Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση
  • Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο
  • Σαν σήμερα 24 Μάη
  • O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 23 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Εκαναν το πρωτάθλημα «πουτάνα»…
Αθλητισμός

Εκαναν το πρωτάθλημα «πουτάνα»…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2018, 00:00

Ενα απέραντο μπάχαλο. Αυτές οι τρεις λέξεις μπορούν να αποδώσουν στο ακέραιο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που δεν έγινε ποτέ. Ο τραυματισμός του προπονητή των ερυθρόλευκων Οσκαρ Γκαρθία από ταινία ταμειακής μηχανής, η οποία -όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο- ξετυλιγόταν κατά τη διάρκεια της πορείας της από την εξέδρα ως τον αγωνιστικό χώρο, έδωσε την αφορμή που έψαχναν οι ερυθρόλευκοι για να αποχωρήσουν από το γήπεδο και να κάνουν το πρωτάθλημα «πουτάνα».

Δε θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς για την ύπαρξη ή όχι τραυματισμού και για το αν έπρεπε να μη γίνει ο αγώνας, αφενός γιατί θα χρειαστούμε πολύ περισσότερο χώρο από αυτόν που διαθέτει η στήλη και αφετέρου γιατί δεν έχει καμία σημασία να προσπαθήσουμε να οριοθετήσουμε το «χάος». Αλλωστε, διαχρονικά στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο ισχύουν δυο αξιώματα. Πρώτον: ο τρόπος που αντιμετωπίζονται αυτά τα περιστατικά αλλάζει ανάλογα με τις ομάδες που εμπλέκονται στο περιστατικό και το «ειδικό βάρος» που έχουν στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα τη χρονική περίοδο που διαδραματίζεται το περιστατικό. Δεύτερον: για την αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης εφαρμόζεται είτε το «γράμμα» είτε το «πνεύμα» του νόμου, ανάλογα με το συμφέρον της ομάδας που καθορίζει τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο.

Κατά συνέπεια, για να προβλέψουμε την εξέλιξη της υπόθεσης θα πρέπει να ορίσουμε ποιος κάνει κουμάντο στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη δεδομένη χρονική περίοδο. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, αφού κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο». Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να καταγράψουμε τα δεδομένα και θα ξεκινήσουμε από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας, εκτός από καλό ρόστερ και «δεμένο» σύνολο, έχει υπό τον έλεγχό της την ηγεσία της ΕΠΟ. Μέσω της ομοσπονδίας, έχει καταφέρει να εξασφαλίσει το απαραίτητο «σπρώξιμο» από τη διαιτησία και να βρεθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πριν το ντέρμπι της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και ήταν αρκετές οι δυο εντός έδρας νίκες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ τον τίτλο, θα πρέπει να κερδίσει μάχες και εκτός του γηπέδου κι αυτό οφείλεται στην απειρία των ανθρώπων στους οποίους στηρίζεται ο Σαββίδης.

Κατά τη θρυλική ατάκα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, η οποία δε διαψεύστηκε από κανέναν, ο Σαββίδης κατάφερε με τα λεφτά του να κερδίσει τις εκλογές στην ΕΠΟ και να κάνει μάγκα τον Μελισσανίδη. Οσο και αν ακούγεται παράξενο, το ιδανικό σενάριο για τον ΠΑΟΚ είναι να «συμμαχήσει» με τους ερυθρόλευκους, προκειμένου να γλιτώσει τιμωρία με αφαίρεση βαθμών (αν τη γλιτώσει ο ΠΑΟΚ, είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτή η έφεση των ερυθρόλευκων και δε θα τους αφαιρεθούν βαθμοί) και σε αντάλλαγμα να χάσει στα χαρτιά το ντέρμπι (η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει στους ερυθρόλευκους να διεκδικήσουν ξανά το πρωτάθλημα). Στην περίπτωση αυτή και οι τρεις ομάδες θα έχουν σχεδόν ίδιες πιθανότητες για να φτάσουν στον τίτλο, αφού ο ΠΑΟΚ θα έχει 52 βαθμούς, η ΑΕΚ 51 και ο Ολυμπιακός 49.

Οσον αφορά την ΑΕΚ, όλα δείχνουν ότι παρά τη συμμαχία με τον Σαββίδη για να «τελειώσουν» την ερυθρόλευκη κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν σοβαρές άκρες με την ηγετική ομάδα της ΕΠΟ. Τα μεγάλα ατού της ΑΕΚ είναι οι άριστες σχέσεις που έχει ο Μελισσανίδης με την κυβέρνηση και οι αβάντες που καταφέρνει να εξασφαλίσει από τις διασυνδέσεις που έχουν οι στενοί του συνεργάτες με τους μπάτσους (είναι εμφανής ο τρόπος που αντιμετωπίζονται από τους μπάτσους οι κιτρινόμαυροι οπαδοί σε σύγκριση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού). Μέχρι το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός όλα έδειχναν ότι η υπόθεση τίτλος ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η εκτός έδρας νίκη στη Θεσσαλονίκη. Η μη διεξαγωγή του ντέρμπι και η ενδεχόμενη τιμωρία του ΠΑΟΚ με αφαίρεση βαθμών θα αλλάξει τα δεδομένα και πλέον ο στόχος των κιτρινόμαυρων θα είναι να μη χάσουν.

Η προσπάθεια των ερυθρόλευκων να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου, προϋποθέτει «φρενάρισμα» του ΠΑΟΚ και η μεγάλη κερδισμένη από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η ΑΕΚ. Μένει να δούμε την αντίδραση του Σαββίδη και αν θα καταφέρει να κινητοποιήσει τον μηχανισμό της ΕΠΟ για να μπλοκάρει με τη σειρά του τους κιτρινόμαυρους. Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ απολαμβάνει και αυτή τους «καρπούς» από την αποκαθήλωση της ελεγχόμενης από τον Ολυμπιακό διοίκησης της ΕΠΟ, έχοντας εξασφαλίσει αφενός ότι δε θα έχει απέναντι τους διαιτητές και αφετέρου κάποιες καλές διαιτησίες που της πρόσφεραν βαθμούς σε παιχνίδια που είχε κολλήσει αγωνιστικά. Πλέον, το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα συγκεκριμένα προνόμια ή θα υποστεί κάποια διαιτητικά «χειρουργεία» αν χρειαστεί να ανακοπεί η αγωνιστική της πορεία.

Ο Μαρινάκης είναι ο τρίτος της παρέας, ο οποίος στην απέλπιδα προσπάθειά του να κρατήσει την ομάδα του σε τροχιά τίτλου αποφάσισε να κάνει το πρωτάθλημα άνω-κάτω. Μετά την αλλαγή της διοίκησης στην ΕΠΟ και τις ανακατατάξεις στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, οι ερυθρόλευκοι έχασαν την κυριαρχία τους και τα προνόμια που απολάμβαναν. Εχουν όμως τα δικά τους ατού, την εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων και τον Σάββα Θεοδωρίδη που στην ίντριγκα και τις δολοπλοκίες έχει τους παράγοντες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ για κολατσιό. Οι ερυθρόλευκοι, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να πάρουν τη νίκη στην Τούμπα ήταν μόνο θεωρητικές, επέλεξαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που θα επικρατούσε στο γήπεδο και στην παραμικρή αφορμή να αποχωρήσουν από τον αγώνα. Τα σχέδιά τους έγιναν πραγματικότητα στην πιο ήσυχη Τούμπα της τελευταίας δεκαετίας, αφού κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη ρίψη ενός ρολού ταμειακής μηχανής για να «αποδράσουν» από το γήπεδο και να μεταφέρουν το ντέρμπι στις δικαστικές αίθουσες, ελπίζοντας ότι θα κάνουν το μεγάλο deal και θα πετύχουν με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια: να κερδίσουν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, να γλιτώσουν την αφαίρεση βαθμών για τα επεισόδια στο Καραϊσκάκης μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ (η «σωτηρία» του ΠΑΟΚ προϋποθέτει άφεση αμαρτιών για τον Ολυμπιακό), να ξαναμπούν στο κόλπο για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και να διαλύσουν τη συμμαχία Σαββίδη-Μελισσανίδη, οδηγώντας τους σε αντιπαράθεση.

Ο Θεοδωρίδης, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα, έδειξε ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τους ερυθρόλευκους και ότι απέχει πολύ από τον δεύτερο ποδοσφαιρικό παράγοντα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι μπορεί να έχασαν τη μάχη στην ΕΠΟ αλλά διαθέτουν ακόμα ανθρώπους και ερείσματα στο παρασκήνιο και θα φροντίσουν να τους αξιοποιήσουν κατάλληλα. Είναι φανερό ότι με αυτά τα δεδομένα και με τον πόλεμο ανάμεσα στους τρεις νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου να βρίσκεται στην κορύφωσή του, με τη χρήση κάθε θεμιτού ή αθέμιτου μέσου, δεν μπορεί να γίνει καμιά πρόβλεψη για τις εξελίξεις και θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες για να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια.

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1. Ο Κούγιας ξαναχτύπησε προσφέροντας υπηρεσίες σε Μαρινάκη και Σαββίδη. Με αίτημά της η Λάρισα ζήτησε να γίνει αντιντόπινγκ έλεγχος στον ημιτελικό του κυπέλλου Λάρισα-ΑΕΚ, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και των συχνών μυικών τραυματισμών που έχουν οι παίχτες της ΑΕΚ. Το υπονοούμενο είναι σαφέστατο και ενισχύθηκε από την αμήχανη απάντηση του διευθυντή επικοινωνίας της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Ανδρέα Δημάτου, ο οποίος δεν υιοθέτησε το αίτημα της Λάρισας αλλά ζήτησε «σεβασμό στην ομάδα που κράτησε ψηλά εφέτος τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη».

ΥΓ2. Την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι να κριθούν οριστικά από την αθλητική Δικαιοσύνη οι υποθέσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Ο στόχος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ ήταν να κερδίσει χρόνο για να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση οι τραυματίες της ομάδας, αφού ως γνωστό το ρόστερ της είναι πολύ περιορισμένο.
 
 

Μπουγάτσα με Ζ. Απαιχτη στη γεύση, αλλά χωνεύεται δύσκολα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑσύδοτο το κύκλωμα ελληνοποίησης γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων
Επόμενο άρθρο «Πίσω στις χώρες σας!»

Σχετικά Αρθρα

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

Αθλητισμός 14 Μάι 2026, 11:02

Γιατί λύσσαξαν με τον Λαμίν Γιαμάλ οι σιωναζιστές;

Αθλητισμός 12 Μάι 2026, 08:29

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Μέλη δωσιλογικών συμμοριών παραδίνονται στην Αντίσταση

24 Μάι 2026, 10:17
Διεθνή

Πρώην επικεφαλής της σιωνιστικής ασφάλειας: Το Ιράν νίκησε· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ βρίσκονται σε αδιέξοδο

24 Μάι 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

Ημέρα των γυναικών για τον αφοπλισμό.

Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων.

Βουλγαρία: Ημέρα παιδείας – πολιτισμού.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.

1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες (RAF).

1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δουλεύουν.

1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν.509, δύο προφυλακίζονται.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo