρίς να το καταλάβουν έχασαν ένα παιχνίδι που έδειχνε να είναι δικό τους, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχασαν την αυτοπεποίθησή τους. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν την ήττα δείχνει ότι δεν είχε καν περάσει από το μυαλό τους αυτό το ενδεχόμενο και το γεγονός ότι προσπάθησαν να τα φορτώσουν όλα στη διαιτησία δείχνει έλλειψη καθαρού μυαλού. Τα μηνύματα για τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού είχαν έρθει και από προηγούμενα παιχνίδια, με πιο χαρακτηριστικό αυτό με τον Αρη στο Καραϊσκάκη, όμως δεν πάρθηκαν υπόψη, γιατί το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τα λάθη της ερυθρόλευκης άμυνας αποδείχτηκαν καθοριστικά για την εξέλιξη του αγώνα, γιατί η εκτελεστική ικανότητα του Σισέ είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή των επιθετικών του Αρη ή της Ηλιούπουλης.
 
Προς το παρόν, οι ερυθρόλευκοι δείχνουν να αρκούνται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως μετά το ντέρμπι έχουν αρχίσει οι πρώτες μουρμούρες. Η λάιτ κριτική που δέχτηκε ο Βαλβέρδε από τους δημοσιογράφους για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το 2ο ημίχρονο του ντέρμπι και τη «μηδενική» του αντίδραση στις κινήσεις του Νιόπλια είναι το πρώτο σημάδι ότι η περίοδος χάριτος προς τον Ισπανό αρχίζει να τελειώνει. Ως γνωστόν, οι «συνάδελφοί» μου έχουν μάθει να κρίνουν τα πάντα από το αποτέλεσμα και να αποθεώνουν τον πρώτο. Οσο καιρό κέρδιζε ο Ολυμπιακός, προσπαθούσαν να μας πείσουν για την υπερομάδα του Βαλβέρδε και στην πρώτη γκέλα αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις. Αντίστροφη είναι η συμπεριφορά τους προς το Νιόπλια. Μέχρι το ντέρμπι ο έλληνας τεχνικός ήταν ανίκανος για τον πράσινο πάγκο και του είχανε φορτώσει όλα τα άσχημα της ομάδας. Μετά το ντέρμπι άρχισαν να του αναγνωρίζουν ορισμένες ικανότητες και είναι σίγουρο ότι, αν συνεχίσουν τα νικηφόρα αποτελέσματα για τους πράσινους, άπαντες οι «συνάδελφοι» θα υμνούν τον διορατικό πρόεδρο Νικόλα Πατέρα που στήριξε τον μεγάλο προπονητή Νίκο Νιόπλια. 
 
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ: Σε επικίνδυνα μονοπάτια κινείται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Με τις δηλώσεις και τις ενέργειές του πριν και μετά το ντέρμπι έδειξε ότι δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα και λειτουργεί όπως ένας φανατικός οπαδός της Θύρας 7. Ειρωνικές δηλώσεις πριν το παιχνίδι, ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών αμέσως μετά τη λήξη του και προσπάθεια προσωπικής του προβολής με ιστορίες για «φλώρους» και «μάγκες». Μέχρι στιγμής οι πράσινοι δεν δείχνουν να τον ακολουθούν και κρατούν πιο μετριοπαθή στάση, είναι όμως σίγουρο ότι όσο εξελίσσεται το πρωτάθλημα και πλησιάζει η ώρα ανάδειξης του πρωταθλητή και των 20.000.000 ευρώ που τη συνοδεύουν θα οξυνθούν και από την πλευρά τους τα πράγματα. Βεβαίως, η συμπεριφορά του εξηγείται και σε κάποιο βαθμό είναι και αναμενόμενη.
Καταρχήν, είναι εφοπλιστής και κατά συνέπεια έχει ποτιστεί από το σύνδρομο «πληρώνω και κάνω ό,τι θέλω». Ο κυριότερος όμως λόγος, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει με τα φράγκα που έχει ρίξει στην ομάδα. Εφόσον αληθεύ-ουν τα οικονομικά δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχει βάλει περίπου 80.000.000 ευρώ στον Ολυμπιακό και η παρουσία της ομάδας στους ομίλους του Champions League, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για μια μικρή απόσβεση. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει «ξεχάσει» τον Κόκκαλη και έχει συσπειρωθεί γύρω του, όμως την ίδια στιγμή έχει καταφέρει να συνασπίσει τις υπόλοιπες ομάδες εναντίον του. Μετά την επιμονή του να καρατομηθεί ο Δαλούκας, επειδή ευνόησε τον Παναθηναϊκό στον αγώνα με τον Αρη, απαίτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο να μην ξανασφυρίξει ο Κάκος παιχνίδι της ομάδας του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο η ΕΠΟ όσο και η επιτροπή διαιτησίας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένες με τη στάση του Μαρινάκη, αφού θεωρούν ότι η διαιτησία του Κάκου στο ντέρμπι ήταν καλή και αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη θέση του παρατηρητή διαιτησίας Κύρου Βασσάρα, που αποτελεί το πουλέν των ερυθρόλευκων για τη θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Μάλιστα, ο Κάκος προοριζόταν να οριστεί διαιτητής στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αφού θεωρείται αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος έλληνας διαιτητής, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει «καεί» και θα πρέπει να βρεθεί άλλος για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑκροβάτες οι τροϊκανοί
Επόμενο άρθρο ΣΟΦΙΑ ΚΟΠΟΛΑ – Somewhere

Σχετικά Αρθρα

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

Ημέρα κινέζικης γλώσσας.

Ημέρα δισκοπωλείου.

Ημέρα Τύπου.

1942: Εκδίδεται η παράνομη αντιστασιακή εφημερίδα του ΕΑΜ “Ελεύθερη Ελλάδα“.

1971: Βόμβα σε σταθμευμένο ΙΧ πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

1972: Δυο βόμβες κάτω από αυτοκίνητα στη Γλυφάδα.

1973: Βόμβες σε τράπεζα και έξω από το σπίτι του Κ. Τσίτουρα, προέδρου της χουντικής «Ενώσεως Νέων Επιστημόνων»).

1998: Η RAF ανακοινώνει τη διάλυσή της μετά από 28 χρόνια δράσης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo