Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 27 Ιούνη
  • Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ
  • Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες
  • Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Οταν οι μάγκες κέρδιζαν «επαγγελματικά» στην ελληνική επαρχία, ο δάγκας έκανε πράξη την πρώτη νίκη των γαύρων στο Champions Leag
Αθλητισμός

Οταν οι μάγκες κέρδιζαν «επαγγελματικά» στην ελληνική επαρχία, ο δάγκας έκανε πράξη την πρώτη νίκη των γαύρων στο Champions Leag

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Οκτ 2007, 00:00
Η βδομάδα που πέρασε χαρακτηρίζεται από την πρώτη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι ερυθρόλευκοι του Τάκη Λεμονή κατάφεραν να κερδίσουν στη Γερμανία τη Βέρντερ Βρέμης, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο των οπαδών τους. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα η στατιστική έδειχνε κατακόρυφη άνοδο στην κατανάλωση στιλό, αφού στο σύνολο τους (ελάχιστοι ήταν αυτοί που δεν ζήτησαν τις προηγούμενες μέρες το κεφάλι του προπονητή των ερυθρόλευκων) οι αγαπημένοι μου συνάδελφοι ήταν αναγκασμένοι να κάνουν γαργάρα με ταβανόπροκες και να υμνήσουν την επιτυχία του Ολυμπιακού, βάζοντας στο συρτάρι (αλλού το έβαλαν, αλλά αν το πούμε κινδυνεύουμε να πάμε κατηγορούμενοι με το νόμο περί ασέμνων) το αίτημα για αντικατάσταση του Τάκη Λεμονή.
 
Εκτός όμως από τους ερυθρόλευκους, κερδισμένο από την επιτυχία τους στη Γερμανία βγήκε και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αναφέρομαι στους τρεις βαθμούς που προστέθηκαν στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, αλλά στην απαξίωση στην πράξη της θεωρίας της «επαγγελματικής» νίκης, η οποία έχει λανσαριστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ίσως η πρώτη φορά που η στήλη δεν στενοχωρήθηκε από την ευρωπαϊκή νίκη των ερυθρόλευκων και ο υποφαινόμενος δεν δυσανασχέτησε που αναγκάστηκε να αλλάξει τη δομή της στήλης τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης.
 
Το θέμα που είχαμε επιλέξει για σήμερα ήταν η κριτική στη θεωρία της «επαγγελματικής» νίκης. Δεν πίστευα ότι οι γαύροι θα τα κατάφερναν (άλλωστε η επιθυμία μου ήταν να χάσουν, αν και αυτό αφαιρούσε επιχειρήματα από την κριτική μου) και προσπάθησα με επιχειρήματα από το ελληνικό πρωτάθλημα να αποδείξω ότι αυτή η θεωρία έχει σαν σκοπό να αποκοιμίσει τους έλληνες φιλάθλους, να κρύψει τη μιζέρια του ελληνικού πρωταθλήματος και να εξυπηρετήσει τα «επιχειρηματικά» σχέδια του Νικολαΐδη και των Βαρδινογιάννηδων. Μετά την ερυθρόλευκη επιτυχία, αναγκάστηκα να αλλάξω τον τρόπο προσέγγισης του θέματος, αφού είχα πλέον στη διάθεσή μου πραγματικά αποτελέσματα και όχι θεωρητικά ερωτήματα.
 
Η μιζέρια και η απαξίωση που χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας δεν επιτρέπει στους έγκριτους συναδέλφους μου να ασχοληθούν με τα αγωνιστικά θέματα για να γεμίσουν τις σελίδες των εφημερίδων τους. Το θέαμα που προσφέρουν οι ομάδες μας είναι απωθητικό για τον κόσμο και δεν πουλάει. Γι’ αυτό και είναι αναγκασμένοι να δημιουργούν «θέματα» και να πλασάρουν νέες ποδοσφαιρικές «θεωρίες» και «αρχές», για να βγάζουν το μεροκάματο. Ετσι λοιπόν, με την έναρξη του πρωταθλήματος και εξαιτίας του απογοητευτικού θεάματος που παρουσιάζουν και φέτος οι ομάδες, παρά το γεγονός ότι έπεσαν κάποια φράγκα στην πιάτσα και κινήθηκε λίγο η αγορά, αναγκάστηκαν να λανσάρουν τη θεωρία της «επαγγελματικής νίκης». Ποιο το περιεχόμενο της νέας θεωρίας; Απλό και κατανοητό. Οταν μια ομάδα κερδίζει χωρίς να παίζει καλή μπάλα και ταυτόχρονα έχει καλές σχέσεις με τους δημοσιογράφους και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης των φιλάθλων, τότε πετυχαίνει «επαγγελματικές» νίκες και αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με βάση αυτή τη θεωρία «αναλύονται» και εγκωμιάζονται από τους συναδέλφους μου η ΑΕΚ και σε δεύτερο πλάνο ο Παναθηναϊκός, ενώ μέχρι την περασμένη Τετάρτη ριχνόταν στα τάρταρα ο προπονητής του Ολυμπιακού.
 
Με δεδομένο ότι μιλάμε για ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα μπορούσα από αίσθημα συναδελφικής αλληλεγγύης να κατανοήσω την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη θεωρία. Προσθέτοντας και την επικρατούσα θεωρία, ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα, θα δυσκολευόμασταν να βρούμε επιχειρήματα για την κριτική μας. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όποιος κερδίζει είναι μάγκας και ωραίος και όποιος χάνει δάγκας και άσχετος, αφού όλα κρίνονται με βάση το αξίωμα που θέλει το ποδόσφαιρο μπίζνα και όχι άθλημα. Και ως γνωστόν, στις μπίζνες προέχει το κέρδος με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.
 
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη και οι ερυθρόλευκοι στην έβδομη θέση, οι αγαπητοί μου συνάδελφοι υμνούν τον Φερέρ, υποκλίνονται στον Πεσέιρο και λοιδορούν τον Λεμονή. Οι κιτρινόμαυροι, που ήταν επιεικώς απαράδεκτοι στον αγώνα με τον Ατρόμητο (καθάρισαν με δυο εμπνεύσεις του Μπλάνκο), κέρδισαν με τυχερό γκολ στη Βέροια (οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη διαιτησία) και έδωσαν το δικαίωμα στο συνονθύλευμα του Κομπότη να κάνει καμιά δεκαριά ευκαιρίες για γκολ, είναι φαβορί για τον τίτλο. Οι πράσινοι που άνοιγαν σαμπάνιες γιατί δεν έχασαν από τους γαύρους στη Λεωφόρο, που κέρδισαν άνετα τον Εργοτέλη που έπαιζε με 10 παίχτες από το 30ό λεπτό και που «καθάρισαν» εύκολα το κάτι σαν ομάδα του Ζαγοράκη, αφού πρώτα ο Τεροβίτσας έπνιξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 0-0, δείχνουν έτοιμοι για την κορυφή. Ενώ οι ερυθρόλευκοι, που ήταν καλύτεροι στη Λεωφόρο και αδικούνται από το σκορ, που πρόσφεραν γκολ και θέαμα με το 6-2 επί του ΟΦΗ (εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι τους βοήθησε τα μάλα και ο προπονητής της κρητικής ομάδας) και που ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, δείχνουν αδυναμίες και μόνο με την αλλαγή προπονητή μπορούν να έχουν ελπίδες να ανακάμψουν και να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους.
 
Αποκρύπτουν συνειδητά από τους φιλάθλους, ότι η βαθμολογία είναι κατά κύριο λόγο συνέπεια του προγράμματος του πρωταθλήματος και λιγότερο της αγωνιστικής ικανότητας των ομάδων. Και επειδή όσοι παρακολουθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου για να δεχτούν ότι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν καλύτερο έμψυχο υλικό και καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, συνεπώς και περισσότερες πιθανότητες να πάρουν το πρωτάθλημα από τους ερυθρόλευκους, εφευρέθηκε η θεωρία της «επαγγελματικής» νίκης. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ κερδίζει τα παιχνίδια στις λεπτομέρειες, χωρίς να μπορεί να παίξει μπάλα και να δείξει μια συγκεκριμένη αγωνιστική τακτική, οφείλεται στην τύχη και όχι σε καλά σχεδιασμένο σχέδιο του Φερέρ, αποσιωπάται. Το γεγονός ότι οι πράσινοι υστερούν σε έμψυχο υλικό από τους ερυθρόλευκους είναι για τους συναδέλφους μου λεπτομέρεια ανάξια να τη συζητήσουμε, αφού στον πάγκο της ομάδας υπάρχει ο Πεσέιρο που έχει καταστρώσει ένα ειδικό σχέδιο δράσης για να κατακτήσει η ομάδα του το πρωτάθλημα (κανένας ακόμη δεν μας έχει πει τι περιλαμβάνει το σχέδιο του Πορτογάλου: ακόμα μία ανάξια σχολιασμού λεπτομέρεια).
Ενώ ο Ολυμπιακός, που διαθέτει το καλύτερο έμψυχο δυναμικό και έχει δείξει και συγκεκριμένα δείγματα αγωνιστικής τακτικής, δεν έχει καμιά τύχη, για τον απλούστατο λόγο ότι στον πάγκο του βρίσκεται ο Λεμονής.
 
Συμφωνώ και εγώ, ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού υπολείπεται σε αξία και εμπειρίες σε σχέση με τους συναδέλφους του στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, όμως η παράμετρος προπονητής είναι μια από τις πολλές που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, όταν υπολογίζουμε τις πιθανότητες των ομάδων να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Και επειδή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένας μέτριος προπονητής που έχει στην διάθεση του καλό έμψυχο υλικό έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει σε βάθος χρόνου τους στόχους του, από έναν καλό προπονητή με κακό ως μέτριο υλικό, συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει , δυστυχώς, και φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή, όσες «επαγγελματικές» νίκες και αν κάνουν ο Φερέρ και ο Πεσέιρο.
 
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Το προηγούμενο διάστημα, αρκετοί συνάδελφοί μου κατηγορούσαν τον Λεμονή, γιατί χρησιμοποιεί τον «άμπαλο» Κοβάσεβιτς. Μετά το παιχνίδι με την Βέρντερ Βρέμης, είναι αναγκασμένοι να κάνουν την γνωστή τους κωλοτούμπα και να τον αποθεώσουν. Οσο γι’ αυτούς που λοιδορούσαν τον επιθετικό των ερυθρόλευκων και τον χαρακτήριζαν χειρότερο από τον Νούνιες και τον Κωνσταντίνου, τους λέμε ότι όταν ο Σέρβος μεσουρανούσε στα ευρωπαϊκά γήπεδα, οι άλλοι δύο έπαιζαν με τετράγωνες μπάλες. 
 
ΥΓ2: Η συνάντηση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη με τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΠΟ είναι η αρχή για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ξανθός γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική που είχε ακολουθήσει ο Ορφανός ήταν αδιέξοδη, με δεδομένες τις επιτυχίες της Εθνικής μας, η οποία εκτός σοβαρού απρόοπτου θα προκριθεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Γερμανία. Γι’ αυτό και φρόντισε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε να κάνει ανακωχή με τον Γκαγκάτση και να βγάλει από πάνω του ένα σοβαρό πρόβλημα. Προς το παρόν, δεν έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις ότι θ’ αρχίσει να μπαίνει κρατικό χρήμα στο ταμείο της ΕΠΟ, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό είναι απλά θέμα χρόνου. Για τα σοβαρά θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου οι δυο πλευρές συμφώνησαν να τα συζητήσουν στο μέλλον.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚοντά προπαγανδιστικά τρικάκια
Επόμενο άρθρο ΠΟΛ ΧΑΓΚΙΣ – Στην κοιλάδα του Ηλά

Σχετικά Αρθρα

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

Αθλητισμός 23 Ιούν 2026, 14:03

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

Αθλητισμός 15 Ιούν 2026, 20:01

«Αλλάξαν τα κόζα, άλλαξε και το αποτέλεσμα»: Πάμε για πέντε τελικούς κι όποιος αντέξει…

Αθλητισμός 8 Ιούν 2026, 09:11

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

27 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

27 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Ναϊμ Κάσεμ: Εχουμε ανατρέψει το αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο και έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση

26 Ιούν 2026, 20:29
Παιδεία

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η «ιερή αγελάδα» του συστήματος γιατί αποτελεί τον αποφασιστικό κόφτη της πρόσβασης στα ΑΕΙ

26 Ιούν 2026, 19:40
Κόντρες

Στον Αρειο Πάγο δεν υπάρχουν κερατάδες

26 Ιούν 2026, 19:30
Πολιτική

Οπλο τους η πολιτική κακομοιριά του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Απ' αφορμή τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Τσίπρα

26 Ιούν 2026, 13:47
Διεθνή

Η Χεζμπολά χτύπησε τους σιωναζιστές που (ξανα)παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός

26 Ιούν 2026, 08:49
Παιδεία

Πρόκληση! Κρατικός οργανισμός σπεύδει να νομιμοποιήσει κολλέγιο που έχει κάνει αίτηση να πανεπιστημιοποιηθεί

26 Ιούν 2026, 08:31
Διεθνή

Γλίτωσε το βέτο, όχι και το αλεξίσφαιρο τζάμι

26 Ιούν 2026, 07:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούνη

1907: Καθιερώνεται το εκλογικό βιβλιάριο στην Ελλάδα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα.

1986: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κηρύσσει παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ στους Κόντρας (Νικαράγουα).

1994: Βόμβα και βίαια επεισόδια στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 24 ατόμων.

1999: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo