Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
  • Σαν σήμερα 14 Απρίλη
  • Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού
  • Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Είναι άσχετος με τον αθλητισμό, άρα ελπίζουμε…
Αθλητισμός

Είναι άσχετος με τον αθλητισμό, άρα ελπίζουμε…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Νοέ 2009, 00:00

Οπως είχαμε προαναγγείλλει από το προηγούμενο φύλλο, η στήλη σήμερα θα ασχοληθεί με οικονομικές πτυχές του ευρωπαϊκού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δυο τραγικά γεγονότα, την αυτοκτονία του τερματοφύλακα του Αννόβερο Ρόμπερτ Ενκε και το θάνατο του επιθετικού της Λάρισας Αντόνιο ντε Νίγκρις. 

Την περασμένη βδομάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας δυο έρευνες που αφορούν οικονομικές παραμέτρους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η εταιρία αθλητικού  marketing Sport Market, ανακοίνωσε τα έσοδα των ομάδων των έξι ισχυρών πρωταθλημάτων της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία) από τις βασικές χορηγίες στις φανέλες τους. Παρά την οικονομική κρίση, τα έσοδα της σεζόν 2009-10 αυξήθηκαν, έστω και οριακά, και έφτασαν τα 395.500.000 ευρώ από 393.200.000 ευρώ τη σεζόν 2008-09. Από την έρευνα προέκυψαν τα εξής στοιχεία.

Πρώτον, παρά το γεγονός ότι η Μπουντεσλίγκα και η Μπάγερν Μονάχου βρίσκονται στην κορυφή της λίστας πρωταθλημάτων και συλλόγων, οι αναλυτές θεωρούν ότι η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ είναι το πρωτάθλημα που «άντεξε» στην οικονομική πίεση (με μικρή πτώση περίπου 2.000.000 ευρώ). Οι κορυφαίοι σύλλογοι (Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Τσέλσι κ.ά.), κατάφεραν να βρουν νέους χορηγούς με ισάξια συμβόλαια, αποδεικνύοντας ότι η βρετανική ποδοσφαιρική αγορά έχει μεγάλο ενδιαφέρον (θεωρείται πιθανό του χρόνου να πάρει τα πρωτεία από τη Μπουντεσλίγκα). Η ψαλίδα όμως ανάμεσα στις πρωτοκλασάτες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και τις μικρότερες ανοίγει συνεχώς, γεγονός που προβληματίζει για την ανταγωνιστικότητα του αγγλικού πρωταθλήματος στο μέλλον.

Δεύτερον, παρατηρήθηκε μια σημαντική ανακατανομή των κλάδων που «επενδύουν» στο ποδόσφαιρο, με τις εταιρίες στοιχημάτων να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο. Τη σεζόν 2008-09 υπήρχαν μόνο δυο εταιρίες στοιχήματος, ενώ την τρέχουσα έχουμε επτά (θα μπορούσαν να είναι περισσότερες, όμως σε Γερμανία και Γαλλία απαγορεύεται η διαφήμιση εταιριών στοιχήματος). Πλέον, είναι στη δεύτερη θέση των «επενδυτών» με 56.400.000 ευρώ, πίσω από τις τραπεζικές και ασφαλιστικές εταιρίες (75.600.000 ευρώ). Ακολουθούν οι ενεργειακές (48.300.000), οι ταξιδιωτικές-τουριστικές (43.400. 000) και οι τηλεπικοινωνίες (29.000.000).

Τρίτον, εξαιτίας της απαγόρευσης διαφημίσεων ορισμένων κλάδων (στοίχημα, ποτά κ.ά.) στη Γαλλία κυρίως και δευτερευόντως στη Γερμανία, οι σύλλογοι προσπάθησαν να καλύψουν την πτώση των χρημάτων που μπαίνουν  στα ταμεία τους με τη σύναψη πολλών χορηγιών στη φανέλα τους.

Η δεύτερη έρευνα, της εταιρίας Ernst & Υoung, επιβεβαίωσε την οικονομική ανισότητα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.  Το διευρυνόμενο χάσμα εσόδων ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες κάθε χώρας με τις υπόλοιπες έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνεται η ανταγωνιστικότητα των εθνικών πρωταθλημάτων. Η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ θεωρείται η πιο προβλέψιμη (στο σημείο αυτό οι δυο έρευνες συμφωνούν), ενώ το γερμανικό και το γαλλικό πρωτάθλημα θεωρούνται τα πιο ανταγωνιστικά. Η έκθεση θεωρεί αναγκαία τη λήψη πρωτοβουλιών, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη κατανομή των εσόδων στις ομάδες που δεν συμμετέχουν στο Champions League και συμφωνεί με την προσπάθεια της ΟΥΕΦΑ για την καθιέρωση του οικονομικού fair play. Προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιταλίας και της Ισπανίας, προτείνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ως έναν από τους τρόπους για την οικονομική «εξομάλυνση» των ομάδων.

Σχολιάζοντας τις δυο έρευνες θα μπορούσαμε να πούμε, ότι αρχίζει η εποχή της «πολυμετοχικότητας» στις χορηγίες, σε αντιδιαστολή με τον έναν και αποκλειστικό χορηγό που ισχύει σήμερα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή –για να είμαστε περισσότερο ακριβείς– οι μεγάλες ομάδες δείχνουν να βγαίνουν  αλώβητες από την οικονομική κρίση, ενώ από τη μεριά της ΟΥΕΦΑ και των εθνικών κυβερνήσεων είναι σίγουρο ότι θα παρθούν τα αναγκαία μέτρα στήριξης, αφού ως γνωστόν στις δύσκολες εποχές οι καπιταλιστές «επενδύουν» στα θεάματα για να μη σκέπτονται οι λαοί τους άρτους. 

Πριν μερικά χρόνια, μια έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 32% των πρωτοκλασάτων αθλητριών/τών, ανεξάρτητα από το άθλημα που είχαν επιλέξει, έκρυβε τα προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα του, γιατί φοβόταν ότι η δημοσιοποίησή τους θα τους έκανε «εύκολη λεία» για τους αντιπάλους τους. Ενα απρόοπτο οικογενειακό γεγονός ή ένας τραυματισμός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μπορούσε να αποβεί μοιραίος. Ο αθλητής αισθανόταν, ότι μετά από μια επίπονη προσπάθεια για να φτάσει στην κορυφή, επέστρεψε στην αφετηρία και επειδή ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός, οι πιθανότητες επιστροφής στο προσκήνιο ήταν ελάχιστες. Μην αντέχοντας τη σκιά του παρασκηνίου και το ρόλο του «ταπεινού εργάτη» (η χαρά της συμμετοχής είναι άγνωστο συναίσθημα στον επαγγελματικό αθλητισμό), πολλές φορές έφταναν σε ακραίες αντιδράσεις.

H αυτοκτονία του Ενκε και o θάνατος του ντε Νίγκρις «εξηγούνται» με βάση τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας. Αποτελούν τις δυο όψεις του ιδίου νομίσματος και δείχνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ο επαγγελματισμός αθλητισμός είναι απάνθρωπος και σ’ αυτόν δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς. Ο πρώτος, μετά το θάνατο της κόρης του,  ένιωθε «αδύναμος», όμως δίστασε να δημοσιοποιήσει τα συναισθήματά του (γιατί φοβήθηκε ότι θα χάσει την κηδεμονία της θετής του κόρης), δεν άντεξε την ψυχολογική πίεση και έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο δεύτερος ήξερε  ότι έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, αισθανόταν όμως «δυνατός» και συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο, όμως η καρδιά του δεν άντεξε. Και οι δυο ήξεραν ότι η δημοσιοποίηση του προβλήματός τους πιθανότατα θα σήμαινε το τέλος της καριέρας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και την κοινωνική διάσταση της ζωής τους. Προτίμησαν λοιπόν να το παλέψουν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια ούτε από τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους, και το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι αθλητές (ακόμη και αυτοί που αμείβονται με προκλητικά μεγάλες αποδοχές) δεν είναι τίποτα περισσότερο από «ανθρώπινες» μηχανές, που παράγουν κέρδος και γεμίζουν με φράγκα τις τσέπες των καπιταλιστών που επενδύουν στον επαγγελματικό αθλητισμό. Για όσο διάστημα προσφέρουν κέρδη είναι στο προσκήνιο και έχουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, μόλις όμως η «μηχανή» ρετάρει ή πάθει κάποια εμπλοκή, αποσύρεται στην αποθήκη και στο σκοτάδι. Μέχρι σήμερα λέγαμε ότι «σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν». Πλέον μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ορισμένα άλογα τα σκοτώνουν νέα, όταν δεν μπορούν να προσφέρουν τα κέρδη που απαιτούν τ’ αφεντικά τους. 

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

ΥΓ1: Χιλιάδες οπαδοί όλων των ιταλικών ομάδων διαδήλωσαν στη Ρώμη εναντίον της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που αποφάσισε ότι από την 1η Γενάρη του 2010 όποιος οπαδός θέλει να δει την ομάδα του σε εκτός έδρας αγώνα θα πρέπει να έχει δώσει τα στοιχεία του στην αστυνομία. Στη διαδήλωση, οι οπαδοί είχαν τα λάβαρα των ομάδων τους και φώναζαν συνθήματα κατά της ομοσπονδίας. Από την πλευρά των ομάδων μόνο ο πρόεδρος της Παλέρμο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι δήλωσε ότι «το μέτρο είναι φασιστικό και ίσως να είχε βάση στην εποχή του Μουσολίνι, όχι όμως σήμερα». Το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στις προσπάθειες της ιταλικής ομοσπονδίας για να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα, όμως είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού τα μέτρα καταστολής είναι ο πλέον αναποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων.

ΥΓ2: Οι ειδήσεις για στημένους αγώνες τη βδομάδα που πέρασε ήταν αρκετές, όμως λόγω έλλειψης χώρου θα τις σχολιάσουμε στο επόμενο φύλλο.

ΥΓ3: Η πρόβλεψη της στήλης για το ντέρμπι των αιωνίων στο Καραϊσκάκη είναι ισοπαλία και το σκορ 1-1.

ΥΓ4: Ο νέος ΓΓ Αθλητισμού, δικηγόρος Παναγιώτης Μπιτσαξής, δεν έχει σχέση με τον Αθλητισμό και για το λόγο αυτό ο χώρος αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την επιλογή του. Αν θυμηθούμε όμως την προσφορά των Παπαγεωργόπουλου, Μεϊμαράκη, Λιάνη, Φούρα, Φλωρίδη, Ορφανού, Ιωαννίδη (και όσων ξέχασα), που προέρχονταν από τα σπλάχνα του αθλητισμού, τότε μπορού-με να ελπίζουμε ότι με «άσχετο» στο τιμόνι του θα έρθουν καλύτερες μέρες…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤρίτη, 24.11.09
Επόμενο άρθρο Ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» της ανάκαμψης;

Σχετικά Αρθρα

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

1908: Δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες της Δανίας.

1925: Απόπειρα εκτέλεσης του βασιλιά της Βουλγαρίας Μπόρις από μπολσεβίκους αγρότες με βόμβα, 150 νεκροί.

1930: Αυτοκτονεί ο Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1979: Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα (ΕΛΑ).

2010: Μπαράζ επιθέσεων με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (οι δύο σε γραφεία βουλευτών) στη Θεσσαλονίκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo