Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πολύ κλάμα τα σιώνια
  • Λόγος στην αγορά των ερειπίων*
  • Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
  • Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…
  • Salam…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Για τα κέρδη όλοι κάνουν τους Κινέζους…
Αθλητισμός

Για τα κέρδη όλοι κάνουν τους Κινέζους…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Ιούλ 2008, 00:00
Σήμερα θ’ αφιερώσουμε μεγάλο μέρος της στήλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Απομένουν 15 μέρες για την έναρξη, όμως η καλοκαιρινή διακοπή της έκδοσης της «Κ» μας υποχρεώνει ν’ ασχοληθούμε νωρίτερα μαζί τους. Παρά το μεγάλο ειδικό βάρος που έχουν, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στο θέμα. Τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τους αγώνες, οι ενδοϊμπεριαλιστικές διαμάχες αλλά και η επιλεγμένη πληροφόρηση που έχουν επιβάλει οι Κινέζοι, κρατούν προς το παρόν τη δημοσιότητα μακριά από τους αγώνες.
 
Μέχρι σήμερα, οι διεθνείς αναφορές στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου είχαν ταυτιστεί σχεδόν με την προσπάθεια μιας σειράς οργανώσεων και ομάδων που πρόβαλλαν το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της έκφρασης και καλούσαν σε μποϊκοτάζ των αγώνων. Ολοι θυμόμαστε την περίοδο μεταφοράς της φλόγας από την Ολυμπία στο Πεκίνο, τις αντιδράσεις των Θιβετιανών και τις ακτιβιστικές ενέργειες υποστηρικτών τους. Ο χώρος της στήλης δεν μας επιτρέπει να «ψάξουμε» τις επιδιώξεις και τους σκοπούς αυτών των οργανώσεων, πολλές από τις οποίες έχουν επιλεκτική συμπεριφορά (κατακρίνουν την αυταρχική πολιτική των Κινέζων, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν γαργάρα αντίστοιχες συμπεριφορές από τους Αμερικανούς ή τους Ευρωπαίους). Το σίγουρο είναι, όμως, ότι η εικόνα μεταφοράς της ολυμπιακής φλόγας υπό την προστασία δεκάδων πάνοπλων μπάτσων και οι συγκρούσεις με τους διαδηλωτές σε αρκετές πόλεις τσαλακώνουν το περίβλημα του «αθλητικού ιδεώδους« και του «ευ αγωνίζεσθαι», της «ειρήνης, της δημοκρατίας και των πανανθρώπινων αξιών», με το οποίο προσπαθούν να κρύψουν τις μπίζνες και τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που σχετίζονται με το νταλαβέρι των Ολυμπιακών Αγώνων. Οσο όμως πλησιάζουμε προς την ημερομηνία έναρξης, τα δεδομένα αλλάζουν και ξεκαθαρίζει το τοπίο. Οι διαμαρτυρίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των παραπάνω οργανώσεων έχουν σταματήσει (πιθανά γιατί τέλειωσε και η χρηματοδότησή τους) και ο Τύπος ασχολείται μόνο με την προσπάθεια αθλητριών και αθλητών να πιάσουν τα όρια για την Ολυμπιάδα, θάβοντας κάθε άλλη δραστηριότητα που θα «αμαύρωνε» το μεγάλο αθλητικό γεγονός.
 
Η δημαγωγία και η στάση «αναμονής» απέναντι στο κινεζικό καθεστώς που κρατού-σαν πριν μερικούς μήνες ο Μπους και οι ευρωπαίοι ηγέτες μάς τελείωσαν. Απαντες είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο μποϊκοτάζ των αγώνων (η εποχή του «ψυχρού πολέμου» έχει περάσει και στις ολυμπιακές μπίζνες διακινούνται τεράστια κεφάλαια, γεγονός που δεν επιτρέπει ούτε την αναφορά στη λέξη μποϊκοτάζ), όμως κύκλοι και… τετράγωνά τους άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη παραστούν στην τελετή έναρξης των αγώνων, προκειμένου να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας της πολιτικής του κινεζικού καθεστώτος. Οσοι μπορούν να κάνουν έστω και στοιχειώδη πολιτική ανάλυση, δεν είχαν καμιά αμφιβολία ότι όλοι οι καριόληδες θα έδιναν το «παρών» στην τελετή έναρξης των αγώνων. Τα φράγκα που έχουν επενδύσει οι καπιταλιστές στους αγώνες είναι παρά πολλά, η ασιατική αγορά για τις αθλητικές μπίζνες είναι τεράστια και «παρθένα» για τις μεγάλες πολυεθνικές και –το κυριότερο– το κινεζικό καθεστώς μπορεί να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και να καταστέλλει τις όποιες διεκδικήσεις του κινεζικού λαού, όμως σέβεται τους κανόνες της αγοράς και κάνει μπίζνες με όλους τους καπιταλιστές. Η Κίνα είναι καλός πελάτης για τις αμερικάνικες και ευρωπαϊκές πολυεθνικές, διαθέτει μεγάλη αγορά και γι’ αυτό οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να μείνουν εκτός της εδνοϊμπεριαλιστικής διαμάχης. Αξιοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για να στριμωχθεί πολιτικά το κινεζικό καθεστώς, όμως πλέον άπαντες είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην επιτυχία των αγώνων και να συμμετάσχουν σ’ αυτούς, προκειμένου να φτάσουν οι «πανανθρώπινες αξίες» που υπηρετεί ο αθλητισμός από τη μια ως την άλλη άκρη του πλανήτη. Μπους και Σαρκοζί δήλωσαν και επίσημα την περασμένη βδομάδα ότι θα συμμετάσχουν και το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι υπόλοιποι. Απαντες παρόντες λοιπόν και τα σκυλιά δεμένα.
 
Οπως είπαμε και παραπάνω, οι πληροφορίες που φτάνουν για την Ολυμπιάδα από τη μακρινή Κίνα είναι ελάχιστες και «φιλτραρισμένες». Οι Κινέζοι έχουν επιβάλλει μια μεγάλη μυστικότητα στην προετοιμασία των αγώνων και δηλώνουν ότι όλα θα δουλέψουν άψογα και δεν θα έχουμε προβλήματα. Ανά διαστήματα μαθαίνουμε ότι λύνονται ορισμένα από τα προβλήματα που υπήρχαν, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός από τα φύκια των ακτών που θα γίνουν τα θαλάσσια αθλήματα (στις εφημερίδες διαβάσαμε ρεπορτάζ για κινητοποίηση του στρατού και χιλιάδων εθελοντών), η υιοθέτηση του μέτρου «μονά-ζυγά» στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια των αγώνων, ώστε να μην γίνει μποτιλιάρισμα αν δεν λειτουργήσει σωστά ο υπόγειος σιδηρόδρομος (για να καλυφθούν οι ανάγκες των αγώνων, κατασκευάστηκαν τρεις νέες γραμμές, δυο από τις οποίες τέθηκαν εκτός λειτουργίας λίγες ώρες μετά τη διάθεσή τους στο κοινό, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου από πολύ μεγάλο αριθμό επιβατών). Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες ειδήσεις για καταστολή κινητοποιήσεων κατοίκων στις αγροτικές περιοχές της χώρας και για την επιβολή ενός άτυπου στρατιωτικού νόμου για τους κατοίκους του Πεκίνου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και επιτυχής διεξαγωγή των αγώνων, όμως δεν έχουμε καταφέρει να τις διασταυρώσουμε. Επειδή στον καπιταλισμό είναι βασικό αξίωμα, ότι τα κέρδη των καπιταλιστών συνδέονται με καταπίεση του λαού και καταπάτηση των δικαιωμάτων του, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο κινέζικος λαός πλήρωσε, πληρώνει και θα πληρώσει πολύ ακριβά τους αγώνες (όπως άλλωστε τους πλήρωσε και ο ελληνικός λαός).
 
Εκτός όμως από τις γενικότερες εξελίξεις στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουμε και διεργασίες στη χώρα μας. Στο προηγούμενο φύλλο είχαμε γράψει για την περίπτωση της Θάνου και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τη ΔΟΕ. Στην υπόθεση υπάρχουν εξελίξεις, αφού η αθλήτρια δηλώθηκε στην ελληνική αποστολή, όμως η ΕΟΕ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της, προβάλλοντας ορισμένες διαδικαστικές λεπτομέρειες. Τη στιγμή που κλείνει η ύλη δεν έχουμε την οριστική απόφαση, το παζάρι συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και προκειμένου να υπάρξει διέξοδος για έναν ακόμη συμβιβασμό, στον Τύπο διοχετεύτηκε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Θάνου είναι προβληματισμένη για την συμμετοχή της, γιατί η αγωνιστική της κατάσταση δεν αφήνει περιθώρια για μια καλή παρουσία (τουλάχιστον συμμετοχή στα ημιτελικά) και η ίδια δεν επιθυμεί απλά και μόνο να πάει στο Πεκίνο.
 
Οσον αφορά την ελληνική αποστολή, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως οι ελπίδες για μετάλλια και διακρίσεις είναι πολύ λιγότερες από αυτές των τελευταίων Ολυμπιάδων. Δεβετζή, Τσάτουμας (στίβος), Γρηγοριάδης (κολύμβηση), Μάρας (ενόργανη γυμναστική), Νικολαΐδης, Μυστακίδου (Ταε Κβο Ντο), Ηλιάδης (τζούντο), Τριγκώνης και Πασχαλίδης (ιστιοπλοΐα), Τσιαρτσιάνη, Κουτρουμανίδου, Καραντάσιου και Αρβανίτη (Μπιτς Βόλεϊ), Εθνική Μπάσκετ, Εθνική Πόλο ανδρών και γυναικών είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια των αγώνων και θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν το μύθο της άνοιξης του ελληνικού αθλητικού, προκειμένου να συνεχιστεί η πολιτική πριμοδότησης των μεταλλίων και του πρωταθλητισμού. Εκτός από τις συμμετοχές πρώτης γραμμής, υπάρχει και μια σειρά αθλητριών και αθλητών που θα πάνε στο Πεκίνο θεωρητικά για τη χαρά της συμμετοχής, πρακτικά όμως γιατί με τη συμμετοχή τους εξασφαλίζουν χορηγούς και φράγκα για να βολευτούν προσωπικά και ταυτόχρονα συνεισφέρουν στο γενικότερο νταλαβέρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο ΣΕΓΑΣ για την αθλήτρια που θα μας εκπροσωπήσει στα 400 μ. με εμπόδια. Την καλύτερη επίδοση και μια θέση στην αποστολή είχε μέχρι και πριν μερικές μέρες η Χριστίνα Χαντζή του Ρεθύμνου, όμως την τελευταία στιγμή η τεχνική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να δώσει μια ακόμη ευκαιρία, μέσω του τεστ «ετοιμότητας», στη Φανή Χαλκιά που σέρνεται αγωνιστικά. Η απόφαση του ΣΕΓΑΣ δεν άρεσε στο σύλλογο της Χαντζή και στην ανακοίνωσή του, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορούσε την τεχνική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ ότι θα στήσει ένα τεστ-μαϊμού, προκειμένου να δώσει το εισιτήριο στη Χαλκιά. Δεν ξέρουμε τα συμφέροντα που συγκρούονται, όμως οι δηλώσεις που έκανε στο παρελθόν η Χαλκιά και η συνολικότερη παρουσία της στο χώρο αναγκάζουν τη στήλη να ταχθεί στο πλευρό της Χαντζή και να απαιτήσει τη συμμετοχή της στην ελληνική αποστολή που θα πάει στο Πεκίνο.

                     Κος Πάπιας
          papias@eksegersi.gr

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠλήρης ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ
Επόμενο άρθρο Ξεσκίστηκε το φωτοστέφανο του Α. Κοντού

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πολύ κλάμα τα σιώνια

10 Οκτ 2025, 20:16
Διεθνή

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

10 Οκτ 2025, 19:10
Διεθνή

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

10 Οκτ 2025, 18:43
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo