Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 30 Μάη
  • Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
  • Follow the money
  • Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα
  • Για τα μάτια της Σταμάτας…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εφερε αίμα στην τελική ευθεία…
Αθλητισμός

Εφερε αίμα στην τελική ευθεία…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Οκτ 2009, 00:00

Η στήλη ασχολήθηκε ελάχιστα με την προεκλογική περίοδο (ήταν η πρώτη φορά που δεν δημιουργήσαμε κουπόνι με στοιχηματικές επιδόσεις  για τα ποσοστά των κομμάτων) και δεν θα ασχοληθεί ούτε μετεκλογικά, συνεπώς για την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος μπορείτε να διαβάσετε στις πολιτικές στήλες της «Κ».  Δυο σχόλια για τις εκλογές. Πρώτον, το τζογαδόρικο ένστικτο της στήλης επαληθεύ-τηκε, σε αντίθεση με τα δημοσκοπικά ευρήματα των γκαλοπατζήδων, όμως δεν το τιμήσαμε δεόντως, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να βάλουμε φράγκα στην τσέπη, παρά το γεγονός ότι  είχαμε προβλέψει τη διψήφια διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεύτερο, είχαμε πλήρη αγωνιστική δράση την περασμένη βδομάδα (τα παιχνίδια έγιναν Σάββατο και Δεύτερα) και την πλειοψηφία των φιλάθλων απασχόλησε περισσότερο το κουπόνι του Πάμε Στοίχημα και λιγότερο οι θέσεις των κομμάτων. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει περίτρανα την απαξίωση της εκλογικής διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι τελικά η πλειοψηφία του κόσμου δεν κατάφερε να πηδήξει το χαντάκι και πήγε στην κάλπη.

♦ Ας πάμε στην αθλητική επικαιρότητα. Μια ευχάριστη έκπληξη μας επεφύλαξε η διαδικασία βράβευσης του Σεμπαστιάν Α-μπρέου για το καλύτερο γκολ της 5ης αγωνιστικής. Στην ερώτηση για το αν αισθάνθηκε πίεση εξαιτίας της άσχημης εμφάνισής του κόντρα στον Παναθηναϊκό (έχασε σημαντικές ευκαιρίες και έβαλε αυτογκόλ), ο ουρουγουανός παίχτης του Αρη έδωσε την παρακάτω απάντηση: «Για ποια πίεση μου μιλάτε; Πίεση νιώθουν οι εργαζόμενοι που ξυπνούν στις 6 τα χαράματα και στο τέλος του μήνα δεν έχουν ούτε τα προς το ζην. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα. Προσπαθώ να το διασκεδάζω και πιστεύω ότι αυτό είναι το καλύτερο». Και όταν έσβησαν οι κάμερες συνέχισε: «Με τα χρήματα που κερδίζω από το ποδόσφαιρο πώς να έχω πίεση; Είναι ντροπή να το λέμε εμείς οι ποδοσφαιριστές, όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο και δεν μπορούν να αγοράσουν ένα παιχνίδι για τα παιδιά τους».

Ισως κάποιοι αναρωτηθούν για την εντύπωση που μας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αμπρέου, θεωρώντας ότι είπε αυτονόητα πράγματα. Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί τους ως προς το αυτονόητο των δηλώσεών του, όμως στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού δεν συνηθίζονται. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πρωτοκλασάτοι  ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την καριέρα τους και την αύξηση του τραπεζικού τους λογαριασμού, αδιαφορώντας για τη δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα που βιώνουν οι οπαδοί των ομάδων τους, οι «πελάτες» που κάθε βδομάδα γεμίζουν τις εξέδρες των γηπέδων. Κατά συνέπεια, έχει αξία να σχολιάζουμε τέτοιες δηλώσεις, που εστιάζουν στο ποδόσφαιρο (και γενικότερα στον επαγγελματικό αθλητισμό) από μια διαφορετική οπτική γωνία. Οι δηλώσεις του Αμπρέου μας βοηθούν αφενός να βάλουμε το ποδόσφαιρο στην πραγματική του διάσταση (είναι ένα παιχνίδι, ακόμα και όταν σε αυτό τζογάρονται δισεκατομμύρια ευρώ)  και αφετέρου να πούμε για μια ακόμη φορά στους οπαδούς ότι δεν πρέπει να ταυτίζονται με τα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα των προέδρων των επαγγελματικών ομάδων τις οποίες υποστηρίζουν. 

♦ Η πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο επικράτησε στη μάχη με το Σικάγο, το Τόκιο και τη Μαδρίτη και θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Δεν θα σχολιάσουμε το δάκρυ, τη συγκίνηση και την κατάθεση ψυχής του προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, στη διάρκεια της παρουσίασης του φακέλου υποψηφιότητας, γιατί έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που οι «αθάνατοι» της ΔΟΕ, αποφάσιζαν με το συναίσθημα. Αν θέλουμε να αποκρυπτογραφήσουμε την απόφαση της ΔΟΕ θα πρέπει να σταθούμε σε δυο σημαντικές παραμέτρους. Η Βραζιλία ανήκει στην ομάδα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων χωρών και για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορίας τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχ- θούν σε χώρα της Νότιας Αμερικής. Σε απλά ελληνικά, πίσω από την απόφαση της ΔΟΕ υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Μετά την Κίνα, η ΔΟΕ «ανοίγει» μια ακόμη αγορά για τους κεφαλαιοκράτες και μάλιστα μια αγορά που σε σύγκριση με την κινεζική έχει μεγαλύτερες ευκαιρίες διεισδυτικότητας για τις δυτικές πολυεθνικές. Το σήμα της βραζιλιάνικης υποψηφιότητας ήταν μια καρδιά, όμως είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο μεγάλος προϋπολογισμός (ο προϋπολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής φτάνει τα 2,8 δισ. δολάρια και το εκτός επιτροπής συμπληρωματικό μπάτζετ ξεπερνά τα 11,6 δισ. δολάρια!), ήταν αυτός που έπεισε τους «αθάνατους» να επιλέξουν το Ρίο. Μετά τη διοργάνωση των Παναμερικανικών Αγώνων το 2007 και τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2014, η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 είναι μια ακόμη «επιβράβευση» της βραζιλιάνικης οικονομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι  ο ήχος του χρήματος είναι τόσο δυνατός, που θα σκεπάσει τις κραυγές των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων στις παραγκουπόλεις του  Ρίο.
               
         Κος Πάπιας
         papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Ο τίτλος της στήλης είναι ιπποδρομιακή ατάκα, η οποία έπεσε στο τραπέζι αντί σχολίου για την ανεπιτυχή προσπάθεια του Δάμαλου να κρατηθεί στην εξουσία. Στην περίπτωση των αλόγων οι κτηνίατροι συνιστούν ξεκούραση και ιατρική αγωγή με αιμοστατικά και μετά από δυο-τρεις μήνες ξανατρέχουν κανονικά. Στην περίπτωση του Δάμαλου η «ρινορραγία» κατά την προεκλογική περίοδο δεν είναι ιάσιμη, η πολιτική του καριέρα ολοκληρώθηκε και πλέον μπορεί ανεπηρέαστος να ασχοληθεί με τα νέα παιχνίδια στο Playstasion.

ΥΓ2: Εκτός από την πολιτική σκηνή ο δικομματισμός καλά κρατεί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μάχη του τίτλου θα κριθεί ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αφού η διαφορά της δυναμικότητάς τους σε σχέση με τις άλλες ομάδες αυξάνει συνεχώς. Αλλά και στην περίπτωση που η αγωνιστική υπεροχή δεν τους εξασφαλίσει το νικηφόρο αποτέλεσμα, υπάρχει ο «φωσφοριζέ θεός» που δίνει τη λύση και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Μετά την ποιότητά του το ελληνικό πρωτάθλημα χάνει και το ενδιαφέρον του.

ΥΓ3: Η κυβέρνηση του Γιωργάκη έχει ήδη ορκιστεί και στις πολιτικές στήλες της «Κ» θα υπάρχει σχετική ανάλυση. Οσον αφορά τον αθλητισμό, τα πρώτα δείγματα γραφής χαρακτηρίζονται θετικά, αφού καταργήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού και με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσουμε από τους επιδόξους σωτήρες του ελληνικού αθλητισμού. Στην πιάτσα έχει πέσει ένα σχετικό μούδιασμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση και αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, ότι οι επαγγελματικές ομάδες (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΠ κτλ) φεύγουν από τον έλεγχο του υπουργείου Πολιτισμού και θα πάνε στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού αθλητισμού θα πέσουν σε βαριά μελαγχολία.

ΥΓ4: Ραγδαίες οι εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά την απόφαση του Τάκη Κανελλόπουλου να χαρίσει τις μετοχές του (είναι κάτοχος του 13%) στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας έχει γιγαντωθεί (σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις το συνολικό χρέος ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια και οι άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ στα 7-8 εκατομμύρια), ο Νοτιάς έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τους μετόχους και δεν είναι απίθανο η λύση να βρεθεί μέσω του Πρωτοδικείου. Η στήλη πάντως τάσσεται υπέρ της άποψης να δημιουργηθεί ΠΑΕ λαϊκής βάσης. Η θέση μας για τον «λαϊκό καπιταλισμό» δεν έχει αλλάξει, όμως πολύ θα θέλαμε να δούμε την επόμενη μεταγραφική περίοδο τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Χατζηχρήστο να συνεργάζεται με τον προπονητή της ομάδας Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι τα έχουμε δει όλα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟποία πρωτοτυπία: yesmen αναζητά η νέα υπουργός: Φούμαρα για τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Στο δρόμο της προδοσίας…

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
Η παπάρα

Eνας ακούραστος φιδέμπορας

28 Μάι 2026, 18:39
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

28 Μάι 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

28 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
Διεθνή

Γάζα: Νέο χτύπημα στις δωσιλογικές συμμορίες

27 Μάι 2026, 20:04
Υγεία

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

27 Μάι 2026, 19:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

1941: Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

1951: Καταστέλλεται κίνημα αξιωματικών της δεξιάς στρατιωτικής οργάνωσης ΙΔΕΑ.

1969: Οι πρώτες γυναίκες αστυφύλακες στην Ελλάδα αναλαμβάνουν υπηρεσία.

1972: 25 νεκροί και 72 τραυματίες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από επίθεση Ιαπώνων – μελών της οργάνωσης “Στρατός Ερυθρού Αστέρα” που συνδέεται με την PLO.

1977: Συλλαμβάνεται ο εν ενεργεία ανθυπίλαρχος Γ. Διαμαντής για ρίψη χειροβομβίδας σε βιβλιοπωλείο με βουλγαρικά βιβλία στην Ασκληπιού.

2006: Ο Επαναστατικός Αγώνας πυροδοτεί εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο σπίτι του υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo