Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ
  • Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας
  • Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Βαγγέλη, στην ΕΠΟ έχασες τ’ αυγά και τα καλάθια…
Αθλητισμός

Βαγγέλη, στην ΕΠΟ έχασες τ’ αυγά και τα καλάθια…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούν 2020, 00:00

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται το ερυθρόλευκο στρατόπεδο μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιούνη. Με συντριπτική πλειοψηφία, 55 υπέρ, 8 κατά, 3 λευκά και 3 απουσίες, οι τοπικές Ποδοσφαιρικές Ενώσεις υιοθέτησαν την πρόταση της διοίκησης της ΕΠΟ για τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας και εκλογές εντός του 2020 (μέχρι της 17/10). Ολα δείχνουν ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα ελέγχεται από τη συμμαχία Μελισσανίδη-Σαββίδη και μέχρι τις εκλογές μένει να δούμε αν θα παραμείνει πρόεδρος ο Γραμμένος ή θα υπάρξει νέος «εκλεκτός» που θα ηγηθεί της επιχείρησης «εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου».
 
Η ιστορία για τις εκλογές στην ΕΠΟ ξεκίνησε επί της ουσίας την επαύριο της απόφασης της κυβέρνησης να γλιτώσει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από τον υποβιβασμό για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, με την ψήφιση της (ν)τροπολογίας Γεραπετρίτη. Ο ντόρος που δημιουργήθηκε από το θέμα ανάγκασε την κυβέρνηση να υπογράψει το αθλητικό «μνημόνιο» με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, το οποίο στην πράξη ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, άρα και τη δυναμική της διοίκησης της ΕΠΟ στις εξελίξεις.
 
Την περίοδο εκείνη, οι ερυθρόλευκοι, που είχαν πρωτοστατήσει στην ανάδειξη της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας, όταν κατάλαβαν ότι δε θα μπορέσουν να υποβιβάσουν τον ΠΑΟΚ και να «τελειώσουν» αμέσως με τον Σαββίδη, έθεσαν ως νέο στόχο να «αλώσουν» την ΕΠΟ. Στο λιμάνι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη θέση του Ιβάν με τις αβάντες που θα τους έδινε ο Αυγενάκης. Ταυτόχρονα, προσπάθησαν να ρίξουν «γέφυρες» και προς τον Μελισσανίδη, επιδιώκοντας να έρθουν σε συμφωνία μαζί του.
 
Ο Μελισσανίδης δεν απέρριψε αμέσως την πρόταση συνεργασίας, θέλοντας αφενός να κερδίσει χρόνο για να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και αφετέρου να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον Σαββίδη στο μεταξύ τους παζάρι. Ανάμεσα σε ερυθρόλευκους και κιτρινόμαυρους έγιναν κάποιες επαφές (μέσω αντιπροσώπων), αλλά όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος η «συμμαχία» ΠΑΟΚ-ΑΕΚ παραμένει σε ισχύ και το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον τον πρώτο λόγο τον έχει ο Μελισσανίδης. Αν κρίνουμε από τη λυσσασμένη επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα ελεγχόμενα από τον Μαρινάκη ΜΜΕ στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη, με κεντρικό στόχο την εταιρία Oil One (δημοσιεύματα υπάρχουν και για την εξαγορά των ιπποδρομιών από τον ΟΠΑΠ και για την υπόθεση της Aegean στο αμερικανικό χρηματιστήριο), ο Μαρινάκης πρέπει να έχει «πονέσει» πολύ από το χουνέρι που του έκανε ο Μελισσανίδης και προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς στις εκτός ποδοσφαίρου επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 
Οσον αφορά τις αμιγώς ποδοσφαιρικές εξελίξεις, μετά την επικαιροποίηση της συμφωνίας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να κερδίσουν χρόνο για να προετοιμάσουν καλύτερα τις κινήσεις τους στην ΕΠΟ, όμως μέχρι στιγμής η μια ήττα διαδέχεται την άλλη. Αρχικά χρησιμοποίησαν τον Αυγενάκη για να μεταθέσουν τις εκλογές στο φθινόπωρο, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για να αλλάξει το ισχύον εκλογικό σύστημα και για τη διοίκηση της ΕΠΟ να ψηφίσουν, αντί για τις 55 τοπικές Ενώσεις, όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε το αίτημά τους και μετέθεσε τις εκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες για το φθινόπωρο του 2020 (η κυβέρνηση, εκτός από την πίεση που ασκούν οι ερυθρόλευκοι στο ποδόσφαιρο, ήθελε χρόνο για να δρομολογήσει την απομάκρυνση του Βασιλακόπουλου και να ελέγξει την επόμενη μέρα στη μπασκετική Ομοσπονδία), η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό, αφού με την παρέμβαση ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, ξεκαθαρίστηκε ότι ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, δε θα υπάρξει αλλαγή του εκλογικού συστήματος.
 
Με τη δυναμική που απέκτησε από την αβάντα των διεθνών Ομοσπονδιών, η διοίκηση Γραμμένου έλαβε την εντολή να συγκαλέσει έκτακτη ΓΣ και να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την εκλογή νέας διοίκησης. Στη ΓΣ της ΕΠΟ η ερυθρόλευκη πλευρά έδωσε μια ακόμη χαμένη μάχη, καταθέτοντας ένσταση επί των προτάσεων για τροποποίηση του καταστατικού, ενώ έθεσε θέμα ακυρότητας των εκλογών εντός του 2020, ισχυριζόμενη ότι με βάση τον αθλητικό νόμο η θητεία των διοικήσεων των Ομοσπονδιών είναι τέσσερα χρόνια και κατά συνέπεια οι εκλογές στην ΕΠΟ θα πρέπει να γίνουν το 2021. Το αποτέλεσμα της ΓΣ ήταν συντριπτικό σε βάρος της (55-8) και μόνο γέλιο προκάλεσαν τα δημοσιεύματα των ερυθρόλευκων ΜΜΕ για «πραξικόπημα» στην ΕΠΟ και για «άδειασμα» των μεθοδεύσεων της διοίκησης Γραμμένου από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.
 
Πλέον το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι πού θα καταλήξει η συζήτηση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΕΠΟ για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο, για να γλυτώσει την ξεφτίλα, όμως οι «σκληροπυρηνικοί» της ΕΠΟ πιέζουν για άμεση προσφυγή στην κάλπη, πριν από την 31η Ιούλη, οπότε λήγει και η επιτροπεία από ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.
 
Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

 

ΥΓ1. Η προσπάθεια του Αυγενάκη να αλλάξει το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ επιβεβαιώνεται εμμέσως πλην σαφώς από την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ). Ο ΣΥΠΑ κάνει λόγο για σκοπιμότητες και πολιτικά παιχνίδια. Καταγγέλλει τον Αυγενάκη ότι «για να “ελέγξει“ τις εκλογές, που θέλει να γίνουν “όταν θέλει αυτός“, για να “ελέγξει“ τους αντιπροσώπους και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, για να μετέχουν στις εκλογές όσα Σωματεία προλάβουν… βρήκε τη λύση… Η λύση… λέγεται Μητρώο Αθλητικών Σωματείων…». Ο ΣΥΠΑ τονίζει ότι οι προθεσμίες που έχει θέσει ο Αυγενάκης για τη δημιουργία του Μητρώου (κατάθεση και έλεγχος δικαιολογητικών για 3.000 σωματεία εντός τριμήνου) δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν και αυτό θα έχει ως συνέπεια μεθοδευμένους αποκλεισμούς και σκοπιμότητες, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει σχετικό Μητρώο Σωματείων (οφείλει να το έχει σύμφωνα με το νόμο). Η ανακοίνωση του ΣΥΠΑ αναφέρεται γενικά στις εκλογές των αθλητικών Ομοσπονδιών, όμως από τις ασφυκτικές ημερομηνίες που θέτει ο Αυγενάκης για τη δημιουργία του είναι φανερό ότι στόχος του ήταν να το χρησιμοποιήσει στις εκλογές της ΕΠΟ. Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού της  Περιφέρειας Αττικής ζητούν να σταματήσει η κυβέρνηση τις σκοπιμότητες, δηλώνουν ότι δε θα συμμετάσχουν σε πολιτικά παιχνίδια και απαιτούν την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους.
 
ΥΓ2. Απάντηση στις κατηγορίες Γιαννακόπουλου σχετικά με το θέμα της «Διπλής Ανάπλασης» προσπάθησε να δώσει ο δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, όμως πέτυχε το αντίθετο και επί της ουσίας επιβεβαίωσε τον Γιαννακόπουλο. Ο Μπακογιάννης επέλεξε να απαντήσει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέροντας ότι η ομάδα εργασίας δούλεψε μεθοδικά ώστε μέσα στο καλοκαίρι να υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση που να μπορεί να γίνει πράξη, αφού εκτός από το σωστό σχεδιασμό θα υπάρχει και αναλυτική κοστολόγηση. Το γεγονός ότι δεν έκανε καμία αναφορά στη συμφωνία που επικαλείται ο Γιαννακόπουλος για τη δημιουργία γηπέδου μπάσκετ και χώρων εμπορικής χρήσης αξιολογήθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων ως πρόθεση του δήμου να υλοποιηθεί η αρχική πρόταση που προέβλεπε μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο.
 
Αρνητικά για το δήμαρχο σχολιάστηκε από την πλειοψηφία των φιλάθλων και η θέση για το χρόνο που θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Οταν ξεκίνησαν οι συνομιλίες  ανάμεσα στο Δήμο Αθηναίων και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό είχε μπει ως στόχος το τελικό σχέδιο να παρουσιαστεί πριν το Πάσχα. Εξαιτίας της πανδημίας είναι λογικό να πάνε όλα πίσω, όμως δε δικαιολογείται η χρονική απόκλιση που ανακοίνωσε ο Μπακογιάννης, τοποθετώντας τη σχετική ανακοίνωση «μέσα στο καλοκαίρι» και σχεδόν σίγουρα μετά τις εκλογές στον Ερασιτέχνη.
 
Το περιεχόμενο της ανάρτησης Μπακογιάννη αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τον Γιαννακόπουλο για να δείξει ότι από τον Παναθηναϊκό τον έδιωξαν τα συμφέροντα που του κάνουν πόλεμο και τον θέλουν μακριά από τα κέντρα αποφάσεων, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τις εξελίξεις που θα είναι σε βάρος της ομάδας. 
 
Οσον αφορά τις «διεργασίες» για την επόμενη μέρα στο πράσινο στρατόπεδο, το τοπίο παραμένει θολό. Υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια να μεταπειστεί ο Γιαννακόπουλος και προετοιμάζεται συλλαλητήριο υπέρ του στις 28 Ιούνη, από οπαδούς του Παναθηναϊκού που διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Θύρα 13. Επίσης, κυκλοφορούν φήμες για επιστροφή των Βαρδινογιάννηδων στην ομάδα. Η στήλη, αξιοποιώντας τις γνωριμίες της από τα νεανικά της χρόνια, όταν είχε μια εμπλοκή με τα συνδεσμιακά του Παναθηναϊκού, έκανε σχετικό ρεπορτάζ και η εκτίμησή της είναι ότι οι πιθανότητες επιστροφής της οικογένειας στον Παναθηναϊκό είναι μόνο θεωρητικές, αφού ο Τζίγγερ έχει αποκλείσει με κατηγορηματικό τρόπο την οποιαδήποτε ενασχόληση με την ομάδα.
 
ΥΓ3. Μετά τα δημοσιεύματα στα ελεγχόμενα από τον Μαρινάκη ΜΜΕ για την Oil One και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η λειτουργία της στην υγεία των κατοίκων της Δραπετσώνας και στο περιβάλλον, έχουμε δημοσιεύματα που αφορούν τα «ανδραγαθήματα» του Μπέου σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του νερού στις Σταγιάτες και την καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge στο Βόλο. Τους καπιταλιστές που «επενδύουν» στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τους έχουμε ικανούς για τα πάντα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Ομως το τελευταίο που περιμέναμε ήταν να δούμε τον Μαρινάκη εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων του νερού και υπέρμαχο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Αλεξανδρόπουλου για τις μετακινήσεις ζώων συντροφιάς
Επόμενο άρθρο ΗΠΑ: Οι δολοφονίες και η καταστολή συνεχίζονται

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Αθλητισμός 16 Νοέ 2025, 22:34

Το κάλεσμα του Πεπ

Αθλητισμός 14 Νοέ 2025, 14:54

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 10 Νοέ 2025, 09:56

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo