Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κατάπτυστη τροπολογία στη λογική των «δύο άκρων»
  • Κόντρα εκβιασμός στον εκβιαζόμενο
  • Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη
  • Eλευθερία δράσης για τους νεοναζιστές, φτάνει να μην κατεβαίνουν στις εκλογές
  • ΝΔ: οι καλλιτέχνες είναι τρελοί και διακινούν fake news!
  • Στάλινγκραντ: Η μεγαλύτερη νίκη του αντιφασιστικού πολέμου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ουαί υμίν, γραμματείς, ΦΙΦΑίοι υποκριτές…
Αθλητισμός

Ουαί υμίν, γραμματείς, ΦΙΦΑίοι υποκριτές…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2013, 00:00

Μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα Κροατία – Ισλανδία για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο 35χρονος κροάτης στόπερ Γιόζιπ Σίμουνιτς πήρε ένα μικρόφωνο, κατευθύνθηκε στην εξέδρα με τους φανατικούς οπαδούς της ομάδας του και πανηγύρισε μαζί τους φωνάζοντας τέσσερις φορές το σύνθημα «Za dom», που σημαίνει «Για την πατρίδα», παίρνοντας ως απάντηση από την κερκίδα το σύνθημα «Spremni», που σημαίνει «Ετοιμοι». Το συγκεκριμένο σύνθημα χρησιμοποιούσαν οι φιλοναζί Ουστάσι, οι δωσίλογοι που κυβέρνησαν την Κροατία από το 1941 έως το 1945 και συναγωνίστηκαν τους ναζί σε μαζικά εγκλήματα, εξοντώνοντας εβραίους, Σέρβους, Τσιγγάνους και αντιφασίστες Κροάτες.

Για την ενέργειά του αυτή ο Σίμουνιτς τιμωρήθηκε αρχικά από δικαστήριο του Ζάγκρεμπ με το αστείο πρόστιμο των 3.237 ευρώ, με προφανή στόχο να πέσει στα μαλακά από το πειθαρχικό της ΦΙΦΑ. Ομως, η αντιρατσιστική επιτροπή FARE της ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ τον τιμώρησαν παραδειγματικά, με ποινή αποκλεισμού 10 αγωνιστικών από τους αγώνες της εθνικής Κροατίας και πρόστιμο 24.500 ευρώ, που θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας και κάποιους αγώνες για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.

Ο Σίμουνιτς είναι παίχτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία έχει στις τάξεις της αρκετούς νεοναζί οπαδούς, ενώ μετά την ανακοίνωση της ποινής του έδειξε αμετανόητος, δηλώνοντας: «Ως Κροάτης που γεννήθηκα και μεγάλωσα στη χώρα μου, για την πατρίδα μου βγάζω αγάπη, ζεστασιά και παλεύω με θετικό τρόπο. Ο,τι ακριβώς δείξαμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε μια θέση στο Μουντιάλ». Και συμπλήρωσε ότι δεν βρίσκει κάτι μεμπτό στην ενέργειά του.

Αξίζει να δούμε το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι η ενέργειά του ήταν απόλυτα συνειδητή και ότι είναι καθαρόαιμος φασίστας. Περιστατικά φιλοναζιστικών ενεργειών είναι συχνά στις τάξεις των οπαδών της Κροατίας και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Κροατίας έχει επανειλημμένα καταδικάσει τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και τη χρήση κραυγών των Ουστάσι κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων, ενώ πρόσφατα η ΦΙΦΑ την τιμώρησε για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με το Βέλγιο (οι Κροάτες έχασαν με 2-1) με 250.000 ευρώ.

Εκτός όμως από τα ρατσιστικά περιστατικά στην Κροατία, η ΟΥΕΦΑ, μετά από καταγγελία της FARE, εξετάζει ρατσιστικά και φιλοναζιστικά περιστατικά που συνέβηκαν στο Καραϊσκάκη. Σύμφωνα με τους φακέλους που διαβιβάστηκαν από τη FARE, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπαράζ Ελλάδα – Ρουμανία για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μερίδα οπαδών χαιρετούσε ναζιστικά κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, ενώ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μπενφίκα για το Champions League εμφανίστηκε ακροδεξιό υλικό. Πριν από ένα τρίμηνο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε, γιατί στον αγώνα με τη Σλοβακία μερίδα από τους οργανωμένους οπαδούς είχε σηκώσει πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο. Αν και δεν αναφέρεται ούτε το σύνθημα του πανό ούτε το περιεχόμενο του υλικού που μοίρασε μια μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού, στον αγώνα με την Μπενφίκα για το Champions League, η λήψη μέτρων και η εφαρμογή κυρώσεων από ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ σε βάρος της ΕΠΟ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο λόγος που αναφερόμαστε στα συγκεκριμένα περιστατικά είναι για να σχολιάσουμε την υποκριτική στάση της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Σε προηγούμενα φύλλα αναφερθήκαμε στις δολοφονίες εργατών στα εργοτάξια των γηπέδων στα οποία θα διεξαχθεί το Μουντιάλ της Βραζιλίας και του Κατάρ και στην αδιαφορία των παραγόντων της ΦΙΦΑ, οι οποίοι θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ως ηθικοί αυτουργοί, αφού πιέζουν τις διοργανώτριες χώρες να αυξήσουν τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων, προκειμένου αυτά να ολοκληρωθούν εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, πώς είναι δυνατόν αυτοί που αδιαφορούν για τους θανάτους των εργατών να δείχνουν τόσο μεγάλη ευαισθησία σε θέματα ρατσισμού.

Είναι σίγουρο, ότι στην πλειοψηφία τους οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, ως φυσικά πρόσωπα, δε θα είχαν κανένα πρόβλημα με τη δράση των νεοναζί και των φασισταριών, αφού και οι ίδιοι σε αυτή τη συνομοταξία ανήκουν. Από τη θεσμική τους θέση, όμως, είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν το «προϊόν» που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα φράγκα που «επενδύονται» σ’ αυτό. Για το λόγο αυτό έχουν επιβάλει την απαγόρευση πολιτικών μηνυμάτων και δράσεων εντός των αγωνιστικών χώρων και έχουν μετατρέψει (χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα) τους ποδοσφαιριστές σε μηχανές παραγωγής ποδοσφαιρικού θεάματος, χωρίς κρίση και χωρίς κοινωνική και πολιτική δράση. Οσοι ξεφεύγουν τιμωρούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα, οι εξέδρες των γηπέδων να γίνουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, είτε μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων, είτε και μεταξύ οπαδών της ίδιας ομάδας που έχουν διαφορετική πολιτική ένταξη. Ξέρουν πολύ καλά ότι, αν δεν πάρουν δραστικά μέτρα, οι ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες αργά ή γρήγορα δε θα μείνουν αναπάντητες και οι αντιφασίστες οπαδοί θα επιχειρήσουν με έμπρακτο τρόπο να απαντήσουν στις προκλήσεις των νεοναζί. Τότε το ενδιαφέρον από τους αγωνιστικούς χώρους θα μεταφερθεί στις εξέδρες και τα φράγκα που τζογάρονται στο ποδόσφαιρο θα μειωθούν σημαντικά, άρα θα μειωθούν και τα φράγκα που βάζουν στις τσέπες τους.

Για το λόγο αυτό, εκτός από τους ανυπάκουους οπαδούς και ποδοσφαιριστές, που αψηφούν τις απαγορεύσεις, τιμωρούν και τις ομάδες τους, ακόμα και τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, αναγκάζοντας τις διοικήσεις τους να πάρουν μέτρα και να επιβάλουν τη θέληση της ΦΙΦΑ, για να μην χρειαστεί να κάνει αυτή τη «βρόμικη» δουλειά. Σε απλά ελληνικά, οι «ανιδιοτελείς εργάτες» που διοικούν το παγκόσμιο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να διασφαλίσουν την ηρεμία και «ομαλότητα» στις μπίζνες γύρω από το άθλημα, δε διστάζουν να τιμωρήσουν τους ομοϊδεάτες τους στις εξέδρες και στους αγωνιστικούς χώρους. Οπως συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή, προκειμένου να σωθεί το «οικοδόμημα», δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός να τιμωρηθούν κάποιοι «ακραίοι», όταν ξεπεράσουν τα εσκαμμένα και αρχίσουν αντί να προσφέρουν υπηρεσίες να δημιουργούν προβλήματα. Αλλωστε, όπως είναι γνωστό, το δόγμα του «No politica» τα δικά τους σχέδια ευνοεί και τη δική τους κυριαρχία εξασφαλίζει.

                 Κος Πάπιας
           papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ1: Την ώρα που έκλεινε η στήλη, ανακοινώθηκε από την ΟΥΕΦΑ η τιμωρία του Ολυμπιακού με πρόστιμο 30.000 ευρώ και μερικό κλείσιμο του πετάλου της Θύρας 7, στην οποία βρίσκονται οι οργανωμένοι ερυθρόλευκοι οπαδοί, για ρατσιστική συμπεριφορά στον αγώνα με την Αντερλεχτ. Στις τάξεις της ερυθρόλευκης ΠΑΕ επικρατεί δυσαρέσκεια, γιατί η τιμωρία ισχύει για τον αγώνα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και έντονος προβληματισμός για το αν πρέπει ή όχι να κατατεθεί ένσταση, αφού είναι αρκετές οι πιθανότητες να αυξηθεί η ποινή και να διεξαχθεί η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ χωρίς οπαδούς. Εκτός όμως από τη διοίκηση, προβληματισμός θα πρέπει να υπάρξει και στις τάξεις των αντιφασιστών οπαδών του Ολυμπιακού, αφού αυτή η τιμωρία, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας τους, η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη απ’ αυτούς. 

ΥΓ2: Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αθλητικές ομοσπονδίες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει την επιχορήγησή τους για το 2014 κατά 50%. Την απόφαση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των προέδρων των ομοσπονδιών, αφού το ποσό των 12.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φτάνει για να καλύψει μόνο τις μισθοδοσίες και τα λειτουργικά τους έξοδα. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που θα προκύψει είναι ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση του αθλητισμού και νέες απολύσεις στις ομοσπονδίες, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη λειτουργία.
 

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 90ή συνεδρίαση, Πέμπτη 19.12.13
Επόμενο άρθρο 4η δίκη ΣΠΦ – 30η συνεδρίαση, Παρασκευή 20.12.13

Σχετικά Αρθρα

Κάνε τζόκινγκ ή περπάτημα και όχι επαγγελματικό αθλητισμό

Αθλητισμός 31 Ιαν 2023, 10:07

«Εναν αναγνωρίζουμε εμείς για βασιλιά, κλότσαγε φασίστες, τον λέγαν Καντονά»

Αθλητισμός 26 Ιαν 2023, 11:54

Στα γήπεδα του Κατάρ δεν παίχτηκε μόνο ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 22 Ιαν 2023, 19:57

Αλλο Τσιτσιπάς και άλλο Παππάς

Αθλητισμός 19 Δεκ 2022, 11:49

Οι άσημοι Μαροκινοί έτριψαν στη μούρη της FIFA το no politica

Και έδειξαν πόσο κότες είναι οι φίρμες του ποδοσφαίρου

Αθλητισμός 7 Δεκ 2022, 14:53

Διχασμένο κορμί

Αθλητισμός 25 Νοέ 2022, 14:38
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Κατάπτυστη τροπολογία στη λογική των «δύο άκρων»

Αναγνωρίζεται πλήρης ελευθερία δράσης στο νεοναζισμό

3 Φεβ 2023, 19:40
Κόντρες

Κόντρα εκβιασμός στον εκβιαζόμενο

3 Φεβ 2023, 12:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη

3 Φεβ 2023, 00:01
Πολιτική

Eλευθερία δράσης για τους νεοναζιστές, φτάνει να μην κατεβαίνουν στις εκλογές

2 Φεβ 2023, 19:33
Πολιτισμός

ΝΔ: οι καλλιτέχνες είναι τρελοί και διακινούν fake news!

Πολιτική αθλιότητα και χοντρά ψέματα από τη «μονταζιέρα» της; κυβέρνησης Μητσοτάκη

2 Φεβ 2023, 14:57
Ιστορία

Στάλινγκραντ: Η μεγαλύτερη νίκη του αντιφασιστικού πολέμου

2 Φεβ 2023, 14:44
Εργατικά

Συλλήψεις και τρομοκρατία σε εργαζόμενους σε ιδιωτικό κέντρο ειδικών θεραπειών

2 Φεβ 2023, 14:33
Πολιτική

Τάκης κερνά και Τάκης πίνει…

«Κουζίνα-σαλοτραπεζαρία ένα» τα έκανε ο Θεοδωρικάκος

2 Φεβ 2023, 10:30
Εργατικά

Ιδιωτική Εκπαίδευση: Τσουνάμι αυθαιρεσιών, εκβιασμών και τρομοκρατίας

2 Φεβ 2023, 07:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Φλεβάρη

2 Φεβ 2023, 00:01
Καταστολή

Καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΔΑ για την απαγωγή τούρκου πολιτικού πρόσφυγα το 2013 από το κέντρο της Αθήνας

1 Φεβ 2023, 22:12
Πολιτική

Προεκλογικές κοκορομαχίες άνευ κοινωνικής σημασίας

1 Φεβ 2023, 21:13
Κόντρες

Προς άγραν ακροδεξιών ψήφων

1 Φεβ 2023, 19:24
Η παπάρα

Τα λογικά άλματα του… ευέλικτου Αλέξη

1 Φεβ 2023, 14:42
Βαθύ Κόκκινο

Περαν του περιζήτητου

1 Φεβ 2023, 13:26
Διεθνή

Ξαναβούλιαξε η Γαλλία για το Ασφαλιστικό

1 Φεβ 2023, 12:20
Διεθνή

Κινητοποιήσεις πορτογάλων εκπαιδευτικών: Παράδειγμα προς μίμηση για τους έλληνες συναδέλφους τους

1 Φεβ 2023, 11:22
Πολιτική

Δίκη ΧΑ: Κυβιστήσεις και ανακυβιστήσεις από την παραπαίουσα υπεράσπιση των νεοναζιστών εγκληματιών

Eπινόησαν νέο (τρίτο στη σειρά!) σενάριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!

1 Φεβ 2023, 10:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

1 Φεβ 2023, 00:01
Πολιτισμός

ΠΟΘΑ: Τροπολογία-εμπαιγμός – Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά

31 Ιαν 2023, 18:45
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη

    Μοζαμβίκη: Ημέρα ηρώων.Μεξικό: Γιορτή τεκίλας.1930: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ.1969: Αντιδικτατορικές εκδηλώσεις φοιτητών στη Νομική στο τελευταίο μάθημα του Γ.Α. Μαγκάκη, επεισόδια, μία σύλληψη.1973: Εξι νεκροί και δεκαεπτά τραυματίες σε συμπλοκή μελών του IRA με αστυνομικούς.1991: Διασπάται το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας σε Δημοκρατικό Κόμμα Αριστεράς και Κόμμα Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.1994: Βόμβα στο Ινστιτούτο Γκαίτε (ΕΛΑ-1η Μάη).1998: Βόμβες σε δύο «McDonald’s» σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια (17Ν).
  • Σαν σήμερα 2 Φλεβάρη

    Ημέρα υγροβιότοπων.1971: Καταστρέφεται η πρεσβεία της Βρετανίας στο Δουβλίνο μια μέρα μετά τις αντιβρετανικές διαδηλώσεις.1980: Ιδρυτικό συνέδριο του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.2003: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες για συμμετοχή στον Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα (Αγγελέτος Κανάς, Κώστας Αγαπίου και Ειρήνη Αθανασάκη).
  • Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

    Ημέρα Ανταρκτικής.1898: Δολοφονική απόπειρα κατά του βασιλιά Γεωργίου Α’ (Πάτρα).1957: Η 7η Ολομέλεια του παράνομου ΚΚΕ διαγράφει τον Νίκο Ζαχαριάδη.1968: Δίκη των 29 της ΔΑΚ κεκλεισμένων των θυρών στο στρατοδικείο Χανίων, εικοσιτέσσερις καταδίκες.1969: Ο Γιάσερ Αραφάτ ανακηρύσσεται πρόεδρος της PLO.2013: Διπλή ληστεία στην ΑΤΕ και στο ταχυδρομικό γραφείο στον Βελβεντό Κοζάνης από άτομα με καλάσνικοφ.
  • Σαν σήμερα 31 Γενάρη

    ΗΠΑ: Ημέρα ελληνικών γραμμάτων.1606: Εκτελείται δι’ απαγχονισμού ο Γκάι Φόξ, πρωτεργάτης της «Συνωμοσίας της πυρίτιδας».1865: Καταργείται η δουλεία στις ΗΠΑ.1944: Εκτελούνται με απόφαση του Γερμανού Φρουράρχου Αθηνών πενήντα κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία του υφυπουργού Εργασίας Ν. Καλύβα.1949: Συνέρχεται στο βουνό η 5η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Ζαχαριάδη.1973: Δέκα φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που εμποδίζουν ασφαλίτη να πάρει τα στοιχεία συναδέλφου τους διώκονται για τεντιμποϊσμό.1979: Εκτελείται ο Πέτρος Μπάμπαλης (Ιούνης '78).1980: Βόμβα στο ξενοδοχείο «President» (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 30 Γενάρη

    Ινδία: Ημέρα μαρτύρων.1923: Υπογραφή πρωτοκόλλου της Λοζάννης (Ελλάδα – Τουρκία).1965: Καθιερώνεται με νόμο η 35ετία των δημοσίων υπαλλήλων.1969: Καθαιρούνται από την ΚΕ του ΚΚΕ οι Χ. Δρακόπουλος και Α. Μπριλάκης.1972: "15.000 καθολικοί Ιρλανδοί στους δρόμους ζητώντας ισοτιμία, δεκατέσσερις νεκροί από βρετανούς στρατιώτες (Bloody Sunday").1979: Πέντε βόμβες καταστρέφουν ισάριθμα λεωφορεία σε αμαξοστάσιο στις τρεις γέφυρες (ΕΛΑ).
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Τα λογικά άλματα του… ευέλικτου Αλέξη

    1 Φεβ 2023, 14:42
    Εάν ο κ. Φλώρος ήταν ύποπτος για κατασκοπία και μετά από δυο χρόνια παρακολούθησής του είχαν βρεθεί στοιχεία που αφορούν κατασκοπία, θα μπορούσε να του ανανεωθεί η θητεία για έναν ακόμη χρόνο και να παραμένει στη θέση του; Προφανώς δεν τους παρακολουθούσαν για κατασκοπία. Και είναι ντροπή να αιωρούνται τέτοιου είδους ερωτήματα πάνω από άξιους αξιωματικούς των ενόπλων μας δυνάμεων. Αρα λοιπόν για ποιο λόγο; Ποιος και γιατί θέλει να τους έχει στο χέρι; Ποιος και γιατί ήθελε να εκβιάζει τους ανώτατους αξιωματικούς, την ώρα που αυτοί επιτελούσαν το καθήκον τους σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Και σε μια περίοδο όμως όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Αλέξης Τσίπρας

    (Προφανώς ο Φλώρος και οι υπόλοιποι ανώτατοι καραβανάδες δεν παρακολουθούνταν για κατασκοπία. Για ποιο λόγο παρακολουθούνταν; Επειδή ο Μητσοτάκης «έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε εξοπλιστικά προγράμματα συνολικού ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ», λέει ο Τσίπρας. Τι σημαίνει αυτό για τους υπό παρακολούθηση στραταίους; Πώς θα τους εκβίαζαν; Θα έβρισκαν αν αυτοί έκαναν παζάρια για μίζες προκειμένου να «σπρώξουν» συγκεκριμένα οπλικά συστήματα; Αν ναι, τότε πώς ο Τσίπρας τους χαρακτηρίζει «άξιους αξιωματικούς των ενόπλων μας δυνάμεων», που «επιτελούσαν το καθήκον τους»; Μπορεί να είναι άξιος όποιος δεν ενέχεται μεν σε κατασκοπία, αλλά ενδεχομένως ενέχεται σε μιζαρίσματα του εμπόριου όπλων; Ανήκει το μιζάρισμα στα… καθήκοντα των ανώτατων αξιωματικών; Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το σύστημα και να χτυπήσει μόνο τον Μητσοτάκη, ο Τσίπρας κάνει κραυγαλέα λογικά άλματα. Ενα από τα δυο: ή ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους καραβανάδες φοβούμενος μην παίξουν δικά τους παιχνίδια με μίζες ή η παρακολούθησή τους δεν είχε κανένα νόημα και ηλιθιωδώς τους «βυσμάτωσε». Αν ήταν «καθαροί», δε θα είχε κανένα λόγο να τους παρακολουθεί και να τους έχει στο χέρι)

  • Η επιτομή της πολιτικής αθλιότητας

    26 Ιαν 2023, 19:47
    Δεν υπάρχει ούτε ένας Ελληνας που να έχει ενοχληθεί περισσότερο από αυτή την ιστορία από όσο εγώ. Γι’ αυτό είμαι και ο πρώτος που θέλω να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση το ταχύτερο δυνατό, για να μην μένουν σκιές και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όλων αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων. (…) Ενώ εγώ λοιπόν ενδιαφέρομαι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, πέρα από τη θεσμική της διάσταση και για λόγους βαθιά προσωπικούς, έχω την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο με τις κινήσεις του των τελευταίων μηνών όσο και με το περιεχόμενο της πρότασης μομφής ενδιαφέρεται πρωτίστως να ζημιώσει και να ρίξει την κυβέρνηση. (…) Κάποιοι «πράκτορες 000» ή κάποιοι «Κλουζώ» αποφάσισαν να επιδείξουν το αστυνομικό τους δαιμόνιο και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους σε βάρος μου και στη συνέχεια άφησαν να διαρρεύσουν τα αποτελέσματα των ανήθικων και παράνομων δραστηριοτήτων τους σε εχθρικά προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, για λόγους που μόνο την κυβέρνηση πάντως δεν εξυπηρετούν. (…)  Κυρίως όμως στην περίπτωσή μου είναι ένας Πρωθυπουργός με τον οποίο έχουμε επί δεκαετίες κοινή διαδρομή. Δεν είναι μυστικό. Είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Και γι’ αυτό τον λόγο επαναλαμβάνω ότι είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, που άλλωστε χρησιμοποιείται τώρα εις βάρος του.

    Κωστής Χατζηδάκης

    (Δεν αμφιβάλλει ότι τον παρακολουθούσαν και ότι η παρακολούθησή του, εκτός από ανήθικη, ήταν και παράνομη. Αρα, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του Γεραπετρίτη, είναι πεπεισμένος ότι ο Τσίπρας δεν είπε ψέματα. Οτι ο Ράμμος όντως επιβεβαίωσε την παρακολούθηση Χατζηδάκη. Είναι επίσης πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα γι’ αυτή τη δύσοσμη υπόθεση. Εδώ διαφοροποιείται από τον συνάδελφό του Αδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε -ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης- ότι δεν υπήρξε κάτι δύσοσμο και πως το μόνο δύσοσμο είναι ότι διέρρευσαν οι παρακολουθήσεις. Αλήθεια, ζήτησε ο Χατζηδάκης από τον παλιό φίλο του, τον πρωθυπουργό, να βρει τους ενόχους που διέταξαν την παρακολούθησή του; Καθόλου δύσκολο δεν είναι. Πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ είναι ο πρωθυπουργός, μπορούσε κάλλιστα να σηκώσει το τηλέφωνο και να προστάξει τον νυν διοικητή, πρέσβη ΔεμίρηQ «φέρε μου αμέσως το φάκελο των νόμιμων επισυνδέσεων του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη». Γιατί δεν το ζήτησε από τον φίλο του, τον πρωθυπουργό; Γιατί δεν το έκανε μόνος του ο πρωθυπουργός, αγανακτισμένος που κάποιοι δύσοσμοι βάφτισαν «εθνικώς ύποπτο» τον παλιό φίλο και συνεργάτη του; Για τον υπαινιγμό ότι οι κυπατζήδες τον παρακολουθούσαν για να πλήξουν την κυβέρνηση δεν λέμε τίποτα, μας ξεπερνά. Η σκέψη που αβίαστα κάνει ο καθένας και η καθεμιά είναι: δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την πολιτική αθλιότητα του… σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστή Χατζηδάκη. Μήπως, όμως, τον κρατάει και από κάπου ο Κούλης;)

  • Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, τι δεν καταλαβαίνετε;

    23 Ιαν 2023, 13:36
    Εχουμε ήδη φτιάξει δύο εργαλεία. Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» από τη μια και το «market pass» από την άλλη που ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και θα επιδοτεί το 10% των αγορών. Συνδυαστικά τα δύο μέτρα για κάποιον που έχει πραγματικά οικονομική πίεση, ξεπερνούν κατά πολύ τον πληθωρισμό. (...) Την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, ορισμένες βιομηχανίες τροφίμων έστειλαν στα σούπερ μάρκετ τιμοκαταλόγους με μειώσεις. Οχι μόνο ακύρωσαν τις αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει, αλλά έκαναν και μειώσεις. (...) Δεν είναι παράνομο να μειώνει κάποιος την ποσότητα. Παράνομο θα ήταν εάν η διαφορά της τιμής σε σχέση με την ποσότητα ξεπερνούσε το πλαφόν του κέρδους. Το πλαφόν του κέρδους δεν το έχουμε βάλει στη συσκευασία. Το πλαφόν του κέρδους το έχουμε βάλει στη μονάδα βάρους και στον όγκο. Αρα, σταθμίζουμε για να βάλουμε το πρόστιμο. Δεν μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει το κράτος με αυτόν τον τρόπο. Διότι αν μειώσει την ποσότητα και αυξήσει την τιμή και ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους που είναι κλειδωμένο στον Σεπτέμβριο του 2021, τότε υπάρχει πρόστιμο. (...) Στους τέσσερις χιλιάδες ελέγχους που κάναμε το τελευταίο διάστημα το ποσοστό παραβατικότητας ήταν κάτω από το 6%. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος αισθάνεται ότι υπάρχει γύρω του αισχροκέρδεια γιατί βλέπει τις τιμές που αυξάνονται. Ομως αν δείτε τις τιμές καταναλωτή ακόμα και στα τρόφιμα που είναι πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό, οι αυξήσεις είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όχι μόνο της Ευρωζώνης, που είναι οι πλουσιότερες χώρες, αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης  που είναι μέσα και οι πολύ φτωχότερες. Για να είμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στις αυξήσεις πάει να πει ότι δεν είναι η αισχροκέρδεια το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ο πραγματικός πληθωρισμός στην Ευρώπη, ο οποίος έχει πάρει την κάτω βόλτα - στην Ελλάδα με μεγάλη ταχύτητα και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.

    Αδωνις Γεωργιάδης

    (Από πού ν' αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Από την ψεματάρα ότι επιδοτούνται με 10% οι αγορές, όταν το αισχρό "market pass" είναι ένα φιλοδώρημα ελεημοσύνης, που δε συνδέεται με τις αγορές, αλλά ισούταν με 22 ευρώ το μήνα συν 10 ευρώ για κάθε προστατευόμενο άτομο; Από την ψεματάρα ότι «καλάθι» και "market pass" ξεπερνούν τον πληθωρισμό, άρα ο εργαζόμενος θα βάζει και λεφτά στην τσέπη; Προτιμούμε να σταθούμε στο προκλητικό ψέμα ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια! Το κόλπο με τη μείωση των συσκευασιών και την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών, φτάνει η αύξηση να ανταποκρίνεται στα «στοιχεία κόστους», είναι ένα δώρο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους καπιταλιστές της βιομηχανίας, του εισαγωγικού εμπόριου και του λιανεμπόριου, προκειμένου με τα γνωστά κόλπο των υπερτιμολογήσεων να γδέρνουν τον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενοι την αύξηση του πληθωρισμού)

  • Περιγράφοντας τον εαυτό σου με την αλαζονική βεβαιότητα ότι περιγράφεις άλλους

    19 Ιαν 2023, 10:16
    Υπάρχουν πολλών ειδών δυσκολίες που αντιμετωπίζω ως πολιτικός. Αλλά αυτού του είδους τα ζητήματα τα αντιμετωπίζω με μια ψυχραιμία και ηρεμία, γιατί γνωρίζω τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει. Πιο πολύ με δυσκολεύουν άλλου τύπου καταστάσεις στην πολιτική. Οπως τα πισώπλατα μαχαιρώματα, οι διπρόσωποι άνθρωποι και όταν αντιλαμβάνομαι ότι έχω απέναντί μου κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να βρεθεί λύση, αλλά αποσκοπεί σε πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος. Επίσης οι άνθρωποι που δεν έχουν αρχές. (…) Το έχω πει αρκετές φορές και θα το πω όσες φορές χρειαστεί. Είχα πει ότι αν έμπαινα στην πολιτική θα πολιτευόμουν με τον δικό μου τρόπο. Μέρος του τρόπου αυτού ήταν να είμαι ανοιχτός και ξεκάθαρος για το ποιος είμαι. Μέρος του ποιος είμαι είναι και η σεξουαλική μου ταυτότητα. Επομένως το να το απέκρυπτα θα υπονοούσε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό. (…) Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται πως το έχω εκμεταλλευτεί προς όφελός μου, ότι το εργαλειοποίησα. Ολα αυτά τα θέματα δεν είναι θέματα μόδας.

    Νικόλας Γιατρομανωλάκης

    (Επιχείρηση αναστήλωσης μετά την κατεδάφιση του κατασκευασμένου προοδευτικού προφίλ από τους φοιτητές της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Ο πορφυρογέννητος Γιατρομανωλάκης σε… ψυχαναλυτικού τύπου συνέντευξη στα «Νέα» για να πει ότι… δεν εργαλειοποίησε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Και τα τρία τέταρτα της συνέντευξης αναφέρονται στον σεξουαλικό του προσανατολισμό! Που κάποιοι σαν αυτόν τον έκαναν μόδα για να χτίσουν καριέρες. Με την αλαζονεία του μανατζαρίσκου καταφέρεται ενάντια στους διπρόσωπους και χωρίς αρχές ανθρώπους, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι περιγράφει τον εαυτό του. Οι φοιτητές της Σχολής του Εθνικού, πάντως, δεν τον κατήγγειλαν για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αλλά επειδή θεώρησε ότι μπορεί να τους κοροϊδέψει και επειδή με αγοραία –και βλακώδη- χυδαιότητα προσπάθησε να τους κάνει… μάθημα εθελοτυφλίας. Κι αυτός, ξανάβγαλε στο αστικό μεϊντάνι τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, νομίζοντας ότι πίσω απ’ αυτόν θα κρύψει τα πολιτικά εγκλήματα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει. Φιλελέρες παντός καιρού…)

  • Πνεύμα και ηθική και προπαντός… ψιλό γαζί!

    18 Ιαν 2023, 08:57
    Ενα μήνα μετά τις συλλήψεις και τις καταγγελίες για διαφθορά συγκεκριμένων ευρωβουλευτών, οι ευρωβουλευτές πραγματοποίησαν απολογισμό των εξελίξεων και ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα. Ανοίγοντας τη συζήτηση, η επίτροπος Ylva Johansson εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασε τους «λίγους που θέτουν σε κίνδυνο την καλή δουλειά τόσων πολλών». Η μεγαλύτερη διαφάνεια και λογοδοσία δεν αρκούν για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου, δήλωσε. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Επιτροπή θα υποβάλει νέο νόμο για την ποινικοποίηση όλων των μορφών διαφθοράς, με εναρμονισμένους ορισμούς και κυρώσεις σε ολόκληρη την ΕΕ, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία για την αστυνομία και τα δικαστήρια. Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων, η «δέσμη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας», είναι σε προπαρασκευαστικό στάδιο, πρόσθεσε. Οι ευρωβουλευτές που έλαβαν τον λόγο εξ ονόματος των πολιτικών ομάδων εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη οργή τους, τη ντροπή τους και το σοκ τους για τους ισχυρισμούς περί διαφθοράς, με ομιλητές από μια ευρεία πλειοψηφία να καταφέρονται κατά των ενεργειών λίγων ατόμων, που ωστόσο αμαυρώνουν το θεσμό που εκπροσωπεί όλους τους Ευρωπαίους. Επαναλαμβάνοντας ότι η δημοκρατία δεν πωλείται και ότι απαιτούνται επειγόντως μεταρρυθμίσεις για την προστασία της από τη διαφθορά και τις ξένες παρεμβάσεις, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, όπως: ·  η σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής αφιερωμένης στο εν λόγω θέμα ·  να καταστεί πλήρως υποχρεωτικό το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ ·  η σύσταση ανεξάρτητου φορέα δεοντολογίας για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ·  η βελτίωση των κανόνων σχετικά με την καταγγελία δυσλειτουργιών ·  η καλύτερη επιβολή των υφιστάμενων κανόνων ·  η πλήρης εφαρμογή των προτάσεων των δύο ειδικών επιτροπών για τις ξένες παρεμβάσεις.

    Ανακοίνωση Τύπου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 17.01.2023

    (Ανευ δικού μας σχολίου, πέραν της επισήμανσης ότι το ευρωσύστημα ούτε που συζητά την απαγόρευση του λόμπινγκ που θεωρείται θεμέλιο της... Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo