Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
  • ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!
  • «Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Ευχαριστούμε αλάνια, ποτέ δεν ξεχνάμε»
Αθλητισμός

«Ευχαριστούμε αλάνια, ποτέ δεν ξεχνάμε»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Φεβ 2018, 00:00

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου. Η διοίκηση της Forthnet (NOVA) με δήλωσή της στην αρμόδια επιτροπή του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να τερματίσει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Το συνδρομητικό κανάλι άσκησε το δικαίωμά του για πρόωρο μονομερή τερματισμό της συμφωνίας με την Super League και πλέον θα προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα (αγωνιστική περίοδο 2018-19), κατά το πρότυπο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Λίγκα και το συνδρομητικό κανάλι δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα, αφού η Λίγκα δε δέχτηκε ούτε το ποσό των 30.000.000 ευρώ που πρότεινε η NOVA αλλά ούτε και τις αλλαγές που ήθελε το συνδρομητικό κανάλι (μείωση των ομάδων από 16 σε 12 και ανάδειξη του πρωταθλητή με τη διαδικασία των play offs), προκειμένου να αυξήσει την προσφορά του. Η αλλαγή πολιτικής της NOVA βάζει βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαιρικού οικοδομήματος και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις διοικήσεις των μικρομεσαίων ομάδων. Ο κίνδυνος για δραματική μείωση των εσόδων του είναι πλέον ορατός, αφού δύσκολα θα βρεθεί κάποιο κανάλι να τους δώσει τα ποσά που είχαν εξασφαλίσει από την κεντρική διαχείριση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι θα ενισχυθεί η «ανισότητα» που υπάρχει στο πρωτάθλημα, με την ψαλίδα της δυναμικότητας ανάμεσα στις τρεις μεγάλες ομάδες και τις υπόλοιπες να αυξάνεται σημαντικά. Η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις διαρροές ότι το κανάλι δε θα επιδιώξει συνεργασία με όλες τις ομάδες, αλλά θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις πιο εμπορικές απ' αυτές. Επί της ουσίας, θα προσπαθήσει να μοιράσει τα φράγκα που δίνει σήμερα για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τους εντός έδρας αγώνες συγκεκριμένων ομάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της Λίγκας μέχρι τη στιγμή που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας δεν είχαμε επίσημη αντίδραση και είναι αρκετοί αυτοί που εκφράζουν την άποψη ότι θα επικρατήσουν διαλυτικές τάσεις στους κόλπους της. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι… ανιδιοτελείς εργάτες του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου έπαιξαν και έχασαν. Θεωρούσαν ότι η διοίκηση του συνδρομητικού καναλιού δε θα έκανε πράξη τις απειλές της για διακοπή της συνεργασίας με τη Λίγκα με τη μορφή της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ρισκάροντας να χάσει ένα σημαντικό αριθμό από τους σημερινούς πελάτες του. Το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ήταν η βασική διοργάνωση του καναλιού, πάνω στην οποία είχε δομηθεί η προσπάθεια προσέλκυσης πελατών. Η εκτίμηση που έκαναν τα μέλη της Λίγκας ήταν ότι η NOVA δε θα αποφάσιζε να χάσει το πρωτάθλημα και ότι θα έδινε ένα μεγαλύτερο ποσό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ομάδων και να συνεχιστεί για μια ακόμη χρονιά η συνεργασία των δυο πλευρών.

Οπως όλα δείχνουν, η Λίγκα έπεσε έξω στις εκτιμήσεις της και δεν υπολόγισε αφενός ότι το κανάλι θα επιχειρούσε να τα βρει με τις εμπορικές ομάδες και να αποκτήσει τα δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων τους και αφετέρου ότι το συνολικό ποδοσφαιρικό προϊόν του ελληνικού πρωταθλήματος απαξιώνεται συνεχώς στη συνείδηση των φιλάθλων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την «αξία» του.

Για να αξιολογήσουμε αναλυτικά την απόφαση της NOVA θα έπρεπε να έχουμε στη διάθεσή μας μια σειρά στοιχείων και ιδιαίτερα τις μετρήσεις για την εμπορικότητα και την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για μια απόφαση με αρκετό ρίσκο. Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, για να μπορέσουν να διατηρήσουν τους συνδρομητές τους οι υπεύθυνοι του καναλιού θα πρέπει να βρουν ένα «εναλλακτικό» προϊόν αντίστοιχης ή μεγαλύτερης εμπορικής αξίας από το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Εκτός αν -όπως υποστηρίζουν ορισμένα δημοσιεύματα στον αθλητικό Τύπο- έχουν έρθει ήδη σε καταρχήν συμφωνία με ορισμένες ομάδες της Super League (ανάμεσά τους είναι και οι μεγάλες) για μονομερείς συμφωνίες.

Αρκετοί είναι και αυτοί που μιλούν για μια απόφαση-εκβιασμό προς τις μικρομεσαίες ομάδες της Λίγκας, προκειμένου να άρουν τις αντιρρήσεις τους και να δώσουν την έγκρισή τους στις προτεινόμενες αλλαγές. Οταν αποφασιστούν αυτές οι αλλαγές, θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα επανέλθει το καθεστώς της κεντρικής διαχείρισης. Μέχρι την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος υπάρχει αρκετός χρόνος για διεργασίες και διαβουλεύσεις και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Αλλωστε, δε θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι η μάχη για τον έλεγχο του ποδοσφαίρου δεν έχει κριθεί οριστικά, αν και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μπορούμε να μιλάμε για το τέλος της ερυθρόλευκης κυριαρχίας. Αυτός που θα κερδίσει τη μάχη θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, αφού θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τα δρώμενα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα επανέλθουμε και μένει να δούμε αν το συνδρομητικό κανάλι επιμείνει στην αρχική του απόφαση ή θα έρθει σε μια νέα συμφωνία κεντρικής διαχείρισης με τη Λίγκα.

Θα κλείσουμε με ένα σχόλιο που αφορά συνολικά το ελληνικό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Σε μια περίοδο που στα περισσότερα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα έχουμε συμφωνίες για κεντρική διαχείριση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και διανομή τους υπέρ των λιγότερο εμπορικά ομάδων, με στόχο να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους και κατά συνέπεια και η συνολική ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, γεγονός που θα αυξήσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε την ακριβώς αντίθετη πορεία. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι πιθανότητες να βγει από το αδιέξοδο και τη συνεχιζόμενη απαξίωσή του το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχώς μειώνονται και πολύ δύσκολα θα βρούμε αισιόδοξους στις τάξεις όσων δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1. Εντονος είναι ο προβληματισμός των μπάτσων για τα κρούσματα οπαδικής βίας εκτός γηπέδων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αθλητικές ιστοσελίδες, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συγκρούσεις οπαδών των μεγάλων ομάδων της Αθήνας, όχι όμως με τη μορφή ραντεβού και σύγκρουσης των οπαδικών στρατών, αλλά με ντου σε μαγαζιά ιδιοκτησίας γνωστών οπαδών ή με επιθέσεις σε βάρος στελεχών των συνδέσμων από μικρές ομάδες κρούσης αντίπαλων οπαδών. Οι επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, συνδέονται τόσο με τις γενικότερες εξελίξεις για τον έλεγχο του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και με «εσωτερικές» οπαδικές διεργασίες. Από το ρεπορτάζ της στήλης προκύπτει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μια επαναδραστηριοποίηση παλιών συνδεσμιτών που συμμετέχουν και σε «πεσίματα». Το γεγονός αυτό κατά πάσα πιθανότητα συνδέεται με ανακατατάξεις στις ηγετικές ομάδες των οργανωμένων οπαδών (η περίπτωση να πρόκειται για απλή σύμπτωση δεν συγκεντρώνει περισσότερες από μηδενικές πιθανότητες), οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν σχέση με αλλαγές στις διοικήσεις των ομάδων.

ΥΓ2. Η φράση του τίτλου της στήλης είναι το μήνυμα που έστειλαν οι οπαδοί της Παναχαϊκής μέσω του facebook στους οπαδούς της Αναγέννησης Καρδίτσας. Οι οπαδοί των δυο ομάδων όχι μόνο συνυπήρξαν στις εξέδρες του γηπέδου της Αναγέννησης, αλλά φώναξαν από κοινού συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής σε βάρος των οργανωμένων οπαδών. Μάλιστα, στο ημίχρονο, αντιπροσωπία των οργανωμένων οπαδών της Αναγέννησης πήγε στην εξέδρα που ήταν οι οπαδοί της πατρινής ομάδας και τους πρόσφερε νερό και κρουασάν σε ένδειξη σεβασμού και οπαδικής αλληλεγγύης. Η ενέργεια των Ultras Gate 3 δείχνει ότι η ελπίδα στους κόλπους των οργανωμένων οπαδών δεν έχει χαθεί. Στη φωτογραφία, οι οπαδοί των δυο ομάδων ποζάρουν επιδεικνύοντας -εκτός από τα οπαδικά- και τα αντιφασιστικά τους λάβαρα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπελθέτω;
Επόμενο άρθρο Κατάρριψη ισραηλινού F-16

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo