Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη
  • Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;
  • Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια
  • Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια – Κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων τα σπρώχνουν σε χορηγούς και κερδοσκοπικές δράσεις!
  • Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μακαρονάδα στην Porto Fino και «αγροτικό» στο Λέντζο…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Μακαρονάδα στην Porto Fino και «αγροτικό» στο Λέντζο…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Αυγ 2009, 00:00

Τετάρτη βράδυ, μόνος στο σπίτι. Πλησιάζει εννέα και περιμένω να αρχίσει το παιχνίδι Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός, με την ελπίδα ότι οι ερυθρόλευκοι θα επαναλάβουν την περσινή τους πορεία στο Champions League. Τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά. Γκολ ο Αβραάμ στο 2ο λεπτό, γκολ ο Λεονάρντο στο 21ο, τα νεύρα μου κλονίζονται, κλείνω τον υπολογιστή και αποφασίζω να διαβάσω κάποιο βιβλίο. Οσο δυνατός χαρακτήρας και αν είσαι, δεν μπορείς να αντέξεις δυο χτυπήματα σε 24 ώρες.

«Πέρασαν τα χρόνια και κατέληξα να αποδεχτώ την ταυτότητά μου: δεν είμαι τίποτα παραπάνω παρά ένας ζητιάνος του καλού ποδοσφαίρου. Περιφέρομαι στον κόσμο με το καπέλο στο χέρι και παρακαλάω στα γήπεδα:
Ο Θεός να σας έχει καλά, ένα καλό παιχνίδι. Και όταν παίζεται καλό ποδόσφαιρο, είμαι πανευτυχής για το θαύμα, χωρίς να νοιάζομαι ποια είναι η ομάδα ή η χώρα που το παίζει».

Διαβάζοντας το παραπάνω απόσπασμα από το βιβλίο του Εδουάρδο Γκαλεάνο «Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου», επέστρεψα καμιά εικοσαριά χρόνια πίσω. Την εποχή εκείνη, η παρέα (8-12 άτομα, ανάμεσά τους 3-4 κοπελιές) πήγαινε διακοπές τον Ιούλη και τον Αύγουστο ξημεροβραδιαζόταν στα γήπεδα (χωρίς διακρίσεις στα αθλήματα), παρακολουθώντας την προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια, καταρχήν του Παγκρατίου και δευτερευόντως του  Παναθηναϊκού. Mετά το γήπεδο η κατάληξη σχεδόν πάντα η ίδια. Μακαρονάδα στην Porto Fino, στην παραλιακή της Υμηττού (όταν συμμετείχε ο Χάρης, η παραγγελία είχε ανά δύο άτομα και μια πίτσα ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια) και στη συνέχεια ακολουθούσε «ανάλυση» των αγώνων που είδαμε στον παλιό Λέντζο, ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Ενιωσα  νοσταλγία για μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μεγαλώσαμε, κάναμε οικογένεια και οι υποχρεώσεις δεν μας επιτρέπουν να αφιερώσουμε τον Αύγουστο στην ομάδα μας.

Καθώς σκεφτόμουν τα περασμένα, συνειδητοποίησα πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Δεν έχει μπει ο Αύγουστος και έχουν ξεκινήσει οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων μας. Πριν προλάβουμε να δούμε κάποιο φιλικό, για να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση της δυναμικότητας της ομάδας, ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια. Πριν είκοσι χρόνια, τέτοια εποχή άρχιζε επί της ουσίας η προετοιμασία των ομάδων, ενώ τώρα την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου για κάποιες ομάδες μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η ευρωπαϊκή τους πορεία.

Οι εποχές αλλάζουν και οι εξελίξεις τρέχουν. Στον επαγγελματικό αθλητισμό δεν επιτρέπεται να υπάρχουν μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, γιατί χωρίς αγώνες και χωρίς θέαμα δεν υπάρχουν φράγκα και κέρδη. Πριν καλά-καλά τελειώσει η μια σεζόν έχει ξεκινήσει η επόμενη. Ξεκούραση, χαλάρωση, προετοιμασία, φιλικά παιχνίδια, τείνουν να γίνουν άγνωστες λέξεις, αφού τα φράγκα απαιτούν επίσημη αγωνιστική δράση. Κάθε χρόνο τα φράγκα που μοιράζονται οι ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυξάνονται, για τον απλούστατο λόγο ότι αυξάνεται τόσο ο αριθμός των αγώνων όσο και η χρονική διάρκεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Ομάδες, παίχτες, προπονητές, φίλαθλοι έχουν αποδεχτεί την κατάσταση. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας στον καπιταλισμό έχουν γίνει ασύλληπτα γρήγοροι, δεν υπάρχουν «στιγμές χαλάρωσης» και συνεπώς δεν μας κακοφαίνεται αν το ίδιο συμβαίνει και στον αθλητισμό. Τρέχουμε στη δουλειά, τρέχουμε για να προλάβουμε τις καθημερινές υποχρεώσεις, τρέχουμε για να περάσουμε μερικές στιγμές με τους φίλους μας, τρέχουμε γενικά και αόριστα, είναι λοιπόν λογικό να θεωρού-με φυσιολογικούς και τους γρήγορους ρυθμούς στην εναλλαγή των αγωνιστικών περιόδων στο ποδόσφαιρο. Αλλωστε, η πλειοψηφία των φιλάθλων ανήκει στους παθητικούς τηλεθεατές, δεν πηγαίνει στο γήπεδο και παρακολουθεί τα δρώμενα από την τηλεόραση.

Από τις σκέψεις μ’ έβγαλε ένας επίμονος ήχος. Χτυπού-σε το τηλέφωνο. Στη γραμμή ήταν ο Ανδρέας. «Ελα, φιλαράκο, τα κατάφεραν οι κωλόγαυροι. Ποιος ακούει αύριο το πρωί τον Κοσμά. Θα μας τα πρήξει με το δούλεμα. Κανονίσαμε να δούμε την άλλη βδομάδα τον επαναληπτικό του βάζελου στο Γιώργο. Σε παίρνω νωρίς για να κανονίσεις τι θα κάνεις με τα παιδιά και να πάρεις 24ωρη απ’ την Κατερίνα. Μετά το παιχνίδι θα ακολουθήσει έξοδος για οινοποσία, είτε για να ξεχάσουμε είτε για να γιορτάσουμε». Εκλεισα το τηλέφωνο νιώθοντας ότι ο Ανδρέας διάβασε τις σκέψεις μου. Χαμογέλασα, έβαλα στην μπάντα τη μεταφυσική και άρχισα να καταστρώνω το σχέδιο για να πάρω την 24ωρη. Μπορεί το πρόγραμμα να μην έχει μακαρονάδα στην Porto Fino, όμως σίγουρα «θα κάνουμε αγροτικό» στο Λέντζο…
Κος Πάπιας

ΥΓ1: «Θα κάνουμε αγροτικό». Εκφραση που λάνσαρε στην πιάτσα  πριν είκοσι περίπου χρόνια ο Νεκτάριος, για να περιγράφει τις ολονυχτίες αμπελοφιλοσοφίες της παρέας στον παλιό Λέντζο (απέναντι από το Αλσος Παγκρατίου). Αν και ποτέ δεν καταλάβαμε για ποιο λόγο χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φράση, δεν τον έχουμε ρωτήσει σχετικά. Το πλέον πιθανό είναι να επηρεάστηκε από το πράσινο φόντο των πεύκων του  Αλσους.

ΥΓ2: Οσοι πιστεύατε ότι θα κάναμε κριτική για τους αγώνες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Champions League, είστε γελασμένοι. Η στήλη δεν συνηθίζει να ασχολείται με δυσάρεστες ειδήσεις, ενώ διανύουμε  την καλοκαιρινή περίοδο.  Ευχόμαστε σε όσους φύγουν από την πρωτεύουσα να περάσουν καλά και να φορτώσουν τις «μπαταρίες» τους. «Τα μπάνια του λαού» είναι κατάκτηση του λαϊκού κινήματος και δεν μπορούν Τεν Κάτε, Κετσπάγια και Καραμανλής να μας γεμίσουν με άγχος, λίγες μέρες πριν ξαμοληθούμε στις παραλίες. Θα παραθέσουμε την άποψη πράσινου οπαδού, με ένα και μόνο σχόλιο. «Καλύτερα να αποκλειστούμε από το Champions League, για να επικεντρωθούμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος». Βαγγελάκη, χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές…

ΥΓ3: Οσοι καταφέρετε και φύγετε για διακοπές, πάρτε και κανένα βιβλίο μαζί σας. Η στήλη προτείνει το βιβλίο του Εδουάρδο Γκαλεάνο «Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου», εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, αφενός γιατί διαβάζεται ευχάριστα και έχει μια άποψη για το ποδόσφαιρο ενάντια στην επαγγελματική εκδοχή του και αφετέρου γιατί δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε από το άθλημα κατά τη διάρκεια των διακοπών μας.

ΥΓ4: Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Virgin για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, ένας στους τρεις άγγλους οπαδούς σκοπεύει να μειώσει τις επισκέψεις του στο γήπεδο για να παρακολουθήσει ζωντανά τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας οπαδών ποδοσφαίρου (ναι, υπάρχει και τέτοια) Μάλκομ Κλαρκ, ο βασικότερος λόγος είναι ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν χάσει τον τελευταίο καιρό τη δουλειά τους και για να αντεπεξέλθουν οικονομικά πρέπει να μειώσουν δραματικά τα έξοδά τους, άρα και τα φράγκα που διέθεταν για να πάνε στο γήπεδο. Μια ακόμη συνέπεια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την καπιταλιστική Ευρώπη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Διαρκές το έγκλημα
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

The good fight

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

23 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

22 Σεπ 2026, 21:42
Παιδεία

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

22 Σεπ 2026, 20:12
Διεθνή

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Σεπ 2026, 19:18
Παιδεία

Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια – Κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων τα σπρώχνουν σε χορηγούς και κερδοσκοπικές δράσεις!

22 Σεπ 2026, 18:15
Υγεία

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

22 Σεπ 2026, 08:59
Διεθνή

Χασάν Φαντλαλά: Η κυβέρνηση Αούν είναι «απόλυτα υποταγμένη» στις ΗΠΑ

22 Σεπ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

22 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

21 Σεπ 2026, 19:51
Αγροτικά

Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων

21 Σεπ 2026, 19:06
Κόντρες

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

21 Σεπ 2026, 14:21
Πολιτική

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

21 Σεπ 2026, 12:55
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

21 Σεπ 2026, 11:50
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

21 Σεπ 2026, 09:56
Παιδεία

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

21 Σεπ 2026, 08:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη

21 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

Ημέρα αμφισεξουαλικότητας.

Σαουδική Αραβία: Ημέρα ενότητας (1932).

1947: Ο βούλγαρος ηγέτης του Αγροτικού Κόμματος Νίκολα Πέτκοβ απαγχονίζεται ως προδότης.

1967: Αποφυλακίζεται από τη χούντα ο Γεώργιος Παπανδρέου.

1973: Πεθαίνει ο Πάμπλο Νερούντα.

1976: Καθιέρωση βιβλιαρίου υγείας για παιδιά στην Ελλάδα.

1990: Η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας αποχωρεί από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

2003: Θανάσιμος πυροβολισμός του 18χρονου Αλβανού Βούλνετ Μπίτιτσι από συνοριοφύλακες στην Κρυσταλλοπηγή.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo