Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ
  • Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ
  • Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
  • Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία. Πάντοτε στη ζωή θα είμαι ΠΑΟΚ. Στο θάνατο και στη ζωή»
Αθλητισμός

«Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μάχη και θυσία. Πάντοτε στη ζωή θα είμαι ΠΑΟΚ. Στο θάνατο και στη ζωή»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Μαρ 2013, 00:00

Την προηγούμενη βδομάδα αναφερθήκαμε στην αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ. O ουρουγουανός άσος είναι αναμφισβήτητα μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα που άφησε το στίγμα της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, κατάφερε να βρει κώδικα επικοινωνίας με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας και να γίνει ένας απ’ αυτός. Οσο και αν ακουστεί παράξενο από κάποιους, μ’ αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής του από την ομάδα απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι περισσότερο ΠΑΟΚ από πολλούς παράγοντες που δηλώνουν αιώνια πίστη και ορκίζονται στο όνομα του Δικεφάλου. Σε μια κρίσιμη αγωνιστική καμπή του πρωταθλήματος, που παίζονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, ο Γκαρσία βρήκε τον τρόπο να πει αυτά που ήθελε, χωρίς να ρίξει λάδι στη φωτιά και να κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την κατάσταση. Ταυτόχρονα,  έστειλε το μήνυμα προς τους οπαδούς της ομάδας, ότι πρέπει να σταθούν πλάι της και να τη βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους της.

Στην αίθουσα του ξενοδοχείου Hayatt εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα «Πάμπλο, θρησκεία, τρομοκρατία» και έδειξαν ότι περιμένουν ένα σινιάλο απ’ αυτόν για να ξεκαθαρίσουν μια και καλή με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη, που θεωρείται υπαίτιος για την αποχώρησή του. Είχαν προηγηθεί τα γεγονότα έξω από το γήπεδο της Τούμπας και στο προπονητικό κέντρο της Μεσημβρίας, μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όταν παρά τη νίκη του ΠΑΟΚ αρκετοί οπαδοί του έμειναν έξω από τα αποδυτήρια και προπηλάκισαν τον Δώνη για την απόφασή του ν’ αφήσει εκτός ομάδας τον Γκαρσία το τελευταίο χρονικό διάστημα και ουσιαστικά να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Την επόμενη μέρα, μετά την ανακοίνωση από την πλευρά του Γκαρσία ότι αποχωρεί από την ομάδα, δεκάδες οπαδοί πολιόρκησαν το προπονητικό κέντρο με σκοπό να τα «ψάλλουν» στον Δώνη, ο οποίος φυγαδεύτηκε για να γλυτώσει τα χειρότερα.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό θα αρκούσε μια σπίθα από την πλευρά του παίχτη για να τιναχτεί η ομάδα στον αέρα. Εχοντας καταφέρει να «δεθεί» με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία κατάλαβε την κρισιμότητα της κατάστασης και αποφάσισε να λειτουργήσει με ψυχραιμία και αγάπη για την ομάδα του. Είπε αυτά που αφορούσαν  τον εαυτό του και τη σχέση του με την ομάδα, χωρίς όμως να κάνει ονομαστική αναφορά στον Δώνη και τους παράγοντες της ομάδας που τον οδήγησαν στην έξοδο. Με μια άκρως συναισθηματική ομιλία, που έκλεισε με τον τίτλο της στήλης, εξήγησε γιατί   φεύγει και εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τον επίσημο ΠΑΟΚ. «Ποτέ δεν ήταν ειλικρινείς μαζί μου. Ηταν δύσκολο να είχα ένα παιχνίδι αποχαιρετισμού; Το είχα πει: όταν δεν με θέλετε, πείτε το μου και θα φύγω. Εγώ προτιμώ να χάσω με διαφάνεια και όχι να κερδίσω με άλλους τρόπους», είπε σ’ ένα σημείο της ομιλίας του, το μοναδικό ίσως που έριξε το γάντι και «προκάλεσε» τη διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Σε αντίθεση με την ΠΑΟΚτζίδικη στάση του Γκαρσία, η ανακοίνωση που βγήκε από τον επίσημο ΠΑΟΚ για το θέμα δείχνει ότι δεν υπάρχει ισχυρή διοίκηση στην ομάδα και ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα σ’ αυτή έχουν ως στόχο να διατηρήσουν τη θέση τους και να είναι αρεστοί στο χρηματοδότη της ομάδας Ιβάν Σαββίδη και όχι να δουν τι πραγματικά συμφέρει την ομάδα. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αρχικά χαρακτήρισαν τον παίχτη «φυσικό ηγέτη της ομάδας» και «ισχυρή και μαχητική προσωπικότητα που ενέπνευσε συμπαίχτες και φιλάθλους», δήλωσαν ότι σκόπευαν να τον αποχαιρετίσουν ως ποδοσφαιριστή στο τέλος της χρονιάς και να του προσφέρουν μια άλλη θέση στην ομάδα (κάτι που δεν το πιστεύει κανένας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα αδιαφορούσαν για την κόντρα του με τον Δώνη και στήριζαν τον προπονητή) και φτάνοντας στο «διά ταύτα» τόνισαν ότι «το συμφέρον του ΠΑΟΚ θα παραμείνει πάντα πιο πάνω απ’ το συμφέρον οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή. Οντας επαγγελματικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ δεν δύναται να εγγυηθεί σε κανένα ποδοσφαιριστή μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, ακόμη και αν πρόκειται για τον πλέον διακεκριμένο».

Αν και δεν μας αφορούν τα «οικογενειακά» του ΠΑΟΚ, σχολιάζουμε την υπόθεση Γκαρσία για να τονίσουμε ότι και στην εποχή του ακραίου επαγγελματισμού, που όλα μετριούνται με τα φράγκα και το κέρδος, υπάρχουν εξαιρέσεις που βάζουν πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια. Ο Πάμπλο Γκαρσία απέδειξε ότι είναι μια τέτοια περίπτωση και μεγάλος παίχτης εντός και εκτός γηπέδων. Επιβεβαίωσε με τη στάση του αυτό που είχε καταλάβει από την πρώτη στιγμή ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ο οποίος «έδεσε» μαζί του και δημιούργησε μια τόσο δυνατή σχέση. Εχουμε γράψει και άλλες φορές, ότι το ποδόσφαιρο, όσο και αν το έχει παραμορφώσει η επαγγελματική του μορφή, ήταν, είναι και θα είναι το πιο δημοφιλές και το πιο λαϊκό άθλημα, γιατί μπορεί να  «γεννάει» παίχτες σαν το Πάμπλο Γκαρσία. Παίχτες που «δένονται» με τον κόσμο, που δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που πρέπει πρώτα απ΄ όλα να μπορείς να το χαρείς και ότι τα φράγκα και τα συμβόλαια δεν είναι το παν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διοικήσεις δεν μπορούν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις, αφού η αγάπη και το «δέσιμο» με τον κόσμο της ομάδας δεν μπορούν να μετρηθούν με φράγκα και κέρδη, με αποτέλεσμα να έρχονται σε σύγκρουση με το λαϊκό έρεισμα.

Το πιο πιθανό είναι κάτι ανάλογο να συμβεί και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι φανερό ότι ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΚ και επεδίωξε να πάρει με το μέρος του τη δυναμική που έχει ο κόσμος της ομάδας, προκειμένου να ενταχθεί στην οικονομική ελίτ της χώρας και –γιατί όχι;– να δοκιμάσει την τύχη του και στην πολιτική. Μόνο τυχαίες δεν πρέπει να θεωρούνται οι συχνές συναντήσεις του με τον Σαμαρά, με το πρόσχημα ότι θέλει να διευθετήσει το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο.  Αν απλά ήθελε ν’ ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να κάνει μπίζνες, πιο συμφέρον θα ήταν ν’ ασχοληθεί με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που εκφράζει και το ποντιακό στοιχείο. Επειδή όμως η αλαζονεία, η ματαιοδοξία και ο ξερολισμός είναι χαρακτηριστικό της συντριπτικής πλειοψηφίας των καπιταλιστών, ο Σαββίδης έκανε ένα μεγάλο λάθος που μπορεί να του δημιουργήσει και μεγάλα προβλήματα. Προσέβαλε το «θέλω» των οπαδών της ομάδας του και πλέον θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κερδίσει την υποστήριξή τους, αποδεικνύοντας ότι τον ενδιαφέρει η ομάδα και όχι η προσωπική του προβολή και η προώθηση των επενδυτικών του σχεδίων.  Κάτι που, δυστυχώς γι’ αυτόν και τους υπόλοιπους παράγοντες του ΠΑΟΚ, το έχει καταφέρει ο Πάμπλο Γκαρσία.
              

              Κος Πάπιας

        papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Μετά από απαίτηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που κατέχει ποσοστό 33% του μετοχικού πακέτου της ΟΠΑΠ ΑΕ, αναβλήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας για το Σάββατο 6 Απριλίου. Το παζάρι για τον καπιταλιστή που θ’ αποκτήσει την ΟΠΑΠ ΑΕ συνεχίζεται και μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία «η μπάλα θα πηγαίνει στην εξέδρα».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚεκλεισμένων των θυρών για αντικαθεστωτικούς
Επόμενο άρθρο ΤΣΑΝ-ΓΟΥΚ ΠΑΡΚ – Stoker

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
Παιδεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

28 Ιούλ 2026, 08:38
Αθλητισμός

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

28 Ιούλ 2026, 08:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

Ημέρα φιλίας.

Κούβα: Ημέρα μαρτύρων επανάστασης.

1903: Σε παράνομο συνέδριο του Εργατικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας σχηματίζονται δύο μπλοκ: Οι οπαδοί του Λένιν μπολσεβίκοι (πλειοψηφούντες) και του Μάρτοφ μενσεβίκοι (μειοψηφούντες) με κοινό σκοπό την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.

1919: Επέμβαση του στρατού σε φυλετικές ταραχές στο Σικάγο, 31 νεκροί και πεντακόσιοι τραυματίες.

1920: Δολοφονείται ο Ιων Δραγούμης.

1931: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε απόπειρα της αστυνομίας να διαλύσει συγκέντρωση εκατό ατόμων στις Σέρρες. Νεκρός αξιωματικός της χωροφυλακής, τραυματίας ο διοικητής της.

1955: Συλλαμβάνεται η Ρούλα Κουκούλου, σύζυγος του Νίκου Ζαχαριάδη.

1978: Βόμβα και εμπρησμός στην είσοδο της πλαζ ΕΟΤ Αλίμου, αναγραφή συνθημάτων (ΕΛΑ).

2006: Πεθαίνει ο Murray Bookchin.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo