Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Μάρτη
  • Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους
  • Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο
  • Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού
  • ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Ο γιος του Ανδρέα στην κυβέρνηση, του Μάκη στην Καβάλα και του Σωκράτη στον Ολυμπιακό. Μόνο ο Παναθηναϊκός έμεινε με τον Πατέρα
Αθλητισμός

«Ο γιος του Ανδρέα στην κυβέρνηση, του Μάκη στην Καβάλα και του Σωκράτη στον Ολυμπιακό. Μόνο ο Παναθηναϊκός έμεινε με τον Πατέρα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιαν 2010, 00:00

Θα ξεκινήσουμε με ευχές καθότι είναι το πρώτο φύλο της νέας χρονιάς. Δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να ασχοληθούμε με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του 2010, όπως τα δεκάδες μηνύματα, που λάβαμε στο κινητό και σε e-mail. Τις προηγούμενες χρονιές κάναμε θετικές ευχές, όμως η πραγματικότητα μας διέψευδε πανηγυρικά και γι΄ αυτό φέτος θα αλλάξουμε γραμμή πλεύσης. Η στήλη θα σας ευχηθεί μια χρονιά κακή, ψυχρή κι ανάποδη, ελπίζοντας να πέσουμε έξω στις προβλέψεις μας.

Ο ερχομός της νέας χρονιάς συνοδεύεται με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο. Οσον αφορά τη μεταγραφική περίοδο δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, οι ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και προσπαθούν να βρουν φθηνές λύσεις για να χρυσώσουν το χάπι στους οπαδούς των ομάδων τους. Υπάρχει βεβαίως αρκετός χρόνος μέχρι τη λήξη της περιόδου, όμως οι πιθανότητες να δούμε κάτι εντυπωσιακό είναι ελάχιστες. Οσον αφορά την αξιολόγηση του  πρώτου γύρου, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δεν αφήνουν περιθώρια  διαφοροποίησης από τις αρχικές μας προβλέψεις. Πράσινοι και ερυθρόλευκοι θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο, ο Πανθρακικός έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία και η αγωνιστική εικόνα των ομάδων είναι από κακή έως απαράδεκτη.

Μετά από πολλά χρόνια, οι πράσινοι αναδείχτηκαν πρωταθλητές χειμώνα και ευελπιστούν να παραμείνουν στην κορυφή ως το τέλος, ενώ αντίθετα οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που κυνηγούν και προσπαθούν να αντιστρέψουν τα δεδομένα. Η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου βάφτηκε κιτρινόμαυρη, θα μπορούσαμε να πούμε όμως ότι  οι πανηγυρισμοί στην Παιανία είναι μεγαλύτεροι από αυτούς στη Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ, κόντρα στα προγνωστικά, κατάφερε να κερδίσει στο Καραϊσκάκη και να δώσει αβάντα πέντε βαθμών στους πράσινους. Οι ερυθρόλευκοι καλού-νται να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ανασυγκροτηθούν, ελπίζοντας ότι οι πράσινοι τις επόμενες πέντε αγωνιστικές δεν θα τα καταφέρουν (έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα με Ξάνθη, Αρη και Λάρισα εκτός, καθώς και το ντέρμπι με την ΑΕΚ εντός). 

Σε προηγούμενο φύλλο είχαμε αναφερθεί σε παρασκηνιακές διεργασίες στο χώρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), με στόχο την απομάκρυνση του νυν προέδρου της, Σπύρου Καπράλου. Πλέον, οι διεργασίες αυτές, είδαν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της FIBA Europe και ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, επισημοποίησε την προσπάθεια των Ομοσπονδιών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν τα δεδομένα και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του ελληνικού αθλητισμού, στις 29/12/2009, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία πρέπει να μείνουν μακριά από τον αθλητισμό. Η ηγεσία της ΕΟΕ και ο πρόεδρος της πρέπει να παραιτηθούν γιατί υπάρχει μείζον ηθικό θέμα». Μάλιστα, απάντησε και σε όσους ισχυρίζονται ότι μετά την πάροδο του εξάμηνου δεν τίθεται θέμα ακυρότητας της εκλογής του Καπράλου λέγοντας: «Υπάρχει ένα αδίκημα που τελείται κατ’ εξακολούθηση και δεν παραγράφεται ούτε μετά το εξάμηνο, το οποίο δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση και είναι μόνο για τις γενικές συνελεύσεις».

Από το ρεπορτάζ που κάναμε φαίνεται ότι η κίνηση των Ομοσπονδιών θεωρείται πρόωρη από την κυβέρνηση και για το λόγο αυτό δεν έχει προς το παρόν την επίσημη έγκριση από το ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό ενισχύεται από δυο ακόμη στοιχεία. Πρώτο, ο Βασιλακόπουλος κάλεσε το νέο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή να «μείνει ουδέτερος και να μην κάνει πολιτική με προσωπικές σχέσεις» (ο νέος γγΑ είναι προσωπικός φίλος και συμμαθητής με τον νυν πρόεδρο της ΕΟΕ). Δεύτερο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής δήλωσε: «στις πρόσφατες εκλογές της ΕΟΕ ψήφισα για την προεδρία της τον Σπύρο Καπράλο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα άλλο πέραν αυτού.  Δεν στηρίζω καμία ηγεσία και είμαι στην ολομέλεια της Ολυμπιακής Επιτροπής για να εκπροσωπώ τα συμφέροντα της ομοσπονδίας μου και του αθλήματός μου και είμαι υποχρεωμένος να συμβάλλω στην καλή λειτουργία της. Μέχρι τώρα δεν έχω διαπιστώσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ΕΟΕ». Και συνέχισε: «Επειδή, όμως, ανήκω και λειτουργώ μέσα σε ένα συγκεκριμένο χώρο, το ΠΑΣΟΚ, και εφόσον μέσα από το χώρο αυτό υπάρξουν διεργασίες και πρωτοβουλίες για αλλαγή της κατάστασης, τότε θα συμμετάσχω σε αυτές τις διεργασίες». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και δεν απαντά στις προκλήσεις των αντιπάλων του.

Ο Καπράλος, ο οποίος χαρακτηρίζεται σαν αχυράνθρωπος του άνδρα της Ντόρας, Ισίδωρου Κούβελου, είχε επιστρατευθεί την τελευταία στιγμή (όταν όλα έδειχναν ότι ο Κούβελος δεν θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές) σαν αντίπαλος του Μίνωα Κυριακού, που προέρχεται και αυτός από τη ΝΔ. Φοβάται, λοιπόν, ότι μετά την εκλογή Σαμαρά είναι πολύ πιθανό να τον «αδειάσει» και το κόμμα του. Προς το παρόν, δείχνει να  «βολεύεται» με τη στάση της κυβέρνησης να μην ανοίγει επίσημα το θέμα και προσπαθεί να βρει ερείσματα και συμμαχίες για να παραμείνει στη θέση του.

Κος Πάπιας

ΥΓ1: Ο τίτλος της στήλης είναι δανεισμένος από SMS που μας έστειλε βάζελος, πιστός και αμετανόητος οπαδός του Τζίγγερ και της οικογενείας Βαρδινογιάννη. 

ΥΓ2: Η φωτογραφία που φιλοξενούμε σήμερα στη στήλη είναι ευχετήρια κάρτα από φίλο, ερυθρόλευκων αισθημάτων, που διαθέτει όμως μυαλό. Εκτός από τις ευχές για το 2010, συνοδευόταν από τη λεζάντα: «Και φέτος το πρωτάθλημα θα είναι κόκκινο». Φίλε Μάρκο, είσαι μεγάλο παιδί και θα πρέπει να ξέρεις δυο πράγματα. Πρώτο, δεν υπάρχει Αη-Βασίλης. Δεύτερο, αν υπάρχει, στο φετινό πρωτάθλημα φοράει πράσινα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπί του πιεστηρίου
Επόμενο άρθρο Ιράν: Ψευδεπίγραφη σύγκρουση πάνω σε υπαρκτά προβλήματα

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτισμός

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

12 Μαρ 2026, 00:59
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

11 Μαρ 2026, 15:47
Διεθνή

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

11 Μαρ 2026, 14:18
Πολιτική

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

11 Μαρ 2026, 13:34
Παιδεία

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

11 Μαρ 2026, 11:07
Πολιτισμός

«Αγκάθια και γαρύφαλλα»: Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ στα ελληνικά

Από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

11 Μαρ 2026, 09:18
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
Διεθνή

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

10 Μαρ 2026, 15:13
Πολιτική

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

10 Μαρ 2026, 14:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Ημέρα νεφρού.

Ημέρα δράσης των σιδηροδρομικών.

1881: Εκτελείται ο τσάρος Αλέξανδρος Β’ από βόμβα της οργάνωσης “Ναρόντνανγια Βόλια“.

1888: Η Βραζιλία καταργεί με νόμο τη δουλεία.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1958: Απολύονται 133 κομμουνιστές από τον Αγιο Ευστράτιο.

1971: Βόμβες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Εστία” και στα γραφεία της “Esso“.

1980: Αρχή ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ.

1991: Η 17Ν εκτελεί τον αμερικανό λοχία Ronald Stewart.

1996: Αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo